Τελωνεια Ελλαδας

@Πενταράκης Φραγκίσκος:
Αύριο θα προσπαθήσω να στείλω κάτι δικούς μου που παραλαμβάνουν δέματα από εξωτερικό (αντιπρόσωποι) ίσως μπορέσουν να με βοηθήσουν, θα δούμε .Αλλιώς τα σκάω….

@send:
Όσον αφορά το Αμερικανικό ταχυδρομείο, ναι, συμφωνώ 2 φορές που παρέλαβα και λίγο μεγαλύτερα δέματα από αυτό δεν πλήρωσα τίποτα.(Ήρθε η στιγμή να πληρώσω ε?)Αυτή την φορά μάλλον κάποιο λάθος πρέπει να έγινε από τον αποστολέα γιατί εγώ του ζήτησα να τα στείλει με το Αμερικανικό Ταχυδρομείο πάλι και μου τα στειλε, εδώ είναι το περίεργο , με Fedex ! Κάτι παίζει τώρα και θα το μάθω γιατί έστειλα mail διαμαρτυρίας!

@bros400pgm:
Όχι ρε φίλε! Ακόμη σε παιδεύουν? Δε το πιστεύω, χαράς την υπομονή σου!
Είναι καρα-λαλακες :slapface: για να μην τίποτα άλλο!

Άντε υπομονή!

Υ.Γ. Μήπως πρέπει να προσλάβουμε εκτελωνιστή για λογαριασμό το AVCLUB??? :Banane0:

Το τελευταίο δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Να μαζευτούμε καμιά 200αριά μέλη να του κόψουμε ένα μισθό να μπορούμε να αγοράζουμε και από Αμέρικα σαν άνθρωποι βρε αδερφέ!
:flipout:

Σε απάντηση που είχα από τους Αμερικάνους πριν από λίγο μου λένε ότι με είχανε προειδοποιήσει με e-mail ότι θα τα στείλουν με Fedex λόγω βάρους που όμως εγώ δεν έλαβα! Αναγνωρίζουν ότι μπορεί από τεχνικό λάθος να οφείλετε το ότι δεν το πείρα γι αυτό και θα μου χαρίσουν τα έξοδα αποστολής !Είναι το μόνο που μπορούν τώρα να κάνουν! Λέτε να μου τα χάριζαν όλα αν τους ζόριζα λίγο ακόμη? Μπράβο τους πάντως κάτι είναι και αυτό και μπορώ να πω ότι άμεσα απαντούσαν σε κάθε μου ερώτημα! Τα καλά να τα λέμε!

Γυναίκα διαπραγματευτή??Ναι με χίλια!!!

ειναι να απορει κανεις....μου στειλανε δεμα 800 ευρω με αναγραφομενη τιμη 100 δολλαρια με fedex και δε περασε τελωνειο......δε παραπονιεμαι αλλα καποιος να ξερε τι ακριβως ισχυει...πια

Δυστυχώς δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ τυποποιημένη διαδικασία ελέγχου & τιμολόγησης...είναι αυτό που λέμε..."ΟΠΩΣ ΚΑΤΣΕΙ"

και αυτό σας το λέω με απόλυτη σιγουριά & υπευθυνότητα...

Απάντηση: Re: Τελωνεια Ελλαδας

spycon69 said:
Δυστυχώς δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ τυποποιημένη διαδικασία ελέγχου & τιμολόγησης...είναι αυτό που λέμε..."ΟΠΩΣ ΚΑΤΣΕΙ"

Συμφωνώ 1000% Και μένα μου έχουν κάτσει περίεργα.

Πάντως από την εμπειρία μου έχω δει ότι αν το δέμα/κούτα είναι μεγάλο-μπάνικο-περίεργο εμφανησιακά, σίγουρα θα το τσιμπήσουν και θα πάει προς εξακρίβωση.

spycon69 said:

Moλις σημερα ρωτησα στο τελωνιο του ΕΛΒΕΛ γυρνωντας απο εξωτερικο το εξης:
"Θα φερω εναν προβολεα απο αμερικη, αξιας εκει 3000 $. Θα πληρωσω?"
Εφνιδιασμενος απο οτι φανηκε ο κυριος με τα γαλονια μου λεει:
"Το 19% (φπα) απο την τιμη που θα εχει η αποδειξη αγορας, συν κατι παραπανω"
"δηλαδη?" ερωτω.
"Δεν ξερω ακριβως, αστο μωρε καλυτερα, μπορει να σου βγει περισσοτερο"
"Ενταξει ευχαριστω" του λεω και συνεχισα να σπρωνχω το τρολλευ με τις αποσκευες μου.....
Τι καταλαβατε?
(και του ειπα οτι ερχομαι απο καραϊβικη)

εξελιξεις λοιπον.

Εδω και 2 εβδομαδες το πακετο εκτελωνιστηκε (ετσι μου ειπε η κοπελα).
Ακομα βεβαια περιμενω να ερθει στο ταχυδρομειο της περιοχης μου !!!!!!!!

Ρε μπας και το κουτοπωσε κανας ανοιχτοχερις και τωρα ψαξε βρεσε, γαμω το κερατο μου με τους μαφιοζους καρεκλοκενταυρους

Kαι ναι, εχουμε .................νικητη

Επιτελους ηρθε :violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:

8 Αυγουστου-28/12 Το ταξιδι ενος ενισχυτη:

Σαν ταινια ακουγεται.

Ουτε πληρωσα κιολας-γιατι καθυστερουσε, δεν μπορω να καταλαβω.

Μπαγιατικο σαν θρεντ, αλλα σημερα με σκισανε!

Γυρισα απο αμερικα και μια αγ@μητη με ρωταει αν εχω να δηλωσω τιποτα.

Της λεω δεν πηρα τιποτε μονο ρουχα. Ποσα λεφτα χαλασες για ψωνια στην αμερικη? με ρωταει, και πως (ευτυχως) της λεω κανα 4αρι χιλιαρικα. (ευτυχως που δεν ειπα τι πρεγματικα ψωνισα!)

"Μαλιστα, ξερετε οτι δικαιουσται 175!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ευρω μονο αφορολογητα, τα υπολοιπα πρεπει να φορολογηθουν"

Μα, μου, σου, του, κλαματα δακρυα κλπ, και μου κανει την "χαρη" να με φορολογησει, που να μην δει χαρα στα σκελια της η κ@ριολα του κερατα, για 800 ευρα.

Τι πληρωσα?
Για τα 800, 275.

Με τις υγειες μου!

Mα και συ τα ρουχα που πηρες δεν τα φορεσες?
Γιατι φορεμενα ρουχα δεν νομιζω οτι μπορουσε να σου φορολογησει!!!

Τι να προτοφορεσω, τα περισσοτερα ηταν δωρα. Να κρυφτω δεν γινοτανε, 4 βαλιτσες συνολικα 117 κιλα!

Μπαγιατικο σαν θρεντ, αλλα σημερα με σκισανε!

Γυρισα απο αμερικα και μια αγ@μητη με ρωταει αν εχω να δηλωσω τιποτα.

Της λεω δεν πηρα τιποτε μονο ρουχα. Ποσα λεφτα χαλασες για ψωνια στην αμερικη? με ρωταει, και πως (ευτυχως) της λεω κανα 4αρι χιλιαρικα. (ευτυχως που δεν ειπα τι πρεγματικα ψωνισα!)

"Μαλιστα, ξερετε οτι δικαιουσται 175!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ευρω μονο αφορολογητα, τα υπολοιπα πρεπει να φορολογηθουν"

Μα, μου, σου, του, κλαματα δακρυα κλπ, και μου κανει την "χαρη" να με φορολογησει, που να μην δει χαρα στα σκελια της η κ@ριολα του κερατα, για 800 ευρα.

Τι πληρωσα?
Για τα 800, 275.

Με τις υγειες μου!

Συμπαθώ την περίπτωση σου, αλλά άμα σε φορολογούσε το συνολικό ποσό τι θα της έσουρνες; Άμα δεν κάνουν τη δουλειά τους τους βρίζουμε και άμα την κάνουν πάλι τους βρίζουμε:ernaehrung004:

Mα και συ τα ρουχα που πηρες δεν τα φορεσες?
Γιατι φορεμενα ρουχα δεν νομιζω οτι μπορουσε να σου φορολογησει!!!

Ρε συ Δήμο, για πες μας ένα τρόπο να φορέσει ο άνθρωπος ρούχα αξίας 4000 ευρώ ή ντάλαρς....

....ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ???????? :slapface:

εγώ παρήγγειλα από Αμερική δύο μνήμες για το laptop μου την περασμένη Δευτέρα, σύνολο μαζί με μεταφορικά 114 ευρώ. Έρχονται στο Βενιζέλο την Πέμπτη!!! και μου ζητάνε για εκτελωνισμό 85 ευρώ και 25 ευρώ για ΦΠΑ, σύνολο 110 ευρώ επιπλέον. Δηλαδή σχεδόν όσα έδωσα για την αγορά και τη μεταφορά τους!!!!!!!!

Συμπαθώ την περίπτωση σου, αλλά άμα σε φορολογούσε το συνολικό ποσό τι θα της έσουρνες; Άμα δεν κάνουν τη δουλειά τους τους βρίζουμε και άμα την κάνουν πάλι τους βρίζουμε:ernaehrung004:

Ρε φιλε, πλακα μου κανεις?
Βγηκανε απο το αεροπλανα (ηρθε μαζι ΟΑ & Delta) περι τα 500 ατομα.
Κοιταξανε καμμια 50αρια απο ολους αυτους. (στην τυχη)
Δεν πηρα ηλεκτρονικα γιατι ηξερα οτι υπαρχει φορολογια.
Δηλαδη αμα πληρωσεις ενα κουστουμι 3000 δολαρια, θα το χωνεωεις ευκολα να πληρωσεις στα π@παρια εδω αλλα 850 ευρω??
Μην με τρελλλλλλαινεις τωρα!