Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Ειμαι και εγω υπερ των εργαλειων με καλωδιο και οχι μπαταριων. Ειδα το ποστ του @dk31 και ειπα να ανεβασω το ιδιο σκυλι που εχω και εγω περιπου 10 χρονια. Δουλευει καθημερινα, εχει πεσει κατω πολλες φορες και ειναι αρκετα βαρύ, λειπουν κομματια, εχω πειραξει τα γραναζια μεσα και εχασα και 2-3 εξαρτηματακια απο μεσα, εβαλα καρβουνακια μαιμού diy, αλλα την παλευει ακομα. Στη φωτο ειναι με αλλο τσοκ, ενα αυτοματο της Total.
Νομιζω οτι αν παρεις ενα δραπανο ρευματος κοντα στα 700-800W "με ρύθμιση στροφών" θα δουλευει ξεκουραστα, δεν θα ζεσταινεται και δεν θα χρειαστεις τπτ αλλο (πχ φορτιστες ή μπαταριες) περαν απο μια μπαλαντεζα. Εγω δεν θα ξαναπαιρνα το Black n Decker γιατι η ποιοτητα του δεν ειναι η ιδια με τα ιδια μοντελα που θυμαμαι ως παιδι. Θα προτεινα κατι απο τα Bosch την μπλε σειρα, οτι σε πεισει απο τη βαθμολογια των αγοραστων.
Bosch

View attachment 201634

Παιδιά με τα συγχωρήσεως οποίος νομίζει πως με αυτά τα εργαλεία θα βιδωσει τις βίδες των επίπλων του ΙΚΕΑ είναι γελάσαμενος.

Και μαζί και εγώ.

Όταν με το πρώτο μου Black & Decker BD163V στην ηλικία των 16 ετών πήγα να αλλάξω μπριζες στο σπίτι.
Επουδενί.

Καλοδουλευτο το εργαλείο σου φίλε!

Last edited:
  • Wow
Reactions: Χιωτης
Χάθηκε η παράθεση.

Να βιδωνω ξεβιδωνω τις βίδες αγκυρωσης τους.
Χίλιες φορές να το έκανα με κατσαβίδι χειρός.
Όπως κ;ι έκανα στο τέλος.
Με εργαλεία ρεύματος δεν γίνεται συναρμολόγηση.
BD163V.jpg

Εντάξει αλλά για τότε που μιλάμε εμείς δεν υπήρχαν επαναφορτιζόμενα !!!
Το ρεύματος το παίρνεις για να κάνεις δύσκολες τρύπες και μερικές άλλες δουλειές όχι για να βιδώνεις . :cool:

Ναι σωστά, δεν το παίρνεις για να βιδώνεις. Απλά, μπορεί να κάνει και αυτή τη δουλειά εφόσον έχει ρυθμιζόμενες στροφές και αν δεν υπάρχει άλλο εργαλείο. Προσωπικά με αυτό δούλευα αρκετά χρόνια (μέχρι που πήρα το 12βολτο του λιντλ).

• Like
Reactions: nickolas and KOSSTV
Τις βιδες αγκυρωσης μονο με το ΧΕΡΙ
Και με τοτρυπανι καλωδιου βιδωνεις , αλλά με τροπο. Παλια πως καναμε δουλειες?
Δεν κάναμε...
Περιμέναμε να βγουν τα παλμικά...:)

Μάλλον ότι χαλάνε οι βίδες εννοεί ο Κυρ.

• Like
Reactions: nickolas
Ένα τέτοιο με 4 volt parkside αγόρασα και εγώ.
Η άποψή μού είναι ότι δεν είναι για σοβαρή δουλειά.
Για καμιά βίδα υπολογιστή, και τέτοιου τύπου βίδες καλό είναι.
Αν έχεις ένα 12v η 18 - 20 v και θέλεις ένα τέτοιου τύπου για δεύτερο, τότε ναι.
Αν δεν έχεις άλλο όμως, για μένα μην το πάρεις.
Την πρώτη φορά που πήγα να το χρησιμοποιήσω, βέβαια σε μεγάλες ξύλινες βίδες σε μια ραφιερααπο το ικεα, φάνηκε πόσο αδύναμο είναι.
Στην πρώτη κιόλας βίδα , ούτε μέχρι την μέση δεν την πήγε.
Ευτυχώς είχα μαζί μου ένα 18v B&D και έκανα την δουλειά μου.
Το πρώτο 4v parkside είναι παιχνίδι και το 18V B&D είναι εργαλείο.

Εαν ειχες δοκιμασει καποια αλλη μαρκα ισως να ειχες διαφορετικη αποψη. Δεν θα εβαζα το 4βολτο Parkside στο ιδιο καλαθι με αλλες μαρκες.
Για συναρμολογήσεις επιπλων, ενα κατσαβιδι που δινει πραγματικη ροπη 5Νm ειναι νομιζω αρκετο. Αυτο τουλαχιστον λεει η δικη μου εμπειρια.

• Like
Reactions: KOSSTV
Σωστα, ουτε μπορει να συγκριθει με το ισχυροτατο 4v Bosch Go, ουτε ακομα και με το 4βολτο Lux του Praktiker που εχω διασταυρωσει οτι ειναι πολυ καλο.
Εχω ακουσει επισης καλα λογια και για το 4βολτο Τοtal, αν εχει καποιος εμπειρα ας μας πει.

Βosch Go.....
o322934v12_lv-178603-12-bosch_go_2_dyn_480x480.png

Καλα, για το 4βολτο Bosch GSR Mx2Drive δεν υπαρχουν λογια...απιστευτη ροπη 10Νm απο μολις 4v. Δεν υπαρχει πουθενα τετοια αποδοση!

• Like
Reactions: KOSSTV and nickolas
ειχε βγαλει παντως καποια στιγμη η parkside ενα νεου ντιζαιν κατσαβιδι περισυ μωβ χρωματος που ελεγαν οτι ειναι αντιγραφο του μπος, καπου στα 29 ευρω με διπλη ροπη απο το απλο πρασινο της κατα πως ακουγοταν.
μηπως το αγορασε κανενας?

Ειχα αγορασει πριν κανα διχρονο ενα 4βολτο κατσαβιδι απο το Lidl MONO KAI MONO επειδη εγραφε οτι ειχε ροπη 10Νm....
Προφανως και δεν πιστεψα σε καμμια περιπτωση οτι μπορει να ηταν τοσο ισχυρο οσο και το 4βολτο GSR της Bosch, αλλα ηθελα να το πιστοποιησω ο ιδιος.

Mετα απο εναν ενδελεχη ελεγχο και προσεκτικη δοκιμη/συγκριση με 4-5 αλλα κατσαβιδια (εχω αναρτησει την συγκριση) διαπιστωθηκε οτι μετα βιας ειχε ροπη 5Νm..

Δεν θυμαμαι πιο ακριβως κατσαβιδι ηταν καθως αμεσως μετα την δοκιμη το χαρισα στον πατερα μου.
Παντως ηταν ενα περιποιημενο σετακι σε πλαστικη θηκη και με αρκετες μυτες μεσα.

Ειχα αγορασει πριν κανα διχρονο ενα 4βολτο κατσαβιδι απο το Lidl MONO KAI MONO επειδη εγραφε οτι ειχε ροπη 10Νm....
Προφανως και δεν πιστεψα σε καμμια περιπτωση οτι μπορει να ηταν τοσο ισχυρο οσο και το 4βολτο GSR της Bosch, αλλα ηθελα να το πιστοποιησω ο ιδιος.

Mετα απο εναν ενδελεχη ελεγχο και προσεκτικη δοκιμη/συγκριση με 4-5 αλλα κατσαβιδια (εχω αναρτησει την συγκριση) διαπιστωθηκε οτι μετα βιας ειχε ροπη 5Νm..

Δεν θυμαμαι πιο ακριβως κατσαβιδι ηταν καθως αμεσως μετα την δοκιμη το χαρισα στον πατερα μου.
Παντως ηταν ενα περιποιημενο σετακι σε πλαστικη θηκη και με αρκετες μυτες μεσα.
Αυτο ηταν ΜΙχαλη...

Προφανως ουτε με το Bosch Go μπορει να συγκρηθει αφου τα εχω και τα δυο,για τετοια χρηση, και η διαφορα με τo Parkside χαοτικη....

• Like
Reactions: Χιωτης
ειχε βγαλει παντως καποια στιγμη η parkside ενα νεου ντιζαιν κατσαβιδι περισυ μωβ χρωματος που ελεγαν οτι ειναι αντιγραφο του μπος, καπου στα 29 ευρω με διπλη ροπη απο το απλο πρασινο της κατα πως ακουγοταν.
μηπως το αγορασε κανενας?
Mηπως λες την σειρα Parkside Me..;

Aυτο λες..;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπραβο, ηταν απο την σειρα Μ, εγραφε και αυτο οτι εχει ροπη 10Νm, αλλα λυπηθηκα τα 30 ευρω μονο και μονο για να το δοκιμασω και να δω οτι εχει μικροτερη ροπη.
Τελικα εμεινα με την απορια. Λες να εχει ροπη 10Νm? Αλλα πως να πιστεψεις τα specs που δινει η Parkside :)

Τουλαχιστον το αλλο 4βολτο κατσαβιδακι με την δηθεν ροπη 10Νm (πραγματικη 4-5Νm) κοστιζε φτηνοτερα, 15 η 20 ευρω.