TecView 2050FAE

Status
Not open for further replies.
Eυχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Τον δέκτη τον έχω περίπου 2 χρόνια και δεν έχω κάνει καμμία αναβάθμιση.

Πιο πιθανόν είναι να φταίει το diseqc, αν και με άλλον δέκτη(humax), δεν έχω πρόβλημα.
:bigcry:

Κάνε αναβάθμιση του firmware, πιθανώς αυτή να είναι και η αιτία....

Κάνε αναβάθμιση του firmware, πιθανώς αυτή να είναι και η αιτία....

Σ´αυτόν τον δέκτη δεν ξέρω να κάνω αναβάθμιση. Γίνεται όπως και στον humax 5400; Υπάρχουν ξεχωριστά firmware και settings;
Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.
:idea::idea:

κάνε εγγραφή εκεί που έχεις ανοιχτό το άλλο παράθυρο !!! (σωστά το είπα ???? χεχε)

Γράψε λάθος, έχεις κάνει εγγραφή....

Ναι είχα κάνει εγγραφή πριν από αρκετό καιρό.
Ποιό αρχείο πρέπει να πάρω;
Χρειάζεται null καλώδιο;
Μπορώ να περάσω απ ευθείας την τελευταία αναβάθμιση;
Μήπως να μου προτείνεις κανέναν στην Θεσσαλονίκη, μην κάνω καμιά πατάτα;
:grinning-smiley-043

Για την αναβάθμιση :

Αναλυτικά οι οδηγίες :

Από το site του επίσημου εισαγωγέα, για όσους δεν έχουν καταλάβει πως περνάμε firmware και λίστες καναλιών στους δέκτες

Διάβασμα / εγγραφή καναλιών σε / από PC σε λογισμικά άνω του 2.71
για PremiumX, PremiumQ, TecView κλπ

Πριν ξεκινήσω να αναφέρω ότι οι δέκτες που έχουν θύρα USB έχουν ειδικό εργαλείο για την δουλειά αυτή (το USBtool) και πρέπει όλα να γίνονται από τη θύρα USB και όχι σειριακά.

Λήψη καναλιών από το δέκτη στο PC

Για να το κάνετε χρειάζεστε το πρόγραμμα που λέγεται updown 1.29

A. Συνδέστε το δέκτη με το PC σειριακά και βάλτε τον σε λειτουργία. Δεν χρειάζεστε TV απλά ο δέκτης να μην είναι standby.

Β. Τρέξτε το UpDown (1.29) και πατήστε ρυθμίσεις (το γρανάζι). Επιλέξτε τη σωστή πόρτα και σαν buad rate βάλτε 56000. Αφήστε τα άλλα ως έχουν και πατήστε OK.

56000.jpg

Γ. Πατήστε σύνδεση (το πρώτο πλήκτρο) και περιμένετε ο δέκτης στην οθόνη να γράψει "uAIt".
Δ. Πατήστε αποσύνδεση (το δεύτερο πλήκτρο).
Ε. Επιλέξτε ξανά τις ρυθμίσεις και αυτή τη φορά βάλτε το baud rate σε 115200. Πατήστε OK.

115200.jpg

ΣΤ. Πατήστε το πλήκτρο σύνδεσης και κατόπιν το πλήκτρο Λήψη. Επιλέξτε Channel και OK. Στο παράθυρο που θα ανοίξει δώστε το όνομα που θέλετε να πάρει το αρχείο με τα κανάλια που θα κατέβει στον υπολογιστή σας και πατήστε Open.

Ο δέκτης ξεκινάει να μετράει από το 0 στο 488 και το τέλος "uCot". Αν έχετε το χειριστήριο του δέκτη πρόχειρο πατήστε το πλήκτρο Back και κατόπιν το F1 για να κάνει επανεκκίνηση (αλλιώς βγάλτε την πρίζα του).

Καλό θα είναι κατά τη διάρκεια που διαβάζονται τα κανάλια να μην τρέχετε άλλη εφαρμογή γιατί πιθανόν να διακοπεί η διαδικασία και να χρειαστεί να επαναλάβετε το βήμα ΣΤ. Αν ο δέκτης βγάλει μήνυμα uCF2 τότε έχει συμβεί ακριβώς αυτό. Ξαναπροσπαθήστε.

Αποστολή καναλιών από το PC στο δέκτη

Η διαδικασία εδώ είναι πιο απλή.

Α. Τρέξτε το πρόγραμμα UpDown (1.29) με το δέκτη συνδεμένο σειριακά και εκτός πρίζας. Στις ρυθμίσεις επιλέξτε τη σωστή σειριακή πόρτα και baudrate 115200.

Β. Επιλέξτε σύνδεση monitor και πατήστε το πλήκτρο σύνδεση.

monitor.jpg

Γ. Πατήστε το πλήκτρο αποστολή και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να στείλετε στο δέκτη.

Δ. Δώστε ρεύμα στο δέκτη. Στην οθόνη του δέκτη θα εμφανιστεί το σύμβολο n και το πρόγραμμα τώρα θα περιμένει να πατήσετε το OK. Αν δεν γίνει αυτό ελέγξτε τη σύνδεση και τις ρυθμίσεις και βγάλτε και βάλτε τον πάλι στη πρίζα.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο δέκτης θα κάνει επανεκκίνηση μόνος του μόλις τελειώσει το φόρτωμα του αρχείου.

Και η 2.73

Βρέθηκε ελεύθερο, για όσους δεν μπορούν να μπουν στο φορουμ του δέκτη.....

Release Notes : TP Update...

2050 FAE 2.73 firm......

Νομίζω ότι θα είσαι εντάξει με αυτά....

Και ναι, θέλεις null καλώδιο.

Δεν χρειάζεσαι βοήθεια, είναι εύκολο....απλά ακολούθησε κατα γράμμα τις οδηγίες !!!

Καλησπέρα σε όλους

Έχω τον 2051 τον οποίο δεν χρησιμοποιούσα για πάνω από χρόνο...
Το firmware αυτή την στιγμή είναι το 2.70. Απ'ότι διάβασα πρέπει να κάνω manual update με rs232.. Το αρχείο για 2051 (2.73 ή 2.74) όμως δεν το βρίσκω. Υπάρχει compatible firmware για τον δέκτη μου ή μήπως βρίσκεται στο CS forum στο οποίο περιμένω να γίνω μέλος??

Ευχαριστώ

Στο link βρήκα αυτό...

The topic or post you requested does not exist

Καμιά άλλη ιδέα??

Ευχαριστώ

Σκουρα τα πραγματα,αυτο να κλεισει το φορουμ δεν εχει ξαναγινει νομιζω.

Στα υπόψιν.....

Άλλη μία αναφορά σε φώτα λαμπάδες σκοτάδια .....και το παρόν νήμα θα κλειδώσει οριστικά....

Στα υπόψιν.....

Άλλη μία αναφορά σε φώτα λαμπάδες σκοτάδια .....και το παρόν νήμα θα κλειδώσει οριστικά....

Το είπαμε .....

Ζητώ και επίσημα από τον διαχειριστή της κατηγορίας να κλειδωθεί το νήμα.

Μάλλον δεν ξέρετε να διαβάζετε ή κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.......

Εδώ μέσα μόνον τα νόμιμα, τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν.....

συγνώμη παιδιά, αλλά ΑΝ μου επιτρέπετε,
"πάτε γυρεύοντας" με ένα τέτοιο θέμα,
πόσες πιθανότητες δηλαδή έχει να ρωτήσει κάποιος για έναν δέκτη όσο για τις παράνομες λειτουργίες αυτού;
όταν μάλιστα οι λειτουργίες αυτές είναι το παν για τον δέκτη, ο ορισμός του

Status
Not open for further replies.