Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Τελικα, παράγγειλα το σετ όταν έρθει θα σας δείξω φώτο από το unboxing
Καλα εκανες.
Το κονταρι προεκτασης θα θε εξυπηρετησει απιστευτα και ειναι κατι που θα το ηθελα να βγει και στα δικα μου του Lidl.

• Like
Reactions: speedman_27
Ιngco RH150028 κρουστικο ingco AG24008E τροχος
Το πρώτο είναι κυριος για σκαψιμο με 5.5 κιλα βαρος...για αλλες δουλειες θα σε δυσκολεψει....για την τιμή του είναι οκ..

Για τον 230αρη τροχο δεν γνωρίζω να σου πω και πολλά...οι εφαμμιλοι τηςBormann pro νομίζω είναι πολύ καλύτεροι..

Το πρώτο είναι κυριος για σκαψιμο με 5,5 κιλα βαρος...για αλλες δουλειες που σε δυσκολεψει....για την τιμη του ειναι οκ..

Για τον 230αρη τροχο δεν ξερω να σου πω και πολλα...οι εφαμμιλοι τηςBormann pro νομιζω ειναι πολυ καλυτεροι..
ευχαριστω φιλε μου

Καλημέρα συνάδελφοι!! έχει κανένας άποψη από εμπειρία (όχι από you tube!)αν αξίζει η αγορά καλής σκούπας έναντι της parkside για ξυλουργικές εργασίες!έχω την parkside δεν θυμάμαι μοντέλο,την μεγάλη όμως, και σκέφτομαι την αναβάθμιση σε κάτι τύπου

Αξίζει η αναβάθμιση λόγω μικρού χώρου που έχω πιστεύετε?

βαγγελη ειναι σα να ρωτας αν αξιζει το να αναβαθμισεις το vw σου σε porsche!
φυσικα και αξιζει αν εχεις τα χρηματα και δεν την ακους οικονομικα.
αν ομως θελεις να πηγαινεις απο το ενα μερος στο αλλο απλα , τοτε μπορεις να δωσεις τα χρηματα σου σε κατι αλλο
δεν μιλαμε αλλωστε για ενα εργαλειο που να θελει ακριβεια

γενικα τα festool ειναι φτιαγμενα για επαγγελματικη (συνεχομενη) χρηση. και ειναι βεβαια φοβερα εργαλεια.
προσωπικα αν εχω να ρουφηξω πριονιδι και οχι απλες σκονες, εχω φτιαξει ενα κυκλωνικο με υλικα της πλακας και δεν περνα τιποτα προς τη σκουπα
τωρα βεβαια αν θελεις να τραβας υγρα , τα κριτηρια ειναι άλλα.

κλεινοντας, για μενα δεν αξιζει η αναβαθμιση τη στιγμη που εχεις μαλιστα μια σκουπα. κριμα ειναι να δωσεις τοσα λεφτα σε σκουπα οταν με τα ιδια μπορεις να αγορασεις κατι αλλο που να το χαρεις ;)

Υπαρχει θεμα δυναμης με την Parkside? Που εντοπιζεις το προβλημα και πιστευεις οτι χρειαζεται αναβαθμιση? Ποιες ειναι οι αναγκες σου γιατι αυτο παιζει πρωταρχικο ρολο.

Ρωταω γιατι στην πλανη, το επιτραπεζιο ρουτερ και καποια τριβεια που εχω, οταν χρειαζεται, τα συνδεω με ενα σκουπακι χειρος και γινεται η δουλεια μια χαρα, για μικροδουλειες.

Καλημέρα συνάδελφοι!! έχει κανένας άποψη από εμπειρία (όχι από you tube!)αν αξίζει η αγορά καλής σκούπας έναντι της parkside για ξυλουργικές εργασίες!έχω την parkside δεν θυμάμαι μοντέλο,την μεγάλη όμως, και σκέφτομαι την αναβάθμιση σε κάτι τύπου

Αξίζει η αναβάθμιση λόγω μικρού χώρου που έχω πιστεύετε?

Βαγγέλη δεν ξέρω ποια PARKSIDE έχεις αλλά αν έχεις αυτή, πρέπει να ξανασκεφτείς την αλλαγή :)

Σε τριβειο (και όχι μόνο) βάζουμε και τον αντάπτορα

Έχω 2 μεγάλες parkside, την PNTS 1500 (2017) και την PWD 30 (2025). H παλιά ακόμα δουλεύει μια χαρά, εκτός από την μπρίζα master-slave που χάλασε (ο λόγος αγοράς της καινούργιας). Είμαι ευχαριστημένος και με τις δύο, αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης με κάποια επώνυμη. Για την διαφορά τιμής και μόνο (70€ vs 380€) θα σου έλεγα ότι δεν αξίζει.

Αν δεν σε ικανοποιεί η αναρρόφηση, κάνε ένα καλό καθάρισμα στο φίλτρο με ένα φυσητήρι, θα δεις μεγάλη διαφορά. Αν έχεις πραγματικά ανάγκη για κάτι δυνατότερο ψάξε για τέτοιου τύπου.

• Like
Reactions: vagos08 and newbie
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Δημήτρη έχω την PNTS 1500 και εγώ και νομίζω ότι έχει πεσει η αποδοσή της θα καθαρίσω το φίλτρο όπως λες και θα δω μήπως σε κάποιο σημείο είχε κάνει κάποια τσάκιση και έχει κάποια τρυπούλα και χάνει και οφείλεται η πτώση της απόδοσης.ο

ΑΝΑΡΡΟΦΗΤΗΡΑΣ είναι καλή λύση απλά δεν ξέρω από άποψη θορύβου αν θα παλεύεται χωρίς να έχω ακούσει πως ακούγεται. Μιχάλη η χρήση που τη θέλω είναι παγκοπρίονο φαλτσοπρίονο πλάνη και φυσικά όταν χρησιμοποιώ ηλεκτρικά εργαλεία χειρός τύπου τριβείο η το δισκοπρίονο χειρός. Θα μου πείτε πού πας ρε καραμήτρο ς σε 13τμ να τα κάνεις όλα αυτά έχουμε μην γκρινιάζουμε καθόλου!

Είχα γράψει εδώ για τις μετρήσεις που είχα κάνει στην αναρρόφηση πριν και μετά τον καθαρισμό του φίλτρου: είχα δει μια βελτίωση ~50%.
Αν βρεις τρύπες στον σωλήνα ή αν είναι πολύ ταλαιπωρημένος, έχε υπόψη ότι στο Houston μπορεί να σου φέρει ανταλλακτικό - είχα πάρει πρόπερσι με 15€.

• Like
Reactions: vagos08 and newbie
Χρειάζομαι γαλικό κλειδί, σκέφτομαι αντί γαλικό να κάνω την υπέρβαση και να πάρω το παρακάτω αν και δεν το έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου. Θα κάνω αντίστοιχα την δουλεία μου;
Προσωπικά, δεν το αλλάζω με τίποτα άλλο (έχω το ίδιο). Η χρήση που του κάνω είναι κατά 90% στα υδραυλικά. Έβγαλε πρόσφατα κάτι αντίστοιχο και το LIDL, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

• Like
Reactions: Χιωτης
Έχω δύο τέτοια (μικρό-μεγάλο). Πραγματικά τα καλύτερα εργαλεία που έχω πάρει ποτέ!

Χρειάζομαι γαλικό κλειδί, σκέφτομαι αντί γαλικό να κάνω την υπέρβαση και να πάρω το παρακάτω αν και δεν το έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου. Θα κάνω αντίστοιχα την δουλεία μου;

Απλά εξαιρετικό εργαλείο!
Να το πάρεις με κλειστά μάτια.

Sent from my iPad using Tapatalk

Μαστόρια καλησπέρα. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους.
Ήρθε η ώρα να κάνω δώρο έναν οικονομικό τροχό ρεύματος μεγάλο και όχι 115-125 (έχει τέτοιον) στον πεθερό για να τον έχει στο χωριό.
Έχετε κάτι να προτείνετε?

Μαστόρια καλησπέρα. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους.
Ήρθε η ώρα να κάνω δώρο έναν οικονομικό τροχό ρεύματος μεγάλο και όχι 115-125 (έχει τέτοιον) στον πεθερό για να τον έχει στο χωριό.
Έχετε κάτι να προτείνετε?
Για πόσα χρήματα μιλάμε..;

Εάν σε περνει μέχρι 130-150 ευρω θα επελεγα Bosch η Makita..Αρκετά αξιόπιστοι και δυνατοί.

Bosch GWS 20-230 J Τροχός 230mm Ρεύματος 2000W | Skroutz.gr https://share.google/t0do6YkheF5xXNjcl

Makita GA9020 Τροχός 230mm Ρεύματος 2200W | Skroutz.gr https://share.google/epumfsOKTXNFPvHrK

Εάν μιλάμε για κάτω των 100 ευρώ τότε κοίτα προς Total και Bulle..
Γωνιακοί Τροχοί Bulle, Total για δίσκους ως 230mm | Skroutz.gr https://share.google/9jv5qAD0MbdD4Pio4