Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

Απάντηση: Re: Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

Μάνος Σταυρόπουλος said:
Στέργιο πώς ακριβώς έχεις δηλαδή την επιστροφή; Ένα παράδειγμα;

Την κάρτα μου ουσιαστικά την έβγαλα σε...σουπερμάρκετ στο οποίο κάνω τα ψώνια του σπιτιού.
Συνήθως στο συγκεκριμένο σουπρεμάκε έχω και τις μεγαλύτερες επιστροφές.
Τον Ιούλιο είχανε 5% σε όλες τις αγορές!
Οπότε αν έχεις 1500 ευρά υπόλοιπο για το συγκεκριμένο μήνα είναι 75 ευρώ πίσω.
Καλό ποσό!

Η "επιστροφή" έρχεται με δωροεπιταγή στον επόμενο λογαριασμό.
Οπότε όταν πάω για ψώνια μου λέει πχ:200 ευρώ, άν έχω επιταγή 20 ευρώ, πληρώνω 180.

Καθαρά πράματα.

Επίσης, αν έχουμε μεγάλο υπόλοιπο και κάνουμε συχνά αγορές, καλό είναι να κρατάμε τα χαρτάκια και να κάνουμε τσεκάρισμα κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός, για να μη χάσουμε τη μπάλλα.

send said:
ε και στις άτοκες συμφέρει.
Π.χ. 2000 σε 24 άτοκες κερδίζεις κάποια χρήματα από το έστω χαμηλό τραπεζικό επιτόκιο (εάν εννοείται τα έχεις ήδη τα χρήματα), χώρια που διατηρείς το ρευστό, δεν ξέρεις, κάτι τυχαίνει. Άσχημα είναι?

Συμφωνώ απολύτως.

παραδειγματα απο καλη χρηση της καρτας απειρα και απο κακης επισης ...προσοχη θελει ειναι οπως το ηλεκτρικο πριονι μπορεις να κοψεις 100 δεντρα αλλα μπορεις να κοψεις και το χερι σου

Larry said:
παραδειγματα απο καλη χρηση της καρτας απειρα και απο κακης επισης ...προσοχη θελει ειναι οπως το ηλεκτρικο πριονι μπορεις να κοψεις 100 δεντρα αλλα μπορεις να κοψεις και το χερι σου

Νομίζω ότι και τα δυο είναι εξίσου άσχημα!

Είναι εύκολο να χάσεις τη μπάλα, καθώς δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι έχεις χρήματα. Πχ πήγα αρχές Ιουλίου να αγοράσω βιντεοκάμερα με μετρητά, μου έκαναν 6 άτοκες (αν και ζήτησα για τυχόν μεγαλύτερη έκπτωση στο μετρητοίς) κι έμεινα με 740 ευρώ στο χέρι και άρχισα να κάνω ...πονηρές σκέψεις ("τι άλλο παίρνουμε τώρα" κλπ):twoguns: :twoguns:

αντε να στα αλλαξω ειναι σαν 100 κιβωτια μπυρες...μπορεις να της πουλησεις και να κονομησεις ή να της πιεις και να μεθυσεις Ινδιανικο παλιο ρητο

Το καλύτερο ήταν η προσφορά που είχε η Alpha Bank με κάθε νέα πιστωτική κάρτα 6 μήνες άτοκα όλες οι αγορές (προσοχή ΔΕΝ μιλάω για μεταφορά υπολοίπου). Έβγαλα πρώτα μια Visa την οποία έφτασα κάποια στιγμή στο όριό της αλλά δεν εξοφλούσα πλήρως επίτηδες και 2 μέρες πριν τελειώσει το εξάμηνο την εξόφλησα και προφανώς δεν πλήρωσα δεκάρα τόκους για τους 6 μήνες. Μετά έβγαλα και μια Mastercard με την ίδια προσοφορά και έτσι είχα για άλλους 6 μήνες άτοκη κάρτα, σύνολο ένα χρόνο. Τώρα έχω τις bonus τις οποίες τις εξοφλώ κανονικά στο τέλος του μήνα...

ilias said:
Αν η μηνιαία δσόση για κάτι που αγοράσατε είναι 300 ευρώ και βάλετε στην κάρτα 299 ευρώ και 99 λεπτά τότε ο τόκος πάει στα 300.....

Πράγματι έτσι είναι τα πράγματα. Το επιβεβαίωσε αντιπρόσωπος της τράπεζας στο τηλέφωνο. Αλλά στους όρους της κάρτας δεν φαίνεται ξεκάθαρα (τουλάχιστον με ένα βιαστικό διάβασμα) αυτός ο τρόπος υπολογισμού τόκων.
Κ Α Θ Α Ρ Η _____ Κ Λ Ε Ψ Ι Α
Φυσικά φταίω γιατί δεν διάβασα ποτέ μέχρι τώρα προσεκτικά όλο το κατεβατό με τους όρους χρήσης της κάρτας.

Πάντως η κάρτα είναι εργαλείο και διευκολύνει σε πολλές περιπτώσεις η χρήση της. Εγώ χρησιμοποιώ την κάρτα που αναφέρει ο κ. Κακαλιός. Η επιστροφή είναι 1% για όλες τις αγορές και μπορεί να φτάσει ως και 16% για αγορές από συγκεκριμένα καταστήματα και είναι και χωρίς συνδρομή.
Αυτό που περιγράφω συνέβει στην κοπέλα μου η οποία επιμένει να χρησιμοποιεί αυτή την κάρτα αν και δεν έχει τα πλεονεκτήματα της δικής μου.

Από μια μικρή έρευνα σε γνωστούς μου είδα οτι αυτός ο τρόπος χρέωσης τόκων είναι μάλλον κοινή πρακτική. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει τράπεζα με κάρτα που να μην υπολογίζει τους τόκους έτσι;

Ρε θα αγωνιουσαν τοσο πολυ οι τραπεζες να μας παρεχουν πιστωτικες (καθε μεσημερι τηλεφωνο το χειμωνα που μας περασε) αν δεν κονομουσαν χοντρα?
Ειδατε κανεναν να πουλαει τζαμπα?????????

Για να μην πούμε ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό οι διαφημίσεις στην tv είναι από αυτοκίνητα και τράπεζες...

Πάντως να ξέρετε ότι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών,"εκδικούνται" πάντα τον φτωχό που τη χρησιμοποιεί.
Θέλω να πω ότι όσο οι οικονομίες κατρακυλούν διεθνώς,τα επιτόκια των καρτών ανεβαίνουν!
Το γιατί δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς.
Χαμηλό εισόδημα=ανάγκη για ρευστότητα=αυξημένη ζήτηση πλαστικού χρήματος,άρα γιατί να ρίξουμε τα επιτόκια;
Στις ΗΠΑ σήμερα υπάρχουν Τράπεζες των οποίων τα επιτόκια των πιστωτικών τους καρτών έχουν ξεπεράσει το 30%!!!

Επιλεγεις αν θα γινει αναληψη το μεγιστο η το ελαχιστο ποσο .Εμενα αυτοματα εξοφλειται ολο το ποσο
Σωστο!!! ετσι κανω παντα και ουδεποτε πληρωσα τοκους !! ολικη εξοφληση και ετσι τους κλεβεις εσυ τοκους κανα εικοσαημερου !!

:SFGSFGSF:

Παραπάνω από 20ημέρου. Αγορά που θα γίνει 1η Απριλίου, πληρώνεται 20 Μαΐου.
Το 20ήμερο είναι το ελάχιστο, μπορείς να πιάσεις μέχρι και 50 ημέρες. Αλλά δεν ποντάρουν σε εσένα οι Τράπεζες, φυσικά.

Μην σας κάνει εντύπωση το ποσό των τόκων. Εχετε υπόψιν σας ο τόκος στην κάρτα είναι 16% (και λίγο λέω)..... επομένως επιλέγετε: είτε πληρώνετε όλο το οφειλόμενο ποσό σας είτε κάνετε τις τράπεζες να τρίβουν τα χέρια τους...

Ο σωστός τρόπος χρησιμοποίησης πιστωτικής κάρτας.

1) Πληρώνουμε όλο το ποσό όταν την χρησιμοποιούμε με άμεση χρέωση.
2) Καλό είναι να πληρώνουμε μέσω e-banking πριν εκδοθεί ο λογαριασμός ώστε να έρχεται μηδενικός πάντα. Αυτό δείχνει καλοπληρωτή πελάτη !!
3) Βάζουμε δόσεις μόνο όταν είναι άτοκες και δεν έχουμε μετρητά, επειδή αν έχουμε μετρητά παίρνουμε έκπτωση, αν τη ζητήσουμε βέβαια.
4) Δεν αφήνουμε ποτέ δόση απλήρωτη ο κόσμος να χαλάσει και παρακολουθούμε συχνά 3-4 ημέρες μέσω web τις κινήσεις της για πιθανών περίεργες χρεώσεις.
5) Εκδίδουμε πιστωτική κάρτα μόνο αν είναι χωρίς συνδρομή για ΠΑΝΤΑ (αλλιώς είναι κοροϊδία)

Οι απόψεις είναι προσωπικές, μπορεί όποιος θέλει να με διορθώσει ή να με κρίνει :(

Ετσι είναι Αγγελε. Σωστός.

Μάλλον, έτσι θα έπρεπε να είναι, μιας και αυτό που περιγράφεις είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ μειοψηφία...
In real life , ισχύουν τελείως τ' αντίθετα..... δυστυχώς για τον κόσμο-ευτυχώς για τις τράπεζες.
Το μετρητό είναι είδος προς εξαφάνηση την σήμερον ημέρα....

2) Καλό είναι να πληρώνουμε μέσω e-banking πριν εκδοθεί ο λογαριασμός ώστε να έρχεται μηδενικός πάντα. Αυτό δείχνει καλοπληρωτή πελάτη !!
3) Βάζουμε δόσεις μόνο όταν είναι άτοκες και δεν έχουμε μετρητά, επειδή αν έχουμε μετρητά παίρνουμε έκπτωση, αν τη ζητήσουμε βέβαια.
4) Δεν αφήνουμε ποτέ δόση απλήρωτη ο κόσμος να χαλάσει και παρακολουθούμε συχνά 3-4 ημέρες μέσω web τις κινήσεις της για πιθανών περίεργες χρεώσεις.
5) Εκδίδουμε πιστωτική κάρτα μόνο αν είναι χωρίς συνδρομή για ΠΑΝΤΑ (αλλιώς είναι κοροϊδία)

Οι απόψεις είναι προσωπικές, μπορεί όποιος θέλει να με διορθώσει ή να με κρίνει :(

Συμφωνω εκτος απο το 2.
Πληρωνουμε 1-3 ημερες πριν την ημερομηνια πληρωμης, ωστε να κερδιζουμε την ατοκη περιοδο των 20-50 ημερων.

2) Καλό είναι να πληρώνουμε μέσω e-banking πριν εκδοθεί ο λογαριασμός ώστε να έρχεται μηδενικός πάντα. Αυτό δείχνει καλοπληρωτή πελάτη !!3) Βάζουμε δόσεις μόνο όταν είναι άτοκες και δεν έχουμε μετρητά, επειδή αν έχουμε μετρητά παίρνουμε έκπτωση, αν τη ζητήσουμε βέβαια.

Εισαι το χειροτερο ειδος ανθρωπου-πελατη:damnyou: για τον εκαστοτε debit manager της οποιαδηποτε Τραπεζας (εντος Ελλαδος).
Γνωστος και ως ναυαγιο.
Την μερα που ο/οι λογαριασμος/οι σου αρχιζουν να περνανε σε καθυστερηση καποιοι βγαζουν το αχτι τους:slapface:.

Δεν δουλευω σε τραπεζα,συγγενικο προσωπο και αρκετοι φιλοι ομως δουλευουν σε αντιστοιχα τμηματα τραπεζων και δυστυχως ακουω εξωφρενικες ιστοριες.
Αν μπορεις να συνεχισεις ετσι ενα πολυ μεγαλο :grinning-smiley-043