Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, ο λόγος που τους έδιωξα δεν είναι φυσικά η σνομπαρία μου σε συγκεκριμένες μάρκες! Απλά οι άνθρωποι ήταν απατεώνες, άσχετοι, άχρηστοι, επικίνδυνοι ή all of the above.

Κι όσο για το φίλο που ανέφερε ότι προτιμά τα λεφτά του να πιάνουν τόπο όταν καλεί μάστορα, συμφωνώ απόλυτα. Μόνο που πιάνουν τόπο μόνο όταν ο μάστορας κάνει πραγματικά δουλειά, όχι όταν έχει ακριβά εργαλεία. Το τι μάρκα εργαλεία κουβαλάνε λοιπόν δεν παίζει κανένα ρόλο.

Κάθε τόσο κάνουμε και μια αντίστοιχη συζήτηση, δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι. Τα συμπεράσματα είναι πάντα τα ίδια χαχαχα! ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ρε νικο ακους τι λες, τα δισκοπριονα τις σπαθοσεγες τα δραπανα και οτι αλλο εχει βγαλει το λιδλ γιατι τα αγοραζει ο λαος? Μονο επαγγελματιες δεν υποτιθεται δουλευουν με τετοια εργαλεια?
Ο Κυριακος μαλλον θα το παρει και σιγουρα θα του χρειαζοταν οτσν γκρεμιζε :grinning-smiley-043 τους τοιχους του σπιτιου του. Αλλοι θα το παρουν μη χρειαστει να σπασουν καποιο τσιμεντακι.
Και γω θα το επαιρνα αν δεν ειχα αντιστοιχα εργαλεια.
ΥΣ αν βγαλει καροτιερα το lidl θα τη παρω.

Δεν είναι το ίδιο κουζουλέ. Αυτό είναι πολύ πιο εξειδικευμένο εργαλείο απ ότι ένα δισκοπρίονο και συν τοις άλλοις είναι δεδομένο ότι θα φάει πολλά ζόρια άρα δεν νομίζω ότι σε ερασιτεχνική έκδοση μπορεί να ανταπεξέλθει εύκολα.
Άποψη μου πάντα. Και εγώ αν το χρειαζόμουν θα το έπαιρνα και σίγουρα θα του έβγαζα το λάδι για 3 χρόνια που ισχύει η εγγύηση!

Αν ενας μαστορας εχει καλα εργαλεια δουλευει γρηγοροτερα,
με περισσοτερη ακριβεια και κουραζεται λιγοτερο αρα κανει λιγοτερα λαθη.
Μιλαμε για τεχνικους με την ιδια εμπειρια και επιδεξιοτητα.

Εμενα παντως ως συνηθως μου ερχονται σπιτι με γκασμαδες και καλεμια
και αν δουνε ζορια ψαχνουν στο κινητο κανενα δανεικο δραπανακι για να γκρεμισουν τοιχους πχ.

Στην τελικη τι να περιμενεις απο αυτους?
Μετανοιωνεις που τους φωναξες, αλλα και
ποσους θα φωναξεις μεχρι να κανεις τη δουλεια σου?

Αν ερθουν με parkside παλι καλα, αν και
νομιζω οτι σε επαγγελματια με parkside
κρατα μικρο καλαθι.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αν ενας μαστορας εχει καλα εργαλεια δουλευει γρηγοροτερα,
με περισσοτερη ακριβεια και κουραζεται λιγοτερο αρα κανει λιγοτερα λαθη.
Μιλαμε για τεχνικους με την ιδια εμπειρια και επιδεξιοτητα.

Εμενα παντως ως συνηθως μου ερχονται σπιτι με γκασμαδες και καλεμια
και αν δουνε ζορια ψαχνουν στο κινητο κανενα δανεικο δραπανακι για να γκρεμισουν τοιχους πχ.

Στην τελικη τι να περιμενεις απο αυτους?

Αν ερθουν με parkside παλι καλα, αν και
νομιζω οτι σε επαγγελματια με parkside
κρατα μικρο καλαθι.

Ειναι καλα παιδια και φτηνοι ομως, ε?:BDGBGDB55:

Όσους χρειαστεί μέχρι να απαυδήσεις και να το φτιάξεις μόνος σου? Εγώ παλιότερα έτσι έκανα - τώρα πια δεν ασχολούμαι με μάστορες παρά μόνο για τις εργασίες για τις οποίες δεν έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αλλά πού θα πάει, μια αντλία για φρέον και κάτι ψιψιψίνια μου λείπουν, και μετά γεια σας...

Θα ήθελα να ειχα 1 κάθε φορα που αυτη η κουβέντα ακριβών vs φθηνών εργαλειων ξεσπά...
Θα ειχα πολλα λεφτα...

Θα ξαναπώ την γνώμη μου...ο μάστορας κανει αγγέλους και με ανηχτηρι...ο σκιτζης δεν ακομα και με τα καλυτερα εργαλεια...

Send from my Moto Guzzi Breva 1100 :) πηγαίνοντας Tapa Tapa Tapa Talk

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Από περιέργεια πόσο συχνά καλείτε κάποιον Μάστορα και για ποιες εργασίες ?

Πάντως, το έχω ξαναπεί, καλά και χρυσά τα Parkside, αλλά αν ερχόταν επαγγελματίας για δουλειά σπίτι μου και εμφανιζόταν με parkside, θα τον έστελνα πίσω. Ή είσαι επαγγελματίας, τιμας τα χρήματα που παίρνεις και σεβεσαι τον πελάτη σου χρησιμοποιώντας επαγγελματικά εργαλεία που κοστίζουν πέντε φορές παραπάνω ή είσαι λαμογιο. Ασφαλώς και αν με φωναξει φίλος να του κάνω μερεμετι σπίτι θα φέρω το parkside και θα του κάνω δουλειά χωρίς χρήματα, αλλά αν με φωναξει κάποιος που θα μου δώσει μεροκάματο, θα τον σεβαστω και θα φέρω το Bosch ή το makita...
Ουτε που είχα σκοπό να απαντήσω αλλα λαμόγιο επειδή δεν θα εχει επώνυμα εργαλεία;η μηπως αν έρθει με επαγγελματικά θα τον πληρώσεις 5 φορες παραπάνω;η μηπως για σένα παίζει ρόλο αν ο τεχνικός θα έρθει με παπάκι η με Vito?

Ασφαλώς και αν με φωναξει φίλος να του κάνω μερεμετι σπίτι θα φέρω το parkside και θα του κάνω δουλειά χωρίς χρήματα, αλλά αν με φωναξει κάποιος που θα μου δώσει μεροκάματο, θα τον σεβαστω και θα φέρω το Bosch ή το makita...

προφανώς ο φίλος εχει dress code εργαλείων. οταν δουλεύει αφιλοκερδώς παει με casual εργαλεία και οταν πληρώνεται με business εργαλεια
προσωπικά θεωρώ απαράδεκτη την τοποθέτηση...

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ειναι καλα παιδια και φτηνοι ομως, ε?:BDGBGDB55:

Οι κακοι ειναι στη φυλακη.
Αν τα φυσουσαμε και θελαμε να πληρωσουμε
θα φωναζαμε εταιρια με επικεφαλης αρχιτεκτονα
ακομα και για μισο τοιχο πλακακια.

Ουτε που είχα σκοπό να απαντήσω αλλα λαμόγιο επειδή δεν θα εχει επώνυμα εργαλεία;η μηπως αν έρθει με επαγγελματικά θα τον πληρώσεις 5 φορες παραπάνω;η μηπως για σένα παίζει ρόλο αν ο τεχνικός θα έρθει με παπάκι η με Vito?

Οι μαστορες με επαγγελματικα εργαλεια πληρωνονται 5 φορες παραπανω? This is news to me!

Πριν κανα 3αρι χρονια, ενα νεαρο παιδι, ψυκτικος φιλος μου στα Βριλησσια, μου εφτιαχνε ενα κλιματιστικο και η τσαντα του ειχε μεσα ακριβα εργαλεια. Τον ρωτησα πως και ετσι? Μου ειπε δεν γινεται αλλιως αν θες να κανεις σωστη δουλεια.
Μου ειπε επισης οτι μαζευει χρηματα να συμπληρωσει και αλλα της σειρας που του χρειαζονται. Αυτος ειναι επαγγελματιας που σεβεται τον εαυτο του και τον πελατη του. Καλη του ωρα οπου βρισκεται.
Γιαννης, Βορειοηπειρωτης, φιλοτιμος, αυτοδημιουργητος. Οσοι ειναι απο Βριλησσια Μελισσια να τους δωσω το κινητο του.

Αν ο Γιαννης ερχοταν με parkside, επειδη γνωριζω οτι ειναι καλος μαστορας, δεν θα με πειραζε.
Αν επρεπε ομως να διαλεξω αναμεσα σε δυο αγνωστους, θα προτιμουσα σαφεστατα αυτον με επαγγελματικα εργαλεια.

Κατι παρομοιο, με πιο εμφατικο τροπο βεβαια, ειπε το παιδι παραπανω και πεσατε να το φατε :))

Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση ή τέχνη με τα εργαλεία.
Ή τέχνη είναι κούραση,πειρα,μυαλο και φιλότιμο.
ΔΕΝ είναι εργαλεία...

Το παιδί παραπάνω είπε κατα λέξη οτι οποίος επαγγελματίας δεν εχει επαγγελματικά εργαλεία ειναι λαμόγιο.
Δεν ειπα οτι πληρώνονται 5 φορες παραπάνω.ρωτησα οτι αφου τα εργαλεία τους κοστίζουν 5 φορες παραπάνω, αν θα δεχόταν να πληρώσει 5πλασια αμοιβή.
Λαμόγιο ειναι αυτος που εχει το προσωπικό του ανασφάλιστο και για να δικαιολογήσει έξοδα παει και παίρνει τα hilti.
Λαμόγιο ειναι αυτος που θα σου παρέχει έργο χωρις παραστατικά.
Οχι αυτος που βγάζει το ψωμί του νόμιμα με οτι μέσα διαθέτει.

Τα εργαλεία φυσικά και Δεν κάνουν τον μάστορα αλλα και σοβαρός μάστορας χωρίς Ποιοτικά καλοσυντηρημενα και λειτουργικά εργαλεία δεν πρέπει να υπάρχει.
Στην δουλεια μου έβγαλα κίτρινη κάρτα σε υπεργολάβο γιατί ενώ είχε καλό και επαγγελματικό ηλεκτροκλειδο τα καρυδακια του ήταν φθαρμένα με αποτέλεσμα να προκαλούνται μαςηματα στα περικοχλια απο τις βίδες που το έδινα για σφίξει.

Του είπα να μην ξανάρθει με φθαρμένα καρυδακια γιατί προκαλούσε φθορά στον εξοπλισμό μου.

Δλδ το σοβαρό συνεργείο πρέπει να έχει σοβαρά εργαλεία για να κανει σωστά και παραγωγικά την δουλεια του τα οποία ειναι και καλοσυντηρημενα . Τι να το κάνω το καλό συνεργείο με επαγγελματικά εργαλεία αν πχ οι μπαλαντέζες του ειναι φθαρμένες και υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας στο εργοτάξιο που τον φέρνω να δουλέψει.

Φυσικα ο σοβαρός μάστορας πρέπει να έχει και ασφαλισμένο προσωπικό και να τους παρέχει και όλα τα ΜΑΠ για την δουλεια που τους βάζει να κάνουν.

Δυστυχως όμως με την συμπίεση των τιμών και την κρίση που επικρατεί όλο και περισσότεροι έχουν φθαρμένα εργαλεία που δεν τα συντηρούν ή δεν τα αλλάζουν , μερικώς ασφαλισμένο ή ανασφάλιστο προσωπικό

Last edited:

Το παιδί παραπάνω είπε κατα λέξη οτι οποίος επαγγελματίας δεν εχει επαγγελματικά εργαλεία ειναι λαμόγιο.
Δεν ειπα οτι πληρώνονται 5 φορες παραπάνω.ρωτησα οτι αφου τα εργαλεία τους κοστίζουν 5 φορες παραπάνω, αν θα δεχόταν να πληρώσει 5πλασια αμοιβή.
Λαμόγιο ειναι αυτος που εχει το προσωπικό του ανασφάλιστο και για να δικαιολογήσει έξοδα παει και παίρνει τα hilti.
Λαμόγιο ειναι αυτος που θα σου παρέχει έργο χωρις παραστατικά.
Οχι αυτος που βγάζει το ψωμί του νόμιμα με οτι μέσα διαθέτει.

Θα ηθελες να πηγαινες σε καρδιολογο που θα σε εξεταζε με στηθοσκοπιο που αγορασε "απο το lidl" καθως λογω κρισης, η αλλου λογου, δεν μπορουσε να παρει ενα καλυτερο για τους πελατες τους?
Εγω δεν θα τον ελεγα λαμογιο, αλλα θα πηγαινα στον επομενο :))

Θα ηθελες να πηγαινες σε καρδιολογο που θα σε εξεταζε με στηθοσκοπιο που αγορασε "απο το lidl" καθως λογω κρισης, η αλλου λογου, δεν μπορουσε να παρει ενα καλυτερο για τους πελατες τους?
Εγω δεν θα τον ελεγα λαμογιο, αλλα θα πηγαινα στον επομενο :))
Από τις σπάνιες φορές που συμφωνούμε, όμως δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο εύστοχη τοποθέτηση!

Κύριοι,διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε τη κάμηλο.
Κώνωπας=μάρκα εργαλείου
Κάμηλος= πιστοποίηση μάστορα.
Και φυσικά άμα μου έρθει μάστορας που το λέει η περδικοΰλα του με parkside ή kraussman και δω ότι γίνεται η δουλειά,σαφώς και δε θα τον διώξω τον άνθρωπο.Θα πάω να πάρω και εγώ park ή krauss αν μου χρειαστούν αντί να σπρώξω X5 τουλάχιστον για κάτι μουράτο.Αν πάλι δω πως δε γίνεται η δουλειά με αυτά,θα στήσω κουμπαρά.
Just my 2 cents.

Όσους χρειαστεί μέχρι να απαυδήσεις και να το φτιάξεις μόνος σου?

Δυστυχως πλησιαζω οσονουπω τα 60 πια, και κανω πλεον μονο τις πολυ ελαφριες δουλειες.
Φερ' ειπειν το σπιτι που το εβαφα εγω τοσα χρονια, ηρθαν τωρα μπογιατζηδες
και φυσικα το κανανε σκ@τ@. Και ρολα απο τα Lidl ειχανε. Σιγα μην ειχαν και Rollex δλδ.

Όσους χρειαστεί μέχρι να απαυδήσεις και να το φτιάξεις μόνος σου? Εγώ παλιότερα έτσι έκανα - τώρα πια δεν ασχολούμαι με μάστορες παρά μόνο για τις εργασίες για τις οποίες δεν έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αλλά πού θα πάει, μια αντλία για φρέον και κάτι ψιψιψίνια μου λείπουν, και μετά γεια σας...

Α γειά σου Νικόλα. Να προσθέσω κιόλας οτι οι περισσοτεροι δεν σέβονται τον πελάτη που τους πληρώνει. Κι έρχονται για δουλειά καταστρέφοντας τον υπόλοιπο χώρο. Ή παραδίδουν δουλειά που δεν θα κάνανε ποτε στο δικό τους σπίτι. Δεν τους νοιάζει γιατι δεν μένουν αυτοί εδώ. Μενεις εσυ ο βλάκας που τους πληρώνεις κιόλας.
Σε πόσους μιλάει ο ευχαριστημένος πελάτης και σε πόσους ο δυσαρεστημένος ; Ωχ αδερφέ τι μας λες τώρα ;
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και υπάρχουν εξαιρέσεις. Ποιος τους βρίσκει και ποσο εύκολα ; Η απαντηση ειναι η ίδια με τον ευχαριστημένο και δυσαρεστημένο πελάτη.
Τα εργαλεια λοιπόν για μένα ειναι δευτερεύων παράγοντας.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τελικα μετα απο ατερμονη συζητηση για το θεμα κατεληξα οτι: τα εργαλεια κανουν τον μαστορα και το μαστορα τα εργαλεια!!