τελωνειο με dhl απατη!

ΔημήτρηςΤοπ.

AVClub Addicted Member
11 March 2007
1,666
παράγγειλα απο Κινα μέσω καποιου site ηλεκτρονικά ειδη αξίας 90ευρω και μου ζητάνε τελωνείο 150 ευρω. ειναι καλα οι ανθρωποι;

καμια άμεση συμβουλή;

Ευχαριστώ

Είναι πιθανόν να συμβεί, όταν παραγγέλνεις από χώρα εκτός Ε.Ε.
Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μου έχει συμβεί. Σε εισαγωγή από Αμερική το κόστος της αρχικής παραγγελίας 200 Ευρώ διπλασιάστηκε. Εκτός από τα (πολύ λογικά ομολογουμένως) τέλη εισαγωγής χρέωσαν επίσης: Εκτελωνισμό, αποθήκη, φύλακτρα κι' ένα σωρό δευτερεύουσες δαπάνες που δεν φαίνονται με την πρώτη.

Τι ακριβώς σε χρεώνουν;

Edit: Ά ναι, τώρα που το θυμήθηκα! Είχα κάνει το σφάλμα να ζητήσω μεταφορά με DHL...

Last edited:
Πιθανότατα σ'αυτό το ποσό περιλαμβάνεται και η αμοιβή του εκτελωνιστή (περίπου 70-80 ευρώ). Αν πας ο ίδιος στο αεροδρόμιο, μπορείς να κάνεις μόνος σου την διαδικασία (παίρνει περίπου 2-3 ώρες, πηγαίνεις από γραφείο σε γραφείο και σε καθοδηγούν οι υπάλληλοι), όπου γλυτώνεις την αμοιβή ΑΛΛΑ πληρώνεις διόδια-βενζίνη+ το χρόνο σου.

ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιούμε DHL, Fedex, UPS.

Ζητάμε αποστολή με USPS, EMS δηλώνοντας χαμηλή αξία δέματος-ασφάλισης, gift και περιγραφή "used electronics".

παράγγειλα απο Κινα μέσω καποιου site ηλεκτρονικά ειδη αξίας 90ευρω και μου ζητάνε τελωνείο 150 ευρω. ειναι καλα οι ανθρωποι;

καμια άμεση συμβουλή;

Ευχαριστώ
Δεν μου έχει τύχει γιατί χρησιμοποίησα απλή αποστολή με τον τρόπο που αναφέρει ο Ali Malik. Από όσα εχω διαβάσει σε άλλα φόρουμ σε αυτές τις περιπτώσεις ενημερώνεις τον αποστολέα για το θέμα, δεν το παραλαμβάνεις, επιστρέφει πίσω και στο ξαναστέλνει με τον τρόπο αυτόν.

καμια άμεση συμβουλή;

Ευχαριστώ

Τώρα έμαθες.

Με το που θα ανοίξει φάκελλος εκτελωνισμού ξεκινάει η ταρίφα από τα 75 ευρώ (αμοιβή).

ΠΟΤΕ με courier (DHL, TNT, UPS , FEDEX ) Π Ο Τ Ε ακόμα και σε σημείο που να προτιμήσεις να μην το αγοράσεις αν επιμένει ο πωλητής με courier.

Για να γλυτώσεις κάποια χρήματα πρέπει να πάς μια βόλτα μέχρι το αεροδρόμιο για να το εκτελωνίσεις εσύ.

Aν και μερικως ασχετο με το θεμα,δεν αφορα τελωνειο,οταν ζητησα απο ups να παραλαβει δεμα απο Αγγλια και να το μεταφερει στην Ελλαδα ,με αντιπετωπισαν σαν εξωγηινο

Γενικά μιλώντας, τα δημόσια ταχυδρομεία (USPS, CanadaPost, AusPost κλπ) πρακτορεύονται εδώ από τα ΕΛΤΑ και, αν το δέμα είναι μικρής αξίας, σου έρχεται "πόρτα-πόρτα" χωρίς να περάσει τελωνείο. Αυτό το διασταυρώνεις και με ένα τηλεφωνάκι στα ΕΛΤΑ.
Συνήθως οι επιλογές είναι πολλές. Ψάξε το σωστό μαγαζί.

τώρα λοιπόν έμαθα...

μολις γυρισα απο αεροδρόμιο, θα γραψω τις χρεώσεις ...

ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση

καμια άμεση συμβουλή;

Ευχαριστώ

Τα 150 ευρω αφορουν και την αμοιβη τους (της dhl) προκειμενου να εκτελωνισουν αυτοι για λογαριασμο σου (?)

Νομιζω 40-45 αν ειναι η αξια τοτε περνανε απο τελωνειο. Τωρα δεν μπορεις να κανεις και κατι...το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ψαξεις αν υπηρξε καμια παρατυπια απο μεριας τελωνειου που σου κοστισε εστω και ευρω παραπανω (αδυναμια εγκυρης ειδοποιησης, αρα και περισσοτερος χρονος αποθηκης/φυλαξης) η κατι τετοιο...τωρα για εταιρια μεταφορας δεν ξερω αν παιζει ρολο...μου εχουν στειλει και με dhl, ups, usps, fedex...σε καμια περιπτωση δεν ξεπερνουσε τα 40$ η δηλωθεν αξια, και δεν μου ζητησαν ουτε ευρω...βεβαια ρολο παιζουν και βαρος-ογκος. καπου ειχα διαβασει τις διαταγες εκτελωνισμου αμα τις βρω θα τις ποσταρω...

λοιπον..

33,20 ευρο εξοδα dhl παραλαβή απο αερ/μιο (άλλα 67.00 αν γινοταν εξουσιοδότηση, τα οποια ευτυχως γλίτωσα )

25.47 τελωνιο συν

2.00 δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών

12,96 συσκευασία δεματος (μιλαμε για γραμμαρια)

Last edited:
Κλασσικοί Ελληνάρες που πάνε να γδύσουν τον πελάτη και φυσικά τον χάνουν... αντί να τα κάνουν φτηνά και να τα βγάζουν απ την ποσότητα ανεβάζοντας και τη φήμη της εταιρείας τους...

Κλασσικοί Ελληνάρες που πάνε να γδύσουν τον πελάτη και φυσικά τον χάνουν... αντί να τα κάνουν φτηνά και να τα βγάζουν απ την ποσότητα ανεβάζοντας και τη φήμη της εταιρείας τους...

Ποιον πελατη? Ξερεις πολλες εταιρειες εκτελωνισμου? Απλα προσπαθουν να σε αναγκασουν να μην αγοραζεις εκτος ΕΕ...δεν φταινε οι ελληναρες αλλα το κρατος που ανοιγει συνεχεια τα ποδια στην ΕΕ...

Όλες οι courier εταιρείες έχουν και εκτελωνιστές.
Αν ήταν έτσι όπως τα λές, το πρώτο που θα ήταν πανάκριβο στον εκτελωνισμό θα ήταν το ΕΛΤΑ.
Αλλά δεν... το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο φταίει...

Αυτό είναι το απαράδεκτο:
33,20 ευρο εξοδα dhl παραλαβή απο αερ/μιο
Τα έξοδα της DHL τα έχει πληρώσει ο αποστολέας! Εσύ το μόνο που έπρεπε να επιβαρυνθείς είναι το κόστος του τελωνείου επί των μεταφορικών.

Δεν γράφεις ένα γράμμα στα κεντρικά της DHL για το θέμα;

Όλες οι courier εταιρείες έχουν και εκτελωνιστές.
Αν ήταν έτσι όπως τα λές, το πρώτο που θα ήταν πανάκριβο στον εκτελωνισμό θα ήταν το ΕΛΤΑ.

δικιο εχεις αλλα αμα τους αφηνουν ετσι, τι θα κανουν και αυτοι, θα εκμεταλευτουν την νομοθεσια και την... νοοτροπια

...το πρώτο που θα ήταν πανάκριβο στον εκτελωνισμό θα ήταν το ΕΛΤΑ.
Κάτσε να γίνει κανα μπραφ και να ιδιωτικοποιηθούν τα ΕΛΤΑ...
Για το 1ο εξάμηνο του '13 θέλει τον διαγωνισμό ο Χατζηδάκης.
Εκεί να δεις δαιμόνιο
:devil-smiley-029:

Last edited:
Απάντηση: Re: τελωνειο με dhl απατη!

Κάτσε να γίνει κανα μπραφ και να ιδιωτικοποιηθούν τα ΕΛΤΑ...
Για το 1ο εξάμηνο του '13 θέλει τον διαγωνισμό ο Χατζηδάκης.
Εκεί να δεις δαιμόνιο
:devil-smiley-029:

:SFGSFGSF:
Ο Χατζηδάκης,πονά για το λαό,ό,τι κάνει είναι για το καλό μας!Χαχαχαχα,εκεί να δείτε φθήνια,άσε που πιστεύω να μας δίνουν και κάτι τις,γι'αυτό σπεύδω να παραγγείλω!