Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Το πήρα σήμερα 58,50 από εδώ

Για λάδι αλυσίδας βάζω ότι έχω πρόχειρο ή απαιτείται κάποιο ειδικό λάδι?

Καλοριζικο!
Θελει καποιο λαδι συγκεκριμενης πυκνοτητας και ιδιοτητων για καλη λιπανση και προστασια απο τις σκονες κλπ.
Εγω βαζω Μακιτα. Φτηνο και καλο. https://www.e-shop.gr/ladi-alysidas...1-owlmtu2dHdNMCwq8lZALAHRivb0TxRoCWLoQAvD_BwE

Αγορα Γεννητριας

Καλησπερα παιδια.
Θελω μια μικρη βοηθεια για αγορα γεννητριας...
Θα την χρειαστω κυριολεκτικα 2-3 φορες και μετα θα αποθηκευτει για περιπτωση αναγκης η για κανα μπατιρντι σε καμια παραλια, ξερετε, 3-4 λαμπες και τελος...

Η χρηση που θελω να κανει αυτες τις 2-3 φορες ειναι πολυ συγκεκριμενη. Θελω να μπορω να χρισημοποιησω γωνιακο τροχο 600watt για κανα 5ωρο και μετα πνευματικο δραπανο 700watt για κανα 2ημερο εργασιων, σε μερος που δεν υπαρχει ρευμα κοντα.. Δυστηχως η γεννητρια τουα δερφου μου τα φτυσε πριν λιγο καιρο, και πρεπει να κανω μια δουλιτσα που επειγει..
Οποτε θελω να την βγαλω καπως φθηνα..

Κοιταω 2-3 γεννητριες και θελω την βοηθεια σας. Καταλαβαινω οτι μια τυπου Komatsugen GB3000 (230Ε) η μια Total TP13005 η οποιες ειναι λεει 3.5KVA με υπερκαλυπτει .
Αναρωτιεμαι μηπως με καλυπτει και μια Komatsugen GB1500 η μια Total TP115001 η οποιες ειναι 1.2kva και στοιχιζουν 145ε.. Στο Manual της GB1500 λεει στο application range για ηλεκτρικα εργαλεια,οτι σηκωνει εως 740watt.. Θεωρητικα ειμαι κοντα στα ορια... Και ερωτω, εχει καποιος εμπειρια?

by the way, Οι Total "φαινονται" πολυ ποιο ποιοτικες απο τις komatsugen. τι προελευσης ειναι? αντιπροσωπο εχουν η αμα παθει καμια ζημια θα φαω φολα?

Κινεζαιν ειναι και οι δυο. Συχνα θα ακουσεις τα total ως ινδικα, αλλα κατι σαν μεταπωλητης ή εδρα εταιριας ειναι εκει. Η komatsugen μοιαζει με τη komatsu αλλα δεν ειναι japan.
Γιατι δεν κανεις και μια ερωτηση στο καταστημα να σου πουν, φανταζομα δεν θα παρεις γεννητρια απο το διαδικτυο.

Καλησπερα παιδια.
Θελω μια μικρη βοηθεια για αγορα γεννητριας...
Θα την χρειαστω κυριολεκτικα 2-3 φορες και μετα θα αποθηκευτει για περιπτωση αναγκης η για κανα μπατιρντι σε καμια παραλια, ξερετε, 3-4 λαμπες και τελος...

Η χρηση που θελω να κανει αυτες τις 2-3 φορες ειναι πολυ συγκεκριμενη. Θελω να μπορω να χρισημοποιησω γωνιακο τροχο 600watt για κανα 5ωρο και μετα πνευματικο δραπανο 700watt για κανα 2ημερο εργασιων, σε μερος που δεν υπαρχει ρευμα κοντα.. Δυστηχως η γεννητρια τουα δερφου μου τα φτυσε πριν λιγο καιρο, και πρεπει να κανω μια δουλιτσα που επειγει..
Οποτε θελω να την βγαλω καπως φθηνα..

Κοιταω 2-3 γεννητριες και θελω την βοηθεια σας. Καταλαβαινω οτι μια τυπου Komatsugen GB3000 (230Ε) η μια Total TP13005 η οποιες ειναι λεει 3.5KVA με υπερκαλυπτει .
Αναρωτιεμαι μηπως με καλυπτει και μια Komatsugen GB1500 η μια Total TP115001 η οποιες ειναι 1.2kva και στοιχιζουν 145ε.. Στο Manual της GB1500 λεει στο application range για ηλεκτρικα εργαλεια,οτι σηκωνει εως 740watt.. Θεωρητικα ειμαι κοντα στα ορια... Και ερωτω, εχει καποιος εμπειρια?

by the way, Οι Total "φαινονται" πολυ ποιο ποιοτικες απο τις komatsugen. τι προελευσης ειναι? αντιπροσωπο εχουν η αμα παθει καμια ζημια θα φαω φολα?

Σε καλύπτει η 1,2
Εγώ χρησιμοποίησα πολύ για τροχό και Δράπανο μια 1,0 και πήγε σχετικά άνετα.

b509de.jpg

Το ξεκινημα του τροχου τη ζοριζε λίγο αλλά άντεξεΜεχρι που τη χάρισα και πήρα άλλη.

Με 3,8 δίνω σε όλο το σπίτι ανάποδα (στα βασικα) και δεν καταλαβαίνει.

Το ποια θα πάρεις,θα έλεγα οποία σου φαίνεται καλύτερη και έχει και κάνα ανταλλακτικό.
Αν δεν βγάλει στην αρχή ζημιά,δεν θα έχεις πρόβλημα.Βεβαια με συνετή χρήση και συχνές αλλαγές λαδιών στην τετράχρονη και φρέσκια βενζίνη στη δίχρονη.

Καλημερα.. ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδες.. Τελικα παραγκειλα μια Total TP115001 στα 145ε. Μιλησα με το καταστημα (atools) που την πηρα, και μου πε οτι για τροχους-τρυπανια 600-800 watt δεν εχει κανενα προβλημα. τα δουλευει λεει αερα.. ειναι μου ειπε αρκετα αξιοπιστο μοντελο.. Ρωτησα για ανταλακτικα αν χρειαστει κατι, και με ενημερωσε οτι οτι θελω απο περιφερειακα πχ χειρομιζες κτλ υπαρχουν. μπορουν να βρεθουν και ανταλακτικα για τον κινητηρα, αλλα οπως μου πε σχεδον παντα αν πχ χτυπησει η μηχανη, συνηθως δεν συμφερει μια τετοια επισκευη.. λογικο μου φαινεται... μου ειπε επεισεις οτι οι Total φαινονται αρκετα ποιο ποιοτικα φτιαγμενες απο τις komatsugen η τις kraft... τι να πω.. ειδομεν..
Θα δοκιμαστει και θα ενημερωσω!

Καλοριζικη.

Το στρώσιμο της είναι να δουλέψει κάνα τέταρτο χωρίς φορτίο και μετά άλλο τόσο με το μισό.
Όταν αδειάσεις ένα ρεζερβουάρ, άλλαξέ της τα πρώτα λάδια.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Αντε να μας δωσεις feedback!

Τα λαδια να προσεξεις και ο χρυσός κανονας για το καρμπυρατερ ειναι ενω δουλευει να κλεισεις το ρουμπινετο και να την αφήσεις να σβυσει!
Για ξηγα τι εννοεις ρουμπινετο?

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Γειααα
Σκεφτομαινα παρω σεγα επιτραπεζια
Εχω καταληξει σε αυτη

https://www.axminster.co.uk/axminster-craft-ac456ss-456mm-scroll-saw-105250

Τι λετε?

Νεκτάριε μέ όλο τό θάρρος,αλλά σέ φοβάμαι μήν τήν κλαίς πρόωρα, :flipout:θά πρότεινα μιά Einhell-Borman καλύτερα σάν αρχή να κάνεις πειράματα,καί μετά άν πάνε όλα κατ'ευχήν,τότε κάνεις τό μεγαλύτερο άλμα !!!-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερ

Νεκτάριε μέ όλο τό θάρρος,αλλά σέ φοβάμαι μήν τήν κλαίς πρόωρα, :flipout:θά πρότεινα μιά Einhell-Borman καλύτερα σάν αρχή να κάνεις πειράματα,καί μετά άν πάνε όλα κατ'ευχήν,τότε κάνεις τό μεγαλύτερο άλμα !!!-bye-

Γιατι να τη κλαιω?
Οσο για το einhell- borman...ειναι σα να σουνλςω παρε αλυσοπριονο nakayama :grinning-smiley-043

Γειααα
Σκεφτομαινα παρω σεγα επιτραπεζια
Εχω καταληξει σε αυτη

https://www.axminster.co.uk/axminster-craft-ac456ss-456mm-scroll-saw-105250

Τι λετε?

Νο good.

-Δεν εχει το αυτοματο μοχλο εντασης λαμας που εχουν ακομα και καποιες πολυ φτηνοτερες σεγες. Αυτος ο εντατηρας σου γλυτωνει πολυ χρονο καθως δεν ψαχνεις την ακριβη ρυθμιση καθε φορα.
-Η αλλαγη της ακεφαλης λαμας ΔΕΝ ειναι ειναι ουτε απλη ουτε ευκολη υποθεση, ιδιως εαν εχεις να κανεις πολλες εσωτερικες κοπες.

Για την αλλαγη της ακεφαλης λαμας (και οχι μονο) να βρεις μια σεγα με τετοιο μηχανισμο με εντατηρα οπως στο παρακατω βιντεο απο το 1:45 και μετα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερ

Νο good.

-Δεν εχει το αυτοματο μοχλο εντασης λαμας που εχουν ακομα και καποιες πολυ φτηνοτερες σεγες. Αυτος ο εντατηρας σου γλυτωνει πολυ χρονο καθως δεν ψαχνεις την ακριβη ρυθμιση καθε φορα.
-Η αλλαγη της ακεφαλης λαμας ΔΕΝ ειναι ειναι ουτε απλη ουτε ευκολη υποθεση, ιδιως εαν εχεις να κανεις πολλες εσωτερικες κοπες.

Για την αλλαγη της ακεφαλης λαμας (και οχι μονο) να βρεις μια σεγα με τετοιο μηχανισμο με εντατηρα οπως στο παρακατω βιντεο απο το 1:45 και μετα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ναι βρε Μιχαλη αλλα παμε πολυ ψηλα σαν μπατζετ.