τελικά pc ή media player?

δημητρη η maudio που εχω παιζη φοβερα απο spdif αλλα και η julia πρεπη να

ειναι ακομα καλυτερη.

επισης περιμενε αναφορα για το musiland Που δοκιμαζουμε αυτες τις μερες.

οι πρωτες εντυπωσεις ειναι καλες και παιζη μεχρι 24/192 απο usb.

μαλλον ειναι το μοναδικο.

είπα δεν θέλω pci.

το musiland το σκέφτηκα και εγώ.
Είπα να το παραγγείλω στις διακοπές, αλλά το ανέβαλα....

Σωστός σορι νόμιζα το md10 αυτό όντως κάνει αλλά και πάλι δεν ξέρουμε τι κάνει μέσα του για αυτή τη μετατροπή. Θα πρέπει να το ακούσουμε σε σχέση με την 0404 που όντως δουλεύει στα 24/192 και είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι τώρα.

Σωστός σορι νόμιζα το md10 αυτό όντως κάνει αλλά και πάλι δεν ξέρουμε τι κάνει μέσα του για αυτή τη μετατροπή. Θα πρέπει να το ακούσουμε σε σχέση με την 0404 που όντως δουλεύει στα 24/192 και είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι τώρα.

εγω παλι θελω να το ακουσω σε σχεση με την maudio που εχω

Και εγώ στο ιντερνετ είδα κατι αναφορές και λένε καλα λόγια. Ασε που μου φανήκανε καλά παιδιά.

μιά και το έφερε η συζήτηση...
εγώ τα παίζω με ένα fujitsu amilo 1667g2 με amd turion ML37.

Εσείς οι γνωρίζοντες θεωρείτε ότι ένα σημερινό netbook ξεπερνάει τον παραπάνω που είναι του 2006 ?

ή ρωτάω αφέλειες ?

Δύσκολο να το ξεπερνάει.. Οι επεξεργαστές των σημερινών Netbooks είναι κατώτεροι από τον ML37.

Τελικά ποια είναι τα θέματα που θα πρέπει να κανείς να κοιτάζει σε ένα player, χωρίς να παίρνει υπόψη το d/a stage και πάντα σε σχέση με την ποιότητα audio. Είναι μόνο το θέμα να παρακάμπτονται διαδικασίες up/down sampling?
Άλλα ?
Clock accuracy / jitter?

Δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα με την οπτική σύνδεση sp/dif.
Μάλιστα θα έλεγα ότι τελικά υπερτερεί της ανίστοιχης ομοαξονικής sp/dif γιατί με την οπτική σύνδεση αποφεύγονται επιπλέον και οι βρόχοι γείωσης.

Τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι η οντική ίνα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και είναι καλής ποότητας ώστε να μπορεί να καλύψει το απαιτούμενο εύρος ζώνης της διασύνδεσης.

Η μετατροπή του ψηφιακού σήματος sp/dif από επιπέδου TTL σε optical sp/dif μας εξασφαλίζει το bit perfectιοn της εκάστοτε ψηφιακής πηγής γιατί η διαδικασία της μετατροπής δεν απαιτεί κάποιο είδος κωδικοποίησης ή κάποιο ειδικό χρονισμό. Το κύκλωμα της μετατροπής του σήματος από ηλεκρικό σε οπτικό. καθώς και το αντίστροφο όπου απαιτειται, είναι τόσο απλό που κυριολεκτικά δεν χάνεται ούτε ένα bit κατά τη διαδικασία της μετατροπής. Τα παραπάνω ισχύουν πάντα για μικρά μήκη καλωδίων (< 2μ.) και με οπτικά καλώδια τυπικά καλής ποιότητας αλλά όχι απαραιτήτως ακριβά. H Τoshiba διατηρεί την πατέντα για την οπτική "Toslink"

Το μειονέκτημα για το high-end είναι ότι τα οπτικά καλώδια είναι εντελώς ουδέτερα ηχητικά και επίσης είναι πολύ δύσκολο να πουληθούν ακριβά.

Last edited:
Για επαγγελματική χρήση η διασύνδεση AES/EBU υπερτερεί όλλων των άλλων συνδέσεων κυρίως λόγω υψηλής μηχανικής αξιοπιστίας και της δυνατότητας για μεταφορά ψηφιακά κωδικοποιημένου ηλεκτρικού σήματος σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις.

Re: Απάντηση: τελικά pc ή media player?

Δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα με την οπτική σύνδεση sp/dif.
Μάλιστα θα έλεγα ότι τελικά υπερτερεί της ανίστοιχης ομοαξονικής sp/dif γιατί με την οπτική σύνδεση αποφεύγονται επιπλέον και οι βρόχοι γείωσης.

Τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι η οντική ίνα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και είναι καλής ποότητας ώστε να μπορεί να καλύψει το απαιτούμενο εύρος ζώνης της διασύνδεσης.

Η μετατροπή του ψηφιακού σήματος sp/dif από επιπέδου TTL σε optical sp/dif μας εξασφαλίζει το bit perfectιοn της εκάστοτε ψηφιακής πηγής γιατί η διαδικασία της μετατροπής δεν απαιτεί κάποιο είδος κωδικοποίησης ή κάποιο ειδικό χρονισμό. Το κύκλωμα της μετατροπής του σήματος από ηλεκρικό σε οπτικό. καθώς και το αντίστροφο όπου απαιτειται, είναι τόσο απλό που κυριολεκτικά δεν χάνεται ούτε ένα bit κατά τη διαδικασία της μετατροπής. Τα παραπάνω ισχύουν πάντα για μικρά μήκη καλωδίων (< 2μ.) και με οπτικά καλώδια τυπικά καλής ποιότητας αλλά όχι απαραιτήτως ακριβά. H Τoshiba διατηρεί την πατέντα για την οπτική "Toslink"

Το μειονέκτημα για το high-end είναι ότι τα οπτικά καλώδια είναι εντελώς ουδέτερα και επίσης είναι πολύ δύσκολο να πουληθούν ακριβά.

πάντα είχα μιά τέτοια ενδόμυχη εντύπωση.
Επί πλέον υπάρχει και η παντελής απομόνωση από οτιδήποτε ηλεκτρικό προς το dac.
Δυό μέρες τώρα με την απουσία του usb (σημειωτέον ακούω από δίσκο που είναι συνδεδεμένος με firewire) με έχει εκπλήξει.

Re: Απάντηση: τελικά pc ή media player?

Το μειονέκτημα για το high-end είναι ότι τα οπτικά καλώδια είναι εντελώς ουδέτερα και επίσης είναι πολύ δύσκολο να πουληθούν ακριβά.

θα έλεγα κάτι και εδώ, αλλά μας παρακολουθούν και θιασώτες του είδους.
Ας μην τους στεναχωρήσω...-bye-

Αν ειχα να διαλέξω ανάμεσα σε sp/dif (optical ή coaxial) και AES/EBU θα προτιμούσα φυσικά την AES/EBU αλλά παντα με καλής ποιότητας επαγγελματικά καλώδια.

Την διασύνδεση "firewire" για τις περιπτώσεις εκείνες όπου απαιτείται υψηλότερο εύρος διασύνδεσης, π.χ σύνδεση ψηφιακής βιντεοκάμερας κ.λ.π.

Προσοχή σε οτιδήποτε διαφημίζεται ότι αποδίδει 24bit/96KHz στην ψηφιακή του έξοδο, είτε αυτό είναι PC είτε είναι κάποιο media player. To ζητούμενο για τα επιπλέον bits ( 17-24 bits) είναι να μεταφέρουν ουσιαστική πληροφορία ήχου δηλαδή πραγματική πληροφορία υψηλής ανάλυσης και όχι θόρυβο.
Εχει παρατηρηθεί, σε κάποιες συσκευές, ενώ παρουσιάζονται από τον κατασκευαστή τους να υποστηρίζουν 24bit/96KHz αυτές να μην μπορούν να αποδόσουν την αναμενόμενη ποιότητα υψηλής ανάλυσης λόγω κατασκευαστικών προβλημάτων και υψηλού θορύβου. Με απλά λόγια τι να τα κάνεις τα 24 bits ανάλυσης στο αρχείο WAV όταν ο θόρυβος της ίδιας της συσκευής σου "σκεπάζει" οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία βρίσκεται στο επίπεδο ανάλυσης ανω των 16 bits.

Αυτό που θα πρεπει να δούμε σε επόμενες δοκιμές είναι αν το ψηφιακό μας μηχάνημα, ανεξαρτήτως τιμής ή τεχνικών προδιαγραφών, αποδίδει πραγματική πληροφορία (ανάλυση) άνω των 16 bits.

Last edited:
Mε το pc για δυο πραγματα θα εισαι σιγουρος,
1. Οταν φθασεις στο σημειο, μετα απο ρυθμισεις, δοκιμες κτλ να πεις οτι ωραια εδω ειμαστε ας απολαυσουμε τωρα, θα σε κρεμασει.
2. Το χειροτερο ειναι οτι το ανακαλυπτεις τελευταια στιγμη, οταν πλεον δεν μπορεις να κανεις τιποτα.:grandpa:
Ηθικον διδαγμα. Σιγουρα εχεις pc πανετοιμο για δουλεια, δοκιμες κλπ αλλα σιγουρα παρε και ενα mp για να απολαμβανεις μουσικη.:earmuffs:

Το δικό μου setup με media players είναι κάπως extreme, γιατί χρησιμοποιώ ακόμα και εξωτερικά σταθεροποιημένα τροφοδοτικά για τους σκληρούς δίσκους, ακόμα και για το Video monitor που είναι και αυτό 12V. Σε κανένα σημείο της εγκατάστασης δεν χρησιμοποείται μαμάτο τροφοδοτικό.