Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Αυτη τη στιγμη εγω εχω το κλασσικο παγκοπριονο της einhell. Εχω αλλαξει τον φραχτη με δικια μου κατασκευή και ειναι μια χαρα.
Αν ειχα διαθέσιμο το ποσο θα επαιρνα αυτο
https://www.papadopoulostools.com/product/epitrapezio-diskopriono/

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ψηλέ σ'ευχαριστώ για το λινκ, έχει ενδιαφέρον το μεγάλο τραπέζι του.

To είδα (almaz μεγειές), και ήθελα να ρωτήσω πως κατέληξε στην συγκεκριμένη επιλογή. Η τιμή είναι σούπερ, το σύστημα του φράκτη όμως νομίζω είναι αδύναμο σημείο και ίσως θέλει πατέντες κάποια στιγμή.

Και ένα update για το dewalt αν τυχόν ενδιαφέρει και άλλους:
Το DW745 έχει καταργηθεί και επίσης ό,τι απόθεμα έχει εξαφανιστεί από τα ράφια. Διάφορα ελληνικά μαγαζιά το εμφανίζουν στο σαιτ τους ακόμα ως διαθέσιμο αλλά πρόκειται για λάθος. Οπότε μόνο σε μεταχειρισμένο πλεον. Αν κανείς το βρει ξεχασμένο σε κάποιο ράφι, θεωρώ ότι δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία.

Οι αντικαταστάτες του είναι το μικρότερο σε δίσκο DWE7485 (500ευρώ στο σκρουτζ) και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις πάγκου DWE7492 στα 800 ευρώ (αλλά σηκώνει παζάρεμα). Επίσης στο DWE7492 υπάρχει έλλειψη αυτή τη στιγμή και οι περισσότεροι δεν το έχουν ετοιμοπαράδοτο.

Έχω χάσει επεισόδια πάντως. Πέρσι τέτοια εποχή είχα στο μυαλό μου ότι θα πάει κάτι λιγότερο από 500αρικο. Τελικά έτυχαν διάφορα, αναβλήθηκε και ένα χρόνο μετά το τοπίο άλλαξε τελείως.

Προς το παρόν αναμονή και χάζεμα στα διάφορα reviews...

Και το bulle που ήθελα κι εγώ και είχα καταλήξει, σταμάτησε το το φερνει. Και δεν γνωρίζει κάποιος κάτι για αντικαταστατη ακόμα.

Καλησπέρα σε όλους, ασχολούμε κυρίως με κατασκευές από ξύλα παλέτας και μέχρι τώρα έκανα την δουλειά μου με ένα φορητό δισκοπρίονο από τα lidl, το PHKSA 12-Li A1, τώρα λοιπόν ψάχνω κάτι δυνατότερο αλλά όχι πολύ μεγαλύτερο. Να προσθέσω ότι για όποιο και να αγοραστεί θα φτιάξω και βάση-οδηγό κοπής (με το parkside αυτό δεν ήταν εύκολο καθώς η απόσταση από το μοτέρ μέχρι την βάση είναι κάτω από 7mm και λύγιζει η μικρή ράγα της βάσης με αποτέλεσμα να κόβει στραβά).
Τα δύο που βρήκα και με καλύπτουν είναι το
και φυσικά το

Το ερώτημα είναι, αξίζει τα παραπάνω χρήματα το bosch για την περιστασιακή χρήση που θα του κάνω ή να αγοράσω το skil και να επενδύσω αργότερα σε ένα καλύτερο δίσκο;

ΥΓ. Πάντως αυτό που μου άρεσε πολύ, μόλις το είδα, είναι το https://blackanddeckercenter.gr/400w-mini-circular-saw-bes510-qs , αλλά, πέρα του ότι δεν το έχουν πολλά μαγαζιά, οι δυσεύρετοι δίσκοι και η απουσία πλαγιοκοπής (όχι ότι την χρησιμοποιώ συχνά, άλλωστε θα έχω και το parkside αν χρειαστεί) με αποτρέπουν από την αγορά του.

Εγω παντως δεν θα εψαχνα εφαμμιλο δισκοπριονο.....
Αυτο που εχεις εχει μικρο βαθος κοπης και σε μελλοντικη χρηση θα σου χρειαστει.....
Επισεις 700-850w δεν θεωρουνται πολλα για δισκοπριονο και σε σκληρο ξυλο θα εχεις θεματα.....

Εγω θα προτεινα με βαση το burget σου τα τρια παρακατω....

Επισεις εαν δεν σε βιαζει η αγορα μπορεις να παρεις αυτο του lidl(1350w) που βγαινει στα 40 ευρω και το εχω στην κατοχη μου και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος....

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου, η αλήθεια είναι ότι έτσι το είχα σκεφτεί κι εγώ, ένα μεγαλύτερο θα με κάλυπτε και για πιο δύσκολες κοπές στο μέλλον.
Όμως φοβάμαι ότι για την χρήση που το θέλω μάλλον δεν θα με βολέψει ιδιαίτερα κυρίως λόγω βάρους. Όσον αφορά το βάθος κοπής μόνο σε πλαγιοκοπή είχα θέμα με το parkside οπότε πιστεύω με το bosch ή το skil θα είμαι εντάξει.
Αυτό του lidl στα 1350 είναι πολύ ωραία περίπτωση, αν το έβρισκα, θα το έπαιρνα (κυρίως λόγω χαμηλής τιμής) και αν δεν με βόλευε για τα απλά, θα το κράταγα ως δεύτερο για τα πιο δύσκολα (ή μετατροπή σε παγκοπρίονο).

απορω πως εισαι τοσο ευχαριστημενος με το PHKSA 12-Li A1 για να κοβεις παλετοξυλα
επειδη το εχω, κολλαει ευκολα και θελει σιγα σιγα!

το PHKS 1350 ειναι πολυ καλο, εχει πολλη στιβαρη βαση

Μα δεν είπα ότι είμαι ευχαριστημένος πια, όταν το είχα πάρει με κάλυπτε (είχε και καλή τιμή για φορητό με μπαταρία), έκανα 3-4 κοπές το χρόνο, σιγά σιγά αλλά τις έκανα.
Του είχα βάλει και δίσκους της dexter αλλά δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά σε σχέση με τον εργοστασιακό, δεν ξέρω με τον bosch των 85mm αν θα βελτιωνόταν.
Απλά τώρα θέλω κάτι μικρό με ρεύμα.

Αν το θέλεις αποκλειστικά για κατασκευές με παλετόξυλα μήπως θα σε βόλευε μια σέγα αντί για δισκοπρίονο;
Έχει μικρό μέγεθος & βάρος.
Σαν ιδέα το θέτω

Σέγα ήταν το πρώτο μου κοπτικό εργαλείο, πολλά χρόνια πριν, αλλά δεν είναι για ευθείες κοπές μεγάλου μήκους, γι'αυτό και πήρα αργότερα, όταν το βρήκα, το parkside. Ήθελα να κόψω κατά μήκος κάτι ξύλα παλέτας, κάτι που με την σέγα είναι πιο δύσκολο.
Εντάξει για να τα λέμε όλα, το PHKSA 12-Li A1 δεν είναι κακό εργαλείο, άλλωστε δεν προορίζεται για την χρήση που του κάνω εγώ, δεν έχει ούτε την δύναμη, ούτε την διάρκεια μπαταρίας που απαιτείται. Δύο-τρία ξύλα παλέτας του 1,20 θα τα κόψει κατά μήκος με λίγη υπομονή, μετά θα μείνει από μπαταρία. Τώρα αν κάποιος θέλει περιστασιακά να κόβει καμιά μελαμίνη, OSB κλπ ή κανά πολυκαρβονικό είναι τέλειο. Δηλαδή αν ήταν ρεύματος και λίγο πιο δυνατό δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, το μέγεθός του είναι ιδανικό για μένα.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου, η αλήθεια είναι ότι έτσι το είχα σκεφτεί κι εγώ, ένα μεγαλύτερο θα με κάλυπτε και για πιο δύσκολες κοπές στο μέλλον.
Όμως φοβάμαι ότι για την χρήση που το θέλω μάλλον δεν θα με βολέψει ιδιαίτερα κυρίως λόγω βάρους. Όσον αφορά το βάθος κοπής μόνο σε πλαγιοκοπή είχα θέμα με το parkside οπότε πιστεύω με το bosch ή το skil θα είμαι εντάξει.
Αυτό του lidl στα 1350 είναι πολύ ωραία περίπτωση, αν το έβρισκα, θα το έπαιρνα (κυρίως λόγω χαμηλής τιμής) και αν δεν με βόλευε για τα απλά, θα το κράταγα ως δεύτερο για τα πιο δύσκολα (ή μετατροπή σε παγκοπρίονο).
Κι ομως το βαρος ευθυνεται σε μεγαλο βαθμο για τις ισιες κοπες καθος το εργαλειο κατα την κοπη εχει σταθεροτητα.....
Κατω απο 3.5 με 4 κιλα δυσκολα θα βρεις σοβαρο εργαλειο καθως και η ποιοτητα κατασκευης παιζει το ρολο της.....
Ισως θα πρεπει να αναθεωρησεις λιγο του τι θες βαζοντας στην εξισωση ακομη και την χρηση σε σοβαροτερα πραγματα στο μελλον ωστε να καλυψεις μια μεγαλυτερη γκαμα εργασιων....

• Like
Reactions: nickolas
Μαζί σου φίλε μου, το μεγαλύτερο δισκοπρίονο θα ήταν μια σοφότερη αγορά. Όμως, και λάθος μου που δεν το ανέφερα νωρίτερα, όλες τις μικροκατασκευές μου τις κάνω στο μπαλκόνι πάνω σε ένα πτυσόμενο πάγκο εργασίας (parkside κι αυτός), οπότε δεν έχω την δυνατότητα να κάνω πιο βαριά πράγματα στο άμεσο μέλλον. Τώρα αν αργότερα αλλάξει κάτι και βρεθεί χώρος να το κάνω σαν εργαστήριο τότε ναι θα έπερνα κάτι πιο δυνατό ή ίσως και ένα παγκοπρίονο.
Το μόνο μεγάλο δισκοπρίονο που θα αγόραζα τώρα, όπως είπα, καθαρά λόγω τιμής/αξίας, θα ήταν το phks 1350, και αυτό σαν δεύτερο.
Τα χαρακτηριστικά του bosch και του skil με καλύπτουν πλήρως (ακόμα και το B&D μου κάνει), εξού κι η ερώτηση για το αν το skil αξίζει σε σχέση με το bosch.

Οκ...οπως θελεις και νομιζεις....
Eφοσον σε καλυπτουν χρηστικα αυτα τα 2 πας στο Bosch για μενα....

Κι εγώ προς το bosch έκλινα, αλλά έλεγα μήπως το skil άξιζε (αν και ποτέ δεν μου γεμίζανε το μάτι), και γλυτώναμε κανά φράγκο.

Όχι ρε φίλε πάνω που πήγα να καταλήξω, πάλι με έβαλες σε σκέψεις.
Τελικά μήπως το μικρό skil έχει περάσει από τα χέρια κανενός, να μας πει εντυπώσεις, γιατί όσο το βλέπω τόσο μοιάζει πολύ με το παλαιότερο μοντέλο του pks 40, μέχρι και στις τρύπες που έχει στην βάση;