Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Δεν πειραζει να κανει διαλειμμα καθε 10-15 λεπτα να κρυωνει το εργαλειο. Ειτε οποτε ζεσταινεται.
Το ιδιο θεμα εχουν ολα τα οικονομικα πιστολετα, το ιδιο θεμα και το πολυ καλο 1050w της Parkside που εχω καμμια δεκαρια χρονια.

• Like
Reactions: dimitris.v
Τα πλακάκια ξέρεις με τι είναι κολλημένα...παίζει τεράστιο ρολο..
Άγνωστο.. Ξέρω μόνο ότι είναι του 80, φοβάμαι μην βρω μείγμα με άμμο/τσιμέντο και χρειαστεί μεγάλο κομπρεσέρ στο τέλος.

Το φοβάμαι το 1500w λόγω 5 κιλών βάρους.

Άγνωστο.. Ξέρω μόνο ότι είναι του 80, φοβάμαι μην βρω μείγμα με άμμο/τσιμέντο και χρειαστεί μεγάλο κομπρεσέρ στο τέλος.

Το φοβάμαι το 1500w λόγω 5 κιλών βάρους.
Άμα είναι του 80 και είναι με άμμο θαλάσσης και ταιμςντο κολλημένα τα ξεχνάς τα 2 πρώτα.

Δεν πειραζει να κανει διαλειμμα καθε 10-15 λεπτα να κρυωνει το εργαλειο. Ειτε οποτε ζεσταινεται.
Το ιδιο θεμα εχουν ολα τα οικονομικα πιστολετα, το ιδιο θεμα και το πολυ καλο 1050w της Parkside που εχω καμμια δεκαρια χρονια.
Βρε θα κάνει δουλειά αλλά θα ταλαιπωρηθεί. .
Εάν είναι κόλλημα και έτσι όπως αναφέρω θα αναστενάξουν τα καημένα!!!

• Like
Reactions: dimitris.v
Καλησπέρα. Για δίδυμο τροχό για το οικιακό εργαστήριο πάμε σε 150mm ή τα 200mm είναι καλύτερα; Κλεινω προς Metabo.

Η ουσιαστικη διαφορα ειναι στο πλατος του τροχου, που ειναι 16μμ στους 150αρηδες και 20μμ στους 200αρηδες.

Δεν εχω χρειαστει ποτε μεγαλυτερη διασταση απο 150μμ, ενω τις περισσοτερες εργασιες μου τις κανω στον δ.τροχο της Proxxon διαμετρου 50μμ και παχους 13μμ...

Επίσης οι 150mm πιάνουν λιγότερο χώρο και φαίνεται πως υπάρχουν πιο πολλές επιλογές σε δίσκους αυτής της διάστασης.
Κοιτάω για 150άρι. Ευχαριστώ!

Last edited:
Για το θέμα με το δίδυμο τροχό που αναφέρθηκε πιο πριν, είχα βρει πρόσφατα μια αγγελία όπου κάποιος ιδιώτης πουλούσε έναν δίδυμο τροχό (παλιό μοντέλο φυσικά) με δίσκους διαμέτρου 120 χιλ. Υπάρχει τέτοιο μέγεθος σε στοκ σε μαγαζιά σήμερα ή "μακριά κι αγαπημένοι"; Ρωτώ γιατί δεν έχω προηγούμενη εμπειρία και από το λίγο που έψαξα διαδικτυακά δεν βρήκα κάτι σχετικό σε δίσκο αυτής της διαμέτρου.

Πάμε σε αυτό και βλέπουμε, αν δεν τα καταφέρνει θα επιστραφεί.

• Like
Reactions: KOSSTV
Πρόταση για ένα καλέμι για το παραπάνω; Φαντάζομαι τα δικά του θα είναι για πέταμα. Λογικά κυρτό πλατυκάλεμο θα είναι πιο βολικό για αυτήν την χρήση;

Πρόταση για ένα καλέμι για το παραπάνω; Φαντάζομαι τα δικά του θα είναι για πέταμα. Λογικά κυρτό πλατυκάλεμο θα είναι πιο βολικό για αυτήν την χρήση;
Κάτι τέτοιο θαρρώ οτι ειναι οκ..

Βέβαια έχει και πολύ καλύτερα αλλά για μια στο τόσο που το θες είναι μια χαρά για να κανεις την δουλεια σου..

Καλησπέρα σας
Αξίζουν αυτά τα πιεστικά πάνω κάτω σε αυτό το κοστολογιο;;;
dc16a8b5126dd76eacfa4089064dcfe5.jpg
7ccd2a69ef17a85c574048145efb5477.jpg

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Είναι καλή επιλογή αυτό;

Είναι καλή επιλογή αυτό;
Όλα αυτά είναι τι θα σου κάτσει...
Σε αυτήν την τιμή το πακέτο πράγματι είναι δελεαστική η προσφορά αλλά από ποιότητα εάν δεν.το έχει πάρει κάποιος να σου πει δεν μπορεί να ρισκαρεις αγορά.

Το ζήτημα είναι ένα.. μέχρι πόσα διαθέτεις για να σου προτείνουμε ίσως πιο αξιόπιστα εργαλεια.

Γεια σας θα ηθελα τη γνωμη σας για ingco τροχο κ κρουστικο σκαπτικο αξιζουν το κοπο