Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Στην συχνότητα 26 (Θεσ/νίκη) κατεβάζετε τίποτα?
Επειδή αναφέρθηκε και νέο κανάλι (νομίζω "Γνώμη") και επειδή δεν το εντοπίζω, εκτός από τα 4 γνωστά + το 4Ε παίζει κάτι άλλο?

η Γνώμη εξέπεμψε για πολύ μικρό διάστημα και μετά εξαφανίστηκε ( ή έτσι λένε ) και μάλιστα σε μικρή απόσταση ( Συκιές ; Φιλίπειο ; ) Εχθές δοκίμασα 26 , κανονικά τα 4 γνωστά ...

Re: Απάντηση: Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Παιδια να ρωτησω κατι,
Απο απλη περιεργεια εχετε παρατηρησει στο καναλι της εκκλησιας θολουρα?
Στην αρχη ηταν πεντακαθαρο. Αρκετο καιρο τωρα το βλεπω σχετικα θολο. Καμμια σχεση ακομα και με το αναλογικο αδελφακι του το οποιο ειναι κρυσταλλο.
Μιλαω για Θεσσαλονικη.
Νικος

Είχα την εντύπωση πως το πρότυπο DVB-T υποστηρίζει μέχρι 20-25Mbit στην περιοχή ενός καναλιού. Αλλά έστω, να δεχτώ και τα 16,558 για 4 ροές...
Και πάλι, τα ψηφιακά τεχνουργήματα είναι αδικαιολόγητα πολλά. Με τους μετατροπείς MPEG2 πραγματικού χρόνου που χρησιμοποιούν, με 3,8-4,2 μεταβλητή ροή δεδομένων, εφόσον είναι σωστά ρυθμισμένοι και υπέροχη εικόνα μπορούν να δώσουν και σε 720 Χ 576...

3,8 ως 4,2Mbps σε 720χ576 με υπέροχη εικόνα σε MPEG2 ??????
Απλά ξέχνα το !!!!! (άντε μόνο σε ειδήσεις...)

Σκέψου μόνο το εξής:
Καλές παραγωγές DVD (με την ίδια συμπίεση Mpeg2 / 4.2.0/ 720x576) δεν πέφτουν ποτέ κάτω από 7-8Mbps. Και να σκεφτείς ότι η διαδικασία συμπίεσης δεν είναι real time.....

Και ναι, το DVB-T υποστηρίζει μεγαλύτερα bit-rate.
Αλλά για να πας από την υπάρχουσα κατάσταση στα 24,88Mbps θέλεις σχεδόν +6dB, δηλαδή σχεδόν 4πλάσια ισχύ για την ίδια κάλυψη.

Φυσικά δεν κάναμε αυτήν τη κουβέντα αν είχαμε στα 16.588Mbps 4-5 καναλάκια σε Mpeg4!!

Last edited:
3,8 ως 4,2Mbps σε 720χ576 με υπέροχη εικόνα σε MPEG2 ??????
Απλά ξέχνα το !!!!! (άντε μόνο σε ειδήσεις...)

Σκέψου μόνο το εξής:
Καλές παραγωγές DVD (με την ίδια συμπίεση Mpeg2 / 4.2.0/ 720x576) δεν πέφτουν ποτέ κάτω από 7-8Mbps. Και να σκεφτείς ότι η διαδικασία συμπίεσης δεν είναι real time.....

Και ναι, το DVB-T υποστηρίζει μεγαλύτερα bit-rate.
Αλλά για να πας από την υπάρχουσα κατάσταση στα 24,88Mbps θέλεις σχεδόν +6dB, δηλαδή σχεδόν 4πλάσια ισχύ για την ίδια κάλυψη.

Φυσικά δεν κάναμε αυτήν τη κουβέντα αν είχαμε στα 16.588Mbps 4-5 καναλάκια σε Mpeg4!!

Yπέροχη, πάντα σε σχέση με αυτό που βλέπουμε τώρα...
Επειδή τον έχω δουλέψει πολύ τον MPEG2 και με software και με hardware, η εικόνα που βλέπουμε τώρα, αν ο encoder είναι σωστά ρυθμισμένος και τροφοδοτείται ψηφιακά (ή έστω αναλογικά αλλά με στάδιο ψηφιακής επεξεργασίας για προετοιμασία για MPEG) και το σήμα δεν υπόκειται σε περαιτέρω transcoding αφού φύγει από τον encoder, αντιστοιχεί σε 1,5-2Mbit...

Aς είχαμε 4-4,5 σωστά, να δεις τι "υπέροχα" που θα μας φαινόταν....

Όσο για το MPEG4, συμφωνώ απόλυτα, δεν παύουν όμως να "με ζώνουν τα φίδια", καθότι αν τα έχουν καταφέρει έτσι με το MPEG2 που έχει πιο εύκολο σετάρισμα, φαντάσου τι έχει να γίνει με το MPEG4...
(Μεταξύ μας, τους έχω ικανούς να μας δώσουν 4-5 προγράμματα HD στο ίδιο κανάλι)

Yπέροχη, πάντα σε σχέση με αυτό που βλέπουμε τώρα...
Επειδή τον έχω δουλέψει πολύ τον MPEG2 και με software και με hardware, η εικόνα που βλέπουμε τώρα, αν ο encoder είναι σωστά ρυθμισμένος και τροφοδοτείται ψηφιακά (ή έστω αναλογικά αλλά με στάδιο ψηφιακής επεξεργασίας για προετοιμασία για MPEG) και το σήμα δεν υπόκειται σε περαιτέρω transcoding αφού φύγει από τον encoder, αντιστοιχεί σε 1,5-2Mbit...

Aς είχαμε 4-4,5 σωστά, να δεις τι "υπέροχα" που θα μας φαινόταν....

Όσο για το MPEG4, συμφωνώ απόλυτα, δεν παύουν όμως να "με ζώνουν τα φίδια", καθότι αν τα έχουν καταφέρει έτσι με το MPEG2 που έχει πιο εύκολο σετάρισμα, φαντάσου τι έχει να γίνει με το MPEG4...
(Μεταξύ μας, τους έχω ικανούς να μας δώσουν 4-5 προγράμματα HD στο ίδιο κανάλι)

Δεν ξέρω τι εξοπλισμό Mpeg2 έχεις δουλέψει. Αν μιλάς για "off-line" συμπίεση (όχι real time δηλαδή), έχεις δίκιο.

Επειδή όμως στη προηγούμενή μου δουλεία έχω "λιώσει" κυριολεκτικά τους Tandberg5720 (ίδιους έχει και η ΕΡΤ με όλα τα option) επίτρεψέ μου να επιμείνω στις απόψεις μου.

Για το Mpeg4 να μη σε ζώνουν τα φίδια.
Εχω κάνει σύγκριση σε 720χ576 Mpeg2 στα 6Mbps και Mpeg4 στα 2.5Mbps με το ίδιο σήμα, και το Mpeg4 πραγματικά σάρωσε....

Δεν ξέρω τι εξοπλισμό Mpeg2 έχεις δουλέψει. Αν μιλάς για "off-line" συμπίεση (όχι real time δηλαδή), έχεις δίκιο.

Επειδή όμως στη προηγούμενή μου δουλεία έχω "λιώσει" κυριολεκτικά τους Tandberg5720 (ίδιους έχει και η ΕΡΤ με όλα τα option) επίτρεψέ μου να επιμείνω στις απόψεις μου.

Για το Mpeg4 να μη σε ζώνουν τα φίδια.
Εχω κάνει σύγκριση σε 720χ576 Mpeg2 στα 6Mbps και Mpeg4 στα 2.5Mbps με το ίδιο σήμα, και το Mpeg4 πραγματικά σάρωσε....

Και για real time μιλάω Γιάννη-bye-, απλώς η διαφορά μας είναι ότι εσύ δέχεσαι όλες τις ατέλειες του συστήματος παραγωγής του τηλεοπτικού σταθμού και υπό αυτές τις συνθήκες συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. H οικογένεια MPEG όμως έχει και κάποιες ειδικές απαιτήσεις από την πηγή για να δουλέψει σωστά και αν στον Tandberg στέλνουμε ένα composite από αναλογικά Beta χωρίς TBC και NR και αφήνουμε όλη τη δουλειά στον PAL decoder του, που είναι καθαρά στάνταρ ποιότητας, τότε απλώς σπαταλάμε 2-3 mbit από το πολύτιμο bandwith απλώς επειδή βαριόμαστε να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω, και εδώ πιστεύω συμφωνείς κι εσύ...