Τελωνεια Ελλαδας

Re: Απάντηση: Τελωνεια Ελλαδας

εγώ παρήγγειλα από Αμερική δύο μνήμες για το laptop μου την περασμένη Δευτέρα, σύνολο μαζί με μεταφορικά 114 ευρώ. Έρχονται στο Βενιζέλο την Πέμπτη!!! και μου ζητάνε για εκτελωνισμό 85 ευρώ και 25 ευρώ για ΦΠΑ, σύνολο 110 ευρώ επιπλέον. Δηλαδή σχεδόν όσα έδωσα για την αγορά και τη μεταφορά τους!!!!!!!!

Αμα εχεις κανα φιλο σε χωρα της ΟΝΕ, κανονιζεις να τα στειλουν εκει και μετα απο ΟΝΕ στην Ψωροκωσταινα ερχονται στο τζαμπα.
Καφενειο ειμαστε δεν το ξερεις?

Re: Απάντηση: Τελωνεια Ελλαδας

Mα και συ τα ρουχα που πηρες δεν τα φορεσες?
Γιατι φορεμενα ρουχα δεν νομιζω οτι μπορουσε να σου φορολογησει!!!

Ναι, να φοραγα 2 μπουφαν, κουστουμι, καμια 20αρια ζευγαρια καλτσες κανα 4 ζευγαρι παπουτσια κλπ.....

Eννοείται όχι ταυτόχρονα..Βοηθάει ξέρεις να κόψεις ετικέτες με τις τιμές,συσκευασίες κτλ και φυσικά αυτό που βοηθάει περισσότερο είναι να μην πεις οτι έκανες ψώνια 4000 $.... :smile:

Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα.
Δεν ηξερε ο μαυρος οτι φορολογουναι και τα ρουχα.
Και παλι καλα που ειπα 4 και μου εκαναν deal στα 800. Αμα ελεγα τι εδωσα πραγματικα.....

Παιδιά πείτε και μένα κάτι, έχω κάνει παραγγελία used cds από Αμερική από 29/9 και ακόμα δεν ήρθε τίποτα! Το άσχημο είναι ότι το ύψος της παραγγελίας ήταν γύρω στα 400 Ευρώ.
Έχω παραγγείλει από το συγκεκριμένο σαιτ πάρα πολλές φορές χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Τι κάνω? Την έβαψα? Τι χρώμα?

SOS

Το tracking πως το βρίσκεις?

Στο δίνει αυτός που στο στειλε.

Με τι στα έστειλε τα cd; με απλό USPS (Ελτα αμερικής); με USPS standard ή με USPS airmail priority;

Σε όλες τις περιτπώσεις πάντως αν έχει αναγράψει επάνω την πραγματική τιμή αντίστοιχα των 400 ευρώ, ετοιμάσου για κανα 200άρι τελωνείο.

USPS airmail priority τα στέλνει πάντα. Κι αν θυμάμαι καλά δεν γράφει έξω τιμές.

Ζητάω με mail το track number και μετά τηλεφωνώ στο γνωστό τηλ???

εμένα οι πόντιοι είχαν βάλει στο εξωτερικό του πακέτου όλα τα παραστατικά με τιμές κλπ Έτσι πλήρωσα τις 2 μνήμες για 4!!!

Γενικά πάντως ισχύει πως κάθε πακέτο κάτω των 2 κιλών και αξίας μέχρι 45 ευρώ δεν ελέγχεται. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να επιλεγεί για έλεγχο, ο οποίος πραγματοποιείται δηγματοληπτικά.

Πρόκειται να παραγγείλω 3 cd αξίας 57 ευρώ από Yesasia.com
Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω το παραμικρό με τελωνεία κτλ. και αν ναι , για τι ποσό περίπου μιλάμε;
Δυστυχώς είναι cd που δεν μπορείς να βρεις από μη ασιατικό site και αναγκαστικά πρέπει να μπούμε σ' αυτήν τη διαδικασία

Αγοραζω δισκους βινυλιου και cd απο ολο τον κοσμο και κυριως απο Αμερικη, εδω και σχεδον ενα χρονο. Η συχνοτητα ειναι περιπου 20 με 30 δισκους το μηνα απο διαφορα ηλεκτρονικα μαγαζια, σε πακετα του ενος αλλα και μεχρι των 10. Δεν εχω φορολογηθει ποτε και παραλαμβανω σε νορμαλ χρονους περα ελαχιστων εξαιρεσεων. Αυτη ειναι η προσωπικη μου εμπειρια. Ειναι φυσιολογικο ή θα επρεπε να φορολογουμαι καθε φορα? Επειδη για πρωτη φορα θελω να αγορασω μια κεφαλη για το πικαπ μου, εχω λιγακι θορυβηθει με ολα αυτα που διαβασα παραπανω. Καμια συμβουλη για την περιπτωση μου?
:FSGSFGS4: