Τελικος σε κιτ???

Λοιπον επειδη το κουρασα πολυ το θεμα, πρεπει να σας πω οτι ειναι σχεδον... ετοιμος... Εχουν γινει ολες οι ηλεκτρικες συνδεσεις οπως και των ηχειων. Αυτο που παλι λιγο με βαζει σε σκεψη ειναι η εισοδος του σηματος γιατι απλα -κι αυτος ο ενισχυτης- εχει κοινη γειωση ανα δυο καναλια, δηλαδη η κλεμα εχει τρεις θεσεις που λενε κατα σειρα ch1/gnd/ch2. Συνδεσα λοιπον το κοκκινο rca στη θεση ch1, το μαυρο στη θεση ch2 και μετα περασα ενα ανεξαρτητο καλωδιο απο το gnd της κλεμας στη γειωση του μαυρου rca και εν συνεχεια στη γειωση του κοκκινου rca. Να σας πω πως θεωρω ως ch1 το κοκκινο? (δεξι καναλι)?

Παρακαλω μπορειτε να μου πειτε αν εχω κανει καμμια πατατα για να μην τα παρω ολα στο χερι??? :HTEHETH63: Ευχαριστω.

Σωστο φαινεται φιλε.τα ποιο πολλα κιτ ετσι ειναι.με κοινη γειωση για τα δυο καναλια. αλλα κ λαθος να βαλεις στην συνδεσμολογια της εισοδου ειναι πολυ ζορικο να το καψεις..μη φοβασαι..

Απάντηση: Re: Τελικος σε κιτ???

Λοιπον επειδη το κουρασα πολυ το θεμα, πρεπει να σας πω οτι ειναι σχεδον... ετοιμος... Εχουν γινει ολες οι ηλεκτρικες συνδεσεις οπως και των ηχειων. Αυτο που παλι λιγο με βαζει σε σκεψη ειναι η εισοδος του σηματος γιατι απλα -κι αυτος ο ενισχυτης- εχει κοινη γειωση ανα δυο καναλια, δηλαδη η κλεμα εχει τρεις θεσεις που λενε κατα σειρα ch1/gnd/ch2. Συνδεσα λοιπον το κοκκινο rca στη θεση ch1, το μαυρο στη θεση ch2 και μετα περασα ενα ανεξαρτητο καλωδιο απο το gnd της κλεμας στη γειωση του μαυρου rca και εν συνεχεια στη γειωση του κοκκινου rca. Να σας πω πως θεωρω ως ch1 το κοκκινο? (δεξι καναλι)?

Παρακαλω μπορειτε να μου πειτε αν εχω κανει καμμια πατατα για να μην τα παρω ολα στο χερι??? :HTEHETH63: Ευχαριστω.

Πρακτικά μπορεί να μην αλλάξει τίποτα (πολύ μικρα ρεύματα), αλλά το σωστό είναι δυο ξεχωριστές γειώσεις μια από κάθε rca στην κλέμα gnd.

Κωστα σ'ευχαριστω για τη συμβουλη θα το 'χω κατα νου στο επομενο project... (τωρα που πηρα φορα...:Banane0:).

Λοιπον, χθες το βραδυ... κελαηδησε και μια χαρα κιολας. Συνδεθηκε μ' ενα ζευγαρι mission κι ενα netbook για πηγη. Για μιση ωρα περιπου που τον ακουσα επαιζε καλα και πιστευω οτι για τη δουλεια που τον θελω (να οδηγει τα πισω ηχεια στο hc) ειναι οτι πρεπει. Βεβαια πρεπει να γινει και το κανονικο τεστακι, δηλαδη να συνδεθει -μεσω του ασυρματου δεκτη- με τον πολυκαναλο, αλλα δεν ειχα το χρονο γι αυτη τη δουλεια.

Ο ηχος του ηταν αρκετα διαυγης (εως και λιγο λαμπρος θα 'λεγα... αληθεια μηπως θελει κι αυτος να στρωσει αραγε? :flipout: ).
Απο σταθμες δε με κουφανε κιολας αλλα με καλυψε... και δεν ξερω αν οταν παρει σημα απο το δεκτη παιξει πιο δυνατα, θα δουμε.

Ασχετο αλλα μ' αυτην την ευκαιρια ανακαλυψα οτι σ' ενα απο τα missionακια δεν επαιζε το γουφερακι (ε... εχω και να βαλω ταινια στο hc αρκετο καιρο)... οποτε ψαχνω γι ανταλλακτικο.

Αυτο λοιπον ειναι το πρωτο ενισχυτικο που παιδευτηκα να φτιαξω και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα. Πιο πολυ γιατι τελικα μπορεις να κανεις τη δουλεια σου μια χαρα και με λιγα χρηματα (σε περιοδο κρισης οτι καλυτερο).

Γι αλλη μια φορα θελω να σας ευχαριστησω ολους για τις πολλες πληροφοριες αλλα και τη σημαντικη βοηθεια! -bye-

Καλή Διασκέδαση!

Όσο για το Mission, δες πρώτα μη και υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το xover η με τις επαφές από πίσω (έχει δύο εισόδους για διπλό – καλωδίωση?)

-@tmjuju: Ευχαριστω πολυ, οσο για το ηχειο ναι εχει εισοδους για διπλοκαλωδιωση, αλλα ανοιξα νημα στα 'τεχνικα'...

-@tsip: Ευχαριστω κι εσενα φιλε μου για ολα, τωρα θα βρω κι ενα μικρο κουτακι για να βαλω και το μικρο (που μου 'στειλε δωρεαν ο sure μαζι με τουτον) ετσι για να μην καθεται...

μπραβο Διαμαντη! Τωρα πες μου, η χαρα του οταν φτιαξεις κατι για πρωτη φορα και παιξει, δε ειναι απεριγραπτη?!! παρα πολυ ωραιο συναισθημα.... καλες ακροασεις!! :award::SFGSFGSF:

μπραβο Διαμαντη! Τωρα πες μου, η χαρα του οταν φτιαξεις κατι για πρωτη φορα και παιξει, δε ειναι απεριγραπτη?!! παρα πολυ ωραιο συναισθημα.... καλες ακροασεις!! :award::SFGSFGSF:

Να 'σαι καλα ρε Σηφη και σ' ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Οντως, χθες που τον ακουσα να παιζει απο το κουτι του κανονικα για πρωτη φορα μου 'ρθε ... καπως:drummer: ... φοβερο συναισθημα πραγματι!

Κι επειδη εκατσα το ΣΚ κι εβαλα σ' ενα κουτακι κι αυτον http://www.sure-electronics.net/rf,audio/AA-AB002.pdf μπορειτε να μου πειτε με τι/πως λετε να τον τροφοδοτησω φθηνα...??? εκτος απο μπαταρια φυσικα που... δε μου πολυαρεσει το σεναριο.

Να παρω κανενα τροφοδοτικο 24V απλο (απ' αυτα που μπαινουν κατευθειαν στην πριζα)?

γιατι δε παιρνεις εναν μικρο τοροειδη 24v - 50VA με μια γεφυρουλα κ εναν πυκνωτακο να ξεμπερδευεις? κανα 20αρικο το πολυ θα παει...

Και που θα τον βαλω τον τοροειδη βρε Σηφη? Το κουτακι ειναι πολυ μικρο και δε χωραει τιποτ' αλλο. Κατι πολυ απλο θελω γιατι μαλλον θα παιζει στο BBQ στο εξοχικο...:flipout:

στο BBQ?? Ωπα αγγιξες ευαισθητη χορδη!! πρεπει να γινει καλος τοτε... :flipout:
Και γιατι δε παιρνεις αλλο ενα ιδιο κουτακι μανα μου? να φαινεται κ high-end-αδικος! ξερεις τωρα, αλλου ο ενυσχητης αλλου το τροφοδοτικο να'ουμ... παντως ενας τοροειδης 50va ειναι μικρουλης ε..καπου 6-7cm διαμετρος.

ΟΚ, μπορει με 6-7cm διαμετρο να μπει... ισως... για πες λοιπον ακριβως -γιατι κατι για γεφυρες και πυκνωτες ειπες- οποτε ακριβη στοιχεια τοροειδη/πυκνωτη/γεφυρας, καθως και λινκ, αλλα και πως τα συνδεουμε ΟΛΑ μεταξυ τους??? Ευχαριστω...-bye-

οκ το μεσημερι ολις παω σπιτι γιατι πλακωσε δουλεια κ σημερα το παραξηλωσα δω μεσα... :BDBDG54: