Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Να κοιταξεις και στον Παυλατο Στελλιο.

Ο Παυλατος δεν έχει δόσεις.

Στέλιο, θα πρέπει αρχικά να κάνεις μία τηλεφωνική έρευνα σε μερικά μαγαζιά..."αγοράζοντας" από τον ένα και "πουλώντας" στον άλλον...λέγοντας ότι είσαι από Θεσσαλονίκη και θες ένα από τα δύο μοντέλα.
εάν μπορείς να καλύψεις την διαφορά, περίπου 150 , ανάμεσα στα δύο παγκοπρίονα...τότε προφανώς να προτιμήσεις το dewalt.

Άκουσα πως η Dewalτ έστειλε νέους καταλόγους και η τιμή πήγε στα 590 .
Ο Παυλάτος μόνο, που δεν το έχει στοκ, έχει ανανεωμένη τιμή.

όταν γράφει "κατόπιν παραγγελίας" ´φοβάμαι ότι σημαίνει ότι ούτε η Dewalt το έχει άμεσα διαθέσιμο , αλλά πρέπει να το φέρουν με παραγγελία απέξω , και έτσι ανεβαίνει το κόστος. Ρώτησέ το .Πιστεύω αν το βρεις κάπου ετοιμοπαράδοτο με 500 δεν το συζητάμε καθόλου , το χτυπάς αβλεπί , αν φυσικά σε ενδιαφέρει. Από το κακό στο χειρότερο πάει η αγορά.

Ηθελα να παρω τηλεφωνα σημερα να ρωτησω αλλα δεν προλαβα. Ελπιζω αυριο.

Ο Παυλατος το εχει και πιο ακριβο οντως. Η αληθεια ειναι οτι αυτη την περιοδο οι δοσεις (2-3) με εξυπηρετουν. Αν παρολαυτα η τιμη ειναι αρκετα καλη με μετρητα, θα το σκεφτω σοβαρα.

Παντως αρχισα να ψηνομαι πολυ σοβαρα για το dewalt.

Έχω και εγώ το pts από πολύ λίγο που το χρησιμοποίησα το πλάτος του με περιόρισε αρκετά. (το είχα πάρει όμως πολύ φθηνά σε προσφορά από το you)

Καλησπερα σας, μετα απο καιρο. Αν και δε γραφω συχνα - σχεδον καθολου δηλαδη - διαβαζω το φορουμ σε καθημερινη βαση. Ελπιζω να ρωταω στο καταλληλο θεμα.

Μιας και η τελευταια μου αγορα (bosch pbd 40) εχει κανενα εξαμηνο που εγινε, αρχισε να με τρωει το χερι μου. Σκεφτομουν επιτελους για δισκοπριονο παγκου και πιο συγκεκριμενα το bosch pts 10 μιας και ειναι πιο κοντα στο budget μου. Αυτα που διαβαζω γενικα ειναι και καλα και ασχημα. Προφανως θα γινει ερασιτεχνικη χρηση.

Το εχει καποιος απο εδω; τι αποψη εχετε γενικα για το συγκεκριμενο; Εχω καποια εναλλακτικη που μου διαφευγει;
Εγώ σαν λάτρης των γραμμικων νηματων, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο θέμα για το pts 10.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=140637

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λοιπον... Μιας και πλησιαζουν τα γενεθλια μου την επομενη εβδομαδα θα παραγγειλω το δωρο μου. Ειμαι ομως σε δίλημμα.

Ειχα σκοπο να αγορασω το το B&C KS1300 με σκοπο να το βαλω κατω απο τον παγκο με φυσικα και την δυνατοτητα ως χειρος (:Banane0:) οταν χρειαζοταν.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7931

Ομως αν κατσω να φτιαχνω και φραχτες και να ανοιγω τρυπες στο παγκο και να καθομαι να ευθυγραμμιζω οσο επιτρεπει το DIY και φυσικα να παρω εναν καλυτερο δισκο ( αλλα 30 )

Μπηκα σε σκεψεις να παρω ενα einhell TC-TS 2025 ECO
http://www.praktiker.gr/p/diskopriono-pagkou-einhell-tc-ts-2025-eco-7286

Μεγαλυτερο υψος κοπης απο το DIY ανεξαρτητο για να μην χαλαω τον παγκο και υποθετω πιο ευκολο στο καλιμπραρισμα και τις ευθυγραμισεις. Αν ειχα τα λεφτα θα πηγαινα στο αλλο το πορτοκαλι einhell στα 250 . Αλλα δεν τα εχω. Βασικα και τα 139 αν τα δωσω , με βαρια καρδια θα τα δωσω.

Τι λετε;

Σε αυτή τη κατηγορία τιμής σαφέστατα του Πάγκου , όπως λέει και ο Λύγκας . Παλιά το είχα ψάξει πολύ το θέμα ,είχα κάνει και ένα μικρο review για ένα ένα sheppach , και κατέληξα ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία μηχανημάτων το 745 της Dewalt είναι η βάση που ξεκινάς για κάτι σοβαρό , όλα στην πιο κάτω κατηγορία , είναι λίγο πολύ τα ίδια . Το fence είναι απολύτως καθοριστικός παράγοντας για να βγάζεις πραγματικά ίσες κοπές , και εκεί το 745 δεν παίζεται .Συμπέρασμα : του πάγκου είναι καλύτερη λύση και φυσικά η πιο φτηνή .

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Τέτοιες αγορές γίνονται μια φορά με προοπτική 20ετιας οπότε θεωρώ αξίζει.

Συμφωνω!

Πάγκου!! Ακόμα Κ μακιτα να βάλεις από κάτω, δεν είναι καθόλου εύκολο να πετύχεις το αποτέλεσμα του εργοστασίου.

Εγώ σαν λάτρης των γραμμικων νηματων, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο θέμα για το pts 10.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=140637

Δεν το ειχα παρει πρεφα αυτο το θεμα. Ευχαριστω για την υποδειξη!

20ετια δεν ξερω αν βγαζουν τα μηχανηματα πλεον αλλα πιστευω 10ετια σιγουρα. Ελπιζω μεσα ατον επομενο μηνα να προχωρησω στην αγορα.

Αυτο στο λινκ ειναι υδραυλικο, αν κρινω απο τα "μαρκουτσια" του λαδιου που βλεπω.

Χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν νομιζω οτι μεγαλο μερος απο τα παραπανω, θα επρεπε να γραφονται εδω
ή να μεταφερθουν ολα εδω και να γινει ο τιτλος επιλογη δισκοπριονου, γιατι πολλες φορες οταν μιλατε για παγκου, μεσα στην συζητηση αναφερονται και πολλα χειρος, ως λυση για DIY παγκο.

Τελος ενω εχει αναλυθει πολλες φορες η αγορα δισκοπριονου, δεν εχει συζητηθει εκτενως η επιλογη των δισκων. Θεωρω οτι ειναι ενα σημαντικο κομματι (ισως το πιο σημαντικο) γιατι εχει να κανει και με την ασφαλεια.
Αυτοι που πραγματικα ξερουν, αλλα και εχουν αναγκαστει να μαθουν λογω δουλειας και εμπειριας, ας δωσουν τα φωτα, τους γιατι π.χ. δεν πρεπει να κοψω μελαμινη με ενα δισκο 8 δοντιων που εχει επανω το πανακριβο χειρο - παγκοπριονο που μολις αγορασα (λεω εγω, μπορει και να κοβεται).
Η ποια ειναι καλη και οικονομικη λυση για ενα "ολα τα σφαζω" δισκο, και τι πρεπει να προσεχθει και σε ποιο υλικο.
Δεν ξερουν ολοι αγγλικους τεχνικους ορους, για να διαβαζουν στα αγγλικα, και καλο θα ηταν να φτιαξουμε και κατι χρησιμο στη γλωσσα μας (που θα προσελκυσει και πιο πολλους επισκεπτες).

Και για να κανω και την αυτοκριτικη μου, μερος του παραπανω θα επρεπε να εχει γραφτει εδω

καλησπερα σε ολους και ευχαριστω για τις ωραιες συμβουλες που εχω διαβασει εδω μεσα και ετσι σιγα σιγα ξεκινω να μαστορευω μονος μου επιτελους καποια πραγματα. θα θελα την βοηθεια σας για επιλογη κομπρεσερ αερα και πιστολιου βαφης για να ξεκινησω το ασταρωμα στα καγκελα. εκανα την αρχη με ρολο και πινελο στο πρωτο απο τα 50 που υπαρχουν και πραγματικα εφτασα στο αμην...λεω θα μου παρει 6 μηνες να τελιωσω κουτσα κουτσα...οποτε η μονη λυση ειναι το κομπρεσερ. εχετε να προτεινετε καποια πραγματα που πρεπει να προσεξω προς την αγορα κομπρεσερ-πιστολιου? χρειαζεται και αλλα εξαρτηματα? το πιστολι να εχει την τροφοδοσια απο πανω η απο κατω λογω ασταριου? ποσα hp και λιτρα θα μου κανουν την ζωη πιο ευκολη για το βαψιμο? μολις τελειωσω με τα καγκελα το κομπρεσερ θα χρησιμοποιειται ειτε στο αμαξι ειτε για βαφη ξυλων μολις ολοκληρωσω το μικρο εργαστηρι που λεω να φτιαξω διαβαζοντας απο ολους εσας. ευχαριστω μαστορες!

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλησπερα σε ολους και ευχαριστω για τις ωραιες συμβουλες που εχω διαβασει εδω μεσα και ετσι σιγα σιγα ξεκινω να μαστορευω μονος μου επιτελους καποια πραγματα. θα θελα την βοηθεια σας για επιλογη κομπρεσερ αερα και πιστολιου βαφης για να ξεκινησω το ασταρωμα στα καγκελα. εκανα την αρχη με ρολο και πινελο στο πρωτο απο τα 50 που υπαρχουν και πραγματικα εφτασα στο αμην...λεω θα μου παρει 6 μηνες να τελιωσω κουτσα κουτσα...οποτε η μονη λυση ειναι το κομπρεσερ. εχετε να προτεινετε καποια πραγματα που πρεπει να προσεξω προς την αγορα κομπρεσερ-πιστολιου? χρειαζεται και αλλα εξαρτηματα? το πιστολι να εχει την τροφοδοσια απο πανω η απο κατω λογω ασταριου? ποσα hp και λιτρα θα μου κανουν την ζωη πιο ευκολη για το βαψιμο? μολις τελειωσω με τα καγκελα το κομπρεσερ θα χρησιμοποιειται ειτε στο αμαξι ειτε για βαφη ξυλων μολις ολοκληρωσω το μικρο εργαστηρι που λεω να φτιαξω διαβαζοντας απο ολους εσας. ευχαριστω μαστορες!

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν εχεις χωρο και χρημα παιρνεις ενα 100lt με την μεγαλυτερη παροχη που θα βρεις. Αν οχι πας σε οτι μπορεις να αγορασεις με τα λεφτα που δινεις παλι σε οσο μεγαλυτερη παροχη μπορεις.
Για το ανω ή κατω δοχειο οι αποψεις ειναι διαφορες. Εγω προτιμω τα ανω δοχειου.

Για τα καγκελα συγκεκριμενα και επειδη το φινιρισμα σε αυτα δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις θα κανεις δουλεια και με ενα μικρο κομπρεσσερ. Αυτο που ειναι σημαντικο κατα την αποψη μου και ειδικα επειδη θελεις να κανεις πρωτη βαφη σε καγκελα ειναι να αγορασεις ενα πιστολι HVLP και μαλισα οσο μικροτερο γινεται. Τα καγκελα με πιστολι ειναι ο βασιλιας της φύρας στο χρωμα. Δηλαδη πανω απο το μισο χρωμα που θα χρησιμοποιησεις θα φευγει στον αερα και αρα θα χρειαζεσαι πανω απο 2 φορες περισσοτερο χρωμα και ασταρι σε σχεση με ρολο ή πινελο. Για να μειωθει το χαμενο χρωμα πρεπει να χρησιμοποιησεις το μικροτερο σε μεγεθος πιστολι HVLP που θα βρεις (μπορει πας και σε LVLP αλλα για μεγαλυτερες επιφανειςες θα βαφεις αρκετα πιο αργα) ωστε να εχεις μικρη πιεση αλλα και να πετυχεις μικρη βενταλια στην ρυθμιση του μπεκ. Περαιτερω και αναλογα με το ιξωδες του ασταριου ισως χρειαστεις ξεχωριστα μπεκ, αλλο για το ασταρι και αλλο για το χρωμα.

Παντως για εναν ερασιτεχνη η αγορα κομπρεσσερ γινεται για μια φορα και πρεπει να ειναι σωστη. Το ιδιο και τα πιστολια. Εχε υπ' οψιν σου οτι υπαρχουν πιστολια που δεν κανουν για χρωματα νερου γιατι δεν ειναι 100% ανοξειδωτα. Ενας ερασιτεχνης χρειαζεται ενα-δυο πιστολια οπωσδηποτε νερου για να μπορει να βαφει με ολα τα μεσα.