Τελικά ήταν.

Απάντηση: Re: Τελικά ήταν.

Πάντως ανεξαρτήτως εθνικότητας των παρανομούντων, θα πρέπει λίγο να κοιτάξουμε τη βαρειά εγκληματικότητα και τους κανόνες εμπλοκής των ειδικών δυνάμεων ενόπλων.
Εάν φθάνουν οι πολίτες να παίρνουν όπλα για να προστατέψουν τους εαυτούς τους (όπως πχ στην περίπτωση του κοσμηματοπώλη στον Πειραιά που μου έρχεται πρόχειρη) το Κράτος έχει αποτύχει. Υπάρχουν περιπτώσεις που η κρατική δύναμη πρέπει να βαράει στο ψαχνό δίχως δισταγμό, είναι θέμα δημόσιας τάξης και προστασίας των πολιτών της. Εκεί ναι, να σκοτώνει τον επικίνδυνο. Όχι μετά στα μουλωχτά αφού τον πιάσει (βλ Ματέι).
Σε αυτό εγώ συμφωνώ 100% Το έχω ξαναπεί.

Αυτό τον καιρό χτίζεται στον Ασπρόπυργο,μιά μεγάλη βιομηχανική μονάδα.Την κατασκευή έχει αναλάβει μία απο τις μεγαλύτερες ελληνικές τεχνικές εταιρείες.Ξέρετε πόσοι είναι οι ιθαγενείς μεταξύ των εκατοντάδων που εργάζονται εκεί;Μόνο οι μηχανικοί και μερικοί εργοδηγοί...
Ολες οι φυλές είναι εκεί!Βαβυλωνία...

Φαντάζεστε τι γίνεται εκεί...

Το θέμα είναι πολύπλευρο και μόνο στατιστικά μπορεί να απαντηθεί, οπότε εκ πρώτης όψεως ο Μιχάλης έχει δίκιο, καθώς στατιστικά (σε ποσοστό επι τοις εκατό) υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερη εγκληματικότητα στους Αλβανούς.
Ομως, δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι και στην πράξη ..αυτοί στηρίζουν σήμερα την ελληνική οικονομία! Σκεφτείτε μόνο ότι ΟΛΟΙ τους δουλεύουν στην ελεύθερη και σκληρή οικονομία της αγοράς και κανείς τους δεν βρίσκεται στην θαλπωρή του δημόσιου τομέα (ώστε να μπορεί σε γενικές γραμμές να λουφάρει, να ζητάει συνεχώς περισσότερα βασιζόμενος στην μονιμότητα κλπ κλπ). Σε τελική ανάλυση νομίζω ότι χωρίς αυτούς θα είχαμε πιθανότατα λιγότερα εγκλήματα, κλοπές κλπ, αλλά ...η οικονομία μας θα είχε βουλιάξει !(ο πεθερός μου θα είχε παρατήσει τα χωράφια απο το 1990 γιατι ήδη απο τότε δεν έβρισκε έλληνες να δουλέψουν..)

Περιμένω να δω τα στοιχεία....

Επειδη παιζουμε σε δυο ταμπλο οπως φαινεται απαντω επιγραμματικα.

Υπερ στην οπλοχρησια/οπλοκατοχη με προυποθεσεις , υπερ στο δικαιωμα αυτοαμυνας .

Για τους μεταναστες δεν ειμαι υπερ η κατα ,πιστευω οτι οι επιπτωσεις που θα ειχε τωρα πια στις τοπικες οικονομιες και οχι μονο μια τετοια εξαφανιση ειναι τοσες πολλες που θελει μεγαλη συζητηση και αναλυση το θεμα.Που δεν ειναι μονο Ελληνικο...(εμεις βεβαια εχουμε το μειονεκτημα των ξεφραγων συνορων αντιθετως με αλλους ).

To μεγαλύτερο λάθος. Δικαίωμα στην οπλοκατοχή. Όπου υπάροχυν τα όπλα ελεύθερα, εκεί και χρησιμοποιούνται ελεύθερα και φυσικά εκεί οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από πυροβόλα όπλα είναι πολλοί περισσότεορι. Αυτό θέλουμε; Δηλαδή απλώς να πυροβολούμε και εμείς;

Ο send ανέφερε αντίστοιχο περιστατικό στην Κρήτη. Εκεί τί γίνεται; Ποιός θα φύγει εκτός Ελλάδος; Θα φύγουν οι Κρητικοί; Και τί καταλάβαμε που οι Κρητικοί φέρουν όπλα; ´Έχουν μηδαμινή εγκληματικότητα;

Μου είναι λίγο δύσκολο να φανταστώ, πώς θα βουλιάξει η οικονομία της χώρας μας χωρίς τους αλλοδαπούς;
Σ´αυτούς στηριζόμαστε;
Αυτούς περιμέναμε για να ζωντανέψει η οικονομία μας;
Χωρίς αυτούς δηλ. ζήτω που καήκαμε;
Αν είναι έτσι.....τι να πω.

Οι Αλβανοι στηριζουν την οικονομια και δεν βυθιζεται..................
Σοβαρολογουμε;
Που βασιζεται αυτο; Σε ποιες στατιστικες; Ποιος τα λεει;
Εγω δεν το πιστευω, το αντιθετο.
Μπορει καποιος να μου δωσει καποιο λογο να μην πιστευω οτι ειναι καταστροφη;

Για τα όπλα νομίζω ότι δεν πρέπει να έχει ο καθένας το δικό του, αλλά να έχουν και να τα χρησιμοποιούν όποτε πρέπει οι αστυνομικοί.

Εγώ έχω ένα όπλο σκοποβολής πάντως, αχρείαστο νάναι.
Ευτυχώς δεν μου χρειάστηκε ποτέ μέχρι σήμερα παρά μόνο να σημαδεύω καπάκια μπύρας και αναπτήρες.
Το πήρα την εποχή που είχαν αρχίσει να έρχονται ανεξέλεγκτα αλβανοί και τους έβλεπα 5 - 6 μαζί τα βράδυα αργά και μάθαινα συνεχώς για επιθέσεις και ληστείες.

Κάποια στοιχεία υπάρχουν στη σελίδα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης
http://www.ydt.gr/main/Article.jsp?ArticleID=213660

Επίσης αρκετά (όχι πλέον για την εγκληματικότητα, αλλά για τη δικαιοσύνη, πολιτική, ποινική και "σωφρονιστική") στη σελίδα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Statistics.gr)

To μεγαλύτερο λάθος. Δικαίωμα στην οπλοκατοχή. Όπου υπάροχυν τα όπλα ελεύθερα, εκεί και χρησιμοποιούνται ελεύθερα και φυσικά εκεί οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από πυροβόλα όπλα είναι πολλοί περισσότεορι. Αυτό θέλουμε; Δηλαδή απλώς να πυροβολούμε και εμείς;

Ο send ανέφερε αντίστοιχο περιστατικό στην Κρήτη. Εκεί τί γίνεται; Ποιός θα φύγει εκτός Ελλάδος; Θα φύγουν οι Κρητικοί; Και τί καταλάβαμε που οι Κρητικοί φέρουν όπλα; ´Έχουν μηδαμινή εγκληματικότητα;

προσωπικώς είμαι καθέτως αντίθετος στη διευκόλυνση της οπλοκατοχής.

Όσο για το περιστατικό το οποίο ανέφερα, συνέβη στην Αθήνα με δράστη Κρητικό, νέο παλικάρι οπαδό της "παράδοσης" των όπλων και της βεντέτας. Ακριβώς για ένα θέμα καβγά για προτεραιτότητα. Μετά από κάτι μήνες, βρήκε τον τύπο που είχε μαλώσει και τον καθάρισε. Το είχε ανεβάσει και το in.gr

Επιτέλους!!! Ένα ρατσιστικό τόπικ.
Πάνω που είχα αρχίσει να ανησυχώ....

Με βάση αυτά τα στατιστικά στοιχεία βλέπουμε ότι τα δικά μας "λουλούδια" σε αριθμό δεν αλλάζουν πολύ.
Αντιθέτως των αλλοδαπών αυξάνονται κατά πολύ.
Και φτάσαμε εν έτι 2007 να έχουμε 103 από 25 που ήταν το 19991
Αυτό κάτι λέει.

θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για την εγκληματικότητα γενικώς δίχως κορώνες. Συνήθως μπερδεύουμε την αγανάκτηση με τον ρατσισμό.

Re: Απάντηση: Τελικά ήταν.

Με βάση αυτά τα στατιστικά στοιχεία βλέπουμε ότι τα δικά μας "λουλούδια" σε αριθμό δεν αλλάζουν πολύ.
Αντιθέτως των αλλοδαπών αυξάνονται κατά πολύ.
Και φτάσαμε εν έτι 2007 να έχουμε 103 από 25 που ήταν το 19991
Αυτό κάτι λέει.

Για σκέψου όμως ότι σε σχέση με το 1991 ο αριθμός αλλοδαπών στη χώρα μας έχει υπερδεκαπλασιαστεί, άρα ο 4πλασιασμός των αλλοδαπών δραστών ανθρωποκτονιών δεν παρακολουθεί την 1η αύξηση.

Προσέξτε πόσο ψηλά ήταν οι ανθρωποκτονίες το 1997. 203 ανθρωποκτονίες....

Στους βιασμούς τα δικά μας έπεσαν στο μισό και των αλλοδαπών από το 29 πήγε στο 107.
Οι εκβιάσεις από το 2 στο 51.
Στην επαιτεία άστα να πάνε. Από το 19 στο 468.
Οι κλοπές σταθερές βέβαια.
Ληστείες από 59 σε 442.
Πλαστογραφίες από 72 σε 7043.

Και έχει συνέχεια. Τι να πω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικά ήταν.

Για σκέψου όμως ότι σε σχέση με το 1991 ο αριθμός αλλοδαπών στη χώρα μας έχει υπερδεκαπλασιαστεί, άρα ο 4πλασιασμός των αλλοδαπών δραστών ανθρωποκτονιών δεν παρακολουθεί την 1η αύξηση.

Προσέξτε πόσο ψηλά ήταν οι ανθρωποκτονίες το 1997. 203 ανθρωποκτονίες....
Δεν πιστεύω να εννοείς ότι η εγκληματικότητα έπεσε ε;

Ο αριθμός ανθρωποκτονιών τουλάχιστον, ναι, έτσι δείχνουν τα στοιχεία. Και στις ανθρωποκτονίες εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει αδήλωτη εγκληματικότητα.

Σίγουρα και τα ΜΜΕ αρέσκονται να καλλιεργούν την ανασφάλεια. Οι εκφωνητές ξεστομίζουν τις τυποποιημένες εκφράσεις τους και σχεδόν ακούς να τους τρέχουν τα σάλια.

Η εγκληματικότητα είναι ένα μεγάλο θέμα για συζήτηση. Και οι στατιστικές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται αποσπασματικώς, όπως γίνεται ένθεν και ένθεν. Τι θα πει "συμμετοχή των αλλοδαπών στους δείκτες εγκληματικότητας"? Αυτό το παρουσιάζει ο καθένας όπως θέλει, αναλόγως της πλευράς που υποστηρίζει.

Βλέπεις κανείς δεν μιλάει για την ´μαύρη´και ανασφάλιστη εργασία.
Οτι χρειάζεται ξεκάθαρη μεταναστευτική πολιτική και όχι ευχολόγια ειναι βέβαιο.
Αλλά φυσικά όχι βάσει κριτηρίων εθνικότητας και φυλής...
Υ.Γ.
Αλήθεια εκείνος ο 18χρονος Κρητικός πού έσφαξε εν ψυχρώ με την βοήθεια τού πατέρα του εναν εντελώς αθώο 17χρονο Αλβανό τι να γίνεται άρα γε??
Ναφαγε ισόβια ή βρίσκεται έξω..
Λες η Τσέκου νάναι πιό επικίνδυνη τελικά??

Αλήθεια εκείνος ο 18χρονος Κρητικός πού έσφαξε εν ψυχρώ με την βοήθεια τού πατέρα του εναν εντελώς αθώο 17χρονο Αλβανό τι να γίνεται άρα γε??
Τώρα βρήκες κάτι να πεις αγαπητέ.
Άρα να μη φοβάμαι τους αλβανούς αλλά τους Κρητικούς.

Τώρα βρήκες κάτι να πεις αγαπητέ.
Άρα να μη φοβάμαι τους αλβανούς αλλά τους Κρητικούς.

Οχι.
Αλλά δεν θυμάμαι να ανοίχτηκε thread επειδή το καλοπαιδο το ελληνοπουλο εσφαξε εν ψυχρώ ενα Αλβανάκι.

Οπως επίσης δεν θεωρώ ασφαλές κριτήριο εγκληματικής ράτσας οτι ο οδηγός ήταν Αλβανός.
Αλλο πράγμα ειναι να διαμορφώνεις σοβαρή πολιτική γιά την μετανάστευση και άλλο τα φυλετικά κριτήρια.
Οταν φτιάξουμε σοβαρή πολιτική και δεν την αφήνουμε σε λαοπλάνους πού εκμεταλλεύονται τούς ξενους εργάτες και στην συνέχεια στρέφουν τον Ελληνα εργαζόμενο εναντιον τους ενώ ο εχθρός είναι το μεγάλο κεφάλαιο,τότε το ξανασυζητάμε.

Εγώ δεν βλέπω να ληστεύει και να σκοτώνει εν ψυχρώ το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά άνθρωποι.
Γι´αυτούς μόνο συζητάμε. Το ότι δεν έχουμε μεταναστευτική πολιτική το ξέρω. Τίποτα σωστό δεν έχουμε. Το πρόβλημα όμως παραμένει.