technomate

Φιλε Σεραφειμ η μονη μου ελπιδα ηταν να ειχα κανει λαθος την συχνοτητα αλλα τελικα ειχα κανει λαθος στο γραψιμο
Ειμαι στα προθυρα του εγκεφαλικου
Η εγω ειμαι παντελως βλαξ ή αυτος ο παλιοδεκτης θελει ντοκτορα την δορυφορικη για να τον συντονισεις

με τον 5400 που εχω και με αγγλικο μανιουαλ τον παιζω στα δαχτυλα μου.
Αυτον τον διαολο δεν μπορω να τον κουμανταρω.
Δεν κανει τιποτα και παλι που προσπαθησα.
Αν ξερεις και εχεις τη διαθεση σε παρακαλω βοηθαμε γιατι θα τον πεταξω απο το μπαλκονι!!!

Τωρα που πηρα φορα και τα εκανα μανταρα (o βρεγμενος την βροχη δεν την φοβαται) να σας πω τι παρατηρησα
Μιας και τα εχασε ολα τα καναλια (απορω πως) το εβαλα να ψαξει μονο του τον astra

Βρηκε 661 καναλια και δυστυχως ουτε ενα hd.Επισης ουτε δειγμα απο premier

Αν δεν εχω κανει καμμια χοντραδα και το πιατο μου δεν ειναι για πεταμα, τοτε ή ο δεκτης του ειναι για κλωτσιες ή δεν ξερω και γω τι συμβαινει
οταν του περνας με το στικακι τα καναλια ολα καλα.
Mονος του δεν...

Υπαρχει καμμια εξηγηση απο τους γνωριζοντες ??

Οκ το βρηκα μονος μου. Επειδη τελικα "αν δεν βρεξεις κωλο ψαρια δεν πιανεις" ,απλα να σας αναφερω μπας και βοηθηθει κανενας. οτι μετα απο βολτες σε αντιπροσωπεια και τεχνικους ο δεκτης ειδε φως
Λαθος εκανα μονο οταν το εβαλα να συντονησει τα dvb-s καναλια ενω οταν πατησεις το οκ στο modulation σου βγαζει και τις επιλογες για το dvbs2 που ειναι και το hd.
Επισης πρεπει να εχεις το δυκτιο κλειστο για να μην ψαχνει ολο τον δορυφορο και το lnb να εχει τιμη, μια κατω απο την ανωτερη που εχει ο δεκτης(δεν θυμαμαι ακριβως το νουμερο)
Βεβαια η αντιπροσωπεια παραδεχτηκε οτι το μανιουαλ ειναι για πεταμα και οτι το παλευουν για να βγαλουν ενα καλο ελληνικο

Παμε στο ζουμι τωρα που ειναι και το σημαντικο
Αφου γιναν ολα τα παραπανω σωστα αυτη την φορα ,καναλια hd ξαναμανα ...γιοκ!!!!!
Οταν συντονιζε απο το πιατο της αντιπροσωπιας τα εμφανιζε στην λιστα αλλα δεν τα επαιζε(Το πιατο της αντιπροσωπιαε κατα δηλωση τους ηταν προβληματικο)!!!!!
Οταν του τα περνουσα απο το στικακι ολα καλα!!
Στο σπιτι ουτε καν τα κατεβαζε.

Και δω ελυσε το προβλημα ο τεχνικος.

Αλλαγη πιατου απο 80αρι σε 1.05 καινουργια lnb και λεπτομερεια στον συντονισμο.

Ειδωμεν το φως το αληθινο κυριες και κυριοι!!!!!

Η μπαρα (που σημειωτέον πρεπει να ειναι κιτρινη για να αρχισει να ψαχνει, με κοκκινη το ξεχνας) γεμισε και τα καναλια κατεβηκαν σφαιρα.
Η δε ποιοτητα σηματος εφτασε το 86%.

Συμπερασμα....αν δεν εχεις πιατο,φαϊ δεν τρως!!!!!!!!

Αν τα παραπανω ειναι γνωστα και αυτα που γραφω δεν ειναι χρησιμα, παρακαλω τους κκ mod να τα διαγραψουν.

Last edited:
Mιχάλη, μόλις δίαβασα τη περιπέτειά σου φίλε και αμέσως σε ένοιωσα! Είναι μεγάλο μπλέξιμο αυτά τα μαραφέτια, ειδικά όταν το καθένα έχει τις ιδιοτροπίες του. Να σου πω την αλήθεια και εγώ ήθελα να του βάλω χειροκίνητα κάποιο κανάλι όταν μου τον είχες δώσει αλλά δεν καταλάβαινε τίποτα αυτός! Δουλεύει με διαφορετικό τρόπο απο τον δικό μου στη χειροκίνητη σάρωση. Να καταλάβεις ούτε το fec δεν μπόρεσα να βρω που στο καλό μπαίνει... :smile:

Ευτυχώς έγιναν όλα καλά και τώρα με το καινούργιο πιάτο θα χαρείς προγράμματα! Καλό βράδυ, τα λέμε-bye-

Κωστη δεν μπορεις (ή μαλλον εσυ ξερεις γιατι το ειδες) να φανταστεις ποσο μπαζο ειναι το μανιουαλ
Αν και ενα κουμπακι που λεει pilot ουτε στην ανιπροσωπεια ξερουν τι ειναι!!!
Καλο βραδυ και σε σενα φιλε:ernaehrung004:

Το ξανανεβαζω για να γραψουμε τι Hd καναλια πιανουμε με τον δεκτη μας.

Εγω εχω στην οθονη:
1 Anixe
2 Premier
3 Astra promo
4 Orf promo
5 Eurosport promo
6 Discovery.

Ολα αυτα χωρις καμμια καρτα ή μοντουλα.

Εσεις πως ειστε ωρε παλληκαρια?????

Μιλαμε για τον 6900 combo που εχω στην κατοχη μου.

Last edited:
Σωστός Μιχάλη.
Να μάθουμε όλοι ποιός δέκτης ανοίγει τι και πως.

Για να ακούσουμε και άλλους!
Υπάρχει κανείς που να ανοίγει περισσότερα hd κανάλια by default???

άντε και αργήσαμε να ψωνίσουμε...:ADFADF1:

Κωστη γιαυτο το ανεβασα ,με την ευκαιρια του Euro ,να δουμε αν εχουμε τυχη να δουμε Hd δωρεαν!!!

Καλημερα σας,
Βρε φιλαρες ξερει κανεις πως λειτουργει το zoom στον 6900???
Οτι και να του κανω μενει παντα αυτο το κιτρινο τετραγωνακι μου βγαζει στην αρχη.Με το exit με ξαναγυριζει παλι στην αρχικη εικονα.
Πως δουλευει αυτο το πραγμα ??????Τι κανω λαθος???

Ρε παιδες και εγω αγορασα τον 6900 προχθες (υποτιθεται πατσαρισμενος), αλλα δεν μπορω να δω τα καλα καναλια (orf hd premiere Κλπ) αν και εβαλα το τελευταιο update απο το επισημο ελληνικο site. Τι να φταιει;
Δειτε τα στοιχεια μου:
Μοντελο 6900ΗD+
εκδοση sw: 6.43p May 13 2008
εκδοση HW: 1.00
εκδοση boot: 1.00
εκδοση καναλιου: F0110+ ST0001

Μηπως κατι του λειπει;;

Απάντηση: Re: technomate

Παίδες help πως μπορούμε να δούμε τις εγγραφές από τον technomate 6900 combo στο pc;

Χρειάζεσαι ένα προγραμματάκι που να μετατρέπει τα .trp αρχεία πού γράφει ο δέκτης στο FAT32 εξωτερικό σκληρό.
Πρέπει να υπάρχουν αρκετά free προγραμματάκια που να κάνουν αυτή τη δουλειά, εγώ χρησιμοποιώ το H264TS_Cutter το οποίο μου μετατρέπει τα trp αρχεία σε .ts και τα παίζω στο HTPC.
Μάλιστα έτσι είναι και πανεύκολο να κάνεις και τη δική σου συλλογή από ταινίες HD χωρίς να χρειάζεται να κάνεις dowbload ώρες ατελείωτες από διάφορα site του είδους. Βάζεις μετά και τους Ελληνικούς υπότιτλους σε χρόνο dt και είσαι Jet. :ernaehrung004:
Μερικές μάλιστα, όπως το Badindas που έγραψα προχθές, μπορεί και να μην υπάρχουν. Κι από εικόνα μιά χαρά.
Δές μερικά screen captures.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• NDVD_045.jpg
    NDVD_045.jpg
    33.1 KB · Views: 135
  • NDVD_047.jpg
    NDVD_047.jpg
    57.5 KB · Views: 135
  • NDVD_054.jpg
    NDVD_054.jpg
    55.4 KB · Views: 135
  • NDVD_058.jpg
    NDVD_058.jpg
    57.2 KB · Views: 135
Last edited:

Takh , τελικα ολα καλα ?
Βλεπεις και τα υπολοιπα Hd (discovey, premmiere klp) ?

Ολα ΟΚ πλεον.. Οι εντυπωσεις μου απο τον δεκτη ειναι πολυ καλες. Ειναι πολυ γρηγορος, πολυ "ευαισθητος" στην ληψη και αρκετα straight forward στην λογικη (πολυ καλο για καποιον που δεν εχει μεγαλη εμπειρια απο δορυφορικα οπως εγω).
Εφτιαξα τα αγαπημενα μου και με ενα κλικ βλεπω γρηγορα και ωραια! Οσο θυμαμαι τι τραβαγα με την Skystar....:ADFADF1:

Χρειάζεσαι ένα προγραμματάκι που να μετατρέπει τα .trp αρχεία πού γράφει ο δέκτης στο FAT32 εξωτερικό σκληρό.
Πρέπει να υπάρχουν αρκετά free προγραμματάκια που να κάνουν αυτή τη δουλειά, εγώ χρησιμοποιώ το H264TS_Cutter το οποίο μου μετατρέπει τα trp αρχεία σε .ts και τα παίζω στο HTPC.
Μάλιστα έτσι είναι και πανεύκολο να κάνεις και τη δική σου συλλογή από ταινίες HD χωρίς να χρειάζεται να κάνεις dowbload ώρες ατελείωτες από διάφορα site του είδους. Βάζεις μετά και τους Ελληνικούς υπότιτλους σε χρόνο dt και είσαι Jet. :ernaehrung004:
Μερικές μάλιστα, όπως το Badindas που έγραψα προχθές, μπορεί και να μην υπάρχουν. Κι από εικόνα μιά χαρά.
Δές μερικά screen captures.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Μπαμπινο thanks, αυτο ειναι το επομενο βημα μου...