Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Υπάρχει και κάποιος λόγος για το γιατί κατηγορουμε συνέχεια την νοβα.

>τα κωδικοποιημένα επίγεια απολαμβάνουν δημόσιων πόρων (συχνότητες - το ομολογουν με το λογότυπο codert πανω αριστερα) και αντί ανταποδοτικά να παρέχουν με τιμές κόστους (εφ' απαξ την κάρτα στους κατόχους ρολογιων ρευματος) λήψη των τριων κρατικών απο δορυφορο με κοστος μια απλή κάρτα εχουν ελάχιστη συνδρομή 30 ευρα.

>ειναι η "μαμα" της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα απο το '98.

>ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να εχει 10 χρόνια μετα, ουσιώδεις διαφορές, εξελικτικές διαφορές, οπως υψηλή ευκρίνεια, ποιοτικότερα προγράμματα, χαμηλότερη συνδρομή αφου υποτίθεται το κόστος της αρχικής επένδυσης εχει αποσβεστεί.

>ο αποκωικοποιητής της ειναι για τα μπάζα μηχάνημα, ενω το PVR απενεργοποιει τις σχετικές δυνατότητες αν παυσεις την συνδρομή και μετατρέπεται σε απλό δέκτη.

>Δικαιολογει την υψηλή συνδρομή αναφέροντας "200 κανάλια" ενω τα 170 ειναι ηδη ελευθερα στον δορυφόρο

>εν τω σύνολο, αν ηταν ενας ανθρωπος και δεν ηταν εταιρία, θα τον λεγαμε "απατεώνα", λαμόγιο, και αν ταν και δημόσια θα τους τα ειχαμε σπάσει ήδη.

Γιάννη, νομίζω ότι εκτίθεσαι μ' αυτά που παραθέτεις σαν επιχειρήματα - "λύσεις". Ας μη συνεχίσουμε το off-topic.

Εντύπωση μου κάνει πάντως ότι πολλοί προέβλεπαν το τέλος του κόσμου την 1η του Νοέμβρη. Θα έπρεπε να πάρουν όλοι DVB-T δέκτες αλλιώς χιόνια, δεν υπήρχε ενημέρωση του κόσμου κλπ.

Τελικά το κράτος για άλλη μια φορά προνόησε να μη μας αφήσει χωρίς τηλεόραση. Κάτι είναι κι αυτό. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα πιστεύω.

Γιάννη, νομίζω ότι εκτίθεσαι μ' αυτά που παραθέτεις σαν επιχειρήματα - "λύσεις". Ας μη συνεχίσουμε το off-topic.

Εντύπωση μου κάνει πάντως ότι πολλοί προέβλεπαν το τέλος του κόσμου την 1η του Νοέμβρη. Θα έπρεπε να πάρουν όλοι DVB-T δέκτες αλλιώς χιόνια, δεν υπήρχε ενημέρωση του κόσμου κλπ.

Τελικά το κράτος για άλλη μια φορά προνόησε να μη μας αφήσει χωρίς τηλεόραση. Κάτι είναι κι αυτό. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα πιστεύω.

Στο λεξικο του κρατους δεν υπαρχει τετοια λεξη. ΔΕν προνοησε οπως λες φιλε Δημητρη να μη μας αφησει χωρις τηλεοραση δεν ασχοληθηκε καθολου αυτη ειναι η σωστη εκφραση. Μειναμε με τα αναλογικα καναλια γιατι πολυ απλα ποτε δεν υπηρξε χρονοδιαγραμμα για τα ψηφιακα και δεν μιλαω για τα ιδιωτικα καναλια και τους καναλαρχες που δεν θελουν να βαλουν το χερι στην τσεπη αλλα για τη Δημοσια τηλεοραση που παλι εμεινε στα λογια.
Ελλαδα ειναι η χωρα της αναβολης.
Και ο Ελληνας το ξερει απο που να προωτοαρχισω? Απο την εφορια το κτηματολογιο παντου μας φτανει πρωτα το αυγο στον κ.... αλλα δεν στενοχωριομαστε γιατι ξερουμε οτι θα δοθει αναβολη ....
Γιατι να αποτελει εξαιρεση η αναγγελια για προθεσμια μεχρι 31 Οκτωβριου?
Η μαγικη λεξη δουλεψε και παλι, αναβολη μεχρι τελος της Ανοιξης του 2009. Αν θελεις μαντεψε τι θα ακολουθησει το τελος και της καινουργιας παρατασης!
Μαγος ...εισαι?
Αναβολη......

Γιάννη, νομίζω ότι εκτίθεσαι μ' αυτά που παραθέτεις σαν επιχειρήματα - "λύσεις".
Για να εκτιθεται καποιος σημαινει οτι λεει ψεμματα η ανακριβειες.....
Και απο οσα γραφει ο Γιαννης ειναι ολα μα ολα αληθεια........

.
Δεν νοιωθω οτι εκτίθεμαι, αντιθετα νοιωθω οτι εκφραζω την πλειοψηφία οσων πιστευουν ακράδαντα και ειλικρινά οτι δεν υπαρχει συνδρομητική τηλεόραση στην ελλάδα, με την εννοια των πολλών "οπτιόν" σε αντίθεση με την συμβατική ληψη, οπου "οπτιόν (προεραιτικά αι επι πληρωμή) θα ειχαμε

-εικόνα υψηλής ευκρίνειας
-υπερπληθωρα επιλογων
-προγράμματα σε 16/9, τοσο αθλητικά οσο και ταινίες
-ντοκυμαντερ σε υψηλη ευκρίνεια
-οικονομική, και οχι το 1/10 του βασικου μισθου, συνδρομή.

Οποιος νομιζει οτι ζηταω πολλά, θα πρεπει να βλέπει το "ρετιρέ" και να ακουει "New kids on the block", γιατι οποιος θεωρει υπερβολικες τις απαιτήσεις μου, δεν ζει απλά στην προηγουμενη χιλιετία, αλλά στη αρχη της τελευταίας δεκαετίας της....:argue:

Last edited:
Εντελώς πληροφοριακά από διάφορες πηγές:

-Τα Ακαρνανικά αναμεταδίδουν τα Cine+ κλπ. από τις 27/10/08

-Η θάσος αναμεταδίδει τα Cine+ κλπ. από τις 29/10/08

-Ο χορτιάτης και το Πήλιο αναμεταδίδουν τα cine+ κλπ. σε 2 πλέον συχνότητες από τις 30/10/08 και 31/10/08 αντίστοιχα.

-Αρχές εβδομάδας θα γίνει η μεταγωγή της πρώτης συχνότητας σε Χορτιάτη-Πήλιο από τα + σε Νετ, ΕΤ-1 κλπ.
Μάλλον την ίδια μέρα θα βγεί και η Αττική με 2 μπουκέτα, αφού κλείσει η αναλογική μετάδοση της ΕΤ-3 στο ch52, (υπάρχει ΕΤ-3 στο ch12VHF).

Το ότι κάποιοι δέκτες δείχνουν "κωδικοποιημένο κανάλι" οφείλεται σε ιλίθιο software, που δεν βλέπει πως τα ecm που λαμβάνει είναι clear....
Για την ακρίβεια, ο δέκτης βλέπει στον πίνακα CAT πως είναι κωδικοποιημένο το πρόγραμμα, αλλά δεν κάνει τον κόπο να πάει στο ecm PID και να δει πωε η υπηρεσία είναι clear.
Είναι γνωστό bug πολλών δορ. δεκτών.
Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς τελικά έδειχναν εικόνα, βάζοντας τους μέσα ένα οποιοδήποτε cam.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ να κάνει η ΕΡΤ κάτι για αυτό, (το stream είναι 100% DVB compliant).
Μάλλον πρέπει να απευθυνθείτε στον κατασκευαστή....

Δεν νοιωθω οτι εκτίθεμαι, αντιθετα νοιωθω οτι εκφραζω την πλειοψηφία οσων πιστευουν ακράδαντα και ειλικρινά οτι δεν υπαρχει συνδρομητική τηλεόραση στην ελλάδα, με την εννοια των πολλών "οπτιόν" σε αντίθεση με την συμβατική ληψη, οπου "οπτιόν (προεραιτικά αι επι πληρωμή) θα ειχαμε

-εικόνα υψηλής ευκρίνειας
-υπερπληθωρα επιλογων
-προγράμματα σε 16/9, τοσο αθλητικά οσο και ταινίες
-ντοκυμαντερ σε υψηλη ευκρίνεια
-οικονομική, και οχι το 1/10 του βασικου μισθου, συνδρομή.

Οποιος νομιζει οτι ζηταω πολλά, θα πρεπει να βλέπει το "ρετιρέ" και να ακουει "New kids on the block", γιατι οποιος θεωρει υπερβολικες τις απαιτήσεις μου, δεν ζει απλά στην προηγουμενη χιλιετία, αλλά στη αρχη της τελευταίας δεκαετίας της....:argue:

+100000
άντε πια με τους καράβλαχους που εξαγγέλουν τη νέα ψηφιακή ελλάδα όπου πετύχουν μικρόφωνο...

-Ο χορτιάτης και το Πήλιο αναμεταδίδουν τα cine+ κλπ. σε 2 πλέον συχνότητες από τις 30/10/08 και 31/10/08 αντίστοιχα.
Οι συχνοτητες 26 και 56 στη Θεσσαλονίκη δειχνουν τα plus εδω και πολλούς μήνες.

Το ότι κάποιοι δέκτες δείχνουν "κωδικοποιημένο κανάλι" οφείλεται σε ιλίθιο software, που δεν βλέπει πως τα ecm που λαμβάνει είναι clear....
Για την ακρίβεια, ο δέκτης βλέπει στον πίνακα CAT πως είναι κωδικοποιημένο το πρόγραμμα, αλλά δεν κάνει τον κόπο να πάει στο ecm PID και να δει πωε η υπηρεσία είναι clear.
Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς τελικά έδειχναν εικόνα, βάζοντας τους μέσα ένα οποιοδήποτε cam.
Και αντί να ψάχνεται ο κόσμος με τους δέκτες, δεν είναι πιο λογικό και εύκολο να αφαιρεθεί η ένδειξη κωδικοποίησης από την ερτ μετά την αποκωδικοποίηση από τον δορυφόρο; Δε νομίζω να είναι κάτι δύσκολο.

Και αντί να ψάχνεται ο κόσμος με τους δέκτες, δεν είναι πιο λογικό και εύκολο να αφαιρεθεί η ένδειξη κωδικοποίησης από την ερτ μετά την αποκωδικοποίηση από τον δορυφόρο; Δε νομίζω να είναι κάτι δύσκολο.

Στη Pioneer 4280xd δεν δίχνει τα ψηφιακά απο τη συχνότητα 56, αυτά που λαμβάνονται απο το δορυφόρο. Τα ψηφιακά μέσω οπτικής ίνας , απο τη συχνότητα 26 τα βλέπω. Σε εξωτερικό dvb δέκτη που έχω τα βλέπω όλα.

Πληροφοριακά για το 4Ε κανάλι, εκπέμπει 720Χ576 με bitrate απο 5.000 - 5.800!!!!

Στη Pioneer 4280xd δεν δίχνει τα ψηφιακά απο τη συχνότητα 56, αυτά που λαμβάνονται απο το δορυφόρο. Τα ψηφιακά μέσω οπτικής ίνας , απο τη συχνότητα 26 τα βλέπω. Σε εξωτερικό dvb δέκτη που έχω τα βλέπω όλα.

Πληροφοριακά για το 4Ε κανάλι, εκπέμπει 720Χ576 με bitrate απο 5.000 - 5.800!!!!
Αμα είναι μόνο του στον πομπό...έχει περίσσευμα! Θα μπορούσαν και με περισσότερο....

Δύσκολο δεν είναι, αλλά απαιτεί πολύ ακριβό μηχάνημα για να γίνει (Transport Stream Processor), σε ΚΑΘΕ σημείο που υπάρχει πομπός.
Αυτή η διαδικασία όμως, θα κατέστρεφε το χρονισμό που παρέχει το MIP, άρα μή εφαρμόσιμο σε περιοχές με δίκτυο SFN......

Εντελώς πληροφοριακά από διάφορες πηγές:

Γιάννη, το policical correct της υλοποιησης μιας συκευη η οποια ειναι σχεδιασμένη με κάποιο στανταρ απαιτει , οταν στο CAT φαινεται το Flag $, να την θεωρει κωδικοποιημένη.

και γιατι δεν μεταδίδουν το CAT καθαρο, να κρυπτοποιησουν τα ιδια τα TS και να πατσάροτυν τους Tandberg ωστε να ξερουν τι να ανιξουν????

ή μηπως θα μεινει ετσι και θα γεμισουν τα σερβις συσκευες προς "αναβάθμιση" ???????

Γιάννη, το policical correct της υλοποιησης μιας συκευη η οποια ειναι σχεδιασμένη με κάποιο στανταρ απαιτει , οταν στο CAT φαινεται το Flag $, να την θεωρει κωδικοποιημένη.

και γιατι δεν μεταδίδουν το CAT καθαρο, να κρυπτοποιησουν τα ιδια τα TS και να πατσάροτυν τους Tandberg ωστε να ξερουν τι να ανιξουν????

ή μηπως θα μεινει ετσι και θα γεμισουν τα σερβις συσκευες προς "αναβάθμιση" ???????

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι παρουσιαζεται το προβλημα σε ορισμενες μονο συσκευες που εχουν ενσωματωμενους ψηφιακους δεκτες.
Για παραδειγμα οι 2 μου philips ουδεποτε παρουσιασαν το παραμικρο η μια διετιας και η δευτερη μετραει λιγα 24ωρα!
Νικος

Παιδιά,
συγγνώμη, γιά την απορία ! Μιλάμε γιά 1η Νοεμβρίου 2008 ;;;;
Μήπως κάποιοι άλλοι (;;;;) εννοούσαν κάτι άλλο ( 2009 καί βάλε!!) ;
Την καλημέρα μου σε όλους!
(Αυτή η ΕΤ1 από Πάρνηθα καν. 11 δε βλέπεται πιά! Έλεος!!)

Για την αποκατάσταση της τάξης, το πρόβλημα είναι κατά 99.9% στον PMT.

program descriptors
system clock descriptor (0x0B)
Clock reference: Internal
Clock accuracy: 10x10^-0 ppm
smoothing buffer descriptor (0x10)
reserved: 0x 3
sb_leak_rate: 5714800 bits/second
reserved: 0x 3
sb_size: 2048 bytes
CA descriptor (0x09)
CA system: NA
CA PID: (0x1FFF)

Ο CAT στην περίπτωση του BISS1 απλά υπάρχει (αφού το BISS δεν έχει EMM's που δηλώνονται εκεί).
Στον SDT οι υπηρεσίες είναι δηλωμένες Clear.

services
service_id = 1 (0x0001)
reserved_future_use = 111111 b
EIT_schedule_flag = 0 b
EIT_present_following_flag = 0 b
running_status = 100 b
free_CA_mode = 0 b
service descriptors
service descriptor (0x48)
Type: Digital television service
Provider: ERT
Name: CINE+

Αν κάνουν μοντιφιά στο δορυφορικό τους stream, αμφιβάλω αν ο οποιοσδήποτε Δορ. δέκτης στα βουνά θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τις υπηρεσίες......

– Τυπικά η μετάβαση έχει ξεκινήσει μόνο για τους προσωρινώς λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, από την 1η Νοεμβρίου 2008. Νωρίτερα μόνο η ΕΡΤ είχε τη δυνατότητα για την πιλοτική μετάδοση των τριών καναλιών.
– Τα σχέδια για την κοινή εταιρεία ΕΡΤ - ΕΙΤΗΣΕΕ κατέρρευσαν, καθώς δεν ήταν ενημερωμένη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, το κυριότερο, υπήρχαν σοβαρές εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ ιδιωτών και κράτους για το κόστος.
– Το ΕΣΡ ζήτησε, με βάση τον νόμο, τις προσφορές των ενδιαφερομένων. Προσήλθαν 14 τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας. Πρόκειται για τους ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, Βουλή Τηλεόραση, Nova Cinema, Nova Sport και Alpha, Alter, ANT1, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ, Star και 902 TV. Το ΕΣΡ θα τους δώσει την έγκριση ως τον Ιανουάριο, σε αντίθεση με τους περιφερειακούς που θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες! Με βάση και την παλαιότερη δήλωση του Ι. Λασκαρίδη ότι πρόκειται για «μίνι αδειοδότηση», είναι προφανές πως καταργείται η αρχή της ισονομίας.
– Το κυριότερο: κανένα κανάλι σε όλη την Ελλάδα δεν έχει άδεια! Όλοι οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, με νέα παράταση, θα εκπέμπουν ως τις 30 Ιουνίου 2009! Τι θα συμβεί αν τώρα ένας σταθμός πάρει την έγκριση ψηφιακής μετάδοσης και αργότερα κοπεί από τη διαδικασία της αναλογικής αδειοδότησης, αν γίνει βέβαια η σχετική προκήρυξη; Θα κλείσει;

Είναι πασιφανές πως η προτεινόμενη διαδικασία έχει σοβαρό πρόβλημα ισότητας και ισονομίας και μόνο αν γίνει κανονική αδειοδότηση (ψηφιακή ή αναλογική) θα υπάρξει λύση.

Κατά τα άλλα, μία μόνο εμπλοκή στη χρήση ψηφιακών συχνοτήτων από τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα εντοπίζεται στην Αττική από τις βεβαιώσεις που κατέθεσαν τα κανάλια την περασμένη εβδομάδα στο ΕΣΡ. Για τα κέντρα εκπομπής σε Αίγινα και Υμηττό, στις συχνότητες που προσδιορίζει η υπουργική απόφαση 21161 της 20ής Αυγούστου 2008, οι τηλεοπτικοί σταθμοί δήλωσαν τα αιτήματά τους για ψηφιακή εκπομπή τηλεοπτικού σήματος ως εξής: Στη συχνότητα 47 από Αίγινα και 47 από Υμηττό τα κανάλια Star, ΣΚΑΪ και Mega. Στη συχνότητα 46 από Αίγινα και 46 από Υμηττό τα κανάλια Alter, 902, Alpha, ANT1 και Μακεδονία.

Με δεδομένο ότι από μία συχνότητα εκπέμπουν τέσσερα μόνο σήματα, η συχνότητα 46 ζητείται από πέντε κανάλια. Η ΕΡΤ δήλωσε τις συχνότητες 22, 48 και 52 από την Αίγινα, τις ίδιες και από τον Υμηττό. Σε αυτές τις συχνότητες βρίσκεται και το σήμα της Βουλή Τηλεόραση.

Τα δύο επίγεια συνδρομητικά κανάλια της Nova δήλωσαν τη συχνότητα 22 από Αίγινα και Υμηττό, σημείο που επίσης προκαλεί εμπλοκή, αφού σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το αναλογικό κανάλι που βρίσκεται στη θέση 22 από Υμηττό θα πρέπει να μετακομίσει στη συχνότητα 35 από Υμηττό. Εκεί όμως εκπέμπει ο ΑΝΤ1 το αναλογικό του πρόγραμμα και ήδη για τη συχνότητα 22 υπάρχει ζήτημα μεταξύ του SBC και του Local TV. (ΠΑΡΟΝ)

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν πάντως, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί η ποιότητα των "τριών" πιλοτικών της ΕΡΤ είναι τόσο κόπρινη (sic);
Και δεν φταίει το bitrate, το MPEG2 και οι κωδικοποιητές που χρησιμοποιούν εκεί δεν είναι δα και τόσο χάλια.
Μάλλον κάποιος τα έχει κάνει αληθινά ***** στις ρυθμίσεις του quantizer και του GOP structure...
Έχουμε κανέναν στο forum που να δουλεύει εκεί;

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν πάντως, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί η ποιότητα των "τριών" πιλοτικών της ΕΡΤ είναι τόσο κόπρινη (sic);
Και δεν φταίει το bitrate, το MPEG2 και οι κωδικοποιητές που χρησιμοποιούν εκεί δεν είναι δα και τόσο χάλια.
Μάλλον κάποιος τα έχει κάνει αληθινά ***** στις ρυθμίσεις του quantizer και του GOP structure...
Έχουμε κανέναν στο forum που να δουλεύει εκεί;

Κοίτα, γνωρίζοντας αρκετά από τη συγκεκριμένη τεχνολογία, δεν είναι όλα ασπρο-μαύρο.
Δεν χωράνε όλα με καλή ποιότητα σε 16.588Mbps.

Παράδειγμα για να ξέρουμε γιατί μιλάμε.

Το ZDF (ονειρική εικόνα για SD....) που το είχα μετρήσει κάποτε (Mpeg2 SD), έπαιζε με ανάλυση 704χ576, και bit rate από 6.0Mbps(!!!) ελάχιστο και μέγιστο 10Mbps(!!)

Σε ποιο κανάλι αναφέρεσαι?
Κανένα από τα 4 δεν παίζει με ίδιες παραμέτρους, ούτε σε bit rate, ούτε σε ανάλυση.
Το σπορτ παίζει πολύ καλά τελευταία.

Θα ήθελα βέβαια και γώ καλύτερη εικόνα, αλλά με 4 κανάλια δεν.....

Με αυτήν την απάντηση δεν θέλω να δικαιολογήσω κανένα, αλλά μερικά πράγματα είναι μετρημένα κουκιά.