Τελικη 4αδα

Δεν μπορείς δηλαδή από τον κωδικό να συμπεραίνεις την χρονολογία των Samsung όπως στις Sony που υπάρχει το b στο τέλος;

Καλές η 50αρες της Samsung Αλλά εκτός από την υποδεέστερη 2d εικόνα- επεξεργασία και τα γνωστά θέματα banding...

Στο τεστ του rtings υπάρχει και τεστ uniformity , και οι δύο τηλεοράσεις παίρνουν 8/10 , υποδεέστερη επεξεργασία εικόνας σε όλα τα τεστ δεν έχει αναφερθεί πουθενά...

As is the norm for a high-ish end Samsung TV, the UE55H6400 was excellent with the critical video processing elements. It proved very accomplished at deinterlacing and scaling of standard definition signals was clean and precise.. The H6400 had no issues detecting both 3:2 and 2:2 cadences correctly, either, and so long as the Auto2 Film Mode was selected, scrolling video text over film was also delivered perfectly. The quality of the video deinterlacing at 1080i50 was just as good as it was for standard definition and there were no apparent issues with 24p content.

http://www.avforums.com/review/samsung-h6400-ue55h6400-3d-led-lcd-tv-review.10295

Καλό είναι όταν γράφουμε κάτι να υπάρχουν αποδείξεις για να μην παραπλανούμε όσους ενδιαφέρονται για αγορά τηλεόρασης και θέλουν να έχουν αντικειμενικά στοιχεία και όχι υποκειμενικές αοριστίες.

Είπε ο χαβιτο μια κουβέντα ( σωστή μεν , αλλα αυτό είναι άλλο θέμα ) και όλοι πήραν φορα , πάλι καλά που τους φρέναρες John. :a0210:
Να αναφερθεί κιόλας το πολύ καλο service της samsung έναντι της Sony , γιατί είναι γεγονός πως δεν σέβονται τα λεφτά που τους ακουμπάς και όταν έρθει η ώρα για αντικατάσταση , σου δίνουν μια μπακατέλα σε σχέση με αυτό που είχες.

Δεν μπορείς δηλαδή από τον κωδικό να συμπεραίνεις την χρονολογία των Samsung όπως στις Sony που υπάρχει το b στο τέλος;

Έγραψα για τον τύπο του πάνελ όχι για το μοντέλο της τηλεόρασης. Το H (h6400) στη Samsung Είναι μοντέλο 2014.

Yperion Επειδή βλέπω συχνά όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων σου λέω με σιγουριά ότι και φέτος η Samsung έχει θέματα ομοιομορφίας και μάλιστα σοβαρά.Δεν είμαι μέτοχος στη Sony Και δεν έχω σκοπό να παραπλανησω κανέναν.Λέω αυτό που βλέπω με τα μάτια μου.
Όσο για την επεξεργασία τα είπαν αλλά μελοι στις προηγούμενες σελίδες.Έχω ξαναποσταρει αυτό το review ας το βάλω πάλι αφού ζητάς επίσημα πράγματα.

The same X-Reality Pro processing engine found in the W955 is present in the W829 so it was no surprise to find our test results mirrored. So we get excellent scaling of standard definition signals and deinterlacing of 1080i and 576i signals was also clean, without undue break up of lines or fine detail. The cadence detection for both PAL (2:2) and NTSC (2:3) sources was also excellent, with the W829 able to lock on instantly and thus deliver pictures without loss of resolution or shredding. In short, there’s almost no video task this Sony isn’t up to, so complaints here.

No banding, no dirty screen effect? Are we sure this is LED?

But it wasn’t just with sports where the 50W829B looked great. Across the board, the deep blacks helped the Sony deliver images packed with clarity and contrasty punch and it was only from relatively acute viewing angles where colours washed out. Even lowly standard definition sources (we watch them only for test purposes, you understand) looked remarkably clean on the 50-inch panel, which is testament to Sony’s X-Reality Pro processing engine. Naturally HD is where it’s at but there are still some worthwhile movies yet to make the transition to Blu-ray disc.

Where we had to come up with a cocktail of settings to extract a picture we’d consider approaching good, with the flagship W955, we didn’t really need to mess with any of the more exotic controls on the W829 to see it shine. If you do want some improvement on all, or nearly all, black screens you could set the Adv Contrast Enhancer to Mid but it will come at the cost of some luminance flashes on frame transitions, albeit only fleeting ones. The Reality Creation settings are again quite interesting for the likes of streamed HD content, where the micro adjustments in pixel luminance can help give the impression of restoring some of the detail lost during compression but it’s to be used on a case-by-case basis, rather than wholesale.

http://www.avforums.com/review/sony-w8-kdl-50w829b-led-television-review.10178

Είπε ο χαβιτο μια κουβέντα ( σωστή μεν , αλλα αυτό είναι άλλο θέμα ) και όλοι πήραν φορα , πάλι καλά που τους φρέναρες John. :a0210:
Να αναφερθεί κιόλας το πολύ καλο service της samsung έναντι της Sony , γιατί είναι γεγονός πως δεν σέβονται τα λεφτά που τους ακουμπάς και όταν έρθει η ώρα για αντικατάσταση , σου δίνουν μια μπακατέλα σε σχέση με αυτό που είχες.
Φρενάρει ποιον και σε τι?Αυτά που είπε ο xavito τα έχω αναφέρει καιρό πριν και τότε πάλι δεν συμφωνούσα με τον yperion.Εδώ φίλε κάνουμε κουβέντα και καλό θα είναι να γράφεται οτι είναι σωστό για να μαθαίνουν 5 πράγματα τα νέα μελοι. Δεν είναι θέμα κόντρας.

Last edited:
Συνεχίζεις....Και καλά κανεις από μεριά σου , να αντιστέκεσαι στην ΥΠΕΡΟΧU της H6700 έναντι της w8.
Όταν διάβασα το review ( νάνε καλά ο υπερίων ) μου βγήκαν τα ματια έΞω.
Μέχρι τότε , νόμιζα και εγώ ότι η W8 είναι η καλύτερη , MID RANGE ( ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ) tv για το 2014.
Sorry φιλε....Αλλα έτσι έχουν τα πράματα.
Deal with it. :cool:

Στα περισσότερα συγκριτικά Sony W8xxx με Samsung H6xxx είναι ισοπαλία σε 2D εικόνα από την άλλη σε 3D , media και smart υπερτερεί η Samsung και σε gaming η Sony.

Οπότε το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τι ενδιαφέρει τον καθένα και τις τιμές των τηλεοράσεων , πχ. σε σύγκριση 50W805 με 48H6400 κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για 3D και smart αγοράζει την Sony και κερδίζει και 2". Από την άλλη αν θέλει να μην αγοράσει εξωτερικό media player αναγκαστικά πάει στην Samsung , επίσης πρέπει να θυμόμαστε ότι στις 50" και οι Samsung έχουν πάνελ AUO όπως οι Sony.

Συνεχίζεις....Και καλά κανεις από μεριά σου , να αντιστέκεσαι στην ΥΠΕΡΟΧU της H6700 έναντι της w8.
Όταν διάβασα το review ( νάνε καλά ο υπερίων ) μου βγήκαν τα ματια έΞω.
Μέχρι τότε , νόμιζα και εγώ ότι η W8 είναι η καλύτερη , MID RANGE ( ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ) tv για το 2014.
Sorry φιλε....Αλλα έτσι έχουν τα πράματα.
Deal with it. :cool:

Επειδή είμαι άσχετος μπορείς να μου πεις τις διάφορες h6400 με h6500 και h6700?αξίζει η διαφορά των 150-300 ευρώ ανάμεσα τους?Και επειδή μιλάμε για τηλεόραση και είπαμε 3 πράγματα μετράνε (μαυρο-ποιότητα εικονας-καθαρότητα πανελ) τι θα πει mid range αν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και τι θα κερδίσω αν πάω στα κορυφαία μοντέλα?Να ξαναπώ ότι δεν μιλάμε για pc και smartphones.

Επειδή είμαι άσχετος μπορείς να μου πεις τις διάφορες h6400 με h6500 και h6700?αξίζει η διαφορά των 150-300 ευρώ ανάμεσα τους?Και επειδή μιλάμε για τηλεόραση και είπαμε 3 πράγματα μετράνε (μαυρο-ποιότητα εικονας-καθαρότητα πανελ) τι θα πει mid range αν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και τι θα κερδίσω αν πάω στα κορυφαία μοντέλα?Να ξαναπώ ότι δεν μιλάμε για pc και smartphones.

Διάβασε τα review και bres την άκρη μονος σου , εγώ βαριέμαι :p

Να ξέρεις πάντως ότι η H6700 σε θέμα εικόνας είναι η καλύτερη στην σειρά 6 ( από όσο ξέρω ) και νομίζω πως μπορώ να σου βρω και το review της...

Ακόμα , είναι σίγουρο ότι δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν η H6700 είναι όντως καλύτερη από την w8 , ειδικά μετά την παρέμβαση του χαβιτο , αλλα σίγουρα δεν είναι σε καμια περίπτωση υποδεέστερη.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η 6700 ίσος να είναι καλύτερη σε θέμα εικόνας από την w8.

Διαφορες πάντως στην H6400 και H6500 ( Μεταξύ τους ) στην εικόνα , δεν υπάρχουν.

Η H6500 έχει διπλό tuner...

Στα περισσότερα συγκριτικά Sony W8xxx με Samsung H6xxx είναι ισοπαλία σε 2D εικόνα από την άλλη σε 3D , media και smart υπερτερεί η Samsung και σε gaming η Sony.

Οπότε το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τι ενδιαφέρει τον καθένα και τις τιμές των τηλεοράσεων , πχ. σε σύγκριση 50W805 με 48H6400 κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για 3D και smart αγοράζει την Sony και κερδίζει και 2". Από την άλλη αν θέλει να μην αγοράσει εξωτερικό media player αναγκαστικά πάει στην Samsung , επίσης πρέπει να θυμόμαστε ότι στις 50" και οι Samsung έχουν πάνελ AUO όπως οι Sony.
Σε πολλά συμφωνούμε σε άλλα όχι.Επίσης σίγουρα οι κάτοχοι της Sony Δεν θα χρειαστούν εξωτερικό media player μιας και παίζει σχεδόν τα πάντα όπως και αυτό της samsung. Αυτό που λες για τα πάνελ της auo ήξερα ότι πέρσι έδινε στην samsung Αλλά για φέτος δεν ήμουν σίγουρος όπως έγραψα πάρα πάνω.
Διάβασε τα review και bres την άκρη μονος σου , εγώ βαριέμαι :p

Να ξέρεις πάντως ότι η H6700 σε θέμα εικόνας είναι η καλύτερη στην σειρά 6 ( από όσο ξέρω ) και νομίζω πως μπορώ να σου βρω και το review της...

Ακόμα , είναι σίγουρο ότι δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν η H6700 είναι όντως καλύτερη από την w8 , ειδικά μετά την παρέμβαση του χαβιτο , αλλα σίγουρα δεν είναι σε καμια περίπτωση υποδεέστερη.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η 6700 ίσος να είναι καλύτερη σε θέμα εικόνας από την w8.

Διαφορες πάντως στην H6400 και H6500 ( Μεταξύ τους ) στην εικόνα , δεν υπάρχουν.

Η H6500 έχει διπλό tuner...
Καλά μην σε κουράζω να σου πω εγώ δεν έχουν καμία διάφορα σε τίποτα πέραν της εξωτερικής εμφάνισης και του διπλού tuner.Καμία διαφορά στην εικόνα είναι ακριβός η ίδιες τηλεοράσεις. Επίσης δεν μου είπες γιατί να διαλέξω μια tv 2000 ευρώ FHD?

Για όσους λένε ότι το smart tv είναι τελείως άχρηστο , σύνδεσα πριν το ματς το πληκτρολόγιο μου και το ποντίκι μου , μπήκα από τον browser της F6500 στο hahasport και βλέπω το ματσάκι σε Γερμανικό κανάλι. Έχει και κάποιες καλές χρήσεις με λίγα λόγια.

:offtopic:

hahasport....Hmmm....
Αν και δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλος , οφείλω να ομολογήσω ότι οι γνώσεις σου υπερβαίνουν τις δικες μου... :SFGSFGSF:
Φαντάζομαι θα ξέρεις και αλλα streaming sites , για IPTV και κανάλια έτσι? :p
Και ακόμα αναρωτιόμουν ( βλέποντας το "τρακτ" σου ) που βρίσκεις τα σίριαλ ( σε πιο T site ) και φυσικά τους υπότιτλους...
Εγώ ξέρω 5 διαφορετικά T site ( δυο από αυτά θηριώδη ) αλλα και πάλι δυσκολεύομαι να βρω τα επεισόδια που θέλω , big bang T. Supernatural ,Two and a half men etc... Αν μπορούσες με κανένα PM να κανεις share...Your knoweldge , i would appreciate it :adore:

Με πέθανες τώρα φίλε Γιάννη, πάνω που είχα καταλήξει στην Sony
Καλή η ποιότητα της εικόνας, αλλά οι παράμετροι media player και smart TV είναι επισης σημαντικοί εν έτος 2014.

Επισης δεν μπορω να καταλάβω την λογική των 48 ιντσών στiς νέες Samsung.. (θεωρουν οτι το gap 50-55 ιντσες ειναι μικρό και δεν εχει νοημα το segmentation ?)

Ετσι όπως πάμε με βλέπω να αγοράζω OLED σε 3 χρόνια..

Last edited:
Mην τρελενεσε παντως....απλα ειναι τα πραγματα.Και ο media player της sony μια χαρα ειναι,θα στα παιζει ολα τα αρχεια απροβληματιστα,το μονο μειον στο ειπα για τους υποτιτλους.Στο smart κομματι οντως ειναι πολυ μπροστα η samsung,το smart της σονυ ειναι τραγικο τουλαχιστον στην δικια μου sony w905 που ειναι βεβαια περσινο μοντελο,αλλα δεν νομιζω να αλλαξε και τιποτα.Στο 3d υπερισχυει επισης η samsung,της σονυ ειναι μπασταρδεμενο active με passive.Στο gaming η σονυ καλυτερη,λογω χαμηλοτερου input lag.Επισης οι 2 ιντσες παραπανω ειναι στα + της σονυ.Ειτε παρεις τη μια,ειτε την αλλη,ειναι το ιδιο καλες τηλεορασεις,ζυγισε τα λιγο και κατεληξε!

Καλησπέρα σας ,
για να μην ανοίγω άλλο topic και μιας και έχω το ίδιο δίλημμα "καλύτερη" 48'' ή ελαφρώς "χειρότερη" 50αρα ...ποια θα μου προτείνατε απί τις δύο παρακάτω?
https://www.skroutz.gr/s/4847420/Samsung-UE48H6700.html?keyphrase=samsung+ue48h6700
ή
https://www.skroutz.gr/s/4639729/Samsung-UE50H6400.html?keyphrase=samsung+ue50h6400

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να συμπληρώσω πως η απόσταση θέασης είναι στα 2,8 μέτρα ,maximum 3 μέτρα(καθιστικό) και προορίζεται για αντικαταστάτης της καθόλα ευχαριστημένος Panasonic TX-L42E6B η οποία θα καταλήξει στο δωμάτιο .Ταινίες 3d ΔΕΝ με απασχολούν προσωρινά άρα κυρίως χρήση καναλιών και ταινιών όχι 3d.

Ουσιαστικά υπάρχει ελάχιστη διαφορά σε εικόνα μεταξύ των δύο που αναφέρεις (αν και η μία έχει πάνελ Samsung και η άλλη AUO) οπότε ψηφίζω την 50άρα.

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/televisions/samsung-ue48h6400-1247567/review
http://www.techradar.com/reviews/au...-and-lcd-tvs/samsung-ue48h6700-1261179/review
http://www.avforums.com/review/samsung-h6700-ue-40-48-55-h6700-tv-review.10496
διακρίνω διαβάζοντας πως η 48αρα έχει όντως καλύτερη εικόνα και πιο σημαντικά αρνητικά σε σχέση με την 50αρα ...τί λέτε ισχύουν όπως τα γράφουν και στο φινάλε θα το δω-διακρίνω εύκολα στα 3 μέτρα?

Αυτά που διαβάζεις είναι εκθέσεις ιδεών , δες στο avforums ή το HDTVtest που μετράνε τις τηλεοράσεις ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και δεν γράφουν ιστοριούλες.

Σε ευχαριστώ!!! :2thumb22sup:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν και το τελευταίο Link είναι από το avforums που γράφεις κι εσύ ;)