Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Ωραιες επιλογες τροχων Κωστη!

Για οικονομικο τροχο θα επελεγα τον Total παραπανω.
Ευχαριστώ...!!!

Ένα πολύ συμαντικο ζήτημα στην επιλογη ενός 230αρη τροχου εάν μιλάμε ερασιτεχνικα δεν είναι ουτε η δύναμη,όλοι εχουν πάνω από 2000w, ουτε το χρηματικο αλλά το βάρος τους.
Όσο πιο τεχνολογικά κατασκευασμενος είναι,περιοριζόντας το βάρος,τόσο πιο ακριβος είναι....και το αντίστροφο.
Έχοντας τον παραπάνω Bosch στα 5.5 κιλά θα αναφερω ότι μετά από 10-15 λεπτη χρήση με κουράζει..
Οι Total είναι 6.5 κιλά σχεδόν. Σημαντική διαφορά στην χρήση...

Βέβαια εάν μιλάμε για πολύ αραιή η ολιγόλεπτη χρήση τα πράγματα αλλάζουν αλλά και πάλι το βάρος παίζει το ρόλο του.

Επειδή φαντάζομαι ότι ο φιλος απευθύνεται σε μεγάλο άνθρωπο, ενδεχομενος,θα πρεπει να συνυπολογισει τα παραπανω και θεωρώ πρέπει να το βαλει πολυ σοβαρά στην εξίσωση το βάρος..
Γνώμη μου..

Ευχαριστώ για τις προτάσεις μαστόρια.
Προς τον φ180 τον total κοιτούσα δε σας κρύβω. Δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε φ230 για ερασιτεχνική χρήση που θα κάνει ο πεθερός (μικρός είναι πάει για 70)

• Like
Reactions: enduras1
Ευχαριστώ για τις προτάσεις μαστόρια.
Προς τον φ180 τον total κοιτούσα δε σας κρύβω. Δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε φ230 για ερασιτεχνική χρήση που θα κάνει ο πεθερός (μικρός είναι πάει για 70)
Στο φ180 δεν έχεις πολλές επιλογές δίσκων.. υπάρχουν άλλα έχουν λίγα μαγαζιά...Ο φ230 έχεις σαφώς περισσότερες επιλογές..

Τι χρηση θα κάνει..;

Να σου πω την αληθεια, εχω εναν 230αρη Parkside τροχο ρευματος αλλα ΔΕΝ θυμαμαι καποια περιπτωση τα τελευταια χρονια που να μην με εξυπηρετησε ενας 115αρης τροχος μπαταριας, ειτε σε λειανση ειτε σε κοπη.

Βεβαια, σε μια κοπη τσιμεντοπλακας παχους 4μμ τις προαλλες, θα βοηθουσε ενας μεγαλυτερος τροχος (πχ. 125 αντι 115μμ) αλλα η δουλεια εγινε ευκολα κοβοντας την πλακα και απο τις δυο πλευρες.

Με αλλα λογια, αν δεν συντρεχει καποιος ειδικος λογος, δες οχι μονο την επιλογη 180αρη, αλλα και του 125αρη που εχει διαθεσιμα και περισσοτερα αναλωσιμα

• Like
Reactions: enduras1
Ο πεθερός είναι πολυτεχνίτης. Θα κόψει και σίδερα, θα κόψει και μάρμαρα, θα κόψει και πλάκες πεζοδρομίου. Θα κάνει μια ανακαίνιση στο σπίτι στο χωριό οπότε σίγουρα θα του χρειαστεί. 125αρη έχει, dewalt ρεύματος.
Αυτό με τα αναλώσιμα με απασχολεί. Επίσης εγώ έχω bosch 180αρη μπλε από το μαρμαρά το συγχωρεμένο τον πατέρα μου όποτε ίσως αξίζει να του πάρω 230αρη

Ο πεθερός είναι πολυτεχνίτης. Θα κόψει και σίδερα, θα κόψει και μάρμαρα, θα κόψει και πλάκες πεζοδρομίου. Θα κάνει μια ανακαίνιση στο σπίτι στο χωριό οπότε σίγουρα θα του χρειαστεί. 125αρη έχει, dewalt ρεύματος.
Αυτό με τα αναλώσιμα με απασχολεί. Επίσης εγώ έχω bosch 180αρη μπλε από το μαρμαρά το συγχωρεμένο τον πατέρα μου όποτε ίσως αξίζει να του πάρω 230αρη
Εάν εχει ήδη 125αρη τότε η επιλογή 230μμ είναι μονόδρομος αφού οι περισσότερες κοινές δουλειές γίνονται με 125αρη...

Ο 230αρης θα σε βοηθησει σε μεγάλες τομές και μακριες κοπες σιδηρου και μαρμαρου που 125αρης δεν μπορεί να κάνει..