Τέλος εποχής

Status
Not open for further replies.
To περιοδικό ΗΧΟΣ ήταν ένας φάρος τότε στα δύσκολα χρόνια του 80 για όσους ζητούσαν πληροφόρηση για τη τεχνολογία του ήχου και τη μουσική.
Οι ηρωικές εποχές του ήταν ταυτισμένες τότε με το Σπίνουλα και το Ζήλο αντίστοιχα.
Τώρα πλέον ειναι μια σκιά του εαυτού του λόγω της κυκλοφοριακής πτώσης που είχε τη τελευταία δεκαετία.
Το οτι η μετοχή των Τεχνικών Εκδόσεων είναι σε επιτήρηση και το περιοδικό πουλημένο σε όμιλο εκδόσεων που εκδίδει όλη τη κατινιά ειναι η παρούσα κατάσταση.

Τίποτα ,, ακόμα ενα θύμα της οικονομικής κατάστασης της χώρας και ο ήχος ,
και εντύπωση μου κανε τοσο καιρό που βαστούσε το προφίλ το παλιό, anyway
o dedicate τύπος στην ελλάδα είναι παρελθόν!!! ( βρέστε μου πχ, ενα περοδικό για μοντελισμό ) μονο η τεχνική εκλογή εμείνε απο τα παλιά

Last edited:
Πάρι σε διαβαζω απο την αρχη της καριέρα σου(αλλωστε το μισο μου ηχοσυστημα οφειλεται σε δικο σου review τo 1995) και ελπίζω θα συνεχισω να σε διαβαζω, οπου αλλου συνεχισεις απο δω και περα.
Ευχομαι ειλικρινα να πραγματοποιηθουν οι προσδοκιες σου.

ενώ έχουμε 234423 περιοδικά για τα αυτοκίνητα!

Ο διαφημιστικός τζίρος στην αγορά των αυτοκινήτων είναι γιγάντιος.

Kαμμία σύγκριση με αυτόν του Hi-Fi και Home-Cinema.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον Πάρι Κωστή στις νέες του αναζητήσεις.

καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις στην πορεια σου
περιμενες να μεγαλωσεις εναν ακομη χρονο για να αποφασισεις να φυγεις απο κει?
καποτε διαβαζαμε τον ηχο για τους γνωστους λογους
τωρα, για να κανουμε διατριβη στην αποκρυπτογραφιση
σ ευχαριστουμε για την βοηθεια σου ολα αυτα τα χρονια.

Παρι ,εχοντας διαβασει τον Ηχο απο τοτε που πρωτοκυκλοφορησε,ειναι φυσικο να διαβασα και τις αποψεις σου και κρισεις σου.Εισαστε 2-3 ατομα που βαλατε ολους εμας σε καποιους ηχητικους δρομους και προσωπικα σε ευχαριστω για αυτο.Τωρα οσον αφορα την αποχωρηση σου ,λυπαμαι,αλλα θα διαχωρισω την θεση μου, προσωπικα δεν πειθωμαι και ας σε δυσαρεστει αυτο,οπως δεν πεισθηκα για την εμφανιση σου στο Avclub,πριν λιγο καιρο,καλη επιτυχια παντως σε οτι αποφασισεις

Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω τον Πάρη, ο οποίος είναι ένα από τα ιστορικά μέλη του ήχου, είναι αν η αποχώρησή του, σχετίζεται με την πρόσφατη αλλαγή ιδιοκτησίας?
Και για όσους δεν γνωρίζουν οι εκδόσεις Λυμπέρη, δεν είναι και ότι καλύτερο για τους εργαζόμενους στα περιοδικά. Δεν θα γράψω παραπάνω, αλλά ρωτήστε να μάθετε για τις συμβάσεις εργασίας και η ποια η στάση του συγκεκριμένου εκδότη?

εύχομαι στον Πάρι καλή συνέχεια
θα ΤΟΝ αντικαταστήσει τελικά ο Κ Κόγιας όπως ακούστηκε ?
Γιατι αν ισχύει κάτι τέτοιο εξηγούνται πολλά πράγματα

εύχομαι στον Πάρι καλή συνέχεια
θα ΤΟΝ αντικαταστήσει τελικά ο Κ Κόγιας όπως ακούστηκε ?
Γιατι αν ισχύει κάτι τέτοιο εξηγούνται πολλά πράγματα

Όπως για παράδειγμα;

angelo και Κωστα θα σας παρακαλουσα να μην το συνεχισετε στο παρον νημα.
Αλλωστε το ποιος και πως θα τον αντικαταστησει θα φανει σύντομα.
Καλο θα ειναι επισης να μην χρησιμοποιείς υπονοούμενα angelo.
Αν εχεις κατι να πεις τεκμηριωμένα, μπορεις να ανοιξεις αλλο νήμα.

Μα γιατί; Να μην ξέρω δηλαδής τί λένε για μένα; Τουλάχιστον, να τα έβγαζαν στη φόρα, στην εκπομπή της Βάσιας της φίλης μου, να τα μάθαινα από εκεί...

Thanx. Το παρόν θέμα μπορεί να εξελιχθεί σε λίαν ενδιαφέρον. Υπάρχουν άμεσα δύο ερωτήματα:
1. Έχει ανάγκη η αγορά από καθαρόαιμο χαϊφιντελικό περιοδικό;
2. Είναι ανάγκη αυτό να είναι χάρτινο;

Το χάι-φάι λειτουργεί προσωπικά. Και ως ακρόαση και ως ανάγνωση ακρόασης τρίτου. Είναι σαν τις εμπειρίες που σε βοηθούν να επικοινωνήσεις με ένα μυθιστόρημα. Ένα περιοδικό οφείλει να πείθει ότι ακούει "μαζί" με τους αναγνώστες του και παράλληλα ότι δεν τους τυποποιεί ώστε να τους προετοιμάσει απλά για να αγοράσουν. Αυτά δεν γίνονται στις σημερινές πανάκριβες "έντυπες" συνθήκες και με τις υπάρχουσες δομές της ελληνικής αγοράς (μεγάλο πλήθος αντιπροσώπων-ελάχιστη αλυσίδα λιανικής).
Αναπόφευκτα, το μέλλον βρίσκεται στο ευέλικτο Διαδύκτιο. Ωστόσο, το Διαδύκτιο ήδη βρίθει δοκιμών και forum, έτσι δεν βλέπω σοβαρούς λόγους για να γίνει κάτι "ελληνικό".
Η πορεία του High Fidelity δεν θα αργήσει πάντως να μας δώσει ένα στίγμα για το αν αγορά σηκώνει τέτοιο περιοδικό, ωστόσο πρέπει να υπογραμμίσω ότι η ίδια αγορά έχει αποδοκιμάσει τόσο τον "Ήχο" όσο και το "hi-tech" τα τελευταία χρόνια, ρίχοντας τις κυκλοφορίες τους. Λένε ότι ο Έλληνας καταναλωτής είναι απρόβλεπτος, ωστόσο ο προβληματισμός αφορά πια όλο τον πλανήτη αφού και από άλλες χώρες τα μυνήματα δείχνουν αποδοκιμασία στα κλασικά περιοδικά και ενθάρυνση στα διαδικτυακά.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι στην Ελλάδα είναι πολύ αργά για ένα Stereophile και πολύ νωρίς για ένα 6moons.

Καλή συνέχεια κ. Κωτσή.
Οντας και εγώ αναγνώστης από τις αρχές του '83, έχω να πω, και το έχω δηλώσει σε πολλούς άλλωστε, ότι ο ΗΧΟΣ είχε πάντα τη "μαγική" ικανότητα να ελίσσεται και να αποσπά πάντα το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Εντάξει, κάποιες φορές είχε και τα κάτω του, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλα τα περιοδικά του χώρου.
Στη σημερινή εποχή, που όλα αλλάζουν ταχύτατα και που όλα μετριούνται σε νούμερα, το κάθε περιοδικό οφείλει να βρίσκει τρόπους να κρατά ή και να αυξάνει το αναγνωστικό κοινό του. Τώρα για το δεύτερο ερώτημα του κ. Πάρι, για το αν ένα περιοδικό πρέπει να είναι χάρτινο, πιστεύω πως ναι, γιατί πέρα από τους προφανείς λόγους, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που απαγορεύουν την "ηλεκτρονική" μορφή του . Οι εφαρμογές e-Commerce είναι ακόμα πρώιμες, ειδικά στην Ελλάδα, ενώ το κεφάλαιο που απαιτείται για ένα δυνατό ξεκίνημα είναι τεράστια όπως και το ρίσκο.
Επίσης, ένα "ηλεκτρονικό" ξεκίνημα απαιτεί σοβαρό σχεδιασμό καθώς και δυνατούς υποστηρικτές, ενώ το βασικό μοντέλο κερδοφορίας θα πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από τις διαφημήσεις. Τέλος, για κάθε επιχείρηση μέσω του διαδικτύου, είναι γνωστό ότι η κερδοφορία επέρχεται μετά από πολύ μεγάλο διάστημα. Αν βάλουμε και στην εξίσωση ότι ένα περιοδικό ειδικού τύπου απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο μερίδιο αγοράς, τότε αυτό δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα. Οι μόνες περιπτώσεις που γνωρίζω σαν καλές προσπάθειες είναι το "δικό" μας avMentor και το 6moons, για τα οποία δεν γνωρίζω το revenue model για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Σχετικά με τη μορφή της πληροφόρησης έχω να πω ότι και τα δυο χρειάζονται.
Όταν θέλω να ψάξω συγκεκριμένες πληροφορίες για μηχάνημα ορμάω στο ίντερνετ. 6moons, tnt, audioreview, audioasylum κλπ

Μπαίνω σε διάφορα fora, διαβάζω κριτικές όπου βρω και φιλτράρω τα δεδομένα.
Δε θα μπορούσα να το κάνω αυτό αν είχα μόνο έντυπα περιοδικά στη διάθεσή μου, ακόμη και αν είχα ένα τεράστιο αρχείο!

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου απλά δε γίνεται να βασίζεσαι μόνο στην ηλεκτρονική μορφή!
Πχ (μη γελάσετε) μια από τις καλύτερες απολαύσεις είναι η ανάγνωση σχετικών εντύπων στην τουαλέτα κάθε πρωϊ.
Ή όταν είμαι διακοπές (συνήθως camping) όπου ξυπνάω, πίνω το καφεδάκι μου και...διαβάζω.
Αυτού του είδους η ανάγνωση έχει για μένα πρωτίστως ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Ιδίως όταν διαβάζω για κάποια συσκευή που έχω, όπου ή συμφωνώ ή όχι με τον γράφοντα.
Έχει πλάκα. Τώρα θυμάμαι ένα άρθρο που διάβαζα στον ΉΧΟ για τον Ερμή. Τρέλλα. Και στο καπάκι στην επόμενη σελίδα για τα Chario Millenium II (νομίζω κείμενο του Πάρι).

Ή τα απίστευτα κείμενα του Κατσένη για τους Accuphase, για τα magnepan κλπ κλπ.

Τελικά και οι δυο μορφές πληροφόρησης-ψυχαγωγίας πρέπει να υπάρχουν IMHO.

Last edited:
1. Έχει ανάγκη η αγορά από καθαρόαιμο χαϊφιντελικό περιοδικό;

Πολύ φοβάμαι όμως ότι στην Ελλάδα είναι πολύ αργά για ένα Stereophile και πολύ νωρίς για ένα 6moons.

δε νομιζω πως υπαρχει τετοια αναγκη. μια συνδρομη στο stereophile, οπως και σε αλλα περιοδικα, κοστιζει λιγοτερο απο 1/μηνα. Επιπλεον, η μεγαλη πλειοψηφια γνωριζει αγγλικα. Συνεπως, τι μπορει να κανει ενα ελληνικο περιοδικο που θα κοστιζει τουλαχιστον 5 και οι reviewers του θα εχουν πολυ λιγοτερες δυνατοτητες και χρονο απο τους αντιστοιχους αμερικανους ή αγγλους?

Status
Not open for further replies.