Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Φίλε μου δεν τα έχω δουλέψει.
Μπορώ να σου πω όμως ότι όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για τα einhell. Για ερασιτεχνική χρήση λογικά είναι καλά.
Επίσης η Einhell έφτιαχνε/φτιάχνει και του Lidl αν δεν κάνω λάθος. Υποθέτω ότι τα δικά της θα είναι λίγο καλύτερα.

Από Einhell έχω πάρει γωνιακό τροχό,θερμοπιστόλο και τελευταίος εκκεντρο παλμικο τρίβειο...
Συνολικά μόνο καλά λόγια έχω να πω...απλώς δεν είναι για βάρβατη χρήση...
Π.χ. ο γωνιακος τροχος ζεσταίνεται γρήγορα...για τα άλλα δύο για την χρηση που τους κανω,σχετικά μικρή δεν έχω αντιμετωπίσει προς το παρον θέματα..

Με λίγα λόγια εαν θες εργαλεία με μικρό budget είναι μια καλή επιλογή....απλώς δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις.

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Καλημέρα.
Ποια η γνώμη σας για το σετ αυτό

Γενικά είναι αξιόπιστα τα εργαλεία της einhell ?

[h=1]ΣΕΤ 18V EINHELL ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ 4513802+ΠΑΛΜΙΚΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ 4510034 3AH+2AH LI-ION ΤΣΑΝΤΑ[/h]

Σαν εταιρια ειναι ο κατασκευαστης πολλων παρκσαιντ του λιντλ. Γενικα ειναι μια σωστη ερασιτεχνικη σειρα. Απλα η τιμη που βλεπεις ειναι στα 80 ευρω το εργαλειο. Ειναι μια φυσιολογικη τιμη. ΔΕν εχεις τεραστια εκπτωση. Εφοσον η παρκσαιντ θα αργησει να ξαναφερει, μπορεις να κρινεις εαν θες γρηγορα τα εργαλεια (λογο δουλειας) γιατι το ελκυστικο στην τιμη αυτη ειναι τα παρελκομενα στο ολο πακετο (εκει γλιτωνεις κανα 30ρι ευρα).

Ειδαλλος τεμαχιο με τεμαχιο μπορεις να βρεις στα 80 εθρω και παλμικο και δραπανο ανωτερα (και ακομη περισσοτερο συνδιαζοντας και μαρκες στοχευοντας σε αποδοση, οχι συνδιασμο μπαταριων κλπ κλπ)

Η κοκκινη σειρα της Einhell ειναι ποιο καλη απο την μπλε.
Και εγω ειχα ενα φαλτσοπριονο ποιο παλια της Einhell, δεν ειχε τρομερη ακριβεια ,αλλα εκανε την δουλεια του.
Γενικως εχουν καλη σχεση τιμης-αποδοσης και για ερασιτεχνικη χρηση ειναι αξιοπιστα εργαλεια,
θα τα εβαζα στην ιδια κατηγορια με skill,stanley κτλ.

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Η κοκκινη σειρα της Einhell ειναι ποιο καλη απο την μπλε.
Και εγω ειχα ενα φαλτσοπριονο ποιο παλια της Einhell, δεν ειχε τρομερη ακριβεια ,αλλα εκανε την δουλεια του.
Γενικως εχουν καλη σχεση τιμης-αποδοσης και για ερασιτεχνικη χρηση ειναι αξιοπιστα εργαλεια,
θα τα εβαζα στην ιδια κατηγορια με skill,stanley κτλ.

Σόρρυ, αλλά όχι και Skil ίδια κατηγορία με Einhell. H Skil είναι κλάσεις πιο πάνω...

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Πολυ καλα εργαλεια, καποια μασταρια τα εχουν για ισαξια με τα Makita
Για τα μασταρια δεν ξερω, αλλα τα εχω δουλεψει, οπως και το πνευματικο μπαταριας και ειναι πολυ καλα! Makita δεν ειναι, τουλαχιστον στο οτι οτι τα αντιστοιχα makita ειναι πιο συμαζεμενα και συμπαγη.

Σόρρυ, αλλά όχι και Skil ίδια κατηγορία με Einhell. H Skil είναι κλάσεις πιο πάνω...

+1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερ

[h=1]ΣΕΤ 18V EINHELL ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ 4513802+ΠΑΛΜΙΚΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ 4510034 3AH+2AH LI-ION ΤΣΑΝΤΑ[/h]

Σαν εταιρια ειναι ο κατασκευαστης πολλων παρκσαιντ του λιντλ. Γενικα ειναι μια σωστη ερασιτεχνικη σειρα. Απλα η τιμη που βλεπεις ειναι στα 80 ευρω το εργαλειο. Ειναι μια φυσιολογικη τιμη. ΔΕν εχεις τεραστια εκπτωση. Εφοσον η παρκσαιντ θα αργησει να ξαναφερει, μπορεις να κρινεις εαν θες γρηγορα τα εργαλεια (λογο δουλειας) γιατι το ελκυστικο στην τιμη αυτη ειναι τα παρελκομενα στο ολο πακετο (εκει γλιτωνεις κανα 30ρι ευρα).

Ειδαλλος τεμαχιο με τεμαχιο μπορεις να βρεις στα 80 εθρω και παλμικο και δραπανο ανωτερα (και ακομη περισσοτερο συνδιαζοντας και μαρκες στοχευοντας σε αποδοση, οχι συνδιασμο μπαταριων κλπ κλπ)
Τελικά τα πήρα στο grazy sandays στα 139 και λόγο μειωμένου ΦΠΑ μου βγήκε στα 130
Η χρήση τους θα είναι ερασιτεχνική.
Το παλμικό που δόκιμα είναι πολύ καλό. Μου κάθισε καλά στο χέρι και βίδωσε αυτοδιοίκητες σε γαλβανιζέ κουφωτό πολύ άνετα.
Το δραπανοκατσαβιδο είναι μου είναι λίγο βαρύ στο χέρι με το διακόπτη ανάλλαγης περιστροφής να πιέζετε δύσκολα.
Όπως είπαν κι άλλοι μου μοιάζουν λίγο με τα parkside ...

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Αν ηταν σαν τα Skill κ τα Stanley καλα θα ηταν.
Δυστυχώς ειναι μισό κλικ πανω απο τα budget εργαλεια.
Για εμενα καλυτερα Parkside.

Το μονο εργαλειο που ειχα απο την Einhell ηταν το φαλτσοπρίονο Laser Einhell RT-SM 305 L , για κανα δυο χρονια που το ειχα εκανε την δουλεια του χωρις να μου βγαλει προβλημα,ενω απο Skill το μονο εργαλειο που ειχα ηταν ενας γωνιακος τροχος που καηκε σε λιγους μηνες και με ελαφρια χρηση,

Σιγουρα η Einhell ειναι απο τις τελευταιες μαρκες που θα επελεγα σημερα για ηλεκτρικα εργαλεια,οπως και η Skill,stanley,parkside κτλ

Μετα απο χρονια εμπειριας στην δουλεια, προτιμω να μην εχω καποιο εργαλειο ,απο το να αγορασω κατι ετσι και ετσι που δεν θα κρατησει,

αλλα μεσα στο περασμα των χρωνων ολοι μας πηραμε καποιο, και στην τελικη τα εβγαλε τα λεφτα του.

Μετα αγορασα το LS1018 της Μακιτα που εχει πολυ μεγαλυτερη ακριβεια,και τριπλη τιμη

Κονταροπρίονο ρεύματος για περιστασιακή χρήση

Έχω ήδη ένα φτηνό ηλεκτρικό αλυσσοπρίονο αλλά χρειάζομαι ένα κονταροπρίονο για εντελώς περιστασιακή χρήση και υπάρχει η δυνατότητα ρεύματος.

Είδα αυτό αλλά μήπως είναι κακό το ότι έχει το μοτερ στην άκρη (ψηλά, στην αλυσσίδα) και είναι δύσχρηστο γιατί προσθέτει βάρος εκεί?

Υπάρχουν άλλα άραγε που έχουν το μοτέρ στην άλλη άκρη του κονταριού (εκεί που το κρατάμε) καί είναι πιό εύχρηστα? Αν ναί πόσο κάνουν?

Εννοείται ότι κάθε σχετική πληροφορία για τα κονταροπρίονα είναι ευπρόσδεκτη.

Re: Κονταροπρίονο ρεύματος για περιστασιακή χρήση

Πως θα μεταδιδεται η κινηση στην αλυσιδα οταν το μοτερ δεν ειναι διπλα της? Ολα ετσι ειναι μην ανησυχεις. Το θες το βαρος μπροστα οταν κοβεις ψηλά. 3-4 κονταροπριονα που εχω πιασει, πανω κατω τα ιδια μου φανηκαν. Το δίλημμα για σενα πρέπει να είναι ηλεκτρικό η μπαταριας.

Οι αναρτήσεις θα μεταφερθούν στο κατάλληλο νημα.

Απάντηση: Re: Κονταροπρίονο ρεύματος για περιστασιακή χρήση

Νόμιζα ότι η κίνηση σε κάποια ίσως μεταδίδεται με άξονα!
Ηλεκτρικό θέλω - μου τη σπάνε οι μπαταρίες που χαλάνε μετά από κάποιο καιρό. Έχω μπαλαντέζα και πρίζα κοντά.

Re: Κονταροπρίονο ρεύματος για περιστασιακή χρήση

Έχω ήδη ένα φτηνό ηλεκτρικό αλυσσοπρίονο αλλά χρειάζομαι ένα κονταροπρίονο για εντελώς περιστασιακή χρήση και υπάρχει η δυνατότητα ρεύματος.

Είδα αυτό αλλά μήπως είναι κακό το ότι έχει το μοτερ στην άκρη (ψηλά, στην αλυσσίδα) και είναι δύσχρηστο γιατί προσθέτει βάρος εκεί?

Υπάρχουν άλλα άραγε που έχουν το μοτέρ στην άλλη άκρη του κονταριού (εκεί που το κρατάμε) καί είναι πιό εύχρηστα? Αν ναί πόσο κάνουν?

Εννοείται ότι κάθε σχετική πληροφορία για τα κονταροπρίονα είναι ευπρόσδεκτη.

Νόμιζα ότι η κίνηση σε κάποια ίσως μεταδίδεται με άξονα!
Ηλεκτρικό θέλω - μου τη σπάνε οι μπαταρίες που χαλάνε μετά από κάποιο καιρό. Έχω μπαλαντέζα και πρίζα κοντά.

Καλησπέρα
Εχεις ένα δίκιο ώς πρός τό ζύγισμα τού κέντρου βάρους,άν έχει τό μοτέρ μπροστά,αλλά αυτό είναι ζήτημα ώς πρός τό σήκωμα του εργαλείου πρός τό κλαρί υπό κοπή,στό κόψιμο "στερεώνεται " στό υπό κοπή κλαρί καί δέν έχει βάρος,καί πάλι μετά έχει ένα ζόρι στό κατέβασμα,όλα τα παραπάνω λύνονται κατά 50 % μέ έναν αορτήρα.
Τώρα άν θέλεις ηλεκτρικό καί ζυγισμένο μέ τό μοτέρ πίσω καί μόνο τά γρανάζια καί τήν αλυσίδα μπροστά,είναι τό πολυεργαλείο διαιρούμενο τής Bosch καί τής Kraft πού έχουν τό μοτέρ πίσω καί αλλάζεις καί άλλα προσαρτήματα επάνω στό μοτέρ (χορτοκοπτικό,φυσητήρα,μπορντουροψάλλιδο).Eπειδή αναφέρεις γιά περιστασιακή χρήση δέν σου αναφέρω γιά Stihl πού είναι επαγγελματικά εργαλεία καί κατά πολύ ακριβότερα.

YΓ: Μήν υποβαθμίσεις τά εργαλεία κήπου μπαταρίας άν είναι γνωστή μάρκα τουλάχιστον,οι μπαταρίες δέν χαλάνε τόσο εύκολα.

Είναι τρομερή ευκολία (καί άς έχεις μπαλαντέζα καί μπρίζα κοντά) νά μήν έχεις καλώδια μέσα στά πόδια σου,νά έχεις ανεξαρτησία κινήσεων,να μην εξαρτάσαι από ηλεκτρικό ρεύμα,καί να μήν "τρώς" τα καυσαέρια στό πρόσωπο από τά βενζινοκίνητα είδικα σέ φραχτοκόπτες (τηλεσκοπικά μπορντουροψάλιδα) πού όταν κλαδεύει ο χειριστής τό γυρνάει επάνω κάτω,αριστερά δεξιά,καί παίρνουν "ευωδία εξάτμισης" ακόμα καί τά ρούχα.

Απάντηση: Re: Κονταροπρίονο ρεύματος για περιστασιακή χρήση

Καλησπέρα
Εχεις ένα δίκιο ώς πρός τό ζύγισμα τού κέντρου βάρους,άν έχει τό μοτέρ μπροστά,αλλά αυτό είναι ζήτημα ώς πρός τό σήκωμα του εργαλείου πρός τό κλαρί υπό κοπή,στό κόψιμο "στερεώνεται " στό υπό κοπή κλαρί καί δέν έχει βάρος,καί πάλι μετά έχει ένα ζόρι στό κατέβασμα,όλα τα παραπάνω λύνονται κατά 50 % μέ έναν αορτήρα.
Τώρα άν θέλεις ηλεκτρικό καί ζυγισμένο μέ τό μοτέρ πίσω καί μόνο τά γρανάζια καί τήν αλυσίδα μπροστά,είναι τό πολυεργαλείο διαιρούμενο τής Bosch καί τής Kraft πού έχουν τό μοτέρ πίσω καί αλλάζεις καί άλλα προσαρτήματα επάνω στό μοτέρ (χορτοκοπτικό,φυσητήρα,μπορντουροψάλλιδο).Eπειδή αναφέρεις γιά περιστασιακή χρήση δέν σου αναφέρω γιά Stihl πού είναι επαγγελματικά εργαλεία καί κατά πολύ ακριβότερα.

YΓ: Μήν υποβαθμίσεις τά εργαλεία κήπου μπαταρίας άν είναι γνωστή μάρκα τουλάχιστον,οι μπαταρίες δέν χαλάνε τόσο εύκολα.

Είναι τρομερή ευκολία (καί άς έχεις μπαλαντέζα καί μπρίζα κοντά) νά μήν έχεις καλώδια μέσα στά πόδια σου,νά έχεις ανεξαρτησία κινήσεων,να μην εξαρτάσαι από ηλεκτρικό ρεύμα,καί να μήν "τρώς" τα καυσαέρια στό πρόσωπο από τά βενζινοκίνητα είδικα σέ φραχτοκόπτες (τηλεσκοπικά μπορντουροψάλιδα) πού όταν κλαδεύει ο χειριστής τό γυρνάει επάνω κάτω,αριστερά δεξιά,καί παίρνουν "ευωδία εξάτμισης" ακόμα καί τά ρούχα.

Τα πολυεργαλεία bosch & Kraft πόσο κοστίζουν τελικά? Δεν ενδιαφέρομαι για τίποτε άλλα παρά μόνο για κονταροπρίονο. Σε αυτό το setup πόσο κοστίζουν?

Για βενζινοκίνητα δεν ενδιαφέρομαι, είναι και πιό ακριβά και θέλουν συντηρηση κλπ. Μια φορά το χρόνο θα κόβω μερικά κλαδιά ψηλά σε 3-5 μεγάλα δέντρα.
Αυτά με την μπαταρία σε μερικά χρόνια θα θέλουν μπαταρία και υποψιάζομαι θα είναι πανάκριβη. Και μάλλον δεν θα είναι τόσο δυνατά όσο του ρεύματος.
Γι αυτό λέω να μπλέξω με καλώδια και μπαλαντέζες...