Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Αν χάνει 1-2 μοίρες ρε Μήτσο τι το θές;
Εγώ λέω να καθίσεις στ´ αυγά σου... Μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις, αρκετές αγορές έχεις κάνει αυτό το διάστημα.
Θα περιμένεις και μόλις πάρεις μια ανάσα οικονομικά θα τσοντάρεις και θα πάρεις επώνυμο.
Θες τη γνώμη μου; ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ radial.

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Εγώ λέω να καθίσεις στ´ αυγά σου... Μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις, αρκετές αγορές έχεις κάνει αυτό το διάστημα.
Θα περιμένεις και μόλις πάρεις μια ανάσα οικονομικά θα τσοντάρεις και θα πάρεις επώνυμο.

Μπάμπη τό φαλτσοπρίονο τό σκέφτομαι σάν τόν γάιδαρο πού θέλει νά .... , πού λέμε καιρό τώρα καί όλο τό αναβάλω,δέν τό βιάζομαι γιατί δέν κάνω κάθε τόσο φαλτσοκοπές και κοπές σέ καδρόνια,και εγώ τής δικιάς σου άποψης στό ακριβό είμαι γιαυτό τό τρενάρω.
Radial δέν παίρνω μέ τίποτα (αν καί ποτέ μήν λές ποτέ λένε),γιατί θά κόβω έξω και θά είναι μανίκι 18-20 κιλά βγάλε-βάλε κάθε φορά,θέλω ένα ελαφρύ 7-8-9 κιλά νά είναι μανιτζέβελο.
Το μυαλό μού είναι στήν ουσία στό Bosch PCM 8 ,η στο Metabo KS216M

To θέμα είναι άν αξίζει τό παραπάνω κατοστάρικο γιά τά επώνυμα η είναι υπερτιμημένα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωτήρη ευχαριστώ,αλλά με τα μεταφορικά θά έρθουν κοντά στό Metabo και τό Bosch πού γράφω παραπάνω

Συνάδελφοι θέλω τήν βοήθεια τού κοινού,σκέφτομαι νά αγοράσω ένα φαλτσοπρίονο απλό,όχι radial (συρόμενο)
Το κόστος μέχρι 100 ευρώ βλέπω τό skil 1131
Αν καί τσίμπησε 20 ευρώ σέ διάστημα 2 μήνες το θέμα είναι ότι τό μαύρο στεφάνι στήν βάση είναι πλαστικό ABS καί κάπου μέ χαλάει αυτό φαλτσοπρίονο με πλαστική βάση,δέν ξέρω άν έχω δίκιο η άδικο,μετά βλέπω τό Bulle 63438
αλλά δέν έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στήν παραπάνω μάρκα,επίσης καί στά Einhell - Matrix - Scheppach
Μετά από αυτά ξεφεύγουμε πολύ ψηλά στά Eπώνυμα Bosch-Metabo κοντά στά 200 ευρώ,τί λέτε αξίζει το παραπάνω κατοστάρικο γιά επώνυμο ,τό θέμα είναι δέν με ενδιαφέρει τό Laser και να χάνει 1-2 μοίρες εντάξει μήν χάνει και 5-10 μοιρες,,αλλά η αξιοπιστία και η ασφάλεια.
Το skil το πειραμε για φιλο πριν κανα 7μηνο.
Μια χαρα!

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

+1000

Μπάμπη τό φαλτσοπρίονο τό σκέφτομαι σάν τόν γάιδαρο πού θέλει νά .... , πού λέμε καιρό τώρα καί όλο τό αναβάλω,δέν τό βιάζομαι γιατί δέν κάνω κάθε τόσο φαλτσοκοπές και κοπές σέ καδρόνια,και εγώ τής δικιάς σου άποψης στό ακριβό είμαι γιαυτό τό τρενάρω.
Radial δέν παίρνω μέ τίποτα (αν καί ποτέ μήν λές ποτέ λένε),γιατί θά κόβω έξω και θά είναι μανίκι 18-20 κιλά βγάλε-βάλε κάθε φορά,θέλω ένα ελαφρύ 7-8-9 κιλά νά είναι μανιτζέβελο.
Το μυαλό μού είναι στήν ουσία στό Bosch PCM 8 ,η στο Metabo KS216M

To θέμα είναι άν αξίζει τό παραπάνω κατοστάρικο γιά τά επώνυμα η είναι υπερτιμημένα.

Σωτήρη ευχαριστώ,αλλά με τα μεταφορικά θά έρθουν κοντά στό Metabo και τό Bosch πού γράφω παραπάνω

Ειναι απο τα εργαλεια που το επωνυμο προσφερει ευκολιες και ποιοτητα αλλα και η κινεζια θα κανει απολυτα την δουλεια της.
Δεν εχεις κινουμενα περιεργα μερη και οπου δεν εχει ακριβεια το φερνεις ανετα. Οσο για το λειζερ ακομα και σε επωνυμο εγω δεν θα το εμπιστευομουν, γιατι ποτε δεν ξερεις αν και ποτε θα κουνηθει.

Και εδω εχω λιγο ψαχτει για καποιον φιλο που ηθελε.

Υπαρχει το ραντιαλ του lidl με μοναδικο μειονεκτημα ο μικρος δισκος και το απλο και θεωρω οτι αξιζουν τα λεφτα τους.

Σε ραντιαλ με μεγαλο δισκο μονο το Bulle με 185 ευρω φαινεται να αξιζει και ειναι φτηνο.

Εγω προσωπικα θα πηγαινα σε 250 δισκο (ειναι απαραιτητος) και ραντιαλ (αξιζει και τα λεφτα και το εξτρα βαρος) αλλα οχι σε επωνυμο. Οχι οτι δεν αξιζουν τα λεφτα τους αλλα επειδη μπορω να κανω την ιδια δουλεια με 150 ευρω λιγοτερα, δεν θα τα εδινα.

Ειναι απο τα εργαλεια που το επωνυμο προσφερει ευκολιες και ποιοτητα αλλα και η κινεζια θα κανει απολυτα την δουλεια της.
Δεν εχεις κινουμενα περιεργα μερη και οπου δεν εχει ακριβεια το φερνεις ανετα. Οσο για το λειζερ ακομα και σε επωνυμο εγω δεν θα το εμπιστευομουν, γιατι ποτε δεν ξερεις αν και ποτε θα κουνηθει.

Γιιαυτο η Dewalt δεν εχει lazer.

Ευχαριστώ συνάδελφο oi προτάσεις σας θά μελετηθούν αναλυτικά.

Τό laser όπως λέει ο Γιάννης δέν τό εμπιστεύομαι ούτε εγώ,έχω μιά σέγα μέ λέιζερ B&D,αλλά ποτέ δέν τό ανοίγω,προτιμώ τήν σιγουρά να κατεβάζω τόν δίσκο μέ σβηστό μοτέρ στήν γραμμή κοπής νά φέρνω τό ξύλο στό ακριβώς μέρος,νά τό σφίγγω μέ τόν σφιγκτήρα και μετά να κόβω.
Είπα δέν θέλω radial,δώστου όλοι radial :flipout:,βέβαια τό καταλαβαίνω έχετε δίκιο μέ τό radial ανεβαίνουν οι δυνατότητες κατά πολύ,αλλά και ο όγκος αποθήκευσης καί τό βάρος τό κάνουν νά τό σκέφτομαι αρνητικά,αλλά βλέπουμε.

Εγω παλι που ηθελα να παρω το maktek, (νυν makitek) να συμπληρωσει το parkside και τωρα μου περναει απο το μυαλο ενα μεγαλο μοντελο, τι να κανω...
Θελω και ενα τριβειο σταθερο, πχ κυκλικο για μικροδουλειες...πολλα θελω...

Δημήτρη εγώ έχω από το καλοκαίρι φέτος το απλό του lidl...θα ήθελα να είχα βρει και αγοράσει το radial του lidl...αλλά έβγαλε το απλό και όχι το άλλο....οι κοπές είναι καθαρές και ίσιες, τόσο σε κάθετα όσο και σε φάλτσα.
αυτό με το μικρό βάρος και όγκο το καταλαβαίνω απόλυτα...αυτό το απλό του λιντλ είναι "παιδικό" πιάνει ελάχιστο χώρο, σηκώνεται με το ένα χέρι κλπ....αλλά σου λείπε αφάνταστα το πλάτος κοπής ενός συρόμενου.

Μεγάλο μοντέλο βεβαίως βεβαίως...
Το θέμα όμως δεν είναι τι περνάει απ´ το μυαλό σου αλλά τι περνάει απ´ την τσέπη σου.

Δημήτρη εγώ έχω από το καλοκαίρι φέτος το απλό του lidl...θα ήθελα να είχα βρει και αγοράσει το radial του lidl...αλλά έβγαλε το απλό και όχι το άλλο....οι κοπές είναι καθαρές και ίσιες, τόσο σε κάθετα όσο και σε φάλτσα.
αυτό με το μικρό βάρος και όγκο το καταλαβαίνω απόλυτα...αυτό το απλό του λιντλ είναι "παιδικό" πιάνει ελάχιστο χώρο, σηκώνεται με το ένα χέρι κλπ....αλλά σου λείπε αφάνταστα το πλάτος κοπής ενός συρόμενου.

Ευχαριστώ Σωτήρη,αυτό τό "παιδικό" θέλω γιατί δέν έχω καί χώρο,είμαι στριμωγμένος.
Γιά συρόμενο έχω καί τά δισκοπρίονα χειρός συνάδελφοι. :grinning-smiley-043

Μεγάλο μοντέλο βεβαίως βεβαίως...
Το θέμα όμως δεν είναι τι περνάει απ´ το μυαλό σου αλλά τι περνάει απ´ την τσέπη σου.

Απο τη τσεπη περναει μονο κρυος αερας...που και που μερικα χαρτονομισματα αξιας...

Ευχαριστώ Σωτήρη,αυτό τό "παιδικό" θέλω γιατί δέν έχω καί χώρο,είμαι στριμωγμένος.

Και γω δεν εχω χωρο αποκλειστικο για εργαλεια και δουλειες. Απλα αμα τυχεινκαποιο μεγαλο προτζεκτ "αφαιρω" αυροκινητα απο το γκαραζ. Ετσι δεν μπορω να κανω πολλες ξεχωριστες θεσεις εργασιας, ουτε καν για αποθηκευση.

Δημητρη, ξαναεβγαλε το amazon warehousedeals 'μεταχειρισμενη' σεγα παγκου με τιμη 110 λιρες ΜΕ τα μεταφορικα!! Παραδιδει Ελλαδα.

https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00V4HNE2Y/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used

Αυτη δεν ειναι κλασικη σεγα παγκου. Παιρνει πριονια σαν την σεγα χειρος και το πανω τμημα μαλλον ειναι ελευθερο. Ειναι οπως λενε και αυτοι μια ανποδογυρισμενη σεγα.

Εγω εχω το οικονομικο skil και το εχω δουλεψει αρκετα εδω και εναμισι χρονο. Για κατι λιγοτερο απο 80 που το ειχα παρει τοτε, το θεωρω πολυ καλη αγορα. Μου εχουν λειψει σιγουρα οι επιπλεον δυνατοτητες ενος radial αλλα δεν εχω χωρο να αποθηκευσω οποιοδηποτε μεγαλυτερο. Για να το εχω μονιμα στημενο, ουτε λογος.
Οσον αφορα την ακριβεια του, θελει να το ελεγχεις και να το ρεγουλαρεις πριν την κοπη, αν το εχεις αλλαξει γωνια προηγουμενως. Το δικο μου χανει κατι λιγοτερο απο μια μοιρα, ειναι αντιληπτο μονο στα πιο μεγαλα κομματια που ειναι κοντα στα ορια του εργαλειου. Επισης λαβε υπ'οψιν οτι ειναι σχεδιασμενο για χειρισμο με το δεξι χερι μονο. Ενα τετοιο εργαλειο θεωρω οτι πρεπει να ειναι αμφιδεξιο.
Κατα τ'αλλα εχει αρκετη δυναμη να κοψει οποιοδηποτε ξυλο στις επιτρεπομενες διαστασεις και ο δισκος του κανει πολυ καθαρη κοπη. Η αρθρωση του ειναι στιβαροτατη, οπως και ολη η κατασκευη του γενικοτερα. Μην σε πειραζει η πλαστικη βαση, ειναι πολυ σταθερη. Εχει και υποδοχη για σκουπα, αλλα και παλι ξεφευγει πριονιδι τριγυρω, οπως και σε πολλα ακριβοτερα.
Γενικα ειμαι ικανοποιημενος απο το συγκεκριμενο, για τους λογους που το επελεξα και για τα χρηματα που εδωσα. Αν παντως ειχα τον χωρο, θα το ειχα πουλησει και θα ειχα παρει radial.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτη δεν ειναι κλασικη σεγα παγκου. Παιρνει πριονια σαν την σεγα χειρος και το πανω τμημα μαλλον ειναι ελευθερο. Ειναι οπως λενε και αυτοι μια ανποδογυρισμενη σεγα.

Χαιρομαι που εισαι λεπτολογος:))

Φανταζομαι οτι σαν 'κλασσικη σεγα παγκου' εννοεις την 'επιτραπεζια σεγα' (scroll saw=πριονι κυλισης).
Δυστυχως ομως αυτο το εργαλειο μονο σαν 'σεγα παγκου' μπορει να αποδοθει πιο σωστα στα Ελληνικα ειτε 'παγκοσεγα' (δοκιμος ορος), οπως το δισκοπριονο παγκου/παγκοπριονο (table saw).

Η εταιρεια βεβαια το αποκαλει 'table saw' (παγκοπριονο) ενω στην ουσια προκειται περι ενος 'table jigsaw' (~παγκοσεγα/σεγα παγκου).

'Αναποδη σεγα' ειναι η σεγα χειρος που βαζουμε αναποδα σε βασεις οπως της wolfcraft, της Neutechnik, κλπ. Αυτο το εργαλειο εχει μηχανισμο που δεν αποσπαται.

Οντως παιρνει λαμες σαν την σεγα χειρος και το πανω τμημα δεν ειναι ελευθερο, εχει οδηγο. Κατ' εμε, το μειονεκτημα της ειναι ο θορυβος. Το εργαλειο εν λειτουργια ειναι ενοχλητικα θορυβωδες.

Σε καθε περιπτωση ειναι ενα ιδιαιτερο εργαλειο που δεν εχει ακομα 'Ελληνικη' ονομασια. Επειδη το scroll saw εχει καπαρωσει τον ορο "επιτραπεζια σεγα", θα προτεινα για αυτο το εργαλειο την ονομασια "παγκοσεγα" :)

Δημητρη, ξαναεβγαλε το amazon warehousedeals 'μεταχειρισμενη' σεγα παγκου με τιμη 110 λιρες ΜΕ τα μεταφορικα!! Παραδιδει Ελλαδα.

https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00V4HNE2Y/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used

Μιχάλη ευχαριστώ πολύ,αλλά θά τήν τιμήσω όταν καί άν τήν φέρει καινούργια τελικά.

Εγω εχω το οικονομικο skil και το εχω δουλεψει αρκετα εδω και εναμισι χρονο. Για κατι λιγοτερο απο 80 που το ειχα παρει τοτε, το θεωρω πολυ καλη αγορα. Μου εχουν λειψει σιγουρα οι επιπλεον δυνατοτητες ενος radial αλλα δεν εχω χωρο να αποθηκευσω οποιοδηποτε μεγαλυτερο. Για να το εχω μονιμα στημενο, ουτε λογος.
Οσον αφορα την ακριβεια του, θελει να το ελεγχεις και να το ρεγουλαρεις πριν την κοπη, αν το εχεις αλλαξει γωνια προηγουμενως. Το δικο μου χανει κατι λιγοτερο απο μια μοιρα, ειναι αντιληπτο μονο στα πιο μεγαλα κομματια που ειναι κοντα στα ορια του εργαλειου. Επισης λαβε υπ'οψιν οτι ειναι σχεδιασμενο για χειρισμο με το δεξι χερι μονο. Ενα τετοιο εργαλειο θεωρω οτι πρεπει να ειναι αμφιδεξιο.
Κατα τ'αλλα εχει αρκετη δυναμη να κοψει οποιοδηποτε ξυλο στις επιτρεπομενες διαστασεις και ο δισκος του κανει πολυ καθαρη κοπη. Η αρθρωση του ειναι στιβαροτατη, οπως και ολη η κατασκευη του γενικοτερα. Μην σε πειραζει η πλαστικη βαση, ειναι πολυ σταθερη. Εχει και υποδοχη για σκουπα, αλλα και παλι ξεφευγει πριονιδι τριγυρω, οπως και σε πολλα ακριβοτερα.
Γενικα ειμαι ικανοποιημενος απο το συγκεκριμενο, για τους λογους που το επελεξα και για τα χρηματα που εδωσα. Αν παντως ειχα τον χωρο, θα το ειχα πουλησει και θα ειχα παρει radial.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ Κώστα,εσύ καί ο Πάνος πού τό έχετε δουλέψει μού είπατε καλά λόγια.
Οταν λες να το ρεγουλάρεις πρίν τήν κοπή μόνον όταν θές νά κόψεις φάλτσο και το μετακινείς σέ μοίρες,εννοείς μέ αλλενόβιδες όπως έχω δεί κάτι άλλα πού βάζουν γωνία κάθετα-οριζόντια τό ρεγουλάρουν καί τέρμα,η απλά μέ τόν σφιγκτήρα πίσω δεξιά πού κρατάει τήν περιστρεφόμενη βάση ? γιατί τό περιεργαζόμουν σχολαστικά πάνω-κάτω στό Leroy-Merlin πού τό έχει 80 ευρώ (πιό φτηνά από όλους)
Συμφωνώ γιά τό radial αλλά έτσι,θέλει χώρο γιά νά τό στήσει κάποιος μόνιμα στό εργαστήρι,καί άν κόβει μέσα θέλει καί σκούπα καί καί καί .....

Last edited: