Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

αμα θες να το ξεκαταχωνιασεις να το δωσεις στειλε μυν μιχαλη!!

Θα το χρειαστω αργα η γρηγορα Βαγγελη, ειναι το μονο ρουτερ με 6μμ κοπτικα που εχω.
Μεχρι τωρα βολευομαι με το επιτραπεζιο της proxxon και το ρουτερ χειρος της ιδιας εταιρειας που εχουν 3μμ κοπτικα.

Το κοκκινο μακιτα ξερει καποιος τι κοπτικα παιρνει?
Παιρνει 6mm ΚΑΙ 1/4". Για το 1/4 θελει αλλο collet που δεν περιλαμβανεται και το πηρα περιπου στα 4 , απο μαγαζι με ανταλλακτικα μακιτα

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το makita m3700 το εχω, χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει και πάρα πολύ, είμαι ευχαριστημένος. Έχει μια μόνο ταχυτητα, οποτε θέλει προσοχή. Το χρησιμοποιώ όταν θέλω να βλέπω που ακριβώς κόβω, για σχεδιάκια κτλ. Αν είχε και φωτάκι να βλέπεις που ακριβώς κόβει, θα ηταν ακόμα καλύτερο.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Το makita m3700 το εχω, χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει και πάρα πολύ, είμαι ευχαριστημένος. Έχει μια μόνο ταχυτητα, οποτε θέλει προσοχή. Το χρησιμοποιώ όταν θέλω να βλέπω που ακριβώς κόβω, για σχεδιάκια κτλ. Αν είχε και φωτάκι να βλέπεις που ακριβώς κόβει, θα ηταν ακόμα καλύτερο.

Αυτο το μινι ρουτερ δουλευεται και με ελευθερο χερι? Τι θελω να πω, εχω μια καμπυλη σε ενα ξυλο και θελω να τη φρεζαρω κατα δυο χιλιοστα πχ. Μπορω να το κινησω πανω σε αυτη ευκολα ή θα μου στελνει το χερι αλλου? Δεν αναφερομαι στην ακριβεια κινησης που εξαρταται απο τη σταθεροτητα του χεριου μου.

ΥΣ. Ψηνομαι να παρω το σετακι με τις βασεις, που εχει η μακιτα και να να τα εχω ολα. Αλλα ως κανονικο ρουτερ μου εχει χρειαστει ελαχιστες φορες, το parkiside που εχω. Πιο πολυ θα ηθελα να εχω το τριμμερ.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Αυτο το μινι ρουτερ δουλευεται και με ελευθερο χερι? Τι θελω να πω, εχω μια καμπυλη σε ενα ξυλο και θελω να τη φρεζαρω κατα δυο χιλιοστα πχ. Μπορω να το κινησω πανω σε αυτη ευκολα ή θα μου στελνει το χερι αλλου? Δεν αναφερομαι στην ακριβεια κινησης που εξαρταται απο τη σταθεροτητα του χεριου μου.

ΥΣ. Ψηνομαι να παρω το σετακι με τις βασεις, που εχει η μακιτα και να να τα εχω ολα. Αλλα ως κανονικο ρουτερ μου εχει χρειαστει ελαχιστες φορες, το parkiside που εχω. Πιο πολυ θα ηθελα να εχω το τριμμερ.
Τι εννοεις ελευθερο χερι; Να το κρατας με το ενα μονο;. Ναι γινεται. Ρυθμιζεις τον οδηγο απο κατω για να φρεζαρεις 2mm και προχωρας. Χωρις οδηγο και 30.000 στροφες οχι μονο σωστη κμπυλη δεν θα βγει αλλα ειμαι σιγουρος οτι αν βρει νερο του ξυλου κοντρα θα κλωτσισει ασχημα.

Σαν τριμερ ειναι ελαφρυ και πιανεται ευκολα με το ενα χερι. Βαρος πρεπει να εχει γυρω στο κιλο.
7c675cdd55231fad45798dd641a281f9.jpg

Δεν το έχω δοκιμάσει σε λειτουργία, αλλά εργονομικά είναι πολύ μαζεμένο και άνετο, ακόμα και για εμένα που έχω σχετικά μικρά χέρια. Και ως κατασκευή που το είδα απ'ολες τις μεριές του, είναι μία χαρά. Θεωρώ ότι στην τιμή του δεν έχει ανταγωνιστή.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχ

Ναι μπορείς να το κάνεις, σιγά σιγα ομως (δηλ. Οχι να σκαψεις 4-5 χιλ με τη μια γιατί θα "κλοτσησει"), και θέλει και σταθερο χέρι. Και μάλιστα οχι ένα χέρι, και τα δύο. Εγω γι αυτη τη δουλεια το πήρα.

Ψήνομαι να το πάρω κι εγώ το makita εδώ και καιρό μιας και τις περισσότερες φορές μου χρειάζεται περισσότερο ένα τριμμερ παρά το ρούτερ. Προτείνετε και κάνα σετάκι κοπτικά στα 6mm ή ακόμα καλύτερα κάνα λινκ με τον αντάπτορα για 1/4'' .

Εχει αρκετα στα κινεζομαγαζα. Τον ανταπτορα για 1/4 θα παρεις τηλ στη μακιτα ελλας και αναλογως την περιοχή που μενεις θα σου πουν. 4 το αγορασα εγω

Κουρευτικο περιθωρειων με ρυθμιζομενες στροφες ανταγωνιστικο του makita υπαρχει?
Εχω σει αυτο το σετ που παιρνει και τις εξτρα βασεις και το αναβαθμιζεις σε δελεαστικη τιμη, θα ελεγα.

https://www.amazon.de/gp/product/B0...e-bbdb-400c-8c22-0552983be3a4&pf_rd_i=desktop

Αυτο με τα ολα του.
https://www.amazon.de/gp/product/B0...e-bbdb-400c-8c22-0552983be3a4&pf_rd_i=desktop

με τα μεταφορικα βγαινει 225.Μια καλη λυση θεωρω οτι ειναι αυτο https://www.amazon.de/gp/product/B00LVVJCPQ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A33LRO9OOPCNMX&psc=1
που βγαινει 93+30 μεταφορικα!!Οποιος πιστος θελει μπορουμε να μοιραστουμε τα μεταφορικα και να βγει κανα 100 στον καθεναν!

Κινεζο ?
Απαπαπαπαππα

Κουρευτικο περιθωρειων με ρυθμιζομενες στροφες ανταγωνιστικο του makita υπαρχει?
Εχω σει αυτο το σετ που παιρνει και τις εξτρα βασεις και το αναβαθμιζεις σε δελεαστικη τιμη, θα ελεγα.

Αυτο με τα ολα του.
Αν θες τις βασεις το σετ με τις τρεις ( με τις 4 και το κουτι ξεφευγει) απο amazon δεν εχει ανταγωνιστη. Αλλιως μονο του κι απο Ελλαδα πλεον εχει 125 δεν χρειαζεται να μπλεκεις με amazon. Απλα οι βασεις μονες τους ειναι τσιμπημενες στην τιμη.

Αν επελεγα trimmer αυτο θα επελεγα. Παιρνει και 8mm κοπτικα.

Ας μου πουν λιγακι οσοι εχουν εδω μεσα το κοκκινο. Ειναι καθετο το bit ως προν την βαση; Γνωστος μου εχει προβλημα γιατι οτι σφιγγει την βιδα χανει σε καθετοτητα. Οταν το χρισιμοποιεις για Trimming που παιζεις με δεκατα χιλιοστου, η "ζημια" ειναι ορατη.
Το μπλε εχει μεταλλικη βαση και αλλο συστημα σύσφιξης.

Αν χάνει με το σφίξιμο, κάποιο ζήτημα υπάρχει. Σε μένα κάθετα κόβει (και με κοπτικα του κιλού θα έλεγα), δεν με έχει απασχολήσει με αυτό το θέμα.

Καλησπέρα θέλω να τρίψω και να βάψω τα ντουλάπια της κουζίνας στο πατρικό μου σπίτι τα ντουλάπια εχουν λίγο σκάλισμα είναι περίπου σαν της φωτογραφίας τι τριβειο πρέπει να επιλέξω για να κάνω το τρίψιμο ; καθώς και μετά την βαφή πως θα γίνει ; θα χρειαστώ κάποιο έξτρα εργαλείο για την βαφή γίνεται με απλό πινέλο ;
fdea8e9a991e38a9f2dba6984a67531e.jpg

το πιο πιθανο ειναι να ειναι μελαμινη με επενδυση καπλαμα που σημαινει οτι δεν μπορεις να κανεις και πολλα..Αν ειναι μασιφ ξυλο θελει πολυυυ τριψιμο και μπορεις να χρησιμοποιησεις διαφορα τριβεια και χερι!!!ΜΕ πινελο το βλεπω λιγο χλωμο να βγει ωραιο αποτελεσμα.Αν λεω βλακειες ας με διορθωσει καποιος!!