Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

αλλες φορες πωλουνται χωριστα , αλλες οχι το κατοσταρικο που ειπα υπολογιζω με μπαταρια και φορτιστη (της απλης σειρας μπαταριων καιφορτιστων)

στεφανε σωστα :) . το διορθωσα, μερσι

Aυτό είναι το πακέτο?

το τρυπανι που εβαλες νομιζω δεν ειναι το κρουστικο. για μπετο θελεις να ειναι και κρουστικο. το κρουστικο παει συνηθως κανα δεκαρικο παραπανω
η μπαταρια καλο ειναι να ειναι γενικα 4αρα οπως αυτη που εβαλες, αλλά στο δραπανοκατσαβιδο η τεσσαρα κουραζει λογω βαρους
η συγκεκριμενη ζυγιζει περι τα 700 γρ μονη της!
συνηθως τα δινουν με δυαρες οταν εχουν μεσα μπαταρια και φορτιστη

να σκεφτεις οτι εγω χρησιμοποιω συνηθως δωδεκαβολτο δραπανοκατσαβιδο για διαφορες εργασιες λογω βαρους που ειναι περι τα 900γρ με μπαταρια και αν θελω επιπλεον δυναμη χρησιμοποιω ενα μαιμου μακιτα που με τη μπαταρια παει 1600γρ σε αντιθεση με το παρκυ που παει 1900
το βαρος παιζει μεγαλο ρολο στα τρυπηματα και ακομα μεγαλυτερο ρολο στα βιδωματα.

η εμπειρια , μου εχει δειξει οτι στις περισσοτερες δουλιες χρησιμοποιω ενα δωδεκαβολτο, κατι σαν και αυτο που με δυο μπαταιρες το βρισκεις τσαμπα και τουλαχιστον τα συνηθισμενα βιδωματα και τρυπηματα ξυλου, τοιχου(τουβλο) τα παει μαρουλι και με βολευει λογω βαρους. ακομα και σιδερα τρυπω στην αναγκη με αυτο.

https://www.agrotisgroup.gr/eryaleia/Επαναφορτιζόμενος%20βιδολόγος%2018V%20με%202%20μπαταρίες%20ASSUR

και οταν θελω περισσοτερη δυναμη στο τρυπημα ή στο βιδωμα κατι σαν αυτο (λογω βαρους) που η τιμη του σε προσφορες ειναι περι τα 25-30 χωρις μπαταρια και φορτιστη

ετσι σπανια χρησιμοποιω το πρασινο 20v παρκσαιντ που εχω (λογω βαρους)

επιπλεον αργοτερα μπορει για σοβαρα βιδωματα να χρειαστεις ενα παλμικο κατσαβιδι που στην αγορα πανε κανα 30 αρι - 40αρι τα φτηνα
συνηθως εχεις μπαταρια απο το δραπανοκατσαβιδο και εισαι κομπλε
εγω εχω ενα παρκσαιντ, ενα τυπου μακιτα και ενα μπουλονοκλειδο που παιζει το ρολο παλμικου κατσαβιδιου βαρεως τυπου αν χρειαστει

αλλα γενικα δεν θα σου χρει;αστει κατι τετοιο, οπότε η γνωμη μου ειναι να παρεις και ενα φτηνο δωδεκαβολτο και το τοπσακ οταν το ξαναβγαλει προσφορα
με 75-80 ευρω συνολο, θα εισαι κομπλε και σε δυναμη και σε βαρος!
εκτος και αν θες να βιδωνεις βιδες-θερια (σπανιο) οπότε θα χρειαστεις κι ενα παλμικο κατσαβιδι, (γιατι μονο πανακριβα δραπανοκατσαβιδα μπορουν να βιδωσουν βιδες-θερια) που νομιζω οτι δεν σου χρειαζεται

Last edited:
πολυ καλα κανεις. καθε δραπανοκατσαβιδο τρυπαει τουβλο. το μπετο μονο χρειαζεται να ειναι κρουστικο το συγκεκριμενο δεν ειναι κρουστικο
και φυσικα τα απλα δραπανοκατσαβιδα τρυπανε και ξυλο και σιδερο και ολα τα υλικα.
για καλα τρυπηματα σε σιδερο και βαθειες τρυπες (μεγαλο παχος σιδηρου, οχι απλη λαμαρινα) το τσοκ καλο ειναι να ειναι μεταλλικο και καλης ποιοτητας (bosch, rohm κλπ)
συνηθισμενες δουλειες πιστευω οτι θα τις κανεις μια χαρα με τουτο το διαολακι απο τον αγροτη :) και ακουραστα. και τσαμπα γιατι η τιμη ειναι φοβερη
στοιχιζει λιγοτερο σχεδον απο ενα απλο αδυναμο ηλεκτρικο κατσαβιδι των 3.7-4 v
και ειναι και πιο δυνατο και πιο γρηγορο και τρυπαει κιολας λογω τσοκ
οταν βιδωνεις να το βαζεις στη πρωτη ταχυτητα και οταν τρυπας στη δευτερη

Last edited:
Αυτές τις μέρες χρησιμοποιείσα για αρκετές εργασίες το B&D που είχαμε πάρει αρκετοί στην προσφορά που είχε βγάλει ο Κωτσόβολος.
Να πω απλά πως δεν κολωσε πουθενά.
Ακόμα και σε μπετόν με κρούση και καλά τρυπάνια της Alpen τα κατάφερε άριστα.
Οπότε τσεκαρε και τα B&D Αντώνη.

Για βιδωμα και συναρμολογηση επιπλων πρεπει να παρεις εναν 4βολτο βιδολογο/κατσαβιδι μπαταριας που ειναι και ελαφρυ εργαλειο.
Για ολα τα υπολοιπα μπορεις να παρεις καποιο 12 βολτο κρουστικο οπου μπορεις να κανεις τρυπες και στο μπετον μεχρι 8μμ.

Δεν βολευει με τιποτα να χρησιμοποιεις δραπανοκατσαβιδο και μαλιστα ενα 18βολτο γομαρι, για απλα βιδωματα ξεβιδωματα.

Για δουλειες του σπιτιου τα εργαλεια του Lidl ειναι μια χαρα. Αλλιως οποιαδηποτε μαρκα προτεινουν τα παιδια θα κανει δουλεια.
Οσον αφορα τα brushless, ναι μεν η μπαταρια και το μοτερ διαρκουν παραπανω, ομως για ερασιτεχνικη περιστασιακη χρηση ειναι αδιαφορο.
Εχω εργαλεια ME καρβουνακια, καποια απο αυτα πανω απο 10 χρονια, και με κανονικη προς συχνη χρηση και δεν μου εχουν παρουσιασει το παραμικρο.

Βιδολογο/κατσαβιδι μπαταριας θα προτεινα κατι παρομοιο με το total η το Βοsch IXO. Βγαζει ομως και ενα πολυ ωραιο σετακι και το Lidl με 20 ευρω.

• Like
Reactions: nickolas
Ένα τέτοιο με 4 volt parkside αγόρασα και εγώ.
Η άποψή μού είναι ότι δεν είναι για σοβαρή δουλειά.
Για καμιά βίδα υπολογιστή, και τέτοιου τύπου βίδες καλό είναι.
Αν έχεις ένα 12v η 18 - 20 v και θέλεις ένα τέτοιου τύπου για δεύτερο, τότε ναι.
Αν δεν έχεις άλλο όμως, για μένα μην το πάρεις.
Την πρώτη φορά που πήγα να το χρησιμοποιήσω, βέβαια σε μεγάλες ξύλινες βίδες σε μια ραφιερααπο το ικεα, φάνηκε πόσο αδύναμο είναι.
Στην πρώτη κιόλας βίδα , ούτε μέχρι την μέση δεν την πήγε.
Ευτυχώς είχα μαζί μου ένα 18v B&D και έκανα την δουλειά μου.
Το πρώτο 4v parkside είναι παιχνίδι και το 18V B&D είναι εργαλείο.

Παιδες με ένα εργαλείο δεν μπορεί να τα κάνει και να τα έχει όλα είναι λογικό...
Θα πρέπει να αναλογιστούμε το μέσο όρο χρήσης δουλειάς που μπορεί να κάνει ένα 12v η 18ν..
Εάν θέλει λοιπόν τρύπημα σε μπετό και τούβλο,βίδωμα κάθε λογής και εργονομικό τότε ένα 12v κρουστικο δραπανοκατσαβιδο είναι η χρήση τομη για περιστασιακή και ελαφρια χρήση..

Με 180 ευρώ περιπου συνολο εγώ θα πρότεινα αυτά.. και είσαι μέσα σε όλα...

Μηχανημα

Σετ μύτες..

Τρυπανια μπετου..

Τρυπανια σιδηρου..

Τρυπανια ξύλου..

• Like
Oχι...
Στο προηγουμενο ποστ σου ανέφερα πόίο..είναι το Gsb 12v-30..
Τα αναλώσιμά που έχει το παραπάνω σετ είναι κατα πολύ υποδειεστερα από αυτά που σου αναφέρω..
Σημαντικό είναι ότι πάρεις να σου κρατήσει και όχι να ξαναδίνεις χρήματα..

Τα 3 σετ τρυπάνιων που αναφέρω τα έχω 3 χρόνια και κρατάνε μια χαρά.

• Like
Όχι και από εμένα.
Για ένα μόνο εργαλείο πας σε 18βολτο εργαλείο ικανό για όλα.
Σε δεύτερο χρόνο το ζευγαρώνεις με ένα παλμικό και είσαι κομπλέ.

Τα έξτρα 30 ευρώ μη τα σκεφτείς καν.
Μιλάμε για εργαλείο με φόντα για μια ζωή.

To θεμα δεν ειναι να παρει εργαλειο για μια ζωη, αλλα να παρει το σωστο εργαλειο που θα τον βολεψει για να κανει την δουλεια του ευκολα και την ζωη του ευκολοτερη.

Αν οι μισες δουλειες του ειναι το βιδωμα/ξεβιδωμα, τοτε πως ειναι δυνατον να τον βολεψει ενα βαρυ/μεγαλο 18βολτο κρουστικο που δεν εχει μαλιστα και hex τσοκ για τις εξαγωνες μυτες ??
Εαν ανοιγει περιστασιακα η σπανια τρυπες σε μπετον μεχρι 8μμ, τι να το κανει το 18βολτο?? Ενα 12βολτο κρουστικο ειναι ιδανικο για τοιχοποιια αλλα και μπετον μεχρι 8μμ τρυπα.

Το Bosch GSB 12v ειναι ενα αξιοπρεπεστατο και δυνατο εργαλειο απο τα καλυτερα της πιατσας απλα πρεπει να παρει και ενα κατσαβιδι η ενα παλμικο για τα βιδωματα.

Εγώ ξέρω ότι αν δεν ξέρεις από μόνος σου τι θέλεις δεν θα καταλήξεις πουθενά.
Στα μαστορικά οι ανάγκες δημιουργούνται από την εργασία που θέλεις να κάνεις και κάθε εργασία θέλει και διαφορετικό εργαλείο. Μόνο ο Ελβετικός σουγιάς κάνει για πολλές δουλειές. :cool:

• Like
Reactions: enduras1
Το Gsb12 το έχω και είναι άξιο εργαλείο.
Στο μπετόν όμως παρά το κρουστικό μη περιμένετε προκοπή.
Για 8αρι ουπατ θες ακόμα και 2 νούμερα μικρότερο προτρυπημα.
Σε πέτρα δε άστο καλύτερα.

Εάν προτείνουμε σοβαρό 12βολτο με μικρό βαρος και δυνατότητες 18βολτου τους ένα ξεχωρίζει.
Papakitou για πες.

• Like