Τελικά, που πάει το λευκό;

"το τι κάνουν οι πολλοί" από μόνο του είναι φαιδρό σαν επιχείρημα.
"Και πολλά (και περισσότερα από εμάς) δισεκατομμύρια μύγες τρώνε σκ@τα, κάτι θα ξέρουν" ένα πράγμα

Τώρα το ξεφτίλισες τελείως. Μιλάμε για θεσμούς (σοβαρών) κρατών.

Στην Γαλλία για παράδειγμα με από το 2014 η λευκή ψήφος καταμετρείται κανονικά και απαγορεύεται να μπαίνει με τα άκυρα.

Και στην Ελλάδα καταμετρείται ξεχωριστά. Και στην Γαλλία όπως ακριβώς και στην Ελλάδα πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων και δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα στο ουσιαστικό μέρος της ψηφοφορίας, την επιλογή βουλευτών. Έτσι γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται και σε όσα άλλα κράτη έχουν λευκό.

Απάντηση: Re: Τελικά, που πάει το λευκό;

Μα πως δεν έχει σημασία τι κάνουν οι άλλοι!

Η γη περιέχει 200 χώρες και 7 δις ανθρώπους.

Αν κάποιος κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από τους υπόλοιπους, τότε είτε είναι πρωτοπόρος μεγαλοφυΐα, είτε είναι ψώνιο.

Σε πρακτικά και πολύ απλά θέματα οι πιθανότητες είναι συντριπτικά μεγαλύτερες υπέρ της δεύτερης πιθανότητας (ψώνιο). Γενικά μιλώντας, όχι μόνο για το λευκό.

Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα κάνουμε ότι και όλοι οι άλλοι, και πολύ σωστά δηλαδή. Η λευκή ψήφος σύμφωνα με τους νόμους μας δεν μετράει σε τίποτα. Αν υπάρχουν παραδείγματα χωρών που μετράει σε κάτι, να το συζητήσουμε. Θα μάθουμε και κάτι νέο.

Φτάσαμε στην διαφορετικότητα και ήδη έβγαλες συμπέρασμα περί ψωνισμένων? Ο περισσότερος πολιτισμένος κόσμος λειτουργεί νομικά με κώδικες. Με διατάξεις κωδικοποιημένες που εμπεριέχουν ρυθμίσεις γενικές προς εφαρμογή ώστε να φτάσουμε κατόπιν στο ειδικό. Έτσι ορίζει η λογική. Οι αγαπημένοι σου αγγλοσάξωνες (παλιοί και νέοι) δουλεύουν ανάποδα. Είναι ψώνια ή μεγαλοφυίες?

Re: Απάντηση: Re: Τελικά, που πάει το λευκό;

Φτάσαμε στην διαφορετικότητα και ήδη έβγαλες συμπέρασμα περί ψωνισμένων? Ο περισσότερος πολιτισμένος κόσμος λειτουργεί νομικά με κώδικες. Με διατάξεις κωδικοποιημένες που εμπεριέχουν ρυθμίσεις γενικές προς εφαρμογή ώστε να φτάσουμε κατόπιν στο ειδικό. Έτσι ορίζει η λογική. Οι αγαπημένοι σου αγγλοσάξωνες (παλιοί και νέοι) δουλεύουν ανάποδα. Είναι ψώνια ή μεγαλοφυίες?

Μιλάμε για ένα πολύ απλό θέμα: τι γίνεται με τα λευκά.

Όλοι κάνουν αυτό που κάνουμε κι εμείς: τα πετάνε στην ανακύκλωση.

Σαφώς και σε ένα τέτοιο θέμα έχει σημασία τι κάνουν τα άλλα κράτη.

Η μόνη άλλη πρόταση που ακούστηκε είναι ... να υπάρχουν κενές θέσεις στην Βουλή!!!

Εσύ δεν κατάλαβα με το παραπάνω τι υποστηρίζεις. Προτιμάς η Ελλάδα να κάνει ότι κάνουν και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι ή να κάνει κάτι άλλο; Και σαν τι θα μπορούσε να είναι αυτό το άλλο;

"""" Λίγα χρόνια μετά, το 1958, υπογράφεται στην πόλη Πούντο Φίχο, ανάμεσα στο σοσιαλδημοκρατικό (AD), το χριστιανοδημοκρατικό (COPEI) και το κεντροαριστερό κόμμα (URD) ένα ιδιότυπο «κοινωνικό συμβόλαιο». Με αυτό τον τρόπο σηματοδοτείται η συνέχιση της υποτέλειας στην αμερικανική υπερδύναμη και της εφαρμογής αντικοινωνικών πολιτικών υπό έναν πιο «δημοκρατικό» μανδύα.

Το νεοσυσταθέν, βενεζουελάνικο, κοινοβουλευτικό, πολιτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από πελατειακές λογικές, γραφειοκρατία, αποκλεισμό της ριζοσπαστικής-κομμουνιστικής Αριστεράς και φυσικά από γενικευμένη διαφθορά. Στα χρόνια που ακολουθούν σημειώνεται μείωση των κρατικών εσόδων, άνοδος της ανεργίας, καλπάζων πληθωρισμός και διόγκωση του δημόσιου χρέους. Αποκορύφωμα αυτών των πολιτικών είναι τα μέτρα λιτότητας και η στροφή προς τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, που υιοθετούνται απ' τον εκλεγμένο, για δεύτερη φορά, πρόεδρο Πέρες τον Ιανουάριο του 1989, υπό τις υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα συμβάλλει στην εκτίναξη των κοινωνικών ανισοτήτων και την εξαθλίωση της πλειονότητας του λαού, αφού οι τιμές του πετρελαίου και τον τροφίμων ¨¨¨¨

http://www.iskra.gr/index.php?optio...aves-venezouela&catid=38:di-kosmos&Itemid=173

Οποιος βρεί πόσα κιλά σοσιαλισμό είχε η βενεζουέλα , θα πάρει δώρο 2 τσολιαδάκια με φούντα ,, σαν και αυτά που που πουλαγαν επι χουντας μέσα σε πλαστικό κύτιον ..

Δεν επιδοκιμάζει τίποτα. Εκφράζει τη δυσαρέσκειά του στο σύστημα με ψήφο μάλιστα (μιλάω για τα λευκά). Διαμαρτύρεται ήδη με την ψήφο του. Δεν υπάρχει πιο ηχηρός τρόπος διαμαρτυρίας σε μια δημοκρατία από αυτόν. Εκείνοι που ψηφίζουν τον τάδε για να μην βγει ο δείνα, να μην μιλάνε καθόλου διότι δεν καταλαβαίνουν την τύφλα τους τη μαύρη για το πως λειτουργεί η ψήφος, Στέλιε.

Γιαννε πολυ νευρικο σε βλεπω

Μιλάμε για ένα πολύ απλό θέμα: τι γίνεται με τα λευκά.

Αν κάποιος κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από τους υπόλοιπους, τότε είτε είναι πρωτοπόρος μεγαλοφυΐα, είτε είναι ψώνιο.

Σε πρακτικά και πολύ απλά θέματα οι πιθανότητες είναι συντριπτικά μεγαλύτερες υπέρ της δεύτερης πιθανότητας (ψώνιο). Γενικά μιλώντας, όχι μόνο για το λευκό.

Μόνος σου τα γράφεις και εγκαλείς τον Χρήστο που έφερε παράδειγμα τις μύγες και μένα που μετέφερα τα περί ψώνιων σε έναν άλλο τομέα? Είναι τόσο δύσκολη η ερώτηση που σου έκανα που απαντάς με ερώτηση? Αφού χαρακτήρισες ψώνια όσους σκέφτονται διαφορετικά για τα ειωθότα περί των εκλογικών διαδικασιών, χαρακτήρισε τώρα ψώνια και τα αμερικανά και τους Άγγλους στα περί Δικαίου να τελειώνουμε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιαννε πολυ νευρικο σε βλεπω

Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα Στέλιο μου? Επειδή υπογράμμισα και τόνισα μια λέξη?:D

Δεν είμαι νευρικός αδερφέ...απλά όταν επαναλαμβάνονται 100 φορές τα ίδια και τα ίδια, τίθενται κάποια θέματα και αντί ο διάλογος να διεξάγεται επ' αυτών, αρχίζουν τσιτάτα και κορώνες, είναι λιγάκι απογοητευτικό και κουραστικό. Θα μου πεις..αφού τα έγραψες, να απέχεις, δεν έχει νόημα πλέον. Σωστά....όμως, προσωπικά δεν χαρακτήρισα κανέναν άσχετο καναπεδάτο μουλάρι που ψηφίζει το όποιο κόμμα. Έτσι, θα μου επιτρέψεις την ολίγη ένταση στις απαντήσεις.-bye-

Μόνος σου τα γράφεις και εγκαλείς τον Χρήστο που έφερε παράδειγμα τις μύγες και μένα που μετέφερα τα περί ψώνιων σε έναν άλλο τομέα? Είναι τόσο δύσκολη η ερώτηση που σου έκανα που απαντάς με ερώτηση? Αφού χαρακτήρισες ψώνια όσους σκέφτονται διαφορετικά για τα ειωθότα περί των εκλογικών διαδικασιών, χαρακτήρισε τώρα ψώνια και τα αμερικανά και τους Άγγλους στα περί Δικαίου να τελειώνουμε.

Μα τι σχέση έχουν οι μύγες και τα νομικά συστήματα με το λευκό;

Το λευκό και το τι γίνεται με αυτό είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο θέμα.

Και δεν υπάρχει καμιά πρόταση από κανέναν, ούτε εδώ μέσα ούτε έξω, για να γίνεται κάτι άλλο από αυτό που γίνεται μέχρι σήμερα: να ΜΗΝ λαμβάνονται υπόψη και να πηγαίνουν στην ανακύκλωση.

Πολύ ασχοληθήκαμε με το 0,3% ... οπότε για μένα το θέμα κλείνει εδώ. Εκτός και αν έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση να συζητήσουμε.

Η πρόταση και ο λόγος προτίμησης του λευκού έχουν γραφεί 100 φορές εδώ μέσα...αλλά, αυτά συμβαίνουν όταν κανείς μπαίνει να κάνει διάλογο με τον εαυτό του.

Μα τι σχέση έχουν οι μύγες και τα νομικά συστήματα με το λευκό;

Το λευκό και το τι γίνεται με αυτό είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο θέμα.

....

Ακριβώς την ίδια με το "να δούμε τι κάνουνε οι άλλοι για να κάνουμε και εμείς".
Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Είναι αποχή (από την σκέψη).

Επίσης αν έψαχνες λίγο θα έβλεπες ότι οι διεργασίες που γίνονται ήδη στα "σοβαρά κράτη" είναι η λευκή ψήφος τελικά να πάψει να γίνεται έρμαιο των άλλων.
Και φυσικά να "κουτσουρεύει" τα κοινοβούλια με αντίστοιχο ποσοστό.
Επίσης στην Αμερική η λευκή ψήφος, ονομάζεται ΝΟΤΑ = None Of The Above. Κανένας από τους υποψήφιους δηλαδή.
Για να καταλάβεις πόσο σημασία της δίνουνε σε σύγκριση με τους εγχώριους που μιλάνε για απολιτίκ, άχρηστη ψήφο κ.λπ..

Επίσης κανένας δεν αμφισβήτησε "το τι γίνεται με το λευκό". Το καπηλεύονται και το υποτιμούνε, το ξέρουμε.
Η συζήτηση αφορά το "τι σημαίνει το λευκό"
Αν ξεπεράσαμε τη αμφισβήτηση ότι το λευκό είναι ψήφος και πολιτική ενέργεια (και θέση την στιγμή που δίνεται), είναι ένα βήμα και αυτό.
Γιατί σε πολλούς δεν ήταν προφανές.

οκ! ας πούμε ότι δεν πρέπει αν ψηφίσουμε λευκό, αλλά θέλουμε μια ψήφο διαμαρτυρία. Σίγουρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απορρίπτονται πρώτα. ΧΑ και ΚΚΕ είναι ακραία κόμματα, που αφού έχω την επιλογή, δεν τα ψηφίζω, αφού δεν μου αρέσει τίποτε το ακραίο. ΑΝΕΛ.... πολύ στημένη μου φάνηκε η υπόθεση του Χαικάλη. ΚΔΣ, ΔΗΜΑΡ, Πράσινοι, ΛΑΟΣ, μάλλον εκτός βουλής θα είναι, άρα, πάλι το ποσοστό τους θα πάει στα υπόλοιπα κόμματα. Μένει ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που και αυτό είναι μες τα ψέμματα, αφού λέει ότι στην Βενεζουέλα όλα είναι τέλεια κι εγώ ξέρω πολύ καλά ότι είναι απ τα χειρότερα κράτη του πλανήτη μας.
Μάλλον, πάλι λευκό θα ρίξω!!!

Αρκετοί από αυτούς που ψηφίζουν λευκό προφανώς έχουν άλλη άποψη.

Η μεγάλη πλειοψηφία όσων ρίχνουν λευκό, το κάνουν γιατί δεν ξέρουν ποιον να ψηφίσουν και δεν θέλουν να έχουν ευθύνη για ότι συμβεί.

Και προφανώς δεν υπάρχει καμιά πρόταση από κανέναν.

Ούτε στα 128 μηνύματα εδώ μέσα, ούτε πουθενά από έξω. Κάποιοι έχουν μια δική τους άποψη και αυτό είναι. Τίποτα άλλο. Τίποτα άξιο συζήτησης δεν έχει προταθεί.

Αρκετοί από αυτούς που ψηφίζουν λευκό προφανώς έχουν άλλη άποψη.

Η μεγάλη πλειοψηφία όσων ρίχνουν λευκό, το κάνουν γιατί δεν ξέρουν ποιον να ψηφίσουν και δεν θέλουν να έχουν ευθύνη για ότι συμβεί.

Και προφανώς δεν υπάρχει καμιά πρόταση από κανέναν.

Ούτε στα 128 μηνύματα εδώ μέσα, ούτε πουθενά από έξω. Κάποιοι έχουν μια δική τους άποψη και αυτό είναι. Τίποτα άλλο. Τίποτα άξιο συζήτησης δεν έχει προταθεί.

Όπα! Κόψε κάτι.
Get off your high horse που λένε και οι Αγγλοσάξονες!
Γιατί αυτοί που ψηφήσανε κάτι άλλο από λευκό κάνανε δική τους πρόταση?
Απλά εμπιστευθήκανε (?) την πρόταση άλλων!
Εσύ για παράδειγμα τι πρόταση έκανες? με το που δεν ψήφισες λευκό δηλαδή...

Ε, αφού δεν υπάρχει τίποτα άξιο συζήτησης, απομακρύνσου από το πληκτρολόγιο και άφησε να συζητήσουν όποιοι θέλουν. Αρκετά μας ζάλισες. Ντάξει...καταλάβαμε...δεν θέλεις να συζητήσεις. Μην χαλάς το νήμα επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια. Εκτός αν για να κάνουμε μια κουβέντα που εσύ δεν εννοείς πρέπει να παίρνουμε την έγκρισή σου.

Όπα! Κόψε κάτι.
Get off your high horse που λένε και οι Αγγλοσάξονες!
Γιατί αυτοί που ψηφήσανε κάτι άλλο από λευκό κάνανε δική τους πρόταση?
Απλά εμπιστευθήκανε (?) την πρόταση άλλων!
Εσύ για παράδειγμα τι πρόταση έκανες? με το που δεν ψήφισες λευκό δηλαδή...

Μα αυτό είναι το πολίτευμα που έχουμε. Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία!

Εγώ ρωτάω για πρόταση περί τι άλλο να γίνεται με το λευκό εκτός από το να πετιέται στα σκουπίδια. Αυτό γίνεται σε όλο το πλανήτη και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο: το λευκό δεν μετράει σε τίποτα και για κανένα. Η μόνη άλλη πρόταση που ακούστηκε είναι να μπαίνει στο κοινοβούλιο και το λευκό με άδειες έδρες! Δεν κατάλαβα αν στα σοβαρά το υποστηρίζεις κι εσύ αυτό. Άλλη πρόταση τι να γίνεται πέρα από αυτό που γίνεται σήμερα, δεν έχω διαβάσει, ούτε και μπορώ να φανταστώ. Άρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση σωστά λειτουργεί το σύστημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ε, αφού δεν υπάρχει τίποτα άξιο συζήτησης, απομακρύνσου από το πληκτρολόγιο και άφησε να συζητήσουν όποιοι θέλουν. Αρκετά μας ζάλισες. Ντάξει...καταλάβαμε...δεν θέλεις να συζητήσεις. Μην χαλάς το νήμα επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια. Εκτός αν για να κάνουμε μια κουβέντα που εσύ δεν εννοείς πρέπει να παίρνουμε την έγκρισή σου.

Εσύ δηλαδή γράφεις κάτι καινούριο; Εγώ έχω πει σαφώς ότι σωστά γίνεται σήμερα ότι γίνεται. Εσύ δεν έχω καταλάβει καν τι θέλεις, γιατί γράφεις εκτός θέματος!

Μου σβήστηκε και η δημοσίευση αν καταλαβα καλά ;

Καλά κατάλαβες.
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι πόσο απαράδεκτο είναι να χαρακτηρίζεις τόσο κόσμο " κοπρίτες άχρηστους και προδότες" και να αναρωτιέσαι αν είναι χρυσαυγίτες όσοι διαφωνούν μαζί σου.
Τώρα κατάλαβες?

Δεν ειπα οσοι διαφωνούν μαζί μου ,ειπα οσοι λενε οτι δεν ψήφισαν.
Αν κάποιοι νομίζουν οτι εντάσσονται στους χαρακτηρισμούς μου δε φταιω εγώ,αλλα η μυγα.

Και ουτε μου ήρθε καποια ειδοποίηση οτι σβήνεται μια δημοσίευσή νου ,λογικό το μπέρδεμα μου.
Με τις τελευταίες δυο λέξεις και το υφακι δεν ξέρω αν νομιζεις οτι κανεις κατι θετικό.

Δεν ειπα οσοι διαφωνούν μαζί μου ,ειπα οσοι λενε οτι δεν ψήφισαν.
Αν κάποιοι νομίζουν οτι εντάσσονται στους χαρακτηρισμούς μου δε φταιω εγώ,αλλα η μυγα.

Χρησιμοποίησες δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο δηλαδή απευθύνθηκες σε όσους εδώ διαφώνησαν και υποστήριξαν την λευκή ψήφο.
Εκτός αν δεν ξέρεις απλή γραμματική.
Επίσης οι χρυσαυγίτες ψηφίζουν χρυσή αυγή, όχι λευκό. Δεν το έχεις αντιληφθεί αυτό?
Αυτά με τις μύγες και τα μυγιάσματα αλλού.
Το "υφάκι" είναι ανάλογο της προκλήσεως/προσβολής σου απέναντι στους συνομιλητές σου.

Χρησιμοποίησες δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο δηλαδή απευθύνθηκες σε όσους εδώ διαφώνησαν και υποστήριξαν την λευκή ψήφο.
Εκτός αν δεν ξέρεις απλή γραμματική.
Επίσης οι χρυσαυγίτες ψηφίζουν χρυσή αυγή, όχι λευκό. Δεν το έχεις αντιληφθεί αυτό?
Αυτά με τις μύγες και τα μυγιάσματα αλλού.
Το "υφάκι" είναι ανάλογο της προκλήσεώς σου απέναντι στους συνομιλητές σου.
Πάλι εσυ δεν κατάλαβες ,το κανω δίφραγκα και αφήνω τις δημοκρατικές διαδικασίες του θέματος αυτού με διαγράφει χωρις ναντο ταρασσω άλλο.
Ειπα οτι ισως κάποιοι απο αυτους που ΛΕΝΕ οτι ψήφισαν λευκο,ψήφισαν Χ.Α.

Ανακαλώ λοιπόν ,ειστε ωραίοι τύποι τότε κυριοι ,που λεει και ο Ζουγανελης.

Μην αποφασίσετε ποτε ποιος σας διαφεντεύει .
Υγεία.