Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2014

Απάντηση: Re: Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2014

εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να μας χαιρετισουν οι συδρομητικες πλατφορμες και να πανε στο καλο;
Μια χαρα ηταν πριν εμφανιστουν αυτα τα ''φρουτα''.
Αν γίνει αυτό που λες, τότε οι ομάδες της Superleague δε θα έβαζαν 2+ εκατομμύρια το χρόνο στα ταμεία τους. Ο Ολυμπιακός δε θα παίρνει κάθε χρόνο 20 εκατομμύρια από το Champions League, αφού το market pool της Ελλάδας θα πέσει στα τάρταρα. Οπότε οι ομάδες, μη έχοντας λεφτά, θα μικρύνουν ακόμα πιο πολύ, το πρωτάθλημα θα γίνει ερασιτεχνικό και στην Ευρώπη θα περνάμε ένα γύρο και αν. Όπως ακριβώς γινόταν στην δεκαετία του 80 που φαίνεται να ευαγγελίζεσαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2014

το πιο σωστο ειναι,να παιζουν σ'ελευθερα καναλια και να μη πληρωνουμε αμεσα,αλλα εμμεσα,μεσω διαφημισεων.
Αλλα εχει πεσει τοσος υπνωτισμος,που τα συμφεροντα των εταιρειων εχουν,ταυτισθει με τα δικα μας.

Όταν η ΕΡΤ πλήρωσε 5-6 εκατομμύρια το χρόνο για να δείχνει αγώνες ΟΣΦΠ, από τις διαφημίσεις δεν έβγαλε ούτε το 1/3. Αυτό θες να συμβαίνει; Να επιδοτεί το κράτος (δηλαδή όλοι εμείς) την μετάδοση αγώνων ποδοσφαιρικών Α.Ε;

edit: Το ίδιο συμβαίνει και από τη συμφωνία της ΕΡΤ για το Champions League. Πληρώνει 10 εκατομμύρια το χρόνο και από τις διαφημίσεις δε βγάζει ούτε το 1/5. Δηλαδή όλοι οι φορολογούμενοι πληρώνουμε για να βλέπει τσάμπα ο κυρ-Μήτσος στο χωριό του μπάλα; Συγνώμη αλλά υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να αξιοποιηθούν αυτά τα 10 εκατομμύρια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2014

Αν γίνει αυτό που λες, τότε οι ομάδες της Superleague δε θα έβαζαν 2+ εκατομμύρια το χρόνο στα ταμεία τους. Ο Ολυμπιακός δε θα παίρνει κάθε χρόνο 20 εκατομμύρια από το Champions League, αφού το market pool της Ελλάδας θα πέσει στα τάρταρα. Οπότε οι ομάδες, μη έχοντας λεφτά, θα μικρύνουν ακόμα πιο πολύ, το πρωτάθλημα θα γίνει ερασιτεχνικό και στην Ευρώπη θα περνάμε ένα γύρο και αν. Όπως ακριβώς γινόταν στην δεκαετία του 80 που φαίνεται να ευαγγελίζεσαι.

Όταν η ΕΡΤ πλήρωσε 5-6 εκατομμύρια το χρόνο για να δείχνει αγώνες ΟΣΦΠ, από τις διαφημίσεις δεν έβγαλε ούτε το 1/3. Αυτό θες να συμβαίνει; Να επιδοτεί το κράτος (δηλαδή όλοι εμείς) την μετάδοση αγώνων ποδοσφαιρικών Α.Ε;

edit: Το ίδιο συμβαίνει και από τη συμφωνία της ΕΡΤ για το Champions League. Πληρώνει 10 εκατομμύρια το χρόνο και από τις διαφημίσεις δε βγάζει ούτε το 1/5. Δηλαδή όλοι οι φορολογούμενοι πληρώνουμε για να βλέπει τσάμπα ο κυρ-Μήτσος στο χωριό του μπάλα; Συγνώμη αλλά υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να αξιοποιηθούν αυτά τα 10 εκατομμύρια.

δηλαδη θες να μου πεις οτι η Νοβα δινει τα τρελα λεφτα που εδινε η ΕΡΤ στον οσφπ;
Το ενδεχομενο να γινουν ορθολογικα συμβολαια με τις ομαδες απο ιδιωτικα καναλια,σου περναει απ'το μυαλο ή οχι;

H Nova δίνει 40 εκατομμύρια το χρόνο στις 18 ΠΑΕ. Δίνει λιγότερα από όσα έδινε η ΕΡΤ στον ΟΣΦΠ (πολύ large εκεί στην παλιά ΕΡΤ με τα λεφτά μας). Δίνει επίσης 20κάτι εκατομμύρια το χρόνο στην UEFA - και άλλα 10 η ΕΡΤ (ευτυχώς τελειώνει φέτος το συμβόλαιο). Από αυτά τα 30 ο ΟΣΦΠ παίρνει τα 20κάτι. Εσύ δε βλέπεις τι γίνεται με αυτά τα νούμερα; Νομίζεις πως οι μεγαλοπαράγοντες της ποδοσφαιρικής μαφίας θα δεχτούν ξαφνικά να ζουν με 3 και 60 για να βλέπεις εσύ δωρεάν μπάλα; Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι μπίζνα, και μάλιστα μεγάλη. Εγώ από τα ελεύθερα κανάλια περιμένω να μου δείξουν αγώνες των εθνικών ομάδων, όχι αγώνες εταιρειών.

Και να συμπληρώσω πως διαφημιστική δαπάνη σε μια χώρα όπως η Ελλάδα απλά δεν υπάρχει. Γι' αυτό φυτοζωούν όλα τα ελεύθερα ιδιωτικά κανάλια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2014

To CHL οργανώνεται απο μία ομοσπονδία που παράγει ίσως το καλύτερο αθλητικό προιόν στον κόσμο, έχει άριστη οργάνωση και η προβολή του καθορίζεται απο ξεκάθαρα στοχευμένη πολιτική: Ο κύριος όγκος των αγώνων μεταδίδονται απο συνδρομητικές πλατφόρμες που αποφέρουν μεγαλύτερα έσοδα αλλά και προβολή για το προιόν γιατί στήνουν το αθλητικό τους πρόγραμμα γύρω απο αυτό. Για να αναπτύσουν όμως την βάση των "πελατών" που ενδιαφέρονται για το CHL δίνουν κάποιος αγώνες σε ελεύθερα κανάλια έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση, να το αγαπήσουν και μελλοντικά να γίνουν και άλλοι πελάτες, ο τελικός είναι ελεύθερος για να έχουν πρόσβαση όλοι και να ενισχύεται το κύρος της διοργάνωσης. Το να συγκρίνουμε τέτοια μεγέθη με την ΕΠΟ είναι αστείο, οι άνθρωποι για λίγα ευρώ παραπάνω θα έκαναν τον τελικό στη Μελβούρνη ή κεκλεισμένων για να πληρώσουν όλοι pay per view. Το πόσο αγαπούν το άθλημα ή νοιάζονται για το προιόν τους έχει φανεί χρόνια τώρα.
Edit: Οταν λέω ελεύθερος δεν εννοώ δωρεάν βέβαια, αλλά σίγουρα τα έσοδα αν δοθεί ένα πακέτο σε συνδρομητικό είναι μεγαλύτερα.

Last edited:
H Nova δίνει 40 εκατομμύρια το χρόνο στις 18 ΠΑΕ. Δίνει λιγότερα από όσα έδινε η ΕΡΤ στον ΟΣΦΠ (πολύ large εκεί στην παλιά ΕΡΤ με τα λεφτά μας). Δίνει επίσης 20κάτι εκατομμύρια το χρόνο στην UEFA - και άλλα 10 η ΕΡΤ (ευτυχώς τελειώνει φέτος το συμβόλαιο). Από αυτά τα 30 ο ΟΣΦΠ παίρνει τα 20κάτι. Εσύ δε βλέπεις τι γίνεται με αυτά τα νούμερα; Νομίζεις πως οι μεγαλοπαράγοντες της ποδοσφαιρικής μαφίας θα δεχτούν ξαφνικά να ζουν με 3 και 60 για να βλέπεις εσύ δωρεάν μπάλα; Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι μπίζνα, και μάλιστα μεγάλη. Εγώ από τα ελεύθερα κανάλια περιμένω να μου δείξουν αγώνες των εθνικών ομάδων, όχι αγώνες εταιρειών.

με δικαιωνεις στο ακεραιο,σ'αυτο που εγραψα πιο πανω.
Εχουμε ταυτισει τα συμφεροντα μας,με αυτα των εταιρειων.
Τι μ'ενδιαφερει εμενα ως φιλαθλο και καταναλωτη,τι κερδος θα εχει η καθε ομαδα και το καθε λαμογιο που λυμαινεται το ελληνικο ποδοσφαιρο;
Επαναλαμβανω,εαν γινουν ορθολογικα συμβολαια,υπαρχει κερδος για ολους.

Μπορεί να είναι φάουλ γιατί όπως διάβασα (δεν ξέρω αν είναι αλήθεια) υπάρχει ΠΔ 108/2010 που αναφέρει "οι τηλεοπτικοί οργανισμοί δεν επιτρέπεται να μεταδίδουν κατ’ αποκλειστικότητα εκδηλώσεις που θεωρούνται ότι έχουν μείζονα σημασία για την ελληνική κοινωνία ή για την κοινωνία άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τρόπον ώστε να παρεμποδίζεται η ευρεία πρόσβαση του ελληνικού κοινού ή του κοινού του άλλου κράτους μέλους αντίστοιχα, στην τηλεοπτική μετάδοση των εκδηλώσεων αυτών”.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο ΟΤΕ έχει υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής μετάδοσης του κυπέλου ελλάδος. Προφανώς στην ΕΠΟ δεν το πήραν χαμπάρι όταν υπέγραφαν ή προσπάθησαν με την μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το ΣΚΑΙ να είναι συνεπείς με το ΠΔ όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί ο αγώνας είναι κονσέρβα. Αν έχω καταλάβει καλά το θέμα είναι στη διακριτική ευχέρεια του ΟΤΕ αλλά στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει δεν αναφέρει για μετάδοση από ελεύθερο κανάλι.

Ό,τι και να λέμε, είναι foul που δε θα μεταδοθεί ο αγώνας από ελεύθερο κανάλι.
foul είναι. Διαφωνώ όμως με το να ρίχνουμε την ευθύνη στον ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ είναι ένοχος για πολλά πράγματα, αλλά όχι γι' αυτό. Σ' αυτό το θέμα η ευθύνη είναι 100% της ΕΠΟ - και της πολιτείας που δεν έχει φροντίσει να καταρτίσει την συγκεκριμένη λίστα με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Λάθος του ΟΤΕ που το κάνει και δυο φορές λάθος της πολιτείας που του το επιτρέπει, ακόμα και τώρα, τελευταία στιγμή.
Και δεν έχει και νόημα. Δεν νομίζω να ελπίζει ο ΟΤΕ σε νέους συνδρομητές για ένα και μόνο παιχνίδι που θα δείξει κατά αποκλειστικότητα.

Γνωρίζει κανείς,τι διαφορά υπάρχει στο συμβόλαιο για τη φετινή διοργάνωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια?Και για να μην πάμε πολλά χρόνια πίσω,υπάρχει κάποια διαφορά,σε σχέση με τον περσινό τελικό Ολυμπιακού-Αστέρα που μεταδόθηκε και από τον ΟΤΕ και από τον (αν δεν κάνω λάθος,δεν είμαι 100% σίγουρος για το κανάλι) ΑΝΤ1?

Εμενα παντως δεν θα μου φανει περιεργο , αν αυριο ανακοινωθει οτι τελικα θα μεταδοθει ο αγωνας και απο ελευθερο καναλι , αν δεν κανω λαθος ο Σκαι , που εχει και τα δικαιωματα της μαγνητοσκοποημενης μεταδοσης....

foul είναι. Διαφωνώ όμως με το να ρίχνουμε την ευθύνη στον ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ είναι ένοχος για πολλά πράγματα, αλλά όχι γι' αυτό. Σ' αυτό το θέμα η ευθύνη είναι 100% της ΕΠΟ - και της πολιτείας που δεν έχει φροντίσει να καταρτίσει την συγκεκριμένη λίστα με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Συμφωνώ σε αυτό 100%.

Θα συμφωνούσα κι εγώ 100% Σεραφείμ,αν ήξερα την απάντηση στο ερώτημα που έθεσα προηγούμενα.

+1

@soccermania
και λέω αν... αν κλείσει η ΝΟΒΑ τότε ο καλός ΟΤΕ θα κρατήσει ίδιες τις τιμές; εδώ μια premier league έβαλε και έκανε αύξηση! Αν τα πάρει όλα τότε... καλώς ήρθες ΝΕΑ ΝΟΒΑ (ΟΤΕ) στην θέση της ΝΟΒΑ! Χαίρε νέα τιμολόγια στο ύψος της "καταραμένης" ΝΟΒΑ!!!!

Κι εγώ τί είπα ρε φίλε;Ότι όσο είναι φθηνός τον υποστηρίζω.Άμα αλλάξει αυτό ας πάει στο καλό.Όσο για το "μια premier league έβαλε" , ασ'το ρε αδερφέ....το αγγλικό είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη μακράν,σιγά την αύξηση που έκανε.

Re: Απάντηση: Re: Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2014

εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να μας χαιρετισουν οι συδρομητικες πλατφορμες και να πανε στο καλο;
Μια χαρα ηταν πριν εμφανιστουν αυτα τα ''φρουτα''.
Υπαρχουν και τα ελευθερα καναλια και τα δημοσια,που μπορουν να προβαλλουν ολα τα σημαντικα γεγονοτα χωρις το νταβαντζιλικι της συνδρομης.

Ξέχνα το, ήρθαν και θα μείνουν... ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να το ανατρέψουμε είμαστε λίγοι...

Θα συμφωνούσα κι εγώ 100% Σεραφείμ,αν ήξερα την απάντηση στο ερώτημα που έθεσα προηγούμενα.
Χάρη, καλησπέρα και χρόνια πολλά. Λογικά δεν έχει αλλάξει κάτι στο συμβόλαιο. Προσωπικά θεωρώ ότι, αν είχε προκριθεί στον τελικό ο Ολυμπιακός, τον αγώνα θα τον έδειχνε ζωντανά και ελεύθερο κανάλι.

Α γεια σου Σεραφείμ(και συγνώμη για την παράλειψή μου,χρόνια πολλά ολόψυχα)!Εκεί θέλω να καταλήξω.Επειδή είμαι κι εγώ σίγουρος ότι θα είχε συμβεί αυτό που λες,δε μπορώ να μη δώσω ευθύνη ΚΑΙ στον ΟΤΕ.Όταν εφαρμόζεις 2 μέτρα και 2 σταθμά έχεις κι εσύ αναμφίβολα ευθύνη.Τη μεγαλύτερη βέβαια την έχει αυτός που επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές.γιατί μιλάμε ξεκάθαρα για συμπεριφορά.

Re: Απάντηση: Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2014

Μπορεί να το έδειχνε ελεύθερο κανάλι αν πέρναγε ο ολυμπιακός συμφωνώ αλλά που ξέρεις αν δεν πλήρωνε την διαφορά ο ίδιος στο οτε γιατί αν πάει σήμερα ο οποιοσδήποτε και σκάσει στον οτε 1 ή 2 μύρια (λέμε τωρα) το δίνει το ματσάκι και σε τοπικό κανάλι. Θυμαστε το δεύτερο ματς του προκριματικού γύρου για το Europa league του ολυμπιακου με την Μακαμπι που αποκλείστηκε ο ολυμπιακός πριν 4 χρόνια και ο σκαι το έδειξε τελευταία στιγμή παράλληλα με το conn-x? τότε το κασε του conn-x δεν θα ήταν μεγάλο και μεχρι τεταυταία στιγμή τα βρήκαν στα παζάρια. Σήμερα αν έχεις...
Και να πω και το άλλο το πρώτο παιχνίδι του ολυμπιακού με την man.united γιατί το έδειξε η νοβα μόνο και δεν το έδωσε και στο κρατικό αλλά τον επαναληπτικό έτρεξε να τον πληρώσει και να τον δείξει παράλληλα άσχετα αν υπήρχε και HD εικόνα απο το κρατικό και όλοι θα το έβλεπαν τζάμπα? Αφού το πρόγραμμα των παιχνιδιών ήταν γνωστό γιατί δεν πρότινε να μεταδοθούν και τα δυο παιχνίδια και απο τα δυο κανάλια χωρίς πληρωμές χωρίς τίποτα. Το έπαιξε μοναχοφαγού η κυρα νόβα στο πρώτο ματς και μετά τα έσκασε στο κρατικό (που λαλακας είναι να μην τα πάρει...) και έδειξε και το δεύτερο. Έκει δεν έκραξε κανείς....Δυστυχώς ο έχων λεφτά πληρώνει και βλέπει...