τελικά pc ή media player?

Re: Απάντηση: τελικά pc ή media player?

Οπως έχουν τα πράγματα, σήμερα θα πρότεινα τη χρήση ενός media player ως transport και μόνο ως transport. Απαραίτητη η χρήση εξωτερικού DAC.

γιά τράνσπορτ μιλάμε πάντα.
Το θέμα είναι τί γίνεται με τα αρχεία που είναι υψηλής ανάλυσης...

Απάντηση: Re: Απάντηση: τελικά pc ή media player?

γιά τράνσπορτ μιλάμε πάντα.
Το θέμα είναι τί γίνεται με τα αρχεία που είναι υψηλής ανάλυσης...

Tα περισσότερα media players, τα αρχεία υψηλής ανάλυσης (WAV, FLAC) τα αναπαράγουν κανονικά. Είναι όμως πολύ δύσκολο να αποδείξεις με απλό εξοπλισμό πόσο σωστά μπορούν να αποδόσουν την ζητούμενη από όλους μας πρόσθετη πληροφορία υψηλής ανάλυσης άνω των 16 bits που είναι άλλωστε και το ζητούμενο.
Επαναλαμβάνω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα μηχανημα να αποδόσει πραγματική ανάλυση ανω των 18 ή 19 bits. Ούτε τα ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης περιεχουν πληροφορία επιπέδου 24 bits αφού και αυτά τα αρχεία με ψηφιακές συσκευές δημιουργήθηκαν.

Η πολύ καλή τροφοδοσία είναι το Α και το Ω στα ψηφιακά υψηλής ανάλυσης. Μιλάμε για τροφοδοσίες πολύ προσεγμένες και με πρόβλεψη για την καταστολή ΕΜΙ/ RFI.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τελικά pc ή media player?

Tα περισσότερα media players, τα αρχεία υψηλής ανάλυσης (WAV, FLAC) τα αναπαράγουν κανονικά. Είναι όμως πολύ δύσκολο να αποδείξεις με απλό εξοπλισμό πόσο σωστά μπορούν να αποδόσουν την ζητούμενη από όλους μας πρόσθετη πληροφορία υψηλής ανάλυσης άνω των 16 bits που είναι και το ζητούμενο.

δεν με ενδιαφέρει απλώς να αναπαράγουν τα 24/96 πχ...
Με ενδιαφέρει να δινουν 24/96 στο dac

Τώρα άκουσα γιά πρώτη φορά 96άρια ΧΩΡΙΣ usb και σας λέω ήταν Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Α....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τελικά pc ή media player?

Τώρα άκουσα γιά πρώτη φορά 96άρια ΧΩΡΙΣ usb και σας λέω ήταν Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Α....

Κάποια media players βγάζουν 24/96 στην sp/dif (όχι το WD TV).

Το ζητούμενο είναι πόσα από αυτά τα 24 bits περιέχουν πληροφορία μουσικής και πόσα είναι αυτά τα bits που περιεχουν μόνο θόρυβο.

Last edited:
δεν είναι μόνο τα μπιτς η ουσία.
Είναι και η δειγματοληψία.

δημητρη απορω τι εχεις κανη εκει με το pc σου.

οταν συγκριναμε το dac 1 με το buf παιξαν και τα δυο απο οπτικη.

αμα μου λες οτι παιζουν συγκρισιμα δεν εχεις ακουση το buf ακομα.

περιμενε να ερθη η οπτικη να δεις.

Απάντηση: Re: τελικά pc ή media player?

δεν είναι μόνο τα μπιτς η ουσία.
Είναι και η δειγματοληψία.

Σαφέστατα, αλλά τα bits είναι αυτά που μεταφέρουν τελικά την πληροφορία της μουσικής και φυσικά τον θόρυβο, άρα καθορίζουν και τη δυναμική περιοχή.

δημητρη απορω τι εχεις κανη εκει με το pc σου.

οταν συγκριναμε το dac 1 με το buf παιξαν και τα δυο απο οπτικη.

αμα μου λες οτι παιζουν συγκρισιμα δεν εχεις ακουση το buf ακομα.

περιμενε να ερθη η οπτικη να δεις.

τίποτα δεν έχω κάνει μπακ.
απλά τόσο καιρό έπαιζα με usb είτε στο buf ή στο bench. Και εκεί το bench την έτρωγε.
Το θέμα είναι η usb. Τέρμα πλέον τα τσικ τσικ, κολλήματα, θόυβοι, δισταγμοί.
Όταν έρθει η οπτική θα δούμε. Σίγουρα πάλι το βουβάλι θα πάρει κεφάλι.

Τελικά γιατί να έχουμε εμπιστοσύνη στο πρωτόκολλο του usb.
Αν το καλοσκεφτείς είναι δυό καλώδια, που πάνε παρέα με την τάση και μιά κοινή θωράκιση. Σίγουρα όχι ό,τι καλύτερο.

Re: Απάντηση: τελικά pc ή media player?

Η USB μια χαρά φορτίζει το ipod, μεταφέρει και τα αρχεία :damnyou:

ναι αλλά ηλεκτρικό σήμα είναι....

θυμάσαι το θέμα του φίλου που είχε σπινθήρες μόνο στην coax και όχι στην οπτική.
Σίγουρα κατασκευαστικό πρόβλημα, αλλά δείχνει την ευαισθησία της ηλεκτρικής σύνδεσης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: τελικά pc ή media player?

ναι αλλά ηλεκτρικό σήμα είναι....

θυμάσαι το θέμα του φίλου που είχε σπινθήρες μόνο στην coax και όχι στην οπτική.
Σίγουρα κατασκευαστικό πρόβλημα, αλλά δείχνει την ευαισθησία της ηλεκτρικής σύνδεσης.

Το πρόβλημα με την USB δεν είναι τόσο η ηλεκτρική σύνδεση όσο το γεγονός ότι η επικοινωνία είναι σύγχρονη.
Υπάρχει βέβαια και μια μεθοδολογία για την μετατροπή της επικοινωνιας από σύγχρονη σε ασύγχρονη αλλά με custom μετατροπές.

Mε το pc για δυο πραγματα θα εισαι σιγουρος,
1. Οταν φθασεις στο σημειο, μετα απο ρυθμισεις, δοκιμες κτλ να πεις οτι ωραια εδω ειμαστε ας απολαυσουμε τωρα, θα σε κρεμασει.

Μόνο αν το πειράξεις, ή επιτρέψεις να πειραχτεί. Αν έχεις φτάσει το σύστημα σε ένα σημείο που παίζει "σωστά", δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η συμπεριφορά του αν δεν κάνεις εσύ κάτι. Αν όντως αλλάξει η συμπεριφορά του χωρίς προφανή λόγο, απλά εσύ δεν κατάλαβες τι άλλαξε.

2. Το χειροτερο ειναι οτι το ανακαλυπτεις τελευταια στιγμη, οταν πλεον δεν μπορεις να κανεις τιποτα.:grandpa:

Και ποιος φταίει για το ότι το καταλαβαίνεις την τελευταία στιγμή; Το PC ή εσύ; ;) -bye-

Επίσης, τι σημαίνει "δεν μπορείς να κάνεις τίποτε"; Έπαθες hardware ζημιά;

Μόνο αν το πειράξεις, ή επιτρέψεις να πειραχτεί. Αν έχεις φτάσει το σύστημα σε ένα σημείο που παίζει "σωστά", δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η συμπεριφορά του αν δεν κάνεις εσύ κάτι. Αν όντως αλλάξει η συμπεριφορά του χωρίς προφανή λόγο, απλά εσύ δεν κατάλαβες τι άλλαξε.

...

Και ποιος φταίει για το ότι το καταλαβαίνεις την τελευταία στιγμή; Το PC ή εσύ; ;) -bye-

Επίσης, τι σημαίνει "δεν μπορείς να κάνεις τίποτε"; Έπαθες hardware ζημιά;

Πες τα Δημήτρη για να μην τα πω εγώ και γίνω κακός. :grinning-smiley-043

Η ίδια κατάσταση στο περίπου ισχύει και στο home cinema.
Κι εκεί τα ίδια (και χειρότερα) συμβαίνουν με τα HTPC..

Και στην εικόνα και στον ήχο, για τους 2 στους 10 που ξέρουν να το στήσουν σωστά, ένα PC είναι καλύτερο από οποιοδήποτε media player (και στην εικόνα και στον ήχο).

Για τους περισσότερους όμως η πιο σοφή αγορά είναι μία plug and play συσκεύη όπως το Popcorn ή το egreat.
Όχι γιατί είναι δύσκολο να ακολουθήσεις έναν οδηγό και να στήσεις το PC, αλλά γιατί είναι πολλές οι πιθανότητες κάτι να πάει στραβά (άμεσα ή σε βάθος χρόνου - ανάλογα αν χρησιμοποιείς το PC και για άλλες δουλειές) και το troubleshooting μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο αν δεν είσαι απόλυτα εξοικειωμένος με τα μαραφέτια.

Last edited:
Και εγω πιστευω οτι ενα PC ειναι καλυτερο. Οσο για το crash αυτο ειναι ευκολο να αποφευχθει ακομα και απο καποιον που δεν ξερει πολλα πραγματα απο PC.
Η συνταγη ειναι απλη, στηνουμε ενα dedicated PC (μονο με τα απαραιτητα audio video προγραμματα) στο χωρο που θελουμε να ακουμε και δεν το βαζουμε ουτε καν στο νετ για updates. Θα δουλεψει απροβληματιστα για χρονια...
Και το αλλο υπερ ενος PC ειναι οι αναβαθμισεις σε HW (vga, sound cards κλπ.)
Γιατι μη μου πειτε, παντα θα υπαρχει κατι καλυτερο να βαλει κανεις. :)

Οσο για το usb... και εγω πιστευω οτι ειναι overrated... πολλα conflicts...
Καλυτερα firewire που ειναι και dedicated bus.

Last edited:
Κριμα να μην υπαρχει ΜΡ με firewire εξοδο να το ριξουμε σε ενα ντακ καλο, να τελειωνουμε.

Η μηπως υπαρχει???

Μα ούτε από την usb μπορείς να συνδέσεις dac στα mp.
Αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω εγώ είναι πως μπορεί να είναι καλύτερο το pc από κάτι που είναι από τη μάνα του bitperfect ?????
Το pc δεν αντιλέγω αλλά μπορεί να είναι στην καλύτερη περίπτωση bitperfect με πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες και να μην είναι.
Εκτός και εάν δεν είναι το ζητούμενο το biterfect και ψάχνουμε για κάποια συσκευή που να δίνει τον δικό της χαρακτήρα πράγμα το οποίο κάνει το pc και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Γιατί αυτό κάνει όταν εσύ το σεταρεις να βγάζει πχ 24/192 ανεξάρτητα από το τι αρχεία διαβάζει. Εκεί εκμεταλλεύεται την τρομαχτική υπολογιστική ισχύ που έχει αλλά δυστυχώς και κάποια προγράμματα που πλέων είναι υποκειμενικά αφού ο καθένας μπορεί να γράψει ένα πρόγραμμα ανάλογα με τις δικές του γνώσεις και εμπειρίες, και όλοι ξέρουμε ότι οι κομπιουτεράδες δεν νογάνε από ήχο, τα βλέπουν όλα άσπρο μαύρο.
Γι αυτό ψαχνόμαστε όλοι με ποιο πρόγραμμα και ποιους drivers και ποια plugins και ποια antivirus και ποιες κάρτες ήχου και γραφικών(γιατί ειδικά στα laptops μετράνε ακομα και αυτές) και ποιο λειτουργικό και ποιες συναστριες και τελικά κανείς δεν ξέρει τι του γίνεται. Πχ στο ίδιο forum όταν ρώταγα ποιο είναι καλύτερο να πάρω pc ή mac για ήχο KANENAΣ δεν μπορούσε να απαντήσει (όχι ποιο γιατί αυτό ήταν μάλλον προφανές) αλλά γιατί, και έτσι απάντηση δεν πήρα.

Σε παραπέμπω 8 σελίδες πίσω, στο #6.

Το θέμα μας (απ'ότι έχω καταλάβει) δεν είναι μόνο το bit perfect. Αυτό είναι γενικά εύκολο με λίγο ψάξιμο.

Τα πιο "esoteric" θέματα είναι που έχουν ενδιαφέρον (π.χ. jitter). Αν τελικά αυτά ακούγονται..

Όσο αφορά το PC vs. Mac στον ήχο, δεν μπορώ να απαντήσω επειδή δεν ξέρω τι κάνουν τα Mac. Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει αντίστοιχα για τους Macάδες και τα PCs, γιαυτό δεν πήρες απάντηση.

Αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω εγώ είναι πως μπορεί να είναι καλύτερο το pc από κάτι που είναι από τη μάνα του bitperfect ?????

γιά μένα το ότι μπορεί να αναπαράξει τα 24/96 ή 192.
Που ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ δεν είδα mp να το κάνει....

Όσο γιά τα κρασαρίσματα, προχτές, άκουγα και ξαφνικά τέλος.
Ούτε ποντίκι, ούτε πληκτρολόγιο, ούτε φούμπαρ, ούτε control alt del.
Τίποτα.

Μόνο power down. Πάλι καλά που δεν έπρεπε να περιμένω να τελειώσει η μπαταρία....

Το raidsonic που έχω τα παίζει όλα και μάλιστα τα βγάζει (το βλέπω από το behringer) όπως είναι στην spdif.

Νομίζω ότι η "Bit Perfect" αναπαραγωγή δεν ορίζεται ούτως ή άλλως για αρχεία ήχου τύπου flac, αλλά μόνο για αρχεία τύπου wav, επειδή μόνο τα wav έχουν λόγο συμπίεσης 1:1.

Last edited: