Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

Καλημέρα το είχα γράψει ότι στα νούμερα της fuji περιλαμβάνονται και οι πωλήσεις instax, τα στοιχεία περιλαμβάνουν εταιρείες που είναι εισηγμένες στο ιαπωνικό χρηματιστήριο και μόνο.
Ναι αλλά δεν είχες γράψει ότι στις Olympus δεν περιλαμβάνονται οι compact νερού (αυτό το συμπλήρωσα εγώ στο προτελευταίο μου post και μάλιστα ανέφερα και πόσα τεμάχια πωλήθηκαν) που η εταιρία έχει τρομερές πωλήσεις και είναι μονοπωλειο σχεδόν η παρουσία της στον χώρο. Να ξέρεις ότι η μεγάλη κερδοφορία των εταιριών παλιά που μεσουρανούσαν οι compact ήταν από αυτές τις πωλήσεις και όχι από τις DSLR . Μιλάμε για εκατομυρια κομμάτια που χάθηκαν από τις πωλήσεις ξαφνικά με την είσοδο των κινητών.

Και βλέπουμε ξαφνικά πόσο επηρεάζουν την σημερινή κερδοφορία των εταιριών προϊόντα όπως οι Instax της Fuji ή η σειρά GR της Ricoh . Οι compact επανέρχονται στο προσκήνιο με πιο high end ή πιο ιδαιτερα χαρακτηριστικά και πλέον σε premium τιμές αλλά βρίσκουν το κοινό τους.

Last edited:
  • Like
Reactions: gpapjohn
Το ξέρω πάντα έτσι ήταν. έχω δει στιχεια 35 χρόνια πίσω, το θέμα είναι το μέλλον.
Οσοι κάνουν εύκολες προβλέψεις με βάση τι ακούνε γύρω τους ή τι δημοσιεύεται απλα για τις εντυπώσεις μπορεί να πάνε κουβά. Θα περιμένουμε και θα δούμε.

• Like
Reactions: dimitris.v