Τελικη 4αδα

Η HX920 είναι αντίστοιχη με την περυσινή W905 , ίσως και καλύτερη σε ορισμένες παραμέτρους (αλλά και χειρότερη σε κάποιες άλλες). Εγώ δεν σου ρίχνω άδικο που φωνάζεις αν και η W829 θεωρώ ότι είναι καλή τηλεόραση (mid range όμως όχι top class).[/QUOTE
Η 905 ήταν καλυτερη μόνο στο 3d.
Οποιαδήποτε αντικατάσταση εκτός απο αυτήν ήταν άθλια και πολυ λίγη για μια εταιρεία αυτού του μεγέθους.
Δεν ειναι μαγκιά έναν πελάτη που σου έδωσε 2000 ζεστά και μέτροιτης να τον αντιμετωπίζεις έτσι.
Ειναι Μ-------!!!

Και εσύ ρε LINK , τι μαργαριτάρια πετάς ρε φιλε...

Κορυφαία είναι η Η7000 ( σύμφωνα πάντα με τα review ) η W8 έχει μονο καλή 2D εικόνα , ακόμα και για τα 100 hertz , πρέπει να πας πάνω από 50 inches.
Να prosexoumai λίγο τι γράφουμε , γιατί την φετινή sony κορυφαία δεν την λες.
Την περσινή από την άλλη , την λες την καλύτερη LED που uparxei μέχρι τώρα ( w905 ) αλλα φέτος η Sony δεν είναι και τόσο καλή ( όσο η samsung τουλάχιστον ).

Φιλικότατα πάντα :p

Φίλε σύμφωνα με αυτά που γράφεις γενικά στο Φόρουμ δείχνεις μεράκι να μάθεις και καλά κανεις Και μπράβο αλλά ακόμα δεν ξέρεις βασικά πράγματα.Η w8xx Είναι κορυφαία για τα χρήματα της μπορείς να βρεις πολλά reviews Που το επιβεβαιώνουν αυτό.Η 7000 είναι μια καλή τηλεόραση αλλά πολύ ακριβή για το 2014.(πέρσυ με καλύτερο επεξεργαστή και ίδια χαρακτηριστικά ήταν φτηνότερη) Τα 100 Hz επιπλέον Και η ελάχιστα καλύτερη επεξεργασία στην εικόνα σε σχέση με την w8xx δεν δικαιολογούν τα 700+ ευρώ.Δεν θα ασχοληθώ με τα 3d smart μιας και μιλάμε για τηλεόραση και όλοι ξέρουν ότι αυτά είναι άχρηστα.Σε μια τηλεόραση πάντα η εικόνα μετράει το μαύρο και η καθαρότητα του πάνελ από clouding banding Και σε αυτά η w8xx Είναι άψογη.Αν ψάξεις reviews Αυτά που γράφω επιβεβαιώνονται.
Φιλικά πάντα.

Πολύ στο φιλικό δεν το έχουμε ρίξει? :p

Δεν θα διαφωνήσω πάντως μαζί σου και θα σε επιβεβαιώσω λέγοντας ότι είναι πράγματι value for money η w8 , αλλα παρόλο που η τιμή είναι εξωφρενική ( όπως είπες , σε σχέση με περσινά samsung μοντέλα ) δεν παύει , έστω και κατά το ελάχιστο η Η7000 να ξεπερνά την w8.
Και μιλάμε πάντα από θέμα εικόνας.
Το ότι η samsung έχει καβαλήσει την καλάμην είναι γεγονός , αλλα τα 100 hertz παραπάνω , παίζουν μεγάλη σημασία στην τιμή και η καλύτερη επξεργασία εικόνας βεβαια , αλλα πράγματι η τιμή παίζει ρολο συνολικά στην απόφαση αγοράς νέας tv και αυτό είναι ένα μείον για την samsung , αλλα το μονο μείον...

Στο δίλλημα 46άρα h7000 ή 50άρα w8, χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος ,τι υπερισχύει; ποιότητα έναντι +4 ίντσες; ... στα 2,8 μέτρα.....

Re: Απάντηση: Τελικη 4αδα

Στο δίλλημα 46άρα h7000 ή 50άρα w8, χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος ,τι υπερισχύει; ποιότητα έναντι +4 ίντσες; ... στα 2,8 μέτρα.....
Η w8 ειναι πολλή λίγη μπροστά στην. 7000.
Στα 2,8 η 46´´ δεν θεωρούνται λίγες.

Αυτό που έχω παρατηρήσει στο θέμα ποιότητας εικόνας σε ψηφιακό σήμα DVB-T πχ DIGEA είναι ότι οι Sony Bravia με επεξεργασία X-Reality PRO ,δηλαδή από W5xxB σειρά και πάνω, βγάζουν μια περισσότερο ευκρινή και λεπτομερή εικόνα από ότι οι τηλεοράσεις της Samsung (ακόμη και από UE H7000 ).Αυτό το έχω παρατηρήσει (βρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από την τηλεόραση) σε κανάλια όπως το Alpha και το ΣΚΑΙ, γύρω από τα γράμματα ιδίως όταν αυτά είναι μικρού μεγέθους πχ σε ενημερωτικά προγράμματα .Επίσης έχω δει περισσότερη λεπτομέρεια στα μαλλιά των παρουσιαστών και στο πρόσωπο τους σε διαφορες ζωντανές εκπομπές . Σε κανάλια μέτριας απόδοσης εικόνας όπως είναι ο Ant1,Mega,Star και γενικά αν αυτό που δείχνει είναι μεγάλης συμπίεσης, χαμηλής ποιότητας τότε η διαφορά στην εικόνα είναι ανεπαίσθητη.

Σε τηλεοπτικό σήμα SD θα έλεγα ότι η εικόνα της Sony μπορεί να έχει [αν επιθυμεί ο χρήστης] περισσότερη λεπτομέρεια (ρυθμιστικά:Δημιουργία ρεαλισμού/Ανάλυση/Φιλτ/σμα θορύβ].

Για αυτό προτείνω να κάνετε σύγκριση σε εικόνα βάζοντας το ίδιο πρόγραμμα.Αναμένω τις απόψεις σας.

Last edited:

Double post.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσωπικά θα προτιμούσα ίντσες από κάποια μικρή διαφορά σε ποιότητα εικόνας. Έχω 46άρα στα 2,8 μέτρα και σίγουρα θέλω μεγαλύτερη tv.

Φίλε acaliptos

Θα σου απαντήσω βάσει της εμπειρίας μου.
- Είχα 46 αρα σε 2,8μ και τελικά για να καλυφθώ πραγματικά αλλά και για να γίνει αισθητή και άξια λόγου η αλλαγή πήγα σε 55αρα. Συγκεκριμένα αντικατέστησα τη samsung 46C8000 με τη sony 55W905a. Στην αρχή ψαχνόμουν σε 50αρα, αλλά δεν έβλεπα ουσιαστική διαφορά, έτσι για να μην αρχίσω τρώγομαι πάλι μέσα σε κανά δίμηνο πήγα σε 55αρα και το μόνο που με τρώει , είναι ότι για κάποιους λόγους , δε πήγα σε ακόμα μεγαλύτερη χα!χα! πάντως τώρα είμαι αρκετά ικανοποιημένος , αλλά με μεγαλύτερη ξαναλέω θα ήμουν πιο καλά. Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι για την απόστασή σου, δε κοιτάς με τίποτα πάλι σε 46αρα, αλλά σε όσο μεγαλύτερη μπορείς ( εννοείτε μέσα στα λογικά πλαίσια , μη το παρακάνουμε κιόλας χα!χα! )
Τώρα για τη διαφορά εικόνας σε 2D στην Η7000 της samsung και την W815 της σονυ, που τις έχουν πάρει τη μία αδελφικός φίλος και την άλλη κουμπάρος και καλός φίλος, που και τις δύο τις έχω επεξεργαστεί πάρα πολύ και ρυθμίσει μόνος , με τις όποιες γνώσεις έχω, λέω τα εξής :
Πάρα πολύ καλές και οι δύο, όμως επιβεβαιώνω το xavito, σε SD σήμα Digea, η 815 είναι πιο ευκρινής πιο ωραία ή εικόνα, όχι μεγάλες διαφορές αλλά καλύτερη η σονυ ( από μνήμης λέω τα πάντα σε σύγκριση με τη κάθε μία, διότι δεν τις είχα δίπλα δίπλα, αλλά είμαι απόλυτα σίγουρος ), μου είχε κάνει εντύπωση η κάπως πιο << μουντή >> εικόνα της Η7000 σε SD τηλεοπτικό. Σε HD σήμα ( και οι δύο έχουν σύνδεση με nova και βλέπουν HD κανάλια ) οι όποιες διαφορές και αν υπήρχαν δε μπορούσαν να μου κάνουν σε κάποια από τις δύο κάποια αρνητική εντύπωση, ήταν και οι δύο πάρα πολύ καλές, και ή όποια διαφορά εντόπισα ήταν λίγο στα χρώματα, που όμως σίγουρα είχε να κάνει με τις ρυθμίσεις αλλά και με το κανάλι που έβλεπα εκείνη τη στιγμή ( όπως είπα δεν τις είχα δίπλα δίπλα ).

Σαφως και οι 4 ιντσες στα 2.8 μετρα κανουνε διαφορα.Η 46αρα για την αποσταση σου,θα φανταζει πολυ συντομα μικρη,ειδικα το 3d θα σου ειναι αχρηστο.Μην το κανεις το λαθος μια χαρα τηλεοραση ειναι και η sony.

Αυτό που έχω παρατηρήσει στο θέμα ποιότητας εικόνας σε ψηφιακό σήμα DVB-T πχ DIGEA είναι ότι οι Sony Bravia με επεξεργασία X-Reality PRO ,δηλαδή από W5xxB σειρά και πάνω, βγάζουν μια περισσότερο ευκρινή και λεπτομερή εικόνα από ότι οι τηλεοράσεις της Samsung (ακόμη και από UE H7000 ).Αυτό το έχω παρατηρήσει (βρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από την τηλεόραση) σε κανάλια όπως το Alpha και το ΣΚΑΙ, γύρω από τα γράμματα ιδίως όταν αυτά είναι μικρού μεγέθους πχ σε ενημερωτικά προγράμματα .Επίσης έχω δει περισσότερη λεπτομέρεια στα μαλλιά των παρουσιαστών και στο πρόσωπο τους σε διαφορες ζωντανές εκπομπές . Σε κανάλια μέτριας απόδοσης εικόνας όπως είναι ο Ant1,Mega,Star και γενικά αν αυτό που δείχνει είναι μεγάλης συμπίεσης, χαμηλής ποιότητας τότε η διαφορά στην εικόνα είναι ανεπαίσθητη.

Σε τηλεοπτικό σήμα SD θα έλεγα ότι η εικόνα της Sony μπορεί να έχει [αν επιθυμεί ο χρήστης] περισσότερη λεπτομέρεια (ρυθμιστικά:Δημιουργία ρεαλισμού/Ανάλυση/Φιλτ/σμα θορύβ].

Για αυτό προτείνω να κάνετε σύγκριση σε εικόνα βάζοντας το ίδιο πρόγραμμα.Αναμένω τις απόψεις σας.

+1000
Αυτά τα γράφω εδώ και καιρό αλλά πολλά μελοι πέφτουν να με φάνε.
Φίλε acalipte προτίμησε τις περισσότερες ίντσες και την διαφορά στο πορτοφόλι σου και μην κάνεις κατι που σίγουρα θα μετανιώσεις σε μια εβδομάδα. 2,8 μέτρα είναι πολλά για 46" θέλεις τουλάχιστον 55" αλλα και 50" είναι πολύ καλύτερα απο 46".Επισης με τα λεφτα για την 46Η7000 (1300 ευρο) πας σε 55W805.

http://www.skroutz.gr/s/4771492/Sony-KDL-55W805B.html

http://www.skroutz.gr/s/4689988/Samsung-UE46H7000.html?from=autocomplete&keyphrase=46h7000

Και εγώ για Sony 50αρα πάω, με ανάλογη απόσταση (2,8μ) Εξαλλου σε 5 χρόνια αν είμαστε καλά θα ψαχνόμαστε για άλλα...
Το μόνο που θα ήθελα να ακούσω ειναι σχόλια για την απόδοση του Media Player της συσκευής, καθότι οι προγενέστερες Sony ειχαν προβληματάκια στον τομέα αυτό

Last edited:
Και εγώ για Sony 50αρα πάω, με ανάλογη απόσταση (2,8μ) Εξαλλου σε 5 χρόνια αν είμαστε καλά θα ψαχνόμαστε για άλλα...
Το μόνο που θα ήθελα να ακούσω ειναι σχόλια για την απόδοση του Media Player της συσκευής, καθότι οι προγενέστερες Sony ειχαν προβληματάκια στον τομέα αυτό

Nομιζω οτι και φετος η σονυ δεν δινει την επιλογη μεγενθυνσης των υποτιτλων,οπως επισης εμφανιζονται μεσα σε ενα πλαισιο,ενοχλητικο μεν,συνηθιζεται ομως ευκολα.Μην σε απασχολει παντως το media player,με λιγα χρηματα μπορεις να αποκτησεις ενα εξωτερικο και να καλυφθεις πληρως!

Ευχαριστώ, έχω ενα Dune HD που παιζει τα πάντα, απλά επειδή συνήθως βλέπουμε ματρόσκες 1080p έλεγα μήπως το μετακομιζα σε κάποια δωμάτια και χρησιμοποιούσα τον ενσωματωμένο player της TV. Το θεμα με το πλαισο των υποτιτλων δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, περισσότερο με ενδιαφέρει αν ο player της TV μπορεί να διαχειριστεί σχετικά απαιτητικά mkv HD αρχεια (1080p με σχετικά υψηλό bit rate).

Μπα δεν έχουν αλλάξει και πολλά , μέτρια πράγματα και πάλι. Αντιθέτως ο media player της Samsung 55F6500 που έχω από πέρυσι είναι τόσο καλός που πούλησα το WD Live 3 σε φίλο μου και γλίτωσα από ένα τηλεκοντρόλ και περιττά on/off εξωτερικών συσκευών.

Ευχαριστώ, έχω ενα Dune HD που παιζει τα πάντα, απλά επειδή συνήθως βλέπουμε ματρόσκες 1080p έλεγα μήπως το μετακομιζα σε κάποια δωμάτια και χρησιμοποιούσα τον ενσωματωμένο player της TV. Το θεμα με το πλαισο των υποτιτλων δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, περισσότερο με ενδιαφέρει αν ο player της TV μπορεί να διαχειριστεί σχετικά απαιτητικά mkv HD αρχεια (1080p με σχετικά υψηλό bit rate).
Εγώ πάλι που έχω μοντέλο του 2013 ( 55W905a ) όσες φορές έβαλα ( λίγες η αλήθεια, 6 ή 7 φορές ίσως στους 5 μήνες που την έχω ) τέτοιου είδους αρχεία mkv 1080p με υψηλό bit rate για να έχει την όσο δυνατόν καλύτερη ποιότητα εικόνας, δεν είχα ούτε μία φορά πρόβλημα πουθενά. Φαντάζομαι στα μοντέλα του 2014 τα πράγματα θα είναι τα ίδια και καλύτερα. Οπότε δοκιμάζεις και βλέπεις. Πάντως πιστεύω ότι δε θα έχεις θέμα.

Και εγω που εχω την ιδια tv με τον Λεωνιδα απο πανω,οσες φορες εχω παιξει τετοια αρχεια,που μονο τετοια παιζω δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα.Το μονο περιεργο ειναι οτι ο ηχος απο το home cinema που εχω ακουγοτανε πιο χαμηλα συκριτικα απ"οταν επαιζε το ιδιο αρχειο απο το media player που εχω ενα popcornhour a300.

Καλά το media player είναι δευτερεύον όπως και το 3D αλλά εφόσον μπορεί κάποιος να αγοράσει τηλεόραση και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας και με κορυφαίο media player και smart tv γιατί να μην το κάνει? Μιλάω για την H6400 , εδώ υπάρχει και αναλυτική σύγκρισή με την W805 της Sony...

https://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/samsung/h6400/compare

Στο διλλημα μου λοιπόν yperion μεταξύ 46h7000 ή Sony 50wxxxb αντιπροτείνεις την 50άρα Samsung 6xxx.
Εκτός από το οικονομικό η Sony συνεχίζει και υπερτερεί σε θέαση digea. Σε όλα τα αλλά η Samsung.

Edit :
Βλέπω υπάρχουν οι 50h6400 και 50f6xxx.

Last edited:
Στο διλλημα μου λοιπόν yperior μεταξύ 46h7000 ή Sony 50wxxxb αντιπροτείνεις την 50άρα Samsung 6xxx.
Εκτός από το οικονομικό η Sony συνεχίζει και υπερτερεί σε θέαση digea. Σε όλα τα αλλά η Samsung.

Edit :
Βλέπω υπάρχουν οι 50h6400 και 50f6xxx.

Καλές η 50αρες της Samsung Αλλά εκτός από την υποδεέστερη 2d εικόνα- επεξεργασία και τα γνωστά θέματα banding δες και την προέλευση του πάνελ μιας και ισως δεν είναι του 2014 όπως αυτά στις 48" και επίσης ίσως να μην πέσεις και σε πάνελ Samsung Αλλά 3ης εταιρίας.Βέβαια αν είσαι τυχερός ίσως πέσεις σε auo (αν δίνει φέτος στη samsung) Και γλιτώσεις από τα θέματα banding-clouding.