Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Απλά η μη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για τη διάθεσή σε ανεξάρτητη εταιρεία – πάροχο δικτύου και από την άλλη το ξαφνικό «διαζύγιο» ΕΡΤ – ΕΙΤΗΣΕΕ, παράλληλα με μια αδύναμη κυβέρνηση που παραπαίει, οδηγεί στην πολιτική επιλογή της απευθείας ανάθεσης συχνοτήτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οπότε ετοιμαστείτε για ένα καινούργιο άναρχο ψηφιακό τοπίο…

Καλά όλα αυτά αλλά με Θάσο τι γινεται;;;;
Άντε εμείς στην Δράμα βλέπουμε τα ψηφιακά από Κορύλοβο (λόφος έξω από Δράμα), οι λοιποί από τους γύρω νομούς;
Δεν θα γίνει τίποτα;
Τα ψηφιακά τα βλέπουμε από δωρεαν ερασιτεχνική εκπομπή (από ότι μου είπαν), ας είναι καλά ο φίλος!
Στους άλλους νομούς δεν υπάρχουν τέτοιοι ερασιτέχνες;

Ανέβηκε τελικα σήμερα το μεσημέρι το stream της ERT Digital στον δορυφόρο Hellas Sat όπως είχαμε αναφέρει στο sat.gr εδώ και λίγο καιρό. Συχνότητα 11003 με κάθετη πόλωση και Symbol Rate 13500. Τα κανάλια θα εκπέμπουν κωδικοποιημένα σε BISS καθώς το stream θα τροφοδοτεί τους πομπούς της ΕΡΤ ψηφιακή ανά την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθούν δοκιμές από την ΕΡΤ μέχρι αρχές Νοεμβρίου και στην συνέχεια θα σταθεροποιηθεί για επίγεια εκπομπή.

Οχι μόνο ανέβηκαν αλλά είναι και ...ελαφράς κωδικοποίησης, δηλαδή ο dm800 μου τα δειχνει κανονικά απο κάποιο άγνωστο κλειδί που προυπήρχε χωρίς να κάνω κατι (mgcamd)!
Παραθέτω το σκαναρισμα και εικόνα απο το Cine+.
Σημειώστε ότι πρώτη φορά τα βλέπω στην τηλεόρασή μου (δυόμισυ χρόνια μετά την πρώτη εκπομπή στην Αθήνα!) αφού δεν με καλύπτει ακόμη η επίγεια ψηφιακή!

Attachments

• Cine+.jpg
    Cine+.jpg
    53.7 KB · Views: 72
  • ert psifiaki hellasat.jpg
    ert psifiaki hellasat.jpg
    29.5 KB · Views: 70
Δυστυχώς...μου κλείδωσαν!
Πισω τα λεφτά της συνδρομής μας ΕΡΤ! Δωστε τουλάχιστον απο δορυφόρο αφού είστε ανάξιοι να μας τα δώσετε επίγεια!

Δεν είναι απαράδεκτοι;;; Ποιος ο λόγος να είναι κλειδωμένα;

Βέβαια πίστεψε με, δεν χάνεις τίποτα. Εδώ που τα έχουμε, ούτε ζάπινγκ δεν κάνουμε... Όλο το πρόγραμμα αδιάφορο...

Δεν έχει σημασία αν θα τα έβλεπα, το θέμα είναι ότι μου τα χρεώνουν υποχρεωτικά αλλά δεν τα έχω! Ουδέποτε διαμαρτυρήθηκα για ιδιωτικό κανάλι που δεν το πληρώνω και δεν με καλύπτει.
Και να πεις ότι δεν υπήρχαν λύσεις; Ο δορυφόρος ήταν εκεί τόσα χρόνια (δυόμισυ πέρασαν ήδη απο την έναρξη), ας εβαζαν και μια απλή κωδικοποίηση κοναξ (για τα δικαιώματα) και ας μας μοίραζαν τις κάρτες με τον λογαριασμό της ΔΕΗ ενω και δωρεάν πομπούς στον δορυφόρο διαθέτει το δημόσιο από την αρχική σύμβαση παραχώρησης. Αντ αυτού κλειδώνουν τα κανονικά τους κανάλια στην Νόβα και ξανακλειδώνουν τωρα τα επίγεια ψηφιακά στον Hellasat, μην τυχόν και υπάρξει....διαρροή σήματος!
Α... και σε iptv αν τυχόν τους θελήσω...πάλι πρέπει να τους πληρώσω όταν έρθουν στην πόλη μου, αποκλειστικά με την οτενετ ...

Όντως δε χάνεις τίποτα που δε τα βλέπεις φίλε. Είναι απαίσια! Μόνο το αθηλτικό κάτι λέει...

Δε συμφωνώ με την άποψή σου ότι, πληρώνεις και δεν βλέπεις. Πουθένα στο κόσμο δε ξεκίνησε κάτι ταυτόχρονα σ´ όλη την επικράτεια μιας χώρας. Η ΕΤ3 για παράδειγμα, την έβλεπε για 5 χρόνια ούτε η μισή Ελλάδα.

Και να μην πλήρωνες μέσω ΔΕΗ την ΕΡΤ, αλλά να τη χρηματοδοτούσε το κράτος με αλλου είδους τρόπο, πάλι θα την πλήρωνες έμεσα. Το άδικο με τη ΔΕΗ είναι όταν κάποιος χώρος δεν έχει τηλεόραση, και πληρώνει για κάτι που δεν έχει. Σε πολλές χώρες στο εξωτερικό η χρέωση γίνεται με τους δέκτες που έχεις στο σπίτι! Ναι υπάρχει κλιμάκιο που κάνει έφοδο στα σπίτια και μετρά τις τηλεοράσεις! Ή ακόμα πιό πέρα, αφού τη πληρώνουμε, γιατί να έχει διαφημίσεις?

Φιλε μου ...απο το "πουθενά δεν ξεκίνησε ταυτόχρονα", μεχρι το να περιμένω δυόμισυ χρόνια να δω κανάλια που πληρώνω ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ, όπως έχουν παρα πολλές αλλες ευρωπαικές χώρες (Σκανδιναβικές, Ελβετία, Γαλλία, Κροατία, Σλοβενία, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία,Τουρκία κλπ κλπ-μιλάω για ελεύθερες ή ελάχιστης χρέωσης κρατικές μεταδόσεις)...υπάρχει σημαντική απόσταση!
Να πω ακόμη οτι δεν έχω ΕΡΑ 3 (ποσα χρόνια να περιμένω ακόμη και πόσο στοιχίζει ενας πομπός), τα αλλα κρατικά ραδιόφωνα τα ακούω μονοφωνικά (αλλού ειναι στερεοφωνικά-RDS) και αν χαλάσει καποιος πομπός η βδομάδα ειναι σίγουρο ότι θα περάσει μέχρι να διορθωθεί! Επίσης να πω ότι παντού στην Ευρώπη (εκτός ίσως απο κάτι επίπεδες χώρες τύπου Ολλανδίας ή Βελγίου) θεωρούν ότι η επίγεια ψηφιακή στην καλύτερη περίπτωση θα καλύψει το 95-98% του πληθυσμού τους (γι αυτό και φροντίζουν έγκαιρα για εναλλακτικές οι δε Σουηδοί κάνουν δορυφορική μετάδοση των κρατικών μόνο για...10000 Σουηδούς χαμένους σε απίθανα σημεία χωρίς λήψη!).
Πολλά μπορω να πω ακόμη, αλλά...να μη συγχιστω περισσότερο νυχτιάτικα με την ΕΡΤ....

Απάντηση: Re: Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Φιλε μου ...απο το "πουθενά δεν ξεκίνησε ταυτόχρονα", μεχρι το να περιμένω δυόμισυ χρόνια να δω κανάλια που πληρώνω ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ, όπως έχουν παρα πολλές αλλες ευρωπαικές χώρες (Σκανδιναβικές, Ελβετία, Γαλλία, Κροατία, Σλοβενία, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία,Τουρκία κλπ κλπ-μιλάω για ελεύθερες ή ελάχιστης χρέωσης κρατικές μεταδόσεις)...υπάρχει σημαντική απόσταση!

Καλά μιλάς κι εσύ τώρα για Σκανδιναβικές χώρες, Γαλλία, Ελβετία κλπ...
Δεν ξέρεις ότι εδώ που ζεις είναι Αφρικανική Δημοκρατία;

Απάντηση: Re: Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Οχι μόνο ανέβηκαν αλλά είναι και ...ελαφράς κωδικοποίησης, δηλαδή ο dm800 μου τα δειχνει κανονικά απο κάποιο άγνωστο κλειδί που προυπήρχε χωρίς να κάνω κατι (mgcamd)!
Τα τσέκαρα στις 17:43 και ήταν fta!

Re: Απάντηση: Re: Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Καλά μιλάς κι εσύ τώρα για Σκανδιναβικές χώρες, Γαλλία, Ελβετία κλπ...
Δεν ξέρεις ότι εδώ που ζεις είναι Αφρικανική Δημοκρατία;

Μιλάω και για Τουρκία-Κροατία-Σλοβενία
Οσο για τις αφρικανικές δημοκρατίες...όταν μεταδίδονται δορυφορικά τα κρατικά κανάλια τους (είτε σε μπάντα C είτε σε Ku) αυτό γίνεται ελεύθερα, δηλαδή χωρίς κωδικοποίηση! Επίσης όσες χώρες διαθέτουν μετανάστες στο εξωτερικό, προσπαθούν να φτάνουν εύκολα και συνήθως δωρεάν τα κρατικά κανάλια τους σ αυτούς, ώστε να συμβάλλουν στην διατήρηση των δεσμών με την μητέρα πατρίδα (εμείς βεβαια...τους βάζουμε να πληρώσουν, γιατι αφού έφυγαν απο εδω και δεν πληρώνουν πλέον ΕΡΤ ...το φυσάνε το παραδάκι!)
Εξαιρείται η ERT World αλλά αυτή...δεν βλέπεται!

Ξεκίνησαν οι εκπομπές του πρώτου πακέτου της ΕΡΤ Ψηφιακή στον Hellas Sat 2 (11003 V, SR 13500, FEC 2/3). To πακέτο εκπέμπει με σύστημα κρυπτογράφησης BISS και περιέχει τα κανάλια Cine+, Sport+ - Info+, Prisma+ και ΡΙΚ Sat. (Κώστας Πρέντας)

Σε μία εβδομάδα ξεκινάει επίσημα το στάδιο μετάβασης από την αναλογική στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Πραγματικά είναι ένα ιστορικό γεγονός για την χώρα μας η εισαγωγή στην Terrestial τηλεόραση. Η ERT Digital έκανε το πρώτο ιστορικό βήμα στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, με το ανέβασμα του πακέτου στον Hellas Sat 2, 39°East για την τροφοδότηση του πρώτου επίγειου ψηφιακού πακέτο σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Τα τέσσερα κανάλια είναι σε κωδικοποίηση Biss (2600), ενώ τα τρία έχουν και teletext. Eπίσης διατίθεται και για τα τέσσερα κανάλια ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (ΕPG) Now/Next/Εxtended/Week και πάντα στα ελληνικά. Βέβαια υπάρχουν κάποια προβληματάκια στην υπηρεσία EPG, αλλά να σημειώσουμε ότι θα γίνονται δοκιμές έως 1/11. Τα νέα χαρακτηριστικά στοιχεία των καναλιών είναι τα παρακάτω:
-CINE+, SID 1, PIDs 512/640
-SPORT+/INFO+, SID 2, PIDs 513/641
-PRISMA+, SID 3, PIDs 514/642
-PIK, SID 4, PIDs 515/643

Τελικά θα ξεκινήσουν οι ψηφιακές εκπομπές την 1 Νοέμβρη; γιατί μέχρι τώρα δε βλέπω καμία ενημέρωση στα ΜΜΕ σε εφημερήδες κτλ....

Τελικά θα ξεκινήσουν οι ψηφιακές εκπομπές την 1 Νοέμβρη; γιατί μέχρι τώρα δε βλέπω καμία ενημέρωση στα ΜΜΕ σε εφημερήδες κτλ....

νομιζω οτι τα μονα σιγουρα απο 1/11/08,ειναι τα κρατικα(ετ1,νετ,ετ3,βουλη).
τα υπολοιπα αιωρουνται.....

Το 4Ε εκμπέμπει ψηφιακά στη Θεσσ/κη?
Σκανάρετε τους δέκτες σας

Απο Συκιές το 4Ε δεν το εντόπισε ο δέκτης της samsung στη συχνότητα 50 (καθυστερεί λίγο στην αναζήτηση αλλά τίποτα).