TecView 2050FAE

Status
Not open for further replies.
Υπάρχει αλλά επαναφέρει τις προηγούμενες ρυθμίσεις στα κανάλια που έχεις αποθηκεύσει Γιάννη...

Δεν εχω καταλαβει καλα.Υποθετικα.Εχω λιστα με μοτερ και θελω να τη σωσω ,το γιατι το καταλαβαινεις.Οταν περασω το καινουριο software και μετα τη λιστα τι προβλημα υπαρχει ?

και τώρα που το θυμήθηκα, το εξηγούσα στον Petran πριν από λίγο...

πατώντας το κουμπάκι options στο κοντρόλ, ρυθμίζετε μέσα από αυτό το μενου το τι μπορεί να κάνει το κόκκινο κουμπάκι.

Υπάρχουν δύο επιλογές, η πρώτη είναι του ύπνου..... η δεύτερη και πιο ενδιαφέρουσα κάνει το κόκκινο κουμπάκι (όταν είμαστε στο Premier Direct και το πατάμε) να εμφανίζει τη λίστα με τις μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων του καναλιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα από τα κανάλια που εμφανίζεται στο μενού πάνω δεξιά όταν πατάμε το κοκκινο.....

αυτά

αυτό βέβαια είναι εντελώς δοκιμαστικό και μη νόμιμο.........

Last edited:
Δεν εχω καταλαβει καλα.Υποθετικα.Εχω λιστα με μοτερ και θελω να τη σωσω ,το γιατι το καταλαβαινεις.Οταν περασω το καινουριο software και μετα τη λιστα τι προβλημα υπαρχει ?

Στη νορμάλ λειτουργία του δέκτη δεν υπάρχει πρόβλημα στο να έχεις σώσει τη λίστα σου........:grandpa:

Απάντηση: Re: TecView 2050FAE

Όταν κάνετε κάποια αναφορά για τους δέκτες, να γράφετε παρακαλώ σε ποιον δέκτη αναφέρεστε.

Όλα τα παραπάνω προβληματάκια δεν ισχύουν στον 2050 επιβεβαιωμένα. Αν κάποιος έχει τον 2050 και έχει κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, θα πρέπει να το ψάξει λίγο !!!!

τον 2051 εχω,ο 2050 δεν κανει τετοια κουλα

exw ena premiumx 2051fae kai pianw hotbird
xreiazomai omws na kanw to softaware update apo 2.70 sto 2.71 kai enw exw rythmisei swsta ta ip , gateway , DNS den mou kanei connect kai mou vgazei to minima sto status oti ta connections steps FAILED

Mporei kapoios na me voithisei pros ta pou na psaksw n avrw tin lysi ?
thanks

Και σε μένα τα ίδια.Είναι στο auto αλλά δεν κατεβάζει την 2.73 που έχει βγει.Έχω την 2.71 ακόμα.Ούτε με reset που δοκίμασα δεν συνδέεται να κατεβάσει τη νέα έκδοση

Αν διαβάζατε το φορουμ του δέκτη (που σας το έχω πει άπειρες φορές) θα βλέπατε ότι η 2.73 δεν θα κάνει αυτόματο κατέβασμα.

Μπείτε στο φορουμ και κατεβάστε τη..

Μη κάνετε το λάθος να μπερδέψετε τις εκδόσεις, άλλη για τον 2050, άλλη για τον 2051....

Από το φόρουμ του δέκτη, που ξαναγράφω ότι θα πρέπει να το παρακολουθείτε..........

Βγήκε ενημέρωση ότι σε λίγες μέρες βγαίνει καινούργιο firmware για τον δέκτη, η έως τώρα είναι η 2.73

Θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε να κάνετε αναβάθμιση στους δέκτες σας !!!!!!!!!!!!!

Η αναβάθμιση δεν θα γίνει αυτόματα μέσω δικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να την κατεβάσετε και να την περάσετε χειροκίνητα ......

Αν δεν κάνετε την αναβάθμιση αυτή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δέκτη για μεταλλική βάση !!!!! καταλαβαίνετε νομίζω τι σημαίνει αυτό.......

όποια άλλη απορία έχετε μπορείτε να τη λύσετε στο φόρουμ του δέκτη.

Από το φόρουμ του δέκτη, που ξαναγράφω ότι θα πρέπει να το παρακολουθείτε..........

Βγήκε ενημέρωση ότι σε λίγες μέρες βγαίνει καινούργιο firmware για τον δέκτη, η έως τώρα είναι η 2.73

Θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε να κάνετε αναβάθμιση στους δέκτες σας !!!!!!!!!!!!!

Η αναβάθμιση δεν θα γίνει αυτόματα μέσω δικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να την κατεβάσετε και να την περάσετε χειροκίνητα ......

Αν δεν κάνετε την αναβάθμιση αυτή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δέκτη για μεταλλική βάση !!!!! καταλαβαίνετε νομίζω τι σημαίνει αυτό.......

όποια άλλη απορία έχετε μπορείτε να τη λύσετε στο φόρουμ του δέκτη.

ρε φίλε που τα ξέρεις όλα , θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις κιόλας . στο site γράφει ότι τα μοντέλα που έχουν θύρα usb θα πρέπει να αναβαθμιστούν από τη usb. Τα υπόλοιπα που εχουν lan θα αναβαθμιστουν αυτόματα μέσω δικτύου. Εμεις λοιπόν που εχουμε 2050/2051fae θα έπρεπε να έχουμε αναβαθμιστεί αυτόματα, κάτι που δεν έχει γίνει. Το κατάλαβες τώρα....????

Φρόντισε να διαβάζεις καλύτερα......

We are changing some important parts of the firmware and next update MUST be done using PC no matter what.

This means that soon a new 'special' version will come out. If you don't upgrade to this version simply your receiver will not work correctly. NETWORK will be DISABLED!
So make sure you are prepared to upgrade your receiver. Use USB to upgrade receivers with USB port and serial for the others. Do NOT upgrade receivers with USB using a serial cable!

Διόρθωσε το κείμενό σου, προσβάλλεις..........

Καλό διάβασμα....

Last edited:
ρε φίλε που τα ξέρεις όλα , θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις κιόλας . στο site γράφει ότι τα μοντέλα που έχουν θύρα usb θα πρέπει να αναβαθμιστούν από τη usb. Τα υπόλοιπα που εχουν lan θα αναβαθμιστουν αυτόματα μέσω δικτύου. Εμεις λοιπόν που εχουμε 2050/2051fae θα έπρεπε να έχουμε αναβαθμιστεί αυτόματα, κάτι που δεν έχει γίνει. Το κατάλαβες τώρα....????

φιλε θα σε παρακαλουσα λιγο σεβασβο σε ατομα εδω στο forum και ιδιαιτερα
σε ατομα που εχουν τοσα post
ειναι ανεπιτρεπτη η συμπεριφορα σου

Φιλε δεν εχει και τοσο αξια το ποιος εχει δικιο η' οχι,οσο το πως εκφραζεται καποιος.Δεν νομιζω οτι το ποστ του Afam ηταν προσβλητικο για να αναφερθεις ετσι.

Παιδιά ευχαριστώ αλλά δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε άλλο....... το ποστ αυτό θυμίζει κάποιο μόνιμα μπαναρισμένο.......

Παιδιά ευχαριστώ αλλά δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε άλλο....... το ποστ αυτό θυμίζει κάποιο μόνιμα μπαναρισμένο.......

Δεν ειναι θεμα ευχαριστιας.Το εχω ξαναπει, οτι να στηριζεσαι στο ποστ καποιου για να κανεις και εσυ ενα δεν εχει τοσο μεγαλο νοημα.Ποσο μαλλον ,αν ειναι και προσβλητικο το ποστ.
Ας εκφρασει ο καθενας τη δικια του γνωμη....

θα μπορούσε κάποιος να με μου δώσει κάποιο link με οδηγίες στο πως κάνουμε αναβάθμιση μέσω serial port? (έχω 2050)
Ευχαριστώ

Από το site του επίσημου εισαγωγέα, για όσους δεν έχουν καταλάβει πως περνάμε firmware και λίστες καναλιών στους δέκτες

Διάβασμα / εγγραφή καναλιών σε / από PC σε λογισμικά άνω του 2.71
για PremiumX, PremiumQ, TecView κλπ

Πριν ξεκινήσω να αναφέρω ότι οι δέκτες που έχουν θύρα USB έχουν ειδικό εργαλείο για την δουλειά αυτή (το USBtool) και πρέπει όλα να γίνονται από τη θύρα USB και όχι σειριακά.

Λήψη καναλιών από το δέκτη στο PC

Για να το κάνετε χρειάζεστε το πρόγραμμα που λέγεται updown 1.29

A. Συνδέστε το δέκτη με το PC σειριακά και βάλτε τον σε λειτουργία. Δεν χρειάζεστε TV απλά ο δέκτης να μην είναι standby.

Β. Τρέξτε το UpDown (1.29) και πατήστε ρυθμίσεις (το γρανάζι). Επιλέξτε τη σωστή πόρτα και σαν buad rate βάλτε 56000. Αφήστε τα άλλα ως έχουν και πατήστε OK.

56000.jpg

Γ. Πατήστε σύνδεση (το πρώτο πλήκτρο) και περιμένετε ο δέκτης στην οθόνη να γράψει "uAIt".
Δ. Πατήστε αποσύνδεση (το δεύτερο πλήκτρο).
Ε. Επιλέξτε ξανά τις ρυθμίσεις και αυτή τη φορά βάλτε το baud rate σε 115200. Πατήστε OK.

115200.jpg

ΣΤ. Πατήστε το πλήκτρο σύνδεσης και κατόπιν το πλήκτρο Λήψη. Επιλέξτε Channel και OK. Στο παράθυρο που θα ανοίξει δώστε το όνομα που θέλετε να πάρει το αρχείο με τα κανάλια που θα κατέβει στον υπολογιστή σας και πατήστε Open.

Ο δέκτης ξεκινάει να μετράει από το 0 στο 488 και το τέλος "uCot". Αν έχετε το χειριστήριο του δέκτη πρόχειρο πατήστε το πλήκτρο Back και κατόπιν το F1 για να κάνει επανεκκίνηση (αλλιώς βγάλτε την πρίζα του).

Καλό θα είναι κατά τη διάρκεια που διαβάζονται τα κανάλια να μην τρέχετε άλλη εφαρμογή γιατί πιθανόν να διακοπεί η διαδικασία και να χρειαστεί να επαναλάβετε το βήμα ΣΤ. Αν ο δέκτης βγάλει μήνυμα uCF2 τότε έχει συμβεί ακριβώς αυτό. Ξαναπροσπαθήστε.

Αποστολή καναλιών από το PC στο δέκτη

Η διαδικασία εδώ είναι πιο απλή.

Α. Τρέξτε το πρόγραμμα UpDown (1.29) με το δέκτη συνδεμένο σειριακά και εκτός πρίζας. Στις ρυθμίσεις επιλέξτε τη σωστή σειριακή πόρτα και baudrate 115200.

Β. Επιλέξτε σύνδεση monitor και πατήστε το πλήκτρο σύνδεση.

monitor.jpg

Γ. Πατήστε το πλήκτρο αποστολή και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να στείλετε στο δέκτη.

Δ. Δώστε ρεύμα στο δέκτη. Στην οθόνη του δέκτη θα εμφανιστεί το σύμβολο n και το πρόγραμμα τώρα θα περιμένει να πατήσετε το OK. Αν δεν γίνει αυτό ελέγξτε τη σύνδεση και τις ρυθμίσεις και βγάλτε και βάλτε τον πάλι στη πρίζα.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο δέκτης θα κάνει επανεκκίνηση μόνος του μόλις τελειώσει το φόρτωμα του αρχείου.

Status
Not open for further replies.