Τελικά ποια εταιρία ηταν top στα μπομπινόφωνα?

Ποιός είναι αυτός που θα αποκλείσει την tandberg? Μόνο αυτός που δεν έχει ακούσει ένα td 20 a να παίζει (νομίζω υπήρξε και se προς το τέλος) στα 15 πόδια....

απόλαυση!!!

Revox - Nagra - Ampex - Tanberg κατα τη γνωμη μου, και ακολουθουσαν οι αλλες πιο εμπορικες (AKAI κλπ.). Τον ηχο των καλων (ή ακομη και των μετριοκαλων) τον ερωτευοσουν! Ειχα αρχικα ενα απλο Grundig και αργοτερα ενα ΑΚΑΙ, αλλα οταν ακουσα αυτα που αναφερω ως πρωτα ...μελαγχολησα (αλλα που λεφτα για τετοες αγορες!). Ακομη εχω κατι καρουλια, αλλα αμφιβαλλω αν ...ξεκολλανε πια ή αν ακουγονται μετα απο 25+ χρονια!

Για την ampex δεν το ήξερα νομιζα οτι έβγαζε μόνο πομπίνες

Studer - Revox, Tascam, Otari, Ampex, ήταν οι δυνατοί παίκτες στα επαγγελματικά και ημιεπαγγελματικά μηχανήματα.
Σπάνια υπήρχαν κάποια AEG σε ρόλο master.

Η Nagra - Kudelski περιοριζόταν σε ειδικές κατασκευές όπως ηχοληψία κινηματογράφου, καταγραφικά μετρήσεων,
αναπαραγωγή ταινιών αεροσκαφών κτλ. Περισσότερο audiophile ήταν η Stelavox με ταυτόσημη ποιότητα κατασκευής.

Επίσης σε δημοσιογραφική – επαγγελματική χρήση συχνά ήσαν τα φορητά της Uher

Οι υπόλοιποι (π.χ Tandberg, Ferrograph, Philips, Sony, Akai, Teac, Technics, Pioneer) περιορίζονταν σε σοβαρές μεν,
καταναλωτικές δε, κατασκευές. Εξαίρεση αποτελούσαν σποραδικά επαγγελματικά μηχανήματα για λόγους προτυποποίησης
ή κύρους (κυρίως από την Sony).

Με τη έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας ελάχιστοι μπόρεσαν να δώσουν ψηφιακά μπομπινόφωνα και από αυτούς οι περισσότεροι
απέτυχαν εμπορικά (π.χ Nagra). Οι φτηνοί σκληροί δίσκοι, έβαλαν τέλος στην σειριακή μαγνητική εγγραφή.

Re: Απάντηση: Τελικά ποια εταιρία ηταν top στα μπομπινόφωνα?

Για την ampex δεν το ήξερα νομιζα οτι έβγαζε μόνο πομπίνες

Η Ampex ήταν από τους πρωτοπόρους στον επαγγελματικό ήχο. Με Ampex έγιναν οι ηχογραφήσεις των εταιρειών της "Χρυσής Εποχής'' της στερεοφωνίας (RCA Living Stereo, Mercury) τις δεκαετίες του '50 και του '60.

αυτό?
richtertonstudio-studer-a800-mkiii.jpg

Η Nagra - Kudelski περιοριζόταν σε ειδικές κατασκευές όπως ηχοληψία κινηματογράφου, καταγραφικά μετρήσεων, αναπαραγωγή ταινιών αεροσκαφών κτλ.

Μιας και η κουβέντα έφερε το όνομα, ο Stefan Kudelski, ιδρυτής του ομίλου Kudelski και κατασκευαστής των Nagra, πέθανε πριν ενάμιση μήνα σε ηλικία 84 ετών,

http://www.nagra.com/cms/Death-of-Mr-Stefan-Kudelski.html

Last edited:

................
Με τη έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας ελάχιστοι μπόρεσαν να δώσουν ψηφιακά μπομπινόφωνα και από αυτούς οι περισσότεροι απέτυχαν εμπορικά (π.χ Nagra). Οι φτηνοί σκληροί δίσκοι, έβαλαν τέλος στην σειριακή μαγνητική εγγραφή.
Ειδικά για τη Nagra αυτό δεν ισχύει. Για πολλά χρόνια ήταν η μόνη λύση στις υψηλής ποιότητας On-Location ψηφιακές ηχογραφήσεις.

εγω και με μιση ιντσα βολευομαι...

vinTascam70H8a.jpg

οχι, δεν ειναι δικο μου (δυστυχως)

αν δεν υπηρχε το θεμα με την ευρεση γνησιων μπομπινων σε καλη κατασταση και λογικη τιμη θα το ειχα προχωρησει. απλα ο πιο εντυπωσιακος ηχος. μικρος ακουγα με ενα SONY και ακουστικα AKG και ακομα θυμαμαι πως επεζαν οι floyd.

Όπως τα λές. Η δυσκολία εύρεσης άψογων μαγνητοταινιών σε λογικό κόστος, αλλα και οι αλμυρες τιμές για τις καινούριες (όπου και όταν βρίσκονται) κάνουν (στα μάτια μου) την εμπειρία απο ευχάριστα και ηδονικά (σε ήχο) νοσταλγική εφιαλτικά δαπανηρή και κουραστική. Προσωπικά την σήμερον ημέρα αποδέχομαι το μαγνητόφωνο ως φετίχ (αυτού που το έχει) και αυτόν τον λόγο ύπαρξης του αποδίδω για οικιακή χρήση. Κατα τα άλλα πολύς μπελάς για ήχο που πλέον μπορεί να αποδωθεί πού πιο εύκολα (αλλα καθόλου ρομαντικά το αποδέχομαι) και οικονομικά.

Δέν είναι καθόλου τυχαίο που το βινύλιο είχε την τιμή και ττην τύχη να είναι ο μόνος αναλογικός αντιπρόσωπος στο σαλόνι μας και με δάφνες παρότι η ανοιχτή μαγνητοταινία υπερέχει πολύ ποιοτικά σαν αναλογικό μέσον..

Last edited:

Η Ampex ήταν από τους πρωτοπόρους στον επαγγελματικό ήχο. Με Ampex έγιναν οι ηχογραφήσεις των εταιρειών της "Χρυσής Εποχής'' της στερεοφωνίας (RCA Living Stereo, Mercury) τις δεκαετίες του '50 και του '60.
Και Studer C-37. Έχω 2. Λ.Σ.

Νομίζω οτι κάποιος moderator πρεπει να βάλει ψηφοφορία με τις μάρκες revox,ampex,nagra,tandberg