Τελικός για ηχεία 200W;

Πάντος πιστεύω ότι οι διαφορές μεταξύ τους στην ίδια κατηγορία είναι ελάχιστες αν όχι μηδαμινές. Δεν έχω εμπειρία, αλλά τι στο καλό ένας τελικός είναι. Δεν είναι και διαστιμόπλοιο. Το ρεύμα ενισχύει δεν κάνει κάτι άλλο. Την βασική δουλιά την κάνει ο προενισχυτής κατά την γνώμη μου. Πάρε έναν με μεγάλο waf που θέλεις και από καλή εταιρεία και θα είσαι εντάξει.-bye-

εχει δυσκολη δουλεια ο τελικος.

δεν ειναι μηδαμινες οι διαφορες.

πρεπη να παραμενη σταθερος σε εντονα μιγαδικα φορτια και να ειναι ικανος

να δωση μεγαλα ρευματα.

παντως για ταξη Δ η tripath δεν ειπαμε.

νομιζω οτι αυτη την στιγμη ειναι απο τις καλυτερες λυσεις.

για κανε μια ερευνα τι υπαρχη σε ετοιμα προιοντα.

Επειδή μου αρέσουν οι παλιοί (2χ200W/8Ω), υπάρχει κάτι ενδιαφέρον σε αυτο; http://www.audioscope.net/power-amplifiers-c-33.html?page=3&sort=2a

Λέτε να έχουν φάει τα ψωμιά τους; :angel:(ή τέλος πάντων θα βγάλουν μια εικοσαετία ακόμη;) :stupid: Νομίζω πως τόσα χρόνια θα μου πάρει να συνέλθω από το τωρινό ψάξιμο....:nurse:

Θα ήθελα τη γνώμη των πιο :grandpa: αλλά και των :music-smiley-006: έχοντας σαν μέτρο σύγκρισης τον NAD C-272 (2x150) στην τιμή των 650 uro.

παντως για ταξη Δ η tripath δεν ειπαμε.

νομιζω οτι αυτη την στιγμη ειναι απο τις καλυτερες λυσεις.

για κανε μια ερευνα τι υπαρχη σε ετοιμα προιοντα.

Thanks!

Εννοείται πως διαβάζω :BDBDG54: και γι'αυτούς αλλά με ένα μυαλό...:nounder:

Κάντε καμμιά πρόταση...:worshippy:

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα? Ο χώρος σου είναι 80 τετραγωνικά, αλλά σε πόσα από αυτά θα ακούς? Θα είσαι 8 μέτρα μακρυά από τα ηχεία ή θα είσαι στα 3-4 μέτρα? Θέλεις πολλά γκάζια? Club φάση?

Τα ηχεία σου έχουν 89db ευαισθησία που σημαίνει ότι θα αποδώσουν στο 100% και με έναν μικρότερο ενισχυτή, της τάξεως των 2x100W, ίσως και λιγότερο. Έτσι πιστεύω εγω τουλάχιστον και με δεδομένο ότι η αντίσταση δεν πέφτει χαμηλά. Άρα, η σκέψη μου είναι μήπως "πήγαινες" για κάποιον τελικό με λιγότερη ισχύ και περισσότερη "ποιότητα". Ακόμα και 100 "πραγματικά" Watt δεν είναι λίγα. Εγώ θυμάμαι γέμιζα με δυνατή μουσική και μπάσο στο πατρικό μου ένα χώρο 60 τετραγωνικά, με 2x7W και σπάνια ανέβαινε πάνω από το μισό το ρυθμιστικό της έντασης. Και "έμενε" και για τους γείτονες μπόλικο για να πετάνε σπόντες. Δεν μπορώ να σου πω τα χαρακτιριστικά των ηχείων βέβαια γιατί δεν τα ξέρω, αλλά και πάλι άλλο 7W και άλλο 100.

Δεν είμαι σοφός, θα σου έλεγα όμως να μην πάρεις μεταχειρισμένο γιατί είναι ρίσκο από πολλές πλευρές. Κρίμα είναι να κλαίς τα λεφτά σου, είτε απ' ευθείας είτε σε κανα δυο τρία χρόνια.

Χτύπα NAD βάλτον επάνω για να άρχισεις να τον χαίρεσαι και μην ψάχνεις πολύ. Η NAD έχει εγγυημένο ήχο.

Thanks!

Εννοείται πως διαβάζω :BDBDG54: και γι'αυτούς αλλά με ένα μυαλό...:nounder:

Κάντε καμμιά πρόταση...:worshippy:

ψαξε για nuforce,murano,channel islands.

το site αυτο εχει πανακριβα μηχανηματα που στο ebay βρισκης κατω απο τα μισα.
αστο καλυτερα γιατι αν ειναι δεκαετιας και πανω θα θελουν ηλεκτρολυτικους και μονο φτηνοι δεν ειναι.

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα? Ο χώρος σου είναι 80 τετραγωνικά, αλλά σε πόσα από αυτά θα ακούς? Θα είσαι 8 μέτρα μακρυά από τα ηχεία ή θα είσαι στα 3-4 μέτρα? Θέλεις πολλά γκάζια? Club φάση?

Τα ηχεία σου έχουν 89db ευαισθησία που σημαίνει ότι θα αποδώσουν στο 100% και με έναν μικρότερο ενισχυτή, της τάξεως των 2x100W, ίσως και λιγότερο. Έτσι πιστεύω εγω τουλάχιστον και με δεδομένο ότι η αντίσταση δεν πέφτει χαμηλά. Άρα, η σκέψη μου είναι μήπως "πήγαινες" για κάποιον τελικό με λιγότερη ισχύ και περισσότερη "ποιότητα". Ακόμα και 100 "πραγματικά" Watt δεν είναι λίγα. Εγώ θυμάμαι γέμιζα με δυνατή μουσική και μπάσο στο πατρικό μου ένα χώρο 60 τετραγωνικά, με 2x7W και σπάνια ανέβαινε πάνω από το μισό το ρυθμιστικό της έντασης. Και "έμενε" και για τους γείτονες μπόλικο για να πετάνε σπόντες. Δεν μπορώ να σου πω τα χαρακτιριστικά των ηχείων βέβαια γιατί δεν τα ξέρω, αλλά και πάλι άλλο 7W και άλλο 100.

George ευχαριστώ!

Θα ακούω μάλλον στα μισά (40 τ.μ.) και σε απόσταση περίπου 3,5 μ. από τα ηχεία. Θέλω δυνατό ενισχυτή γιατί από ότι έχω καταλάβει α) τα ηχεία θα παίζουν καλύτερα και β) μειώνονται οι πιθανότητες να τους κάνω ζημιά από παραμορφώσεις ενός αδύναμου ενισχυτή. Και γ) κάποιες φορές να υπάρχουν αρκετά γκάζια. Να μην ψάχνομαι ξανά μόλις διαπιστώσω οτι δεν μου φτάνουν...

Αν όμως με καλύπτει ένας ενισχυτής 2Χ100 όπως λές... και ίσως με κάποια δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης, ή απλά ένας Nad, ακόμη καλύτερα.

Δεν είμαι σοφός, θα σου έλεγα όμως να μην πάρεις μεταχειρισμένο γιατί είναι ρίσκο από πολλές πλευρές. Κρίμα είναι να κλαίς τα λεφτά σου, είτε απ' ευθείας είτε σε κανα δυο τρία χρόνια.

Πολύ σωστό κι'αυτό!!

1. ψαξε για nuforce,murano,channel islands.
  2. το site αυτο εχει πανακριβα μηχανηματα που στο ebay βρισκης κατω απο τα μισα.
  3. αστο καλυτερα γιατι αν ειναι δεκαετιας και πανω θα θελουν ηλεκτρολυτικους και μονο φτηνοι δεν ειναι.
Thanks back!!
  1. άρχισα το ψάξιμο...
  2. έχεις δίκιο, το είδα κι'εγώ και παραξενεύτηκα. Το "ψώνιο" γίνεται πάντα αντικείμενο εκμετάλλευσης.
  3. Σωστά!

George ευχαριστώ!

Θα ακούω μάλλον στα μισά (40 τ.μ.) και σε απόσταση περίπου 3,5 μ. από τα ηχεία. Θέλω δυνατό ενισχυτή γιατί από ότι έχω καταλάβει α) τα ηχεία θα παίζουν καλύτερα και β) μειώνονται οι πιθανότητες να τους κάνω ζημιά από παραμορφώσεις ενός αδύναμου ενισχυτή. Και γ) κάποιες φορές να υπάρχουν αρκετά γκάζια. Να μην ψάχνομαι ξανά μόλις διαπιστώσω οτι δεν μου φτάνουν...

Αν όμως με καλύπτει ένας ενισχυτής 2Χ100 όπως λές... και ίσως με κάποια δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης, ή απλά ένας Nad, ακόμη καλύτερα.

Να' σαι καλά. Έχεις pm. Διάβασέ το και θα βρεις την λύση με τα Watt για τα ηχεία σου μόνος σου.

γιατι καλε μυστικο ειναι;

γραψε εδω να μαθαινουν και οι υπολοιποι.

Είναι από άλλο forum γι' αυτό δεν το έβγαλα στην φόρα. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα το βγάζω δεν με πειράζει.

Είναι από άλλο forum γι' αυτό δεν το έβγαλα στην φόρα. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα το βγάζω δεν με πειράζει.

GeOrge σε ευχαριστώ (και δημοσίως!).

Η αλήθεια είναι πως τέτοια κείμενα είναι καλό να δημοσιεύονται (και να ξανασυζητούνται!) από όπου και αν προέρχονται.

Η αλήθεια είναι πως τέτοια κείμενα είναι καλό να δημοσιεύονται (και να ξανασυζητούνται!) από όπου και αν προέρχονται.

Άλλωστε ο συγγραφέας του συγκεκριμένου πονήματος έγραφε παλαιότερα και εδώ! (αν δεν πρόκειται για διαβολική συνωνυμία!).

εγω ξερω τι λεει το κειμενο αλλα επειδη δεν συμφωνω 100% θα ηθελα να γραψης για να το συζητησουμε.

εγω ξερω τι λεει το κειμενο αλλα επειδη δεν συμφωνω 100% θα ηθελα να γραψης για να το συζητησουμε.

Voila λοιπόν.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=49516

Δεν το έχω διαβάσει ολόκληρο γιατί δεν βρίκα ακόμα τον χρόνο, αλλά μπορούμε να το κάνουμε μαζί κατά κάποιο τρόπο βέβαια, κατά την διάρκεια της συζήτησης, η οποία κάτι μου λέει ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον πραγματικά! Θα μπορέσουμε να μάθουμε πολλά πράγματα για τους ενισχυτές και τα ηχεία και από την συμμετοχή και άλλων μελλών.

Last edited:
χμμ νομιζα οτι θα βαλης το γνωστο πινακακι με τα db και τα watt.

εδω εχει γινη αρκετη δουλεια και καλυπτη ολες τις παραμετρους.

χμμ νομιζα οτι θα βαλης το γνωστο πινακακι με τα db και τα watt.

εδω εχει γινη αρκετη δουλεια και καλυπτη ολες τις παραμετρους.

OOxi... Άσε που δεν ξέρω το συγκεκριμένο πινακάκι. Εδω το παλικάρι έχει κάνει πολύ δουλιά και εξηγεί τα πάντα με την φυσική. Εϊναι ωραίος...