Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Με τα πλυστικά-πιεστικά δεν έχω καμία εμπειρία,αλλά εδώ διάβασα ότι το συγκεκριμένο του lidl δεν αξίζει και τόσο.
Έτυχε και πριν 2 μέρες με ρώτησε ένας φίλος για πλυστικό,ακριβώς για την χρήση που το θες κι εσύ:καθάρισμα αυλής.
Τελικά πήγαμε παρέα και καταλήξαμε σ`αυτό (αν δεν κάνω λάθος στο μοντέλο):http://www.skroutz.gr/s/4360016/Karcher-K2-Basic.html

Καλησπέρα σας μετά από πολύ καιρό. Δεν το έχω με τις κατασκευές και με τα εργαλεία πολύ αλλά η αλήθεια είναι ότι διαβάζω τα διάφορα θέματα σ'αυτή την κατηγορία σχεδόν καθημερινά.

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο θέμα (συγχωρέστε με αν δεν είναι) αλλά η ερώτηση μου είναι η εξής. Χρειάζεται να αγοράσω ένα πλυστικό μηχάνημα αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς. Η μητέρα (που θα το χρησιμοποιεί κιόλας) επιμένει για το parkside που βγάζει σε προσφορά το lidl το ερχόμενο σάββατο. 150 bar + κάποια εξαρτήματα μέσα στη συσκευασία. Εγώ από την άλλη επιμένω για το bosch AQT 35-12 στα 105. 120 bar, λιγότερα απο το parkside αλλά είναι bosch. Η χρήση θα είναι καθάρισμα του πατώματος της αυλής, καθάρισμα αυτοκινήτου και χαλιών (1 φορά τον χρόνο).

Η διαφορά στην τιμή είναι 15, αμελητέα δηλαδή.

http://www.lidl-hellas.gr/el/super-savvatokyriako.htm?action=showDetail&id=49845
https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/plustika/plustika/plustiko-bosch-aqt-1500-w-61932941/

Τι από τα δύο θα ήταν καλύτερο με δεδομένη τη χρήση που θα γίνει? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

150 στα χαρτιά και 110 στην πραγματικότητα με άθλια εξαρτήματα που τα καθιστούν ακατάλληλα ακόμα και για απλή χρήση εντός του χειμώνα.
Προτίμησε κάτι επώνυμο όπως nilfisk ή Karcher και αθ το έχεις για πολλά χρόνια.
Το Bosch αν δεις και την παροχή νερού σίγουρα εχει λιγότερα από 100 πραγματικά bar.

Seafalco πρεπει να ειχες και σφυρι, ενα κοματι ξυλο, και μια προκα, για το κουτι.

Θα μου πειτε "ρε" σεις (Seafalco & Ioannista) με τι σχεδιαζετε τελικα, ή θα βαλω τις φωνες;;;;

LOL! ! !
Ναι !!!
Πράγματι αυτό το ξέχασα, είχα μια πρόκα και άνοιγα μια τρύπα για να μπει το ψαλίδι να κάνει αρχή και μετά δούλευα το ψαλίδι σαν γλύφανο!

Τα σκαριφήματα που βάζω εδώ είναι συνήθως με ένα προγραμματάκι που έχει ένα σχετικά πλούσιο σχεδιαστικό κομμάτι, λέγεται Paint.net.
Δεν είναι τίποτε σπουδαίο, είναι πολύ βασικό, αλλά και πολύ γρήγορο για απλά πραγματα.

¨Οταν πάμε σε σχέδιο κατασκευαστικό και τα πράγματα είναι όχι περίπλοκα χρησιμοποιώ το SketchUp, που έχει και καλό 3D.
Για τα πιο απαιτητικά παλεύω με το AutoCAD, αλλά το εννοώ ότι παλεύω, γιατί αυτό το πρόγραμμα είναι ασχολία ζωής για να το μάθεις ! :)

Όμως το βασικό όλων είναι στο σκίτσο με το κλασικό μολύβι και πάντα εύκαιρη μαι γόμα από τις καλές ε! :D

I know, και το επομενο σταδιο, σε εμενα τουλαχιστον ηταν μοτερακι dc απο χαλασμενα παιχνιδια, και μικρο τρυπανι ενωμενο με κλεμενς.
Η καταρα ηταν να φερεις τα led σε απολυτη ευθεια, στα αυτοσχεδια VUμετρα για αυτοκινητα. Το πρωτο μου εργαλειο ηλεκτρικο (αποκλειστικα δικο μου) ηταν ενα dremel παραγγελια στην Αμερικη και αναμονη ενος χρονου (μετα το κολητηρι εννοειται).

Ευχαριστω για την απαντηση το paint net δεν το ηξερα θα το κοιταξω. (αντε βρες μου εσυ τωρα καλη γομμα, με το τυφεκιο τις κυνηγαω).

Πατεντα τροφοδοτικο μεταβλητο (αν θυμαμαι καλα με LM338) μεσα σε ενα κουτι απο πεταμενο μονοφωνικο ενισχυτη, μεγαφωνικης του σχολειου.

DSCN1533 (Medium).JPG

150 στα χαρτιά και 110 στην πραγματικότητα με άθλια εξαρτήματα που τα καθιστούν ακατάλληλα ακόμα και για απλή χρήση εντός του χειμώνα.
Προτίμησε κάτι επώνυμο όπως nilfisk ή Karcher και αθ το έχεις για πολλά χρόνια.
Το Bosch αν δεις και την παροχή νερού σίγουρα εχει λιγότερα από 100 πραγματικά bar.

Πέρασα τελικά από πολυκατάστημα και μου πρότειναν κι εκείνοι τα nilfisk. Δε θυμάμαι πιο μοντέλο, το ένα είχε 109 και το άλλο 139. Αύριο που θα πάω γιατί ξέχασα να αγοράσω κάτι θα τα ξαναδώ. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!

Πατεντα τροφοδοτικο μεταβλητο (αν θυμαμαι καλα με LM338) μεσα σε ενα κουτι απο πεταμενο μονοφωνικο ενισχυτη, μεγαφωνικης του σχολειου.

Τί μού θυμίζεις συνονόματε,τα JBC παρεμπιπτόντως αθάνατα !!!! επειδή άλλο ένα χόμπυ είναι τά ηλεκτρονικά
Είχα φτιάξει καί εγώ ένα τροφοδοτικό σέ πλαστικό ηλεκτρολογικό μπουάτ μέ τό LM338

https://www.youtube.com/watch?v=Wnq9onEggP4

Τελικά έφτασε η ώρα το GDR v-ec 10.8v να αποκτήσει αδερφάκι!! Αρχές του άλλου μήνα έρθετε από Γερμανία ο κουμπαρος και του παρήγγειλα μια μπαταρία 4ah και είμαι ανάμεσα στο GSB και το GSR v-ec! Δηλαδή είμαι ανάμεσα στη κρούση και στη τεχνολογία brushless!! Αν και στο GSB δίνει περισσότερη ροπή (30/15 έναντι 20/18 στο GSR v-ec) στα περισσότερα forum λένε ότι το GSR v-ec είναι πιο ισχυρό! Ισχύει κάτι τέτοιο;

Στάλθηκε από το SM-N920C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και εγώ για εκεί είμαι Κυριάκο αλλά έλεγα μήπως αξίζει να θυσιασεις τη κρούση για τη brushless τεχνολογία και στο ότι λένε ότι είναι πιο δυνατό το GSR V-EC (αν και στα χαρτιά δίνει πιο δυνατό το GSB)

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Και εγώ για εκεί είμαι Κυριάκο αλλά έλεγα μήπως αξίζει να θυσιασεις τη κρούση για τη brushless τεχνολογία και στο ότι λένε ότι είναι πιο δυνατό το GSR V-EC (αν και στα χαρτιά δίνει πιο δυνατό το GSB)

To brushless ειναι πιο efficient, εξοικονομει χρονο στη μπαταρια, αλλα αν εχεις την 4αρα μπαταρια και εισαι ερασιτεχνης, δεν βλεπω τον λογω να επιλεξεις το brushless απο τις επιπλεον δυνατοτητες που σου δινει το κρουστικο. Το brushless φαινεται οτι ειναι ελαχιστα πιο δυνατο στην χαμηλη ταχυτητα (18 vs 15Nm) αλλα υστερει σημαντικα σε ροπη στην υψηλη ταχυτητα απο το GSB (20 vs 30Nm).

Προσωπικα θα επελεγα ασυζητητι το GSB αλλα ξερω απο την αλλη πως ειναι να θελεις να εχεις 2 εργαλειακια με την ιδια τεχνολογια brushless..:))

Σε καθε περιπτωση ενα κρουστικο ειναι σαφως χρησιμοτερο απο ενα νορμαλ δραπανο, καθως συνδυαζει και τις δυο λειτουργιες, τρυπημα και τρυπημα με κρουση.

Μην ξεχνάτε όμως ότι το GSB είναι πολύ πιο βαρύ σαν εργαλείο λόγω του κρουστικού μηχανισμού.

Και εκτός από πιο βαρύ είναι και πιο μακρύ.... Εγώ πάντως το gsb θα έπαιρνα είναι μεγάλη υπόθεση η κρουση.

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για 10,8 μιλάμε Νίκο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σήμερα δούλεψα ένα 18αρι GSB Brushless. Εκείνο ήταν όντως ογκωδες.

Και εγώ για το 10.8 λέω Κυρ! Είναι αισθητά πιο γκουμουτσέ.

Βρε ειναι λιλιπουτιο εργαλειο το 10αρι! Τι γκουμουτσε? 1 ποντο πιο μακρυ ειναι απλα.

Μπας και σε κολλησε ο Χιωτης μικρομανια?

Όχι ρε είναι βαρύ. Αφού το επιασα στα χέρια μου...

Βρε ειναι λιλιπουτιο εργαλειο το 10αρι! Τι γκουμουτσε? 1 ποντο πιο μακρυ ειναι απλα.

Μπας και σε κολλησε ο Χιωτης μικρομανια?

Ασε, αμα του κολλησει κατι στο μυαλο του Δαιμονιου, δεν του το βγαζεις με τιποτα :)))

Aισθητα πιο γκουμουτσε μπορεις να πεις οτι ειναι το 10βολτο GSB μονο μπροστα στο GDR και στο GSR Mx2D

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όχι ρε είναι βαρύ. Αφού το επιασα στα χέρια μου...

Ναι αλλα "γκουμουτσα" χαρακτηριζουμε κατι μεγαλο σε μεγεθος.