Τελικά μήπως μας δουλεύουν η έχω λάθος εντύπωση ??

δε μου λες Κώστα, σου έχουν κάνει ποτέ έκπτωση σε μηχανήματα που παίρνεις με επιδότηση?

Όλοι τιμή καταλόγου δίνουν...

Που ειναι το περιεργο και ανοιξες το νημα?

Οτι μας δουλευουν?Τι περιμενεις να σε αγαπανε και να σου προσφερουν με τιμιοτητα το καθε προιον?

Συγγνωμη αν ακουγομαι προσβλητικος,αλλα εχω δουλεψει σε καποια μεγαλη αλυσιδα και δε μπορω να σου πω τι εχουν δει τα ματια μου και εχουν ακουσει τα αυτια μου.

Δημήτρη η τιμή καταλόγου πριν λίγο καιρό ήταν 450 και βάζαν και "δώρα" μόνο και μόνο για να τσεπώσουν την επιταγή - κουπόνι των 450 ευρώ !!

σου φαίνεται παράξενο?
αν ίσχυε άλλο καθεστώς και δεν υπήρχε πλαφόν στο κουπόνι, θα βλέπαμε και 800άρια....

σου φαίνεται παράξενο?
αν ίσχυε άλλο καθεστώς και δεν υπήρχε πλαφόν στο κουπόνι, θα βλέπαμε και 800άρια....

Δηλαδή δεν θα μπορούσαν να βάζαν την επιταγή - επιδότηση στην πραγματική αξία και να "γλίτωναν" σχεδόν τα μισά χρήματα ???
η μήπως επειδή ήταν κονδύλια της EU δεν έδωσαν βάση ??

kokar, eπειδή ασχολείσαι με μικροποσά να σου θα σου γράψω μια προσωπική ιστοριούλα ώστε να μάθεις/θυμηθείς το πόσο μας δουλεύουν υπό την ανοχή/συμετοχή του κράτους (δεν θα το χαρακτηρίσω μη νομσει κανένας ότι χαρακτηρίζω και αυτούς που το συντηρούν με την ψήφο τους...)

Όταν θα έπερνα το σπίτι μου έψαξα όλα τα προσφερόμενα επιτόκια της τραπεζικής αγοράς. Το χαμηλότερο ήταν "Χ"%.
Ταυτόχρονα έμαθα ότι για την πρώτη κατοικία το κράτος επιδοτεί για 8 χρόνια το επιτόκιο δανείου.
Πήγα λοιπόν σε μια συμβεβλημένη με αυτό το πρόγραμμα τράπεζα και ρώτησα πόσο πέφτει το επιτόκιο. Η διαφορά ήταν ελάχιστη (Χ-1%)!
Όταν τους ρώτησα πως γίνεται αυτό, μου απάντησαν ότι εφόσον κάνω χρήση του προγράμματος επιδότησης το επιτόκιο της τράπεζας αλλάζει!!!

Δηλαδή Χ+Ψ!!! Η διαφορά στην τσέπη της τράπεζας!!!

Υπολόγησε... Χιλιάδες δανειολήπτες*χιλιάδες προσαυξήσεις*100 δόσεις...

Καλό? ε και σένα σε πείραξαν τα Laptop βρε αδερφέ... πφφφ!

Καλως είρθες στη τρέλα. -bye-

Και δε μου λέτε...
Αν πας, διαλέξεις κάτι των 450 ευρώ, και φτάνοντας στο ταμείο βγάλεις το κουπόνι και τους το τρίψεις στη μούρη τί γίνεται;

Λογω δουλειάς μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι η τρέλλα είναι μεγαλύτερη. Όταν ξεκίνησε το όλο εγχείρημα τα netbooks είχαν κοντά στο 500αρικο. Οπότε με τα δεδομένα οτι μαζί έδιναν και software και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή αποφάσισαν το ύψος της επιδότησης να ανέρχεται στα 400 ευρώ (περίπου 85% της street price). Και τώρα αρχίζει η τρέλλα. Από τη στιγμή που λήφθησαν οι αποφάσεις μέχρι να φτάσει η στιγμή της υλοποίησης (να εκταμιευθούν τα χρήματα, να έρθουν σε συννενόηση με τα εμπορικά καταστήματα κλπ) πέρασε περίπου 1,5 χρόνος όπου οι Street Prices πήραν τον κατήφορο.Έγινε μια προσπάθεια αναπροσαρμογής (καλύτερα specs, όχι λιγότερα χρήματα -κατι τέτοιο θα έπρεπε να πάει όλο το πράγμα από την αρχή-) χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Με υπαρκτό τον κίνδυνο να πάρει πίσω η ΕΕ τα χρήματα για το project το υλοποιούν κλασσικά στο πόδι. Για τα παρασκήνια απλά βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Εγώ να ρωτήσω το πιό απλό....
γιατί το δικό μου παιδί που πάει 2α γυμνασίου ή του άλλου που πάει 3η να μην πάρει?

Αν θέλουν να βοηθήσουν (και όχι απλά να προωθήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς τις κομπιουτεροεταιρείες) ας πούν "κάθε παιδί που φοιτάει στο γυμνάσιο να πάρει ένα πισί - εντός της 3ετίας"...

αλλά....δυστυχώς έτσι γίνονται ωραία πράγματα στη χώρα μας...
όπως πχ η γνωστή υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης που υπογράφηκε και δεν θα γίνει (τις ρήτρες θα τις εισπράξουν κανονικότατα οι εργολάβοι που τους έκαναν κρύο ντουζ)
όπως και η εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης που οι μελέτες εκπονήθηκαν και ξοδεύτηκαν να μην σας πω πόσα λεφτά και τώρα θα πεταχτούν στα σκουπίδια διότι η χάραξη θα αλλάξει...
Να πετάμε ωραία λεφτά ξέρουμε...

Δε'ιτε το θετικά , τουλάχιστο δεν πήραν οι περισσότεροι σκέτο netbook αλλά όλο και κάτι κοτσάρισαν οι εταιρίες για να προσελκύσουν κόσμο πάλι καλά να λέμε...

Ευτυχώς παιδιά που αυτές ήταν οι μοναδικές εξαγγελίες που δεν εκπληρώθηκαν ή λειτούργησαν υπέρ του κεφαλαίου.
Το λέω γιατί ευτυχώς δουλέψαν όλα άψογα με άλλα επιδοτούμενα όπως το κτηματολόγιο :flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Τελικά μήπως μας δουλεύουν η έχω λάθος εντύπωση ??

Εγώ να ρωτήσω το πιό απλό....
γιατί το δικό μου παιδί που πάει 2α γυμνασίου ή του άλλου που πάει 3η να μην πάρει?

Αν θέλουν να βοηθήσουν (και όχι απλά να προωθήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς τις κομπιουτεροεταιρείες) ας πούν "κάθε παιδί που φοιτάει στο γυμνάσιο να πάρει ένα πισί - εντός της 3ετίας"...

Κανονικά έτσι ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ εαν ακοπουθούσαν τα χρονοδιαγράμματα ορθά. Αλλά οταν η υλοποίηση γίνεται στο παρα 2 πριν πάρει πίσω η ΕΕ τα κονδύλια και δεν υλοποιηθεί τίποτε τα κάνουν στο πόδι και με το πνεύμα όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε.

Οι τιμές στους υπολογιστές δεν αλλάζουν...
Όσο και περίεργο να σας ακούγεται αυτό, αυτή είναι η αλήθεια.

Αν το 1990 αγόραζες έναν πολύ καλό υπολογιστή με 300.000 δραχμές, τον ίδιο πολύ καλό υπολογιστή αγόραζες το 1995 με 300.000 δραχμές, τον ίδιο πολύ καλό υπολογιστή αγόραζες το 2005 με 1000 ευρώ, τον ίδιο πολύ καλό τώρα με 1000 ευρώ...
Έτσι και με τα Netbook.
Τα 400 ευρώ πριν από 2-3 χρόνια θα έφταναν για έναν υπολογιστή ο οποίος θα είχε επεξεργαστή με x ταχύτητα, x GB μνήμη, x GB σκληρό δίσκο κλπ...
Πλέον, αυτός ο υπολογιστής δεν θα υπήρχε στην αγορά, θα υπήρχε κάποιος άλλος με επεξεργαστή με x*y ταχύτητα, x*y GB μνήμη, x*y GB σκληρό δίσκο κλπ στα... 400 ευρώ!
Το κέρδος στην αγορά των υπολογιστών είναι της τάξης του 5%.
Αν το κράτος υποχρέωσε το Πλαίσιο (τυχαίο μαγαζί) να αγοράσει 1000 netbooks το 2007 για να μπει στο πρόγραμμα και να δέχεται τα κουπόνια, για ποιο λόγο μετά το Πλαίσιο να εναρμονίσει τις τιμές του σύμφωνα με την αγορά όταν έχει πληρώσει ήδη τα netbooks 370 το ένα;

Απατεωνιές γίνονται... Αλλά ας μην κυνηγάμε παντού μάγισσες... -bye-

Αν το 1990 αγόραζες έναν πολύ καλό υπολογιστή με 300.000 δραχμές, τον ίδιο πολύ καλό υπολογιστή αγόραζες το 1995 με 300.000 δραχμές, τον ίδιο πολύ καλό υπολογιστή αγόραζες το 2005 με 1000 ευρώ, τον ίδιο πολύ καλό τώρα με 1000 ευρώ...

Δηλαδή, οι 300 000 του 1990 έχουν την ίδια αξία με τα 1000 ευρώ του 2009 ;

Απάντηση: Re: Τελικά μήπως μας δουλεύουν η έχω λάθος εντύπωση ??

Έτσι και με τα Netbook.
Τα 400 ευρώ πριν από 2-3 χρόνια θα έφταναν για έναν υπολογιστή ο οποίος θα είχε επεξεργαστή με x ταχύτητα, x GB μνήμη, x GB σκληρό δίσκο κλπ...
Πλέον, αυτός ο υπολογιστής δεν θα υπήρχε στην αγορά, θα υπήρχε κάποιος άλλος με επεξεργαστή με x*y ταχύτητα, x*y GB μνήμη, x*y GB σκληρό δίσκο κλπ στα... 400 ευρώ!
Το κέρδος στην αγορά των υπολογιστών είναι της τάξης του 5%.
Αν το κράτος υποχρέωσε το Πλαίσιο (τυχαίο μαγαζί) να αγοράσει 1000 netbooks το 2007 για να μπει στο πρόγραμμα και να δέχεται τα κουπόνια, για ποιο λόγο μετά το Πλαίσιο να εναρμονίσει τις τιμές του σύμφωνα με την αγορά όταν έχει πληρώσει ήδη τα netbooks 370 το ένα;

Απατεωνιές γίνονται... Αλλά ας μην κυνηγάμε παντού μάγισσες... -bye-
+1000 σε όλα απλά η μ**κια είναι ότι εαν αλάζανε τις προδιαγραφές που είχαν θέσει 1,5 χρόνο πρίν θά έπρεπε να κάνουν ΝΕΑ πρόταση στην ΕΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ απο αυτή που είχαν ήδη καταθέσει (που δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα). Οπότε προκείμένου να πάρει η ΕΕ πίσω τα λεφτά τα έδωσαν όπως όπως. Και μην τρελαθούμε κανένα πλαίσιο δε στόκαρε netbook 1,5 χρόνο πριν.

Re: Απάντηση: Re: Τελικά μήπως μας δουλεύουν η έχω λάθος εντύπωση ??

Δηλαδή, οι 300 000 του 1990 έχουν την ίδια αξία με τα 1000 ευρώ του 2009 ;

Όχι φυσικά.
Είπα ότι οι τιμές έμειναν ίδιες. Όχι όμως ότι το χρήμα δεν έχασε την αξία του!

@nsamar ακριβώς. Το να αλλάξεις προδιαγραφές σε κάτι το οποίο επιδοτείται από την ΕΕ δεν είναι εύκολο.
Ακόμη και καλύτερο να προσφέρεις στην ίδια τιμή, ακόμη και χαμηλότερη τιμή να προσφέρεις, πρέπει και πάλι να πάρεις το OK.
Και το OK δεν λαμβάνεται εύκολα.
Πρωτοκολλείται, ελέγχεται, επανεκτιμάται, γίνεται η κατάλληλη τροποποίηση, ψηφίζεται και ανακοινώνεται...
Μέχρι τότε τα netbooks θα είχαν πέσει άλλο τόσο...

Και μην τρελαθούμε κανένα πλαίσιο δε στόκαρε netbook 1,5 χρόνο πριν.

Δεν ξέρω γιατί σταμάτησα να δουλεύω σε εταιρία με hardware από το 2002.
Αλλά ακόμη και μια εγγυητική να τους έβαλαν να ανοίξουν θα έχασαν το μισό κέρδος... -bye-