Τελικα τι εγινε?

techie

AVClub Enthusiast
18 June 2006
1,131
Εχουμε ξεκαθαρη επικρατηση του Blu-ray?

δλδ μπορουμε να προβουμε σε αγορα BR player?

Μηπως ομως βιαζομαστε να βγαλουμε συπερασματα επειδη θελουμε ξεκαθαρισμα στο τοπιο του Hi def?

Τι παιζεται τελικα?

1. Ξεκάθαρη όχι, αλλά πάρα πολύ πιθανή. Μπορεί η Toshiba να κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι της, αλλά είναι δύσκολο να αναστρέψει την πορεία. Στην καλύτερη περίπτωση θα πετύχει συνύπαρξει και καθιέρωση των διπλών players (όπως τα SACD/DVD-A).
2. Εγώ δεν θα το έκανα, διότι τα player είναι ακόμα ημιτελή και δεν θέλω Playstation.
3. Ίσως. Βλέπε και (1).
4. Ό,τι παίζεται πάντα: λεφτά!

τα player ειναι οντως ημιτελη αν σε ενδιαφερουν τα web features και picture in picture...

αλλιως τις ταινιες τις παιζουνε...

εν τω μεταξυ ανακοινωθηκαν και πλειερ με προφιλ 2.0 αλλα αυτα θα ειναι μαλλον λιγο πιο ακριβα στην αρχη πραγμα που δε βρισκω απολυτα λογικο αφου το πσ3 εγινε προφιλ 1.1 (pip) μονο με firmware update (v2.10) ενω το ιδιο ειπωθηκε ανεπισημα οτι θα γινει και για το 2.0

για τα αλλα πλειερ παντως (τα υπαρχοντα δυσκολο να αναβαθμιστουν - αδυνατο αν δεν εχουν και το σχετικο hardware... παντως την ταινια κανονικα θα την παιζουν. αλλα αυτο θα φανει στην πραξη περ/ρο.

να τωρα θα βγουν στην αμερικη οι πρωτοι τιτλοι με pip.

σε τι χρησιμευει αυτο βεβαια δε εχω καταλαβει. εγω δε βλεπω ουτε τα extras sta dvd pip θα κατσω να δω?????

ακομα πιο αδιαφορα μου ειναι τα web features. σε αλλους αρεσουνε πολυ... γουστα ειναι αυτα.

Lepton εγω περιμενω να ακουσω τα δυο στουντιο που ειναι ακομα στην αλλη πλευρα. εστω και μια δηλωση του τυπου: αν δεν υπηρχε το συμβολαιο θα χαμε φυγει ηδη...

η '' οταν ληξει θα φυγουμε''

αν και πιστευω οτι το σκεφτονται.

αν ημουν παντως δ/νων συμβουλος της paramount δε θα ημουνα και στα καλυτερα μου...

Υ.Γ.: αν τα δυο στουντιο δεν πανε στο μπλου ο ''πολεμος'' δε θα τελειωνει οχι οτι θα επιχειρηθει αντιστροφη του κλιματος αλλα μπορει να πεισμωσουνε εκει μεχρι να βγαλει τοσιμπα μπλου ρει η να σταματησει να βγαζει hd dvd. τοτε θα τελειωσει το πραγμα.

Last edited:
http://www.variety.com/article/VR1117978760.html?categoryid=20&cs=1

λεει οτι η παραμαουντ εχει στο συμβολαιο ρητρα διαφυγης...

Daily Variety has confirmed that Universal's commitment to backing HD DVD exclusively has ended. And Paramount has an escape clause in its HD DVD contract allowing it to release pics on Blu-ray after Warner Bros.' decision to back that format exclusively.More than one option(Co) Daily Variety
Filmography, Year, Role
(Co) Daily Variety

''Universal's commitment to backing HD DVD exclusively has ended.'' ?????????????

σορρυ για το οφφ τοπικ.

Προσωπικα πιστευω πως αν ειχε ασσο στο μανικι της η TOSHIBA θα τον ειχε βγαλει οταν η μαχη ηταν ακομη αμφιρροπη και οχι τωρα που η πλαστιγγα γερνει σαφως υπερ του BR. Επισης δεν νομιζω να βγουν ποτε εκπροσωποι των studios να προαναγγειλουν την στρατηγικη τους οταν ακομα δεσμευονται με συμβολαια. Eξαλλου ειναι και πραγματα που γινονται στο παρασκηνιο και εμεις ισως να μην τα μαθουμε ποτε.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εγινε?

Επισης δεν νομιζω να βγουν ποτε εκπροσωποι των studios να προαναγγειλουν την στρατηγικη τους οταν ακομα δεσμευονται με συμβολαια.
Αυτό στην προκειμένη περιπτωση δεν ισχύει καθως η Warner 5 μηνες πριν το τελος της συμφωνίας της με την Toshiba ανακοίνωσε τις προθέσεις για μετα τον ,Μάιο στέλνοντας στην ουσια από τωρα στον παγο την αγορα HDDVd players και τιτλων.

Οκ μπορει να εχεις δικιο, απλα σκεφτηκα ποιος θα αγοραζε τιτλους HDDVD απο μια εταιρια η οποια θα προανηγγειλε την μεταπηδηση της στο αντιπαλο format μετα απο μερικους μηνες.

τα player ειναι οντως ημιτελη αν σε ενδιαφερουν τα web features και picture in picture...

αλλιως τις ταινιες τις παιζουνε...

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Έχω διαβάσει συνέντευξη εκπροσώπου της Denon, όπου αναφέρεται ότι είναι πιθανό κάποιοι δίσκοι να μην παίζουν σε players διαφορετικού profile. Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα (δηλαδή μέχρι εκείνη τη στιγμή). Αντίστοιχη δήλωση διάβασα ότι ήρθε και από Samsung μεριά. Εγώ πάντως για την ώρα δεν ακουμπάω.

Τα πραγματα ειναι παρα πολυ απλα: Αν θελεις να δεις hd ταινια με ελληνικους υποτιτλους διαλλεγεις blu-ray (ακομα και ενα μη ενημερωμενο "video-club" της γειτονιας σου θα εχει καποιους τιτλους να νοικιασεις).
Οσον αφορα τον "πολεμο" μαλον θα περασουν ακομα αρκετα χρονια μεχρι τα dvd-club(video-club) να μετονομαστουν σε "bluray club" ή "hd-dvd club" ;)

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Έχω διαβάσει συνέντευξη εκπροσώπου της Denon, όπου αναφέρεται ότι είναι πιθανό κάποιοι δίσκοι να μην παίζουν σε players διαφορετικού profile. Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα (δηλαδή μέχρι εκείνη τη στιγμή). Αντίστοιχη δήλωση διάβασα ότι ήρθε και από Samsung μεριά. Εγώ πάντως για την ώρα δεν ακουμπάω.
Ωρε που παμε....

Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εγινε?

ωχ ωχ...!

ισχυουν αυτα και για πσ3?

αλλα θα μου πεις το πσ3 θα αναβαθμιστει...

παντως αν τελικα δεν παιζουν ολες οι ταινιες θα

εκνευριστουν πολυ πολλοι καταναλωτες (που εχουν ηδη παρει player ( οχι πσ3 δηλαδη...) - και ποσοι ειναι αυτοι ξερουμε?

Από οσο ξέρω BD player εχουν πωληθεί λιγότερα από αυτά της Toshiba .
Καπου εδώ λεμε ευτυχώς γιατι εάν συνέβαινε στους κατόχους ps3 που υπολογίζονται σε πανω από 2 εκατομμύρια τοτε θα ηταν να τους κλαίνε η ρέγγες.

Από οσο ξέρω BD player εχουν πωληθεί λιγότερα από αυτά της Toshiba .
Καπου εδώ λεμε ευτυχώς γιατι εάν συνέβαινε στους κατόχους ps3 που υπολογίζονται σε πανω από 2 εκατομμύρια τοτε θα ηταν να τους κλαίνε η ρέγγες.

Η πλειοψηφια των κατοχων PS3 και δεν μιλαω για τα παιδια εδω μεσα,δεν ξερουν οτι το PS3 ειναι BR Player