Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

το θέμα μας είναι η κάρτες και οι τράπεζες ποντάρουν πως κάποια στιγμή θα τις χρησιμοποιήσεις για ανάληψη μετρητών (λόγω ανάγκης) ή καθυστέρησης οφειλών (λόγω ανάγκης) αλλιώς δεν θα τις έδιναν χωρίς συνδρομή για πάντα κτλ.

ελάχιστες κάρτες είναι χωρίς συνδρομή , οι περισσότερες έχουν...
και τίποτα κακό δεν υπάρχει στο ότι δίνουν οι τράπεζες με προοπρική την χρήση από τον πελάτη και άρα το κέρδος τους
το θέμα είναι ρε συ ότι δεν είμαστε παιδιά, είμαστε ενήλικες και επιτέλους πρέπει να έχουμε ευθύνη των πράξεών μας
ποιος σε φταίει αν δεν επέλεξες καλό τραπεζικό κατάστημα/υπα´λληλο/έντυπο/διευθυντή /ή οτιδήποτε παρόμοιο να σου εξηγήσει κάποια πράγματα ; και ποιος σε φταίει αν δεν ήξερες πως να πιέσεις για να λάβεις πλήρεις και κατατοπιστικές απαντήσεις; και τέλως τι υπεγραψες χωρίς να ρωτήσεις διευκρινήσεις για τους όρους;
είναι τόσο δύσκολο π.χ. για να πάρεις ένα στεγαστικό , να πας σε 5-10 τράπεζες, να ζητήσεις γραπτώς όλο το κόστος και τα έξοδα, και να επιλέξεις τελικά τον ΑΝΘΡΩΠΟ που σου ενέπνευσε εμπιστοσύνη ώστε να δεσμευτείς για πολλά χρόνια υπογράφοντας;;;

φίλε jopar έχεις αυτοκίνητο ή μηχανή αγοράσει ποτέ ?
ξέρεις τι λένε τα ψιλά γράμματα που πιστεύω έχεις διαβάσει όπως λες ?
Επίσης τέτοιοι καταχραστικοί όροι υπάρχουν και στα συμφωνητικά των πιστωτικών καρτών αλλά δυστυχώς τις υπογράφουμε για να κάνουμε την δουλειά μας.

φίλε μου ναι, γνωρίζω τι λένε οι όροι γιατί φρόντισα να ρωτήσω!
το αμάξι μου δόξα ο θεός το πήρα 19,250 μετρητοίς, αφού μαζευα 4 χρόνια τα χρήματα. δεν πήγα να το πάρω με δάνειο από τα 18 μου, έμεινα άνευ μέχρι που μπόρεσα να τα έχω ντούκου. ο λόγος;
γιατί ήξερα ότι κάποτε θα χρειαστεί ένα άλλο δάνειο , για αγορά σπιτιού

αυτό για τους όρους πολύ πιασάρικη ατάκα, αλλά για πες μας πως το ξέρεις;
έχεις καμιά δικαστική απόφαση που να το αποδεικνύεει;
να σε πληροφορήσω λοιπόν ότι όλοι οι όροι των συμβολαίων αυτών θεωρούνται σύννομοι, καθώς ελέγχονται από κρατικές αρχές και τα πρόστιμα είναι πολύ βαριά-μιλάμε για κλείσιμο τράπεζας και όχι απλό ντα με χρηματικό πρόστιμο
άρα πριν αναπαράγουμε στερεότυπα καφενείου καλό είναι να έχουμε μελετήσει το θέμα μας
δεν τα βάζω μαζί σου , όμως αυτή η προκατάληψη μου την δίνει
και τέλος επειδή αναγκάστικα να υπερασπίσω τις τράπεζες
μάθετε και κάτι πολύ προσωπικό :
εμένα με αηδιάζουν πολύ περισσότερο από σας που είστε πελάτες, γιατί μου πίνουν καθημερινά το αίμα με μπουρί ως εργαζόμενο...
από τον δικό μου τον ιδρώτα βγάζουν πολύ περισσότερα κέρδη από ότι απο τις προμήθειες από έναν πελάτη
αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχει λάθος αντίληψη για αυτές για τους λάθος λόγους
και όχι δεν πρόκειται να μπω στο συνδικαλιστικό κομμάτι και να σας πω τα πραγματικά προβλήματα...όποιος ε´χει μάτια βλέπει
τα εργατικά δικαιώματα από που τα αλώνει η εργοδοσία πρώτα και μετά καθιε´ρωνονται και στην υπόλοιπη αγορά;

δεν έχετε καταλάβει κάτι. όταν λέει ο κοσμάκης (αυτός που δεν καταλαβαίνει όπως λέτε) ότι μας τρώνε τα λεφτά οι τράπεζες εννοούν ότι έχει γίνει έτσι η ζωή και το σύστημα όλο όπου αναγκάζεσαι στην κυριολεξία να πας να πάρεις λεφτά από τράπεζα ή να βάλεις δόσεις (για να μπορέσεις να ζήσεις όπως μας επέβαλαν) και μετά οι τράπεζες σου "ρουφάνε" το αίμα στην κάθε ευκαιρεία. Όταν σου βγάζουν στο σφυρί το σπίτι για 20.000 ή 30.000 ευρώ ενώ το σπίτι έχει αντικειμενική (όχι εμπορική) αξία πάνω από 100.000 δεν είναι κλεψιά ? Ας το πάρει το να πουλήσει να πάρει το χρέος να κρατήσει και ποσοστό από την πώληση και να σου επιστρέψει τα υπόλοιπα. Έτσι είναι οι σωστοί λογαριασμοί !!!! Το ξέρω ότι θα είστε αντίθετοι αλλά τι να κάνουμε υπάρχει πάντα και ο αντίλογος.

Ξέρετε πόσα "κοράκια" περιμένουν κάθε μήνα τους πληστηριασμούς ????

Καλό κι αυτό...αναγκάζεσαι να δανειστείς ώστε να ζήσεις όπως σου επέβαλαν;
ε τότε ...καλα ξεμπερδέματα, η άτιμη η κενωνία φταίει που τι να κάνουμε έπρεπε να την παρω την κουρο γιατί η πανυ έχει λίγο τζάντεριγκ σόμτθινγκ
και αναμένω τον ευσπλαχνικό πραγματογνώμονα τράπεζας που θα πουλήσει την κούρο μου στη σωστή τιμή-its the best after all-ώστε να πάρω τα ρέστα από το δάνειο και να έχουμε σωστούς λογαριασμούς!!!!!!!!:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

Μην βιαζεσαι να κρινεις...

Και μην ξεχνας πως τελευταια και οι τραπεζες στη λιανικη τραπεζικη, κυνηγώντας στόχους, ακολουθούν την πρακτικη των ασφαληστικών (το ορθογραφικό εσκεμμένο!): αποκρύπτουν πράγματα απο τον πελατη.

Αν τα πράγματα ηταν τοσο ρόδινα δε θα χρέωναν ακόμα και τις αναληψεις, δεν θα υπήρχε ΔΙΑΣ με προμήθεια και δε θα πέρναγαν "σφαίρα" τα ψηφία της μεσης πραγματικης επιβάρυνσης στις διαφημίσεις...

Φυσικα υπάρχει και ο αντίλογος: υπαρχει κόσμος (πιστέψτε το, υπάρχει) που δανείζεται μη εχοντας σκοπο να εξοφλήσει, όπως υπάρχει και κόσμος που δεν γνωρίζει τις οικονομικές του δυνατότητές, και βγαίνει off απο δικη του βλακεία. Εκει ΔΕΝ θα κατηγόρήσω την τράπεζα που δανεισε, αλλα τον ανοητο που με 2000 το μηνα, θελει να βάλει κυμενόμενο στεγαστικό με 1100 δόση για 20+ χρονια... με τη λογική πως θα τον βοηθήσουν οι... γονεις του(!)

Προσωπικά πιστευω πως κλέβουν οι τράπεζες και μάλιστα συντεχνιακα: εχουν ταυτόσημες χρεώσεις για πράξεις που δεν κοστίζουν ακομη και για την "καλημερα" που θα πεις στον υπάλληλό τους...

Προσωπική αποψη αυτη και φαντάζομαι πως δεν συγκαταλέγομαι στους "ανίδεους" του Jopar...

η λιανική και το κυνήγι των στόχων επηρρεάζει διαφορετικά τον κάθε τραπεζικό : άλλος για συντομία και για να τελειώνει μαζί σου δεν θα σου πει όλες τις λεπτομέρειες, άλλος σκόπιμα θα αποκρύψει, άλλος δεν θα τα κατέχει καλά κτλ υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί απολύτως σωστοί στην δουλειά τους...
όμως από την άλλη δεν είναι σωστό και το κοινό συνήθως...δηλαδή δεν έχει την παιδεία να κατανοήσει πράγματα, δεν συγκρατεί ότι δεν καταλαβαίνει ή δεν τους αρέσει, θυμούνται επιλεκτικά σημεία της συζήτησης και όταν γίνει υπενθύμιση τι ειπωθηκε λένε α ναι σωστά ...γενικά το ανθρώπινο ιδίωμα να συγκρατούμε λίγα ππό ένα αντικείμενο συζήτησης που δεν κατέχουμε δρα καταλυτικά
τώρα τι είναι οι πράξεις που δεν κοστίζουν σηκώνει κουβέντα, παροχή υπηρεσίας είναι η τράπεζα και χρεώνει προμήθειες...είναι δυνατόν να νομίζει κανείς ότι η σύνταξη μιας επιστολής για κάποιον φορέα που πααιτεί ειδικευμένες γνώσεις θα γίνεται έτσι δωρεάν;
δηλαδή γιατί όταν πάμε και ζητάμε από έναν προγραματιστή να φτιάξει software εκεί το καταλαβαίνουμε ότι είναι λογικό να πληρώσουμε και στην τράπεζα λε´με μα 30 ευρώ για ένα χαρτι;
το χαρτί όμως για να γίνει , τηρείται αρχείο ενοικιάζονται χώροι πληρώνονται άνθρωποι κτλ. έχει κόστος πως να το κάνουμε , είτε το ξέρει ο πελάτης είτε είναι ανίδεος...
και το ΔΙΑΣ έχει κόστος, διατραπεζικό σύστημα είναι, δεν λειτουργεί μαγικά...

Last edited:
Όλα ωραία, όμως αυτό που δεν αντέχω είναι να με παίρνουν 3 και 4 το μεσημέρι να μου μιλήσουν για την προσφορά τους, και πώς επελέγην να μου δώσουν με προνομιακούς όρους δάνεια και κάρτες. Για αυτή τη φορτική τακτική προώθησης, έχω κάθε μα κάθε δικαίωμα να παραπονιέμαι. Διότι επειδή έχω ανατραφεί με κάποιες αρχές, δεν μπορώ να κλείσω στα μούτρα το τηλέφωνο στον καθένα και καθεμία που με τηλεφωνεί, έτσι 20 δεύτερα ανά τηλεφώνημα χαμένα από τη ζωή μου πηγαίνουν στάνταρ. Αλλά πού θα πάει, θα μου φύγει η ευγένεια, θα το κλείνω δίχως τσιμουδιά.

Μία πιστωτική έχω, κυρίως για το paypal. Ε, και εάν πάρω στη χάση και τη φέξη κάτι με άτοκες (με ιδιαίτερη ρέγουλα πάντως και επειδή με συμφέρει όχι επειδή δεν έχω τα μετρητά, εάν δεν τα έχω περιμένω μέχρι να τα έχω). Και στο εξωτερικό είναι χρήσιμη ασφαλώς, ειδικώς Ευρώπη, μην κυκλοφορεί κανείς με κανένα μασούρι. Εννοείται εξόφληση ολοκλήρου του ποσού, η οποία περιέργως, στην προηγούμενη πιστωτική μου, δεν ήταν προεπιλεγμένη...

Όλα ωραία, όμως αυτό που δεν αντέχω είναι να με παίρνουν 3 και 4 το μεσημέρι να μου μιλήσουν για την προσφορά τους, και πώς επελέγην να μου δώσουν με προνομιακούς όρους δάνεια και κάρτες. Για αυτή τη φορτική τακτική προώθησης, έχω κάθε μα κάθε δικαίωμα να παραπονιέμαι. Διότι επειδή έχω ανατραφεί με κάποιες αρχές, δεν μπορώ να κλείσω στα μούτρα το τηλέφωνο στον καθένα και καθεμία που με τηλεφωνεί, έτσι 20 δεύτερα ανά τηλεφώνημα χαμένα από τη ζωή μου πηγαίνουν στάνταρ. Αλλά πού θα πάει, θα μου φύγει η ευγένεια, θα το κλείνω δίχως τσιμουδιά.

Μία πιστωτική έχω, κυρίως για το paypal. Ε, και εάν πάρω στη χάση και τη φέξη κάτι με άτοκες (με ιδιαίτερη ρέγουλα πάντως και επειδή με συμφέρει όχι επειδή δεν έχω τα μετρητά, εάν δεν τα έχω περιμένω μέχρι να τα έχω). Και στο εξωτερικό είναι χρήσιμη ασφαλώς, ειδικώς Ευρώπη, μην κυκλοφορεί κανείς με κανένα μασούρι.

τα telemarketing είναι μάστιγα της εποχής και είμαι 100% μαζί σου...να το κλείνεις...
ξέρεις γιατί; γιατί όσο αυτές οι ηλίθιες τακτικές για ανεγκέφαλους έχουν δυστυχώς μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, τόσο φέρνουν κέρδη και θεωρούνται απαραίτητα σε πολλά είδη επιχειρήσεων...
αν όμως το κλείνουμε κι εγώ κι εσύ και όλοι, θ ακλείσουν κι αυτές οι απαράδεκτες εταιρίες που πληρώνουν κοριτσάκια 400 το μήνα για να μας σπάνε τα νεύρα
η απάντηση είναι απλή: δεσποινίς μου σημειώστε ότι είμαι ιδεολογικά αντίθετος με τις τηλεφωνικές πωλήσεις και δεν πρόκειτε ποτέ να αγοράσω τίποτα απο σας!
δεν θα σε ξαναπάρουν ποτέ!!:fahne90:

... τώρα τι είναι οι πράξεις που δεν κοστίζουν σηκώνει κουβέντα, παροχή υπηρεσίας είναι η τράπεζα και χρεώνει προμήθειες...είναι δυνατόν να νομίζει κανείς ότι η σύνταξη μιας επιστολής για κάποιον φορέα που πααιτεί ειδικευμένες γνώσεις θα γίνεται έτσι δωρεάν;
δηλαδή γιατί όταν πάμε και ζητάμε από έναν προγραματιστή να φτιάξει software εκεί το καταλαβαίνουμε ότι είναι λογικό να πληρώσουμε και στην τράπεζα λε´με μα 30 ευρώ για ένα χαρτι;
το χαρτί όμως για να γίνει , τηρείται αρχείο ενοικιάζονται χώροι πληρώνονται άνθρωποι κτλ. έχει κόστος πως να το κάνουμε , είτε το ξέρει ο πελάτης είτε είναι ανίδεος...
και το ΔΙΑΣ έχει κόστος, διατραπεζικό σύστημα είναι, δεν λειτουργεί μαγικά...

Συναδελφε, οι τραπεζα εμπορεύεται χρημα που δανειζεται απο τους καταθετες, συνεπώς το να χρεωνει για πανω απο συγκεκριμενο αριθμο κινησεων του λογαριασμού, τηρηση λογαριασμού σε ακινησια, μεταφορα χρηματων σε αλλο λογαριασμο στην ιδια τραπεζα, και ποσα αλλα δεν μου φαίνεται λογικο (ισως επειδή εδω ολα τα παραπανω ειναι δωρεαν).

Το ΔΙΑΣ μου φαινοταν λογικο να χρεωνει καποια προμηθεια, μεχρι που εδω το ειδα δωρεαν και αυτο. Αυτο που με "εστειλε" ομως ηταν οταν θελησα να ανοιξω λογαριασμο στην ιδια τραπεζα στην Αθηνα: οι εδω που θα αποστέλλουν τα χρηματα ΔΕΝ χρεωνουν, ενω το Ελληνικο branch δεν γνωριζε αν θα χρεωνει, αλλα το υποπτευόταν πως καποια προμηθεια θα υπαρχει... Περιτό να σου πώ πως σε μεταγενεστερη επικοινωνια μαζι τους με email (υποσχεθηκε να ρωτησει και να μου πει) δεν απαντησαν...

Κι ηταν ΚΑΙ συναδελφος στην ιδια τραπεζα (και ομορφη η ατιμη!!)

Και επειδη βγηκα λιγο εκτος θεματος, να διευκρινησω πως οι καρτες ειναι εργαλεία χρησιμα με συνετη χρηση, οπως περιγράφεται παραπανω απο πολλους συν-φορουμιτες. Μην ξεχναμε πως η πιστωτικη καρτα ειναι ενα διαρκές δανειο με αυτοματη εγκριση... Δεν ειναι δωρεαν επιχορηγηση

Απάντηση: Re: Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

λοιπόν ρε παιδιά τελικά αυτά τα λαμόγια είναι που βγάινουν στα κανάλια και φωνάζουν, και μαζί τους αυτιάδες που κάνουν καριέρα πάνω στην τρομοκρατία του κοινού πουλώντας φύκια...
....

:grinning-smiley-043

Συναδελφε, οι τραπεζα εμπορεύεται χρημα που δανειζεται απο τους καταθετες, συνεπώς το να χρεωνει για πανω απο συγκεκριμενο αριθμο κινησεων του λογαριασμού, τηρηση λογαριασμού σε ακινησια, μεταφορα χρηματων σε αλλο λογαριασμο στην ιδια τραπεζα, και ποσα αλλα δεν μου φαίνεται λογικο (ισως επειδή εδω ολα τα παραπανω ειναι δωρεαν).

Το ΔΙΑΣ μου φαινοταν λογικο να χρεωνει καποια προμηθεια, μεχρι που εδω το ειδα δωρεαν και αυτο. Αυτο που με "εστειλε" ομως ηταν οταν θελησα να ανοιξω λογαριασμο στην ιδια τραπεζα στην Αθηνα: οι εδω που θα αποστέλλουν τα χρηματα ΔΕΝ χρεωνουν, ενω το Ελληνικο branch δεν γνωριζε αν θα χρεωνει, αλλα το υποπτευόταν πως καποια προμηθεια θα υπαρχει... Περιτό να σου πώ πως σε μεταγενεστερη επικοινωνια μαζι τους με email (υποσχεθηκε να ρωτησει και να μου πει) δεν απαντησαν...

Κι ηταν ΚΑΙ συναδελφος στην ιδια τραπεζα (και ομορφη η ατιμη!!)

Και επειδη βγηκα λιγο εκτος θεματος, να διευκρινησω πως οι καρτες ειναι εργαλεία χρησιμα με συνετη χρηση, οπως περιγράφεται παραπανω απο πολλους συν-φορουμιτες. Μην ξεχναμε πως η πιστωτικη καρτα ειναι ενα διαρκές δανειο με αυτοματη εγκριση... Δεν ειναι δωρεαν επιχορηγηση

συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλά είδη χρεώσεων που θα μπορούσαν να είναι δωρεάν...
απλά όμως μην κάνεις λάθος συγκρίνοντας Αγγλία με Ελλάδα, εδώ το κοινό το ίδιο δεν είναι ώριμο συναλλακτικά όπως εκεί. Και αυτό έχει επιπτώσεις στα τιμολόγια...π.χ. στις κάρτες που είναι και το θέμα μας, το επιτόκιο επισήμως δηλώνουν οι τραπεζίτες σε συνεντέυξεις ότι θα έπρεπε να είναι 2% παρακάτω αν υπήρχε σωστό σύστημα ελέγχου του συνολικού δανεισμού του πελάτη από το τραπεζικό σύστημα. Τώρα ξεκίνησε μια προσπάθεια με την Λευκή Λίστα του Τειρεσία που όμως και λόγω ανταγωνισμού δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που πρέπει. Το κυριότερο όμως είναι οι μεγάλες επισφάλειες για τις τράπεζες, δηλαδή πολλά απλήρωτα...και έρχονται και οι αυστηρότεροι Ευρωπαικοί κανόνες της Βασιλείας ΙΙ να κάνουν τα πράγματα σφικτότερα από δω και πέρα...
με απλά λόγια κύριοι, έτσι και δεν υπήρχαν οι κακοπληρωτές, το επιτόκιο για τους συνεπείς πελάτες θα ήταν αρκετά μικρότερο!
αυτό στο εξωτερικό ισχύεει, εδώ όμως ... είμαστε πολύ πίσω σε πολλά.
(κι εγώ δεν τα ξέρω κι λόα, ένα μέρος της πραγματικότητας που αντιλαμβάνομαι σας περιέγραψα)
τώρα όσο για την τήρηση ακίνητου λογαριασμού, μεταφορές κτλ. η τράπεζα θα σου πει έχω λογιστικό κόστος να καλύψω, αλλά εγώ θα έλεγα ότι βγάζει από τον πελάτη έτσι κι αλλιώς και θα μπορούσαν να λείπουν οι μικροχρεώσεις αυτές...απλά όλα είναι θέμα κέρδους, και είπαμε οι άτιμες βγάζουν πολλά!

τελικά καλά τα λέμε για την δουλειά, αλλά επειδή ΣΧΟΛΑΣΑ και εδώ ήρθα για να βρω: (δείτε και τα θέματα που έχω ανοίξει)
1 άσπρο σκυλάκι δωρεάν
2. HTPC (2 version, απολύτως φτηνό ή με 700 ευρώ)
3. Την καλύτερη ΤV 46-50'' με αρχικό budget 2.500 που έγινε μετά 2.000
4. Ηοme cinema με 2.000 (είναι το επόμενο thread, δεν άνοιξε αλλα το προαναγγέλω!)
. . .
μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει για τα παραπάνω;
Ευχαριστώ φίλοι :a0210:

χαχαχαχ καλο!!!!!!! αλλα δεν μας ειπες αν εγκριθηκαν τα δανεια σου για να τα παρεις!!!!!!!!

θελεις 4.700 ευρω..

παρε ενα Avcluboδανειο 5.000 ευρω κρατα και 300 ευρω για τις 1ες 6 δοσεις και ζητα απο την τραπεζα και ενα σκυλο δωρο!!!!!

φίλε jopar δεν θα ήθελα να ανοίξω διαμάχη μαζί σου γιατί απλά έχουμε διαφορετικές απόψεις σε όλα οπότε είναι ανούσιο !!!

Μια ερώτηση έχω να σου κάνω και απλά αναρωτήσου δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έρχονται συνέχεια ξένοι και αγοράζουν ελληνικές τράπεζες ? Μήπως τους βολεύει το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος για να κάνουν γερές κονόμες ?

Και κάτι ακόμα........μην νομίζεις πως επειδή σκέφτεσαι εσύ κάτι είναι σωστό και ότι κάποιοι άλλοι είναι λάθος. Συμβουλή στο δίνω...........θα εκπλαγείς αν σκεφτείς πως ο κάθε άνθρωπος ζει στον δικό του κόσμο με τις δικές του αρχές και IQ και τον δικό του χαρακτήρα.

Οι πωλήσεις εκεί βασίζονται όπως και τo marketing...........στο τα θέλω όλα τώρα.

Επίσης να σου θυμίσω πως υπάρχουν ακόμα και εταιρείες με συμβάσεις εργασίας τις οποίες τις υπογράφουν οι εργαζόμενοι και όταν είναι να φύγουν τους απειλεί η επιχείρηση ότι βάσει όρων δεν μπορούν να φύγουν (παρά με τους όρους) αλλά δεν πάει δικαστικώς γιατί οι όροι είναι καταχρηστικοί, όμως όταν την υπογράφεις σαν εργαζόμενος ο ΟΑΕΔ την δέχεται αυτή την σύμβαση εργασίας !!!! Άντε βγάλε άκρη στην Ελλάδα τώρα !!!!

Το ότι υπογράφεις κάτι δεν σημαίνει ότι θα γίνει κιολας. Αν σε έχουν πιάσει "κότσο" μπορείς και να δικαιωθείς αλλά συνήθως θέλει τρέξιμο και εκεί ποντάρουν αυτοί που τα κάνουν.

Πάντως αν το θεωρείς δίκαιο να σου παίρνουν το σπίτι για 30.000-50.000 ενώ αξίζει τα 4πλάσια και να μη σε αφήνουν να το πουλήσεις για να τους εξοφλήσεις γιατί απλά θέλουν να στο πάρουν, αν αυτό δεν είναι σύστημα και απάτη ε τότε τι είναι ???????????????

Αγγελε ,το τελευταιο δεν ισχυει 100% για να φτασει μια τραπεζα να σου εκπλειστηριάσει το ακινητο θα εχει περασει ενα ευλογο χρονικο διαστημα μεσα στο οποιο μπορεις να κανεις καποιες ενεργειες,μην ξεχνας οτι με ανακοπες και τριτανακοπές κερδιζεις 1 χρονο με 1και 1/2

παρεμπιπτόντως αυτα μονο Ελλαδα, στην Ευρωπη και στην Αμερικη σε 2 μηνες σου παιρνουν το σπιτι και ουτε ζήτω δεν προλαβαίνεις να πεις....

δεν δικαιολογω επ ουδενι της τραπεζες...μαγαζια ειναι ,κερδη θελουνε

Μόνο ότι x3 σε σχέση με πέρυσι οι κατασχέσεις σε αυτοκίνητα και σπίτια λέει πολλά.

ι. Το κυριότερο όμως είναι οι μεγάλες επισφάλειες για τις τράπεζες, δηλαδή πολλά απλήρωτα...και έρχονται και οι αυστηρότεροι Ευρωπαικοί κανόνες της Βασιλείας ΙΙ να κάνουν τα πράγματα σφικτότερα από δω και πέρα...
με απλά λόγια κύριοι, έτσι και δεν υπήρχαν οι κακοπληρωτές, το επιτόκιο για τους συνεπείς πελάτες θα ήταν αρκετά μικρότερο!
Στην δικια μου επιχειρηση παντως αν εχω εναν πελατη ο οποιος ειναι κακοπληρωτης δεν θα χρεωσω τους υπολοιπους με τα χρεη του.

Στην Ελλάδα, για όλα φταίνε οι τράπεζες και ποτέ οι δανειολήπτες...

Οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι αλλά και αυτή η ιστορία των «αναξιοπαθούντων» δανειοληπτών που οι «κακές» τράπεζες βγάζουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό για «ελάχιστα» χρέη είναι από θλιβερή έως κακόγουστη. Όχι γιατί δεν υπάρχουν και άτυχοι πολίτες που χάνουν τα σπίτια τους επειδή τους βρήκε μία μεγάλη αναποδιά. Υπάρχουν και αξίζουν την κατανόηση και την συμπόνοια. Από την άλλη πλευρά όμως, ο λαϊκισμός κάποιων εφημερίδων και άλλων μήντια, καθώς και κομμάτων ξεπερνάει τα όρια.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, οι πάντες γνωρίζουν ότι οι τράπεζες δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα, δίνουν δάνεια για να κερδίσουν από τους τόκους, εξασφαλίζουν πάντα το κεφάλαιό τους με όρους που διατυπώνουν στα σχετικά συμβόλαια και υποτίθεται ότι όσοι δανείζονται διαβάζουν αυτούς τους όρους πριν αποφασίσουν χρησιμοποιώντας τη λογική.

Ωστόσο, στην Ελλαδάρα μας έχουν αναπτυχθεί κάποιες κατηγορίες δανειοληπτών οι οποίοι είτε από πραγματική αδυναμία, είτε από κακή εκτίμηση, είτε από πονηριά, εν μπορούν από κάποια στιγμή και μετά να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και ελπίζουν να «γλυτώσουν» με την βοήθεια των πονετικών ΜΜΕ. Αρχίζουν οι καταγγελίες, οι κατάρες και τα κλάματα με στόχο πάντα τους ανελέητους τραπεζίτες και από κοντά τα κόμματα, όχι μόνο της Αριστεράς , αλλά ολόκληρου του πολιτικού φάσματος. Γιατί στην Ελλάδα όλοι είμαστε πονόψυχοι με τα λεφτά των άλλων�Και φυσικά τα πραγματικά θύματα είναι πάντα εκείνοι που σαν κανονικοί άνθρωποι προσπαθούν και καταφέρνουν να πληρώνουν. Είναι δηλαδή τα λεγόμενα κορόιδα�

Η πιο διαδεδομένη λαϊκίστικη άποψη είναι ότι στη χώρα μας πολλοί χάνουν τα σπίτια τους για χρέη 3,5 ή δέκα χιλιάδων ευρώ προς κάποια τράπεζα. Αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, είναι ελάχιστες. Πρέπει να είναι κάποιος σε πραγματικά απελπιστική κατάσταση και εξαιρετικά μόνος για να μη μπορεί να βρει κάπως ένα τέτοιο ποσό για να αποπληρώσει το σπίτι του για να το σώσει. Και μετά να το πουλήσει για πληρώσει τα λίγα λεφτά που δανείστηκε, για να του μείνουν τα υπόλοιπα. Δεν θα έχει σπίτι, αλλά τουλάχιστον θα έχει κάποια μετρητά. Η όχι;

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι που πήραν δάνειο, γνωρίζοντας από την αρχή ότι ταυτόχρονα παίρνουν και μεγάλο ρίσκο, αν και πολύ συχνά υπολογίζουν ότι θα κτίσουν σπίτι χωρίς να βάλουν καθόλου δικά τους χρήματα. Οπότε τι είχαν, τι έχασαν�Είναι οι σαλταδόροι που με την ίδια σκέψη αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα και στην πορεία τους τα κατάσχουν.

Τέλος, είναι και οι τρίτοι που είτε από την αρχή, είτε στην πορεία ανακαλύπτουν ότι είναι ιδιαίτερα έξυπνοι και πιστεύουν ότι με κλάψα και παρέμβαση του κράτους θα αποκτήσουν σπίτι ή επιχείρηση χωρίς να πληρώσουν. Το έργο το έχουμε δει με συλλόγους δανειοληπτών που τους κτύπησαν ανελέητα τα φοβερά πανωτόκια -εκείνοι πήγαν κα δανείστηκαν με τόκους που έφταναν το 25%- , με άλλους που χρωστούσαν και δεν πλήρωναν ακόμη και χαμηλότοκα δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και μερικούς ακόμη. Αυτοί το ρίχνουν στις καταγγελίες και τις κλάψες και οι κυβερνήσεις και τα κόμματα τρέχουν να ρυθμίσουν ευνοϊκά τα χρέη τους.

Σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς, όλοι οι παραπάνω συντελούν στην αύξηση των τιμών, μεταξύ άλλων, αφού αυξάνεται η ζήτηση. Επιβαρύνουν δηλαδή ακόμη περισσότερο τους συνεπείς και λογικούς δανειολήπτες που φτιάχνουν ένα σπίτι ή σπιτάκι και αγωνίζονται για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες. Αυτούς όμως κανείς δεν τους λογαριάζει. Ούτε τα μήντια, ούτε τα κόμματα , ούτε οι κυβερνήσεις. Ολοι τους πλειοδοτούν σε λαϊκισμό τρέχοντας να βοηθήσουν τους λίγους πραγματικούς άτυχους και τους πολλούς ανεύθυνους και μπαταχτσήδες. Κατά τα άλλα, φταίνε οι σκληρόκαρδες τράπεζες!

reporter.gr

Απάντηση: Re: Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

Συμφωνώ. Αλλά αν κάποιος φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί πιστωτική αυτό σημαίνει "κακά μαντάτα στην τσέπη του" οπότε το πιο πιθανό είναι να την ξαναχρησιμοποιήσει και ξανά ....

Οι πιστωτικές κάρτες είναι τοκογλυφία!!!!! Αν μπορεί κανείς να μην χρησιμοποιεί καμία κάρτα (προσωπική άποψη πάντα).

Η πιστωτική κάρτα είναι το "τεφτέρι" που είχε παλιά την 10ετία του '50 και τού '60 ο μπακάλης. Και εκείνες τις δύσκολες εποχές πολλοί ήταν αυτοί που κατέφευγαν αναγκαστικά στο "τεφτέρι" προκειμένου να εξασφαλίσουν το καθημερινό ρύζι ή τα όσπρια. Παρόλα αυτά ήταν ξεφτίλα να είσαι γραμμένος στο τεφτέρι του μπακάλη.
Αυτή την ξεφτίλα κατάφεραν οι τράπεζες να την κάνουνε "in". Είναι "in" o άνδρας που πληρώνει με την τάδε "χρυσή" κάρτα!!! Καί όχι ξεφτίλας. Σε αυτή την εικόνα συνετέλεσαν και τα μαλακισμένα lifestyle περιοδικά Κλικ, Men, Status κλπ. Και φτάσαμε στο σημείο της απόλυτης διαστροφής να είναι μπανάλ αυτός που έχει μετρητό και το ακουμπάει στο τραπέζι και αγοράζει ότι θέλει και είναι in ο ξεφτίλας που και στο supermarket ακόμα και για λογαριασμό 40 βγάζει πιστωτική κάρτα! Γι αυτό έχουμε φτάσει εκεί που έχουμε φτάσει να είναι όλα τα ελληνικά νοικοκυριά υπερχρεωμένα σε δάνεια και κάρτες και οι τραπεζίτες να πλουτίζουν.

Εγώ δεν έχω πιστωτική κάρτα και δεν μού έχει λείψει και ποτέ! Και όσοι παίρνουν τηλέφωνο σπίτι για να μου πασάρουν κάρτες ακούνε και τα μπινελίκια τους και δεν ξαναπαίρνουν!
Αυτό για την ευκολία που λένε μερικοί δεν το καταλαβαίνω.... Εγώ έχω κάρτα ανάληψης απο το ΑΤΜ. Οποτε χρειαστώ λεφτά όλο και κάποια τράπεζα θα βρεθεί στον δρόμο μου για ανάληψη. Γιατί να έχω πιστωτική;

Last edited:
:SFGSFGSF:

οι τράπεζες δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα,

αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα και στην πορεία τους τα κατάσχουν.
είτε από πραγματική αδυναμία, είτε από κακή εκτίμηση, είτε από πονηριά, εν μπορούν από κάποια στιγμή και μετά να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και ελπίζουν να «γλυτώσουν»

ανακαλύπτουν ότι είναι ιδιαίτερα έξυπνοι και πιστεύουν ότι με κλάψα και παρέμβαση του κράτους θα αποκτήσουν σπίτι ή επιχείρηση χωρίς να πληρώσουν.

Re: Απάντηση: Re: Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

Η πιστωτική κάρτα είναι το "τεφτέρι" που είχε παλιά την 10ετία του '50 και τού '60 ο μπακάλης. Και εκείνες τις δύσκολες εποχές πολλοί ήταν αυτοί που κατέφευγαν αναγκαστικά στο "τεφτέρι" προκειμένου να εξασφαλίσουν το καθημερινό ρύζι ή τα όσπρια. Παρόλα αυτά ήταν ξεφτίλα να είσαι γραμμένος στο τεφτέρι του μπακάλη.
Αυτή την ξεφτίλα κατάφεραν οι τράπεζες να την κάνουνε "in". Είναι "in" o άνδρας που πληρώνει με την τάδε "χρυσή" κάρτα!!! Καί όχι ξεφτίλας. Σε αυτή την εικόνα συνετέλεσαν και τα μαλακισμένα lifestyle περιοδικά Κλικ, Men, Status κλπ. Και φτάσαμε στο σημείο της απόλυτης διαστροφής να είναι μπανάλ αυτός που έχει μετρητό και το ακουμπάει στο τραπέζι και αγοράζει ότι θέλει και είναι in ο ξεφτίλας που και στο supermarket ακόμα και για λογαριασμό 40 βγάζει πιστωτική κάρτα! Γι αυτό έχουμε φτάσει εκεί που έχουμε φτάσει να είναι όλα τα ελληνικά νοικοκυριά υπερχρεωμένα σε δάνεια και κάρτες και οι τραπεζίτες να πλουτίζουν.

Εγώ δεν έχω πιστωτική κάρτα και δεν μού έχει λείψει και ποτέ! Και όσοι παίρνουν τηλέφωνο σπίτι για να μου πασάρουν κάρτες ακούνε και τα μπινελίκια τους και δεν ξαναπαίρνουν!
Αυτό για την ευκολία που λένε μερικοί δεν το καταλαβαίνω.... Εγώ έχω κάρτα ανάληψης απο το ΑΤΜ. Οποτε χρειαστώ λεφτά όλο και κάποια τράπεζα θα βρεθεί στον δρόμο μου για ανάληψη. Γιατί να έχω πιστωτική;

Συμφωνω απολυτα.Αυτο τον καιρο ψαχνω για αυτοκινητο και οπου λεω για μετρητα προσπαθουν να με ψησουν για διακανονισμο με ατοκες δοσεις και λοιπα παραμυθια .Το να μην μετρανε τα μετρητα και να μετραν οι δοσεις δεν το ειχα μαθει σε αυτη την χωρα .Μηπως με τις δοσεις και τις καρτες βγαζουν εκτος απο το κερδος του προιοντος που πουλανε και μια ωραια προμηθεια απο τις τραπεζες ?