Τελικος σε AV (και σε ηπιους τονους!)

antid0t

Senior Member
17 January 2007
546
Αθηνα
Λοιπον, εχουμε τα παρακατω συστατικα:

AV Amp: Marantz SR 8001 7.1(v.nice) με 125W ανα καναλι
Main speakers : Totem Sttaf (super nice)
CDP: Marantz CD5400 ως transport - για DAC χρησιμοποιω τον ενισχυτη, που εχει και HDCD.
Χωρος: 3,8 x 4,2 μετρα (Ταβανι 3 μετρα)

Budget: Euro 1000+

Ο Marantz διπλοενισχυει τα μπροστινα Totem με 2 x 125 W. Σκεφτομαι να προσθεσω ενα ποιοτικο τελικο (ισως ακομα και λαμπατο), για να ανεβασω την ποιοτητα του stereo. Φυσικα, μιλαω μονο για την ενισχυση των δυο μπροστινων ηχειων. Και, ναι, νομιζω οτι το υπαρχον ακουστικο "οριο" το εχω φτασει...

1. Εχει νοημα κατι τετοιο?. Πρακτικα, τα ηχεια ειναι οκ (ρευματα οκ, εντασεις οκ)- απο θεμα ποιοτητας, εχω αντιληφθει οτι τα ηχεια αυτα μπορουν να φτασουν ... πιο μακρυα... εαν τροφοδοτηθουν απο καλο stereo / dual mono τελικο.

2. Μηπως θα ηταν overkill (υπερβολη, δηλαδη), μιας και το CDPlayer και η προενισχυση ειναι απο AV ενισχυτη? Ειναι προφανες οτι το σταδιο της προενισχυσης ειναι πολυ σημαντικο, αλλα καταλαβαινω οτι και το τελικο ειναι επισης... Τι λετε?

3. Εχει γενικα νοημα να στηνεται ενα "παραμαγαζο" hi-fi stereo, στην πλατη ενος AV συστηματος?

Πιθανα σεναρια ειναι τελικοι των Quad, Rotel, Densen, Electrocompaniet (ναι, ναι δευτερο χερι προφανως!!!). Αλλες ιδεες?

:ADFAD2:

ΥΓ>> Γνωριζω οτι το θεμα απασχολει πολλους, και διαβασα ολα τα σχετικα posts - ακρη, ομως, δεν εβγαλα...

Αγόρασε ένα ολοκληρωμένο με τη δυνατότητα παράκαμψης του προ-ενισχυτή του στην περίπτωση A/V.

Όσο καλό τελικό και να πάρεις η "σκέψη" θα παραμείνει A/V.

Τώρα θα μου πεις και θα ακούω με το 5400?... Είναι μία αρχή ;-)

Όταν με το καλό μπορέσεις θα πάρεις και ένα καλύτερο cd.

Σίγουρα είναι καλύτερη λύση από το να σε "αφήσουμε" να ακούς μέσω 5400 ΚΑΙ A/V ως προενίσχυση :-)

Ευχαριστω Isoviti... αυτα φοβομουν (!)... ετσι αρχιζει ο νεος κυκλος αναβαθμισεων.

Απλα πως γινεται ρε παιδια να εχουμε ενα συστημα και για ταινιες και για stereo ακροασεις...

Φοβάμαι πως δεν γίνεται. Εκτός και βρεις κανέναν ενισχυτή από εκείνους τους πρώτους που ίσχυαν στα μέσα της δεκαετίας του 90 που ήταν δικάναλοι τροποποιημένοι σε τετρακάναλοι, όπου μοιράζανε την ισχύ του ενισχυτή σε στυλ 2x100W στο αριστερό + δεξί μπροστινό ηχείο, 100W στο μεσαίο ηχείο και 2x50W στο πίσω αριστερό και δεξί ηχείο. Νομίζω surround τους λέγανε και ήταν πριν τους DTS. Καλή απόδοση στις ταινίες, βέβαια οι νεότεροι έχουν επιπλέον χαρίσματα, αλλά άπιαστοι σε stero εφαρμογές.

Last edited:
Γίνεται μια χαρά. Χρησιμοποιείς ένα στερεοφωνικό ολοκληρωμένο με δυνατότητα παράκαμψης της προενίσχυσης (πχ Hegel σε τρανζίστορ, Cayin σε λάμπα). Συνδέεις το cd και το πικάπ σε αυτόν και την είσοδο παράκαμψης την χρησιμοποιείς ως τελικό στα μπροστινά κανάλια του home cinema, ενώ τα υπόλοιπα κανάλια τα οδηγεί ο ολοκληρωμένος home cinema.

Αν θες σώνει και καλά διπλοενίσχυση στα εμπρός κανάλια, παίρνεις και τον αντίστοιχο τελικό και τραβάς από τον ολοκληρωμένο στέρεο την παροχή για τον πρόσθετο τελικό.

Τέλος, μπορείς πάντα να τα χώσεις σε ένα πολύ καλό πολυκάναλο που να παίζει στερεο μια χαρά. Linn, Meridian, Parasound, Densen...

Τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό έχω κι εγω´και η αναζητησή μου έχει είδη αρχίσει.
AV pioneer vsx-ax2 as με υποτίθεται 120 w ανα κανάλι (ο θεός να τα κάνει !)
Ηχεία focal chorus 826 v (πολύ καλά για τα λεφτά τους , αλλά με απαιτήσεις).

Κι εγώ είμαι μεταξύ τελικού στοn AV και ολοκληρωμένου με διακόπτη by pass το θέμα είναι μπορούμε να συνδέσουμε στον ολοκληρωμένο τον av και να έχουμε και τελικό πάνω του ? Άν γίνεται αυτό υποθέτω ότι ο ολοκληρωμένος δεν θα ανάβει αυτόματα όταν ενεργοποιούμε τον av όπωσ θα έκανε ένας τελικός μέσω του trigger και φυσικά θα πρέπει κάθε φορά που θα θές να ακούσεις ραδιόφωνο ή να δείς dvd να ενεργοποιής ξεχωριστα τους 2 ενσιχυτές !!!

Πιθανές επιλογές μου audiolab - Arcam - Musical Fidelity σε ολοκληρωμένο και σε τελικό audiolab - advance- anthem -rotel

Αυτη την ιστορια με το bypass σε ολοκληρωμενο, ομολογω δεν την ηξερα. Καλη ιδεα, φτανει να βρεθει ο ολοκληρωμενος με τη λειτουργια αυτη.

Ηδη ειναι αδυνατον να εξηγησω σε φιλους, επισκεπτες και γυναικες πως να δουν μια ταινια ("αναβεις τον τελικο, μετα τον AV, το sub, το media center, την υδροψυξη του, θετεις HDMI output στον projectora, πας στο μενου του Windows Media center.... μπουρου μπουρου....". Εμενα, η καλυτερη μου, αλλα... :frusty: Και μην τολμησουν να ζητησουν να παιξουν CD, μετα!

Φιλε Freestyler, εαν προκειται να βαλεις και τελικο και ολοκληρωμενο στον AV σου... τελικα ο AV τι ρολο εχει? Απλα το decoding? Μηπως εχει νοημα η αγορα ενος αλλου τελικου, τελικα? Κατι σαν Parasound ή παρεμφερες? Τι να πω, εχω μπλεχτει χοντρα!

Δεν θα έχω και τελικο και ολοκληρωμένο ή το ένα ή το άλλο θα παίξει, απλώς το θέμα είναι αυτό ακριβώς που ανέφερες !! Πολύ κουμπί και λειτουργία για να παρακολουθήσεις μια ταινία ή ένα cd .
Θα πρέπει να ακούσω ολοκληρωμένο με switch και τελικό σκέτο πάνω στον Av και μετά θα δούμε!! Δ'υσκολη υπόθεση το ταίριασμα των συσκευών.
Ο audiolab kai o musical fidelity σίγουρα έχει και νομίζω και ο Arcam το μόνο κακό είναι οτι αυτοί οι ενισχυτές είναι πολύ ασθενείς σε ρεύματα μιασ και μιλάμε για 65-70 W . Πράγμα το οποίο απο μόνο του ζητάει μεγαλύτερο τελικό !!!!! Λεφτα να έχεις να πετάς δηλ

Δε νομίζω να είναι και τόσο δύσκολο.

Ότι συνδεσμολογία ακολουθείς για ένα τελικό, ακολουθείς και για το σύστημα A/V & ολοκληρωμένου.

Οι περισσότεροι, ονομάζουν την είσοδό τους ως H.T οπότε είναι εύκολο για ένα αδαή να το χρησιμοποιήσει.

Μόνο το trigger απουσιάζει.

Ο A/V χρησιμοποιείται για να οδηγεί τα υπόλοιπα 5 ή 3 κανάλια, το υπογούφερ και φυσικά για να κάνει την αποκωδικοποίηση.

Όσο για το ραδιόφωνο, παίρνεις την έξοδο από ένα tape out και τη «ρίχνεις» στην είσοδο του tuner.
Έτσι παραμένει η «σκέψη» του ολοκληρωμένου και σε αυτό το επίπεδο ;-)

Απο το front pre out toy av θα οδηγήσης την ειδική είσοδο του δικάναλου .Τα ηχεία τα μπροστινά θα ειναι μόνιμα στον δικάναλο. Οπότε στο home cinema ο av θα δουλεύει σαν πρό γιά τα 2 μπροστινά χρησιμοποιοντας τον τελικό του δικάναλου και τα υπόλοιπα ηχεία θα τα οδηγεί ο av (κεντρικό sur sub ) .Στο hi-fi ομως αφου ολες οι πηγες σου θα ειναι στον δικάναλο ( cd η οτιδείποτε αλλο ) πλήν του dvd που θα ειναι στόν av) δεν θα χρειάζετε να ανοιγεις τον AV και θα εχεις ενα παρα πολύ καλό και μουσικό σύνολο στο οποιο δεν θα πέρνει μέρος ο av Υπάρχουν αρκετοί ενισχυτές με αυτή την ευκολία και σήμερα .Και η αλλαγή γίνετε με το πάτημα μόνο ενος κουμπιού στο τηλεχηριστήριο η επάνω στόν ενισχυτή .Εαν σας πώ πόσοι ενισχυτές υπάρχουν και πιοι θα εκπλαγήτε .Και μιλάμε για σοβαρά κομάτια.

Last edited:
Καθώς το θέμα έχει ξανασυζητηθεί, ας απαριθμήσω μερικές επιλογές ολοκληρωμένων που έχουν αυτή τη δυνατότητα (με το πάτημα ενός κουμπιού-και οχι με γέφυρες)
Denon 1500
Thule IA100
Atoll IN200
Onkyo 9555, 9755
Musical Fidelity A3.5
Arcam A90
Creek Destiny
Anthem Integrated 2 (μόνο μεταχειρισμένος)
Audiolab 8000S

αν θυμηθώ κανέναν άλλον το προσθέτω

Βεβαίως και ο Hegel , σε άλλη κατηγορία τιμής όμως . Οι προηγούμενοι κυμαίνονται από 700 περίπου εύρώ (Audiolab,Denon,Onkyo) μέχρι τα 1600 (Musical Fidelity, Creek), οι υπόλοιποι είναι κάπου ενδιάμεσα.

Re: Απάντηση: Τελικος σε AV (και σε ηπιους τονους!)

Δεν θα έχω και τελικο και ολοκληρωμένο ή το ένα ή το άλλο θα παίξει, απλώς το θέμα είναι αυτό ακριβώς που ανέφερες !! Πολύ κουμπί και λειτουργία για να παρακολουθήσεις μια ταινία ή ένα cd .
Θα πρέπει να ακούσω ολοκληρωμένο με switch και τελικό σκέτο πάνω στον Av και μετά θα δούμε!! Δ'υσκολη υπόθεση το ταίριασμα των συσκευών.
Ο audiolab kai o musical fidelity σίγουρα έχει και νομίζω και ο Arcam το μόνο κακό είναι οτι αυτοί οι ενισχυτές είναι πολύ ασθενείς σε ρεύματα μιασ και μιλάμε για 65-70 W . Πράγμα το οποίο απο μόνο του ζητάει μεγαλύτερο τελικό !!!!! Λεφτα να έχεις να πετάς δηλ

O musical fidelity (Α3.5 ?) και ο Arcam (A90 ?), που έχουν αυτή τη δυνατότητα είναι πολύ πιο δυνατοί από τα 65-70 W που αναφέρεις ...

Φυσικά και o Cambridge 740 A, και ο 840Α. Τον 740 τον είχα πάρει για ακρόαση στο σπίτι , στο θέμα που συζητάμε είναι εκπληκτικός καθώς κάθε είσοδος έχει ρυθμιζόμενο gain, που δίνει έτσι κατευθείας στα τελικά στάδια, ένώ το volume ρυθμίζεται απο τον AV. Την ίδια δυνατότητα έχει και ο 840 συν επιπλέον χαρακτηριστικά.....

Απο το front pre out toy av θα οδηγήσης την ειδική είσοδο του δικάναλου .Τα ηχεία τα μπροστινά θα ειναι μόνιμα στον δικάναλο. Οπότε στο home cinema ο av θα δουλεύει σαν πρό γιά τα 2 μπροστινά χρησιμοποιοντας τον τελικό του δικάναλου και τα υπόλοιπα ηχεία θα τα οδηγεί ο av (κεντρικό sur sub ) .Στο hi-fi ομως αφου ολες οι πηγες σου θα ειναι στον δικάναλο ( cd η οτιδείποτε αλλο ) πλήν του dvd που θα ειναι στόν av) δεν θα χρειάζετε να ανοιγεις τον AV και θα εχεις ενα παρα πολύ καλό και μουσικό σύνολο στο οποιο δεν θα πέρνει μέρος ο av Υπάρχουν αρκετοί ενισχυτές με αυτή την ευκολία και σήμερα .Και η αλλαγή γίνετε με το πάτημα μόνο ενος κουμπιού στο τηλεχηριστήριο η επάνω στόν ενισχυτή .Εαν σας πώ πόσοι ενισχυτές υπάρχουν και πιοι θα εκπλαγήτε .Και μιλάμε για σοβαρά κομάτια.

αυτη ειναι ακριβως η λυση η καλυτερη για καποιον που επιμενει να ακουει δικαναλα !
κοτσαρεις ολα τα μηχανακια σε εναν καλο ενυσχητη που ξεχωριζει τελικο και προ, και το DVD που ειναι για ταινιες το εχεις στον AV να οδηγει μονιμως τα πισω + σουμπ + το μπροστινο μεσαιο κεντρικο !

προσωπικα ο AV ενυσχητης μου παιζει οπως πρεπει να παιζει και με καλυπτει απολυτα ..

οταν θα ζητησω πιο πολλα γκαζια θα παντρευτει με τελικο !

Last edited:
Για δώσε ίδεές Χρήστο μέχρι 1000 Ε. και κάτι άλλο υπάρχει τελικός ο οποίος να μπορέι να έχει δύο εισόδους pro και 2 trigger ώστε να μπορεί να δουλεύει ή με τον AV ή με τον pro ενός στερεοφωνικού συστήματος ?

Εδω γινεται η συνδεση του A/V δηλαδης?

[εχω κοψει την εικονα ενος stereo τελικου - μπας και καταλαβουμε πως συνδεουμε τελικα τον A/V]...

Attachments

• back_of_amp.jpg
    back_of_amp.jpg
    64.2 KB · Views: 102
καλησπερα σε ολους και παρακαλω για την βοηθεια σας.

Προσπαθησα να ακολουθησω το thread, αλλα οι γνωσεις μου για το αντικειμενο ειναι περιορισμενες και δυσκολευτηκα.

Εχω το εξης προβλημα. Εχω ενα συστημα home cinema με το οποιο ειμαι πολυ ευχαριστημενος, αλλα η ποιοτητα της μουσικης ειναι κατω του μετριου. Εχω εναν ενισχυτη DENON AVR 3801 και 7-8 ηχεια, 2 απο τα οποια (τα μπροστινα) ειναι τα B&W 603 (αγορασμενα το 2001, νομιζω ειναι 125W).

Θελω, χωρις να πεταξω τιποτα, να προσθεσω εναν ακομα ενισχυτη (λαμπατο ή υβριδικο) και να παιζω μουσικη μονο στα 2 ηχεια που ανεφερα.

(Λεω λαμπατο γιατι ακουσα καποιους σε μια εκθεση και μου αρεσαν πολυ)

Εχετε καποιες συγκεκριμενες προτασεις για ενισχυτες και πως να καλωδιωθουν ετσι ωστε να μην χρειαζεται να αλλαζω καλωδια για να ακουσω λιγη μουσικη;

Το budget μου ειναι γυρω στα 1000€

Ευχαριστω,
Ανδρεας