Τελικά, που πάει το λευκό;

Μα γιατί να φύγουν αφού εκλέγονται; Χαζοί είναι; Ξέρεις πολλές άλλες θέσεις αυτή τη στιγμή με 6-10 χιλιάρικα στο χέρι μηνιαίως και επιρροή σε ό,τι θελήσεις;;;

Κανείς δε θα φύγει επειδή του είπες "φύγε". Θα φύγει μόνο όταν κάποιος άλλος πάρει τη θέση του. Ε, αυτός ο κάποιος φρόντισε να είναι εντάξει. Κάποιον θα βρεις, δε γίνεται.

ίσως έχεις δίκιο, άλλα το θέμα είναι ότι αν δεν εμπιστεύεσαι κανέναν, πως να του δώσεις την ψήφο σου; Και περισσότερο, δεν θα ήθελα να δώσω την ψήφο μου, σε ένα κόμμα που θα ενωθεί για να κάνει κυβέρνηση με όποιον τελικά την σχηματίσει. Άρα, συνειδητά δεν θέλω να δώσω την ψήφο μου σε κανένα κόμμα. Το να το δώσω σε ένα μικρό κόμμα που δεν θα μπει στην βουλή, είναι σαν να το δίνω στο μεγαλύτερο κόμμα.
Πως αλλιώς μπορούμε να τους πούμε ¨φύγετε επιτέλους!!!! δε μας κάνετε!!!"

Μα και τώρα την δίνεις στο πρώτο κόμμα!!! Αν την έδινες στο μικρό κόμμα, αυτό ίσως μεγάλωνε και ίσως έπαιρνε 3% και έμπαινε στη βουλή. Ενώ τα λευκά και 3% να φτάσουν, πάλι δεν θα γίνει τίποτα και είναι σαν να ψηφίζεις πάντα το πρώτο κόμμα.

Επίσης δεν έχει νόημα να πεις: "να φύγουν όλοι". Τι σημαίνει αυτό; Θα μείνει ακυβέρνητη η χώρα; Ή μήπως περιμένεις ότι αν "φύγουν όλοι" θα έρθουν από κάποιο άλλο πλανήτη κάποιοι εξωγήινοι που θα είναι άψογοι σε όλα και θα μας κυβερνήσουν τέλεια;

κρίμα που δεν μπορεί να γίνει αυτό... Εχει μερικά χρόνια, γνώρισα έναν πρώην υπουργό, ο οποίος εκλέχτηκε μόνο μια φορά. Αυτός μου είπε οτι δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα για να σε ψηφίσει ο κόσμος, πρέπει να κάνεις πολλά ρουσφέτια. Αν δεν κάνεις, τότε, απλά δεν σε ξαναψηφίζουν. Ο άνθρωπος, ήταν αρκετά συνειδητός. Δεν διόρισε κανένα απο τα παιδιά του πουθενά, και ενώ η κόρη του είναι άνεργη, δεν κάνει τίποτε για να της βρει δουλειά. Τέτοιο όμως, μάλλον δεν υπάρχουν πολλοί

κρίμα που δεν μπορεί να γίνει αυτό... Εχει μερικά χρόνια, γνώρισα έναν πρώην υπουργό, ο οποίος εκλέχτηκε μόνο μια φορά. Αυτός μου είπε οτι δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα για να σε ψηφίσει ο κόσμος, πρέπει να κάνεις πολλά ρουσφέτια. Αν δεν κάνεις, τότε, απλά δεν σε ξαναψηφίζουν. Ο άνθρωπος, ήταν αρκετά συνειδητός. Δεν διόρισε κανένα απο τα παιδιά του πουθενά, και ενώ η κόρη του είναι άνεργη, δεν κάνει τίποτε για να της βρει δουλειά. Τέτοιο όμως, μάλλον δεν υπάρχουν πολλοί

Ίσως να μην είναι πολλοί, όμως είναι περισσότεροι από 300. Απλώς δεν ψάχνουμε αρκετά να τους βρούμε και έτσι χάνονται.

Παντως για να ξερετε οτι το λευκο/ακυρο δεν πανε ουτε εμμεσα ουτε αμεσα σε κανεναν και δεν ευνοουν κανενα κομμα ουτε τον πρωτο...
Στις προηγουμενες εκλογες Ιουνιου 2012 για παραδειγμα υπηρχαν 0.99% ακυρα/λευκα αν δειτε και αθροισετε τα ποσοστα των κομματων εντος και εκτος βουλης αυτα κανουν 100% και οχι 99,01%
Ο πρωτος ευνοειται μονο απο το ποσοστο που μενει εκτος βουλης και οχι απο λευκα/ακυρα...

Δειτε εδω

Παντως για να ξερετε οτι το λευκο/ακυρο δεν πανε ουτε εμμεσα ουτε αμεσα σε κανεναν και δεν ευνοουν κανενα κομμα ουτε τον πρωτο...
Στις προηγουμενες εκλογες Ιουνιου 2012 για παραδειγμα υπηρχαν 0.99% ακυρα/λευκα αν δειτε και αθροισετε τα ποσοστα των κομματων εντος και εκτος βουλης αυτα κανουν 100% και οχι 99,01%
Ο πρωτος ευνοειται μονο απο το ποσοστο που μενει εκτος βουλης και οχι απο λευκα/ακυρα...

Δειτε εδω

Ο πρώτος ευνοείται απο ολους όσους δεν ψηφίζουν τον δεύτερο. Έμμεσα, όχι άμεσα.

Πάντως η αλήθεια είναι οτι πολλή κουβεντα καναμε για το μηδέν κάτι τα εκατό "ΔΞ ΔΑ". Δεν παίζουν σημαντικό ρόλο. Ούτε φταίνε αυτοί για το σημερινό χαλι. Αυτοί που δεν ψηφίζουν καθόλου είναι πολύ περισσότεροι.

Απάντηση: Re: Τελικά, που πάει το λευκό;

Το λευκό είναι το καταφύγιο του απολίτικου, του καναπεδάκια, του ημιμαθή και του εγωιστή. Αυτού που αναρωτιέται συχνά πυκνά στις παρέες, τάχα μου αθώα και προπάντων με επιτηδευμένη "πατριωτική" αγανάκτηση "πότε θα έρθει ένας λοχίας να μας σώσει;"...

Ευτυχώς που έχουμε απέναντι κάτι παντογνώστες, πολιτικοποιημένους παπατρέχες που με την ανιδιοτέλειά τους φανερώνουν κάθε μέρα πόσο σωστά πράττουμε που προκρίνουμε την λευκή ψήφο. Α...και μην το συνεχίσεις...ξέρω και 'γω να μιλάω αλλιώτικα, απλά, με πέτυχες σε χαλαρό mood...-bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όχι φυσικά. Εγώ λέω ότι είτε πάρεις θέση είτε όχι, οι εκλογές θα δώσουν νόμιμο ή νομότυπο αποτέλεσμα. Οπότε ή επιλέγεις κάποιον που μπορεί ή υπόσχεται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού μέσα στο ίδιο σύστημα ή δρας ενεργητικά με σκοπό να αλλάξει τελείως το υπάρχον σύστημα. Το να θέτεις τον εαυτό σου εκτός των διαδικασιών και να αρνείσαι θεωρητικά το εκλογικό αποτέλεσμα χωρίς να έχεις την πολιτική δύναμη να επιβάλεις σε πρακτικό επίπεδο αυτή την άρνηση είναι βούτυρο στο ψωμί των αρπακτικών.

Ό,τι να 'ναι όμως...κατά τα άλλα, όσοι ψηφίζουν λευκό ονειρεύονται λοχίες. Οκ..κοιμήσου και παρήγγειλα.

Και επειδή δεν έχεις όρεξη για κανένα διάλογο, σε αφήνω στις κορώνες σου περί κρυφίων χρυσαύγουλων.

Και γιατί να μην είμαστε χαλαροί Γιάννη?
Τέτοια ψυχανάλυση on the go δεν μας κάνουν και κάθε μέρα!

:flipout:

Ο πρώτος ευνοείται απο ολους όσους δεν ψηφίζουν τον δεύτερο. Έμμεσα, όχι άμεσα.

Με κάτι τέτοια ευτράπελα χαζά ταΐζουν τον κόσμο τόσα χρόνια. Ακόμα θυμάμαι ένα σποτάκι της ΝΔ που έλεγε ''αν ψηφίσεις εκείνον, θα έχεις εκείνον...''. Εκβιασμοί α' δημοτικού. Η ψήφος μου είναι ψήφος συνείδησης, δηλαδή, ψηφίζω αυτό που θεωρώ σωστό. Δεν παίζω το παιχνιδάκι του κάθε κόμματος με εκβιαστικά διλήμματα του κ@λ@. Όταν έχω απορρίψει όλο το σύστημα, το ίδιο μου κάνει αν θα βγει ο χ ή ο ψ. Με λίγα λόγια, αφού με έχουν καταδικάσει σε θάνατο, θα πρέπει να πάω να ψηφίσω αν φύγω από ένεση, καρέκλα ή το εκτελεστικό απόσπασμα. Ε, δεν...

Και γιατί να μην είμαστε χαλαροί Γιάννη?
Τέτοια ψυχανάλυση on the go δεν μας κάνουν και κάθε μέρα!

:flipout:

Ασφαλώς!!:D

ΥΓ

Εντάξει, δεν τρελλαίνομαι..μέχρι και γαύρο με έχουν πει εδώ μέσα!! Ένα χρυσαύγουλο πάνω ή κάτω, τι ψυχή έχει?:D

Re: Απάντηση: Re: Τελικά, που πάει το λευκό;

Με κάτι τέτοια ευτράπελα χαζά ταΐζουν τον κόσμο τόσα χρόνια. Ακόμα θυμάμαι ένα σποτάκι της ΝΔ που έλεγε ''αν ψηφίσεις εκείνον, θα έχεις εκείνον...''. Εκβιασμοί α' δημοτικού. Η ψήφος μου είναι ψήφος συνείδησης, δηλαδή, ψηφίζω αυτό που θεωρώ σωστό. Δεν παίζω το παιχνιδάκι του κάθε κόμματος με εκβιαστικά διλήμματα του κ@λ@. Όταν έχω απορρίψει όλο το σύστημα, το ίδιο μου κάνει αν θα βγει ο χ ή ο ψ. Με λίγα λόγια, αφού με έχουν καταδικάσει σε θάνατο, θα πρέπει να πάω να ψηφίσω αν φύγω από ένεση, καρέκλα ή το εκτελεστικό απόσπασμα. Ε, δεν...
Αυτά που δεν καταλαβαίνεις εσύ δεν είναι αναγκαστικά "ευτράπελα χαζα".

Είναι πολύ απλό οτι οποιοσδήποτε πετάει την ψήφο του ευνοεί αυτους που βγαίνουν. Πιο απλά δεν ξέρω πως να το γράψω. Ο καθένας κανει οτι θέλει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικά, που πάει το λευκό;

Αυτά που δεν καταλαβαίνεις εσύ δεν είναι αναγκαστικά "ευτράπελα χαζα".

Είναι πολύ απλό οτι οποιοσδήποτε πετάει την ψήφο του ευνοεί αυτους που βγαίνουν. Πιο απλά δεν ξέρω πως να το γράψω. Ο καθένας κανει οτι θέλει.

Ακριβώς επειδή τα καταλαβαίνω τα χαρακτήρισα έτσι. Είναι η κρίση μου, δεν είναι κανά θέσφατο...όπως η δική σου είναι πως η λευκή ψήφος είναι μια άχρηστη ψήφος. Αυτό που γράφεις και ξαναγράφεις είναι εκ του αποτελέσματος της λευκής ψήφου, όπως την θέλει δηλαδή το σύστημα. Πόσες φορές πρέπει να γράψω ότι ψηφίζοντας λευκό, αντιδρώ με τον τρόπο που εξηγώ και αδιαφορώ για το πως θα πορευτεί το σύστημα? Πιο απλά και 'γω δεν μπορώ να τα γράψω..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικά, που πάει το λευκό;

Ακριβώς επειδή τα καταλαβαίνω τα χαρακτήρισα έτσι. Είναι η κρίση μου, δεν είναι κανά θέσφατο...όπως η δική σου είναι πως η λευκή ψήφος είναι μια άχρηστη ψήφος. Αυτό που γράφεις και ξαναγράφεις είναι εκ του αποτελέσματος της λευκής ψήφου, όπως την θέλει δηλαδή το σύστημα. Πόσες φορές πρέπει να γράψω ότι ψηφίζοντας λευκό, αντιδρώ με τον τρόπο που εξηγώ και αδιαφορώ για το πως θα πορευτεί το σύστημα? Πιο απλά και 'γω δεν μπορώ να τα γράψω..

Σε καταλαβαίνω που δεν συμπαθείς το σύστημα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό.

Από κει και πέρα όμως τι θέλεις; Σαν ενήλικες πρέπει να πάρουμε μια απόφαση: πως θα θέλαμε να λειτουργούν τα πράγματα;

Ανάλογα λοιπόν με την απάντηση που θα δώσουμε, βρίσκουμε και ψηφίζουμε τον πιο κοντινό. Αυτό σημαίνει η Δημοκρατία. Αν πάλι ούτε η Δημοκρατία δεν μας κάνει, ακόμη και κει υπάρχουν επιλογές όπως το ΚΚΕ και η ΧΑ.

Επιπλέον, τα κόμματα δεν είναι τίποτα άλλο από τους ανθρώπους που τα αποτελούν. Γι αυτό υπάρχουν αξιόλογοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι σε πολλά κόμματα. Ακόμη και σήμερα. Ίσως όχι πρωτοκλασσάτοι, αλλά υπάρχουν. Οπότε, υπάρχει και η επιλογή να ψηφίσει κανείς άτομο αντί για κόμμα.

Αντίθετα το λευκό απλώς λέει απλώς ότι "εγώ δεν γουστάρω" ή και δεν ξέρω τι γουστάρω, ή είμαι τόσο διαφορετικός που κανένας μα κανένας δεν πλησιάζει καν σε αυτό που γουστάρω, ή δεν θέλω να σας πω τι γουστάρω ή βαριέμαι να το ψάξω ή ... χίλια δυό. Ε, με αυτή τη στάση διαφωνώ. Αλλά όπως είπα, ο καθένας μπορεί να τα βλέπει αλλιώς.

Δεν υπάρχει λόγος, Νίκο, να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια. Για σένα η λευκή ψήφος σημαίνει όλα τα παραπάνω, για μένα τίποτα από τα παραπάνω...πάμε παρακάτω.

μια ερώτηση πώς ψηφίζουμε;

Επίλέγουμε το ψηφοδέλτιο με το κόμμα το βάζουμε στον φάκελο σφραγίζουμε και το ρίχνουμε;

Πρέπει να σταυρώσουμε υποχρεωτικά;

Για μενα οποιος ρίχνει λευκό η άκυρο ειναι υπεύθυνος για την κατάντια της χωρας.
Ειναι το ύψιστο δημοκρατικό δικαιώμα που σε πολλα μερη του κοσμου φαντάζει ουτοπία κι εσείς πατε και το πετάτε .

Θα ντρεπόμουν να το πω .
Ειναι σα να λες "εγω ειμαι γιουσουφάκι ,και ψάχνω απλα ενα αφέντη να κυριαρχισει πάνω μου ,διάλεξε εσυ λαε εναν ,και ελπίζω να μην εχει τιτάνια π*¥τσ@ ,ετσι κι αλλιως παντα θα έχουμε τον ηλιο και τα ουζερί,η σουφρα μας ειναι ηδη ενα δυο μεγεθη πάνω απο το εργοστασιακό.

Και αφήνετε να μας κυβερναει αυτος που ψήφισε το 20% του συνολικού πληθισμου και εσείς βγάζετε τις ουριτσες απ'εξω απλα για να πειτε "εγω δεν τους ψήφισα.
Εσείς φταιτε ,για ολα τα πάνδεινα που τραβάει η χώρα και έχουμε κατά καιρούς μεχρι και 30% αποχη.
Μετα αμα φτάσει η χρυσή αυγη δευτερο κομμα ,θα κραζετε τους φασίστες έλληνες,ενώ οι απολιτικ έλληνες που μου επιβάλουν να εχω αρχηγό που τον ψήφισε μονο το 20 % της Ελλαδας ειναι ωραίοι τύποι ,μποέμ ,και κυριως : αυτοί δεν τον ψήφισαν το μπυ**στη ,δε φταίνε σε τίποτα.