Τελος....( ή αρχή? ) θα δείξει

ο καλυτερος ενισχυτης του κοσμου?
Ενα κομματι καλωδιο που κανει ενισχυση, το ονειρο καθε μηχανικου.
Πως τα καταφερες?

ο καλυτερος ενισχυτης του κοσμου?
Ενα κομματι καλωδιο που κανει ενισχυση, το ονειρο καθε μηχανικου.
Πως τα καταφερες?

Χαχαχα καλοοοο .Βρε παλιόπαιδο με κοροιδεύεις επειδή έχασα τις φωτογραφίες του εσωτερικού voila!!!PB210397.jpg

PB220399.jpg

PB220400.jpg

PB220402.jpg

Τα καλώδια που χρησιμοποιήσατε σαν καλώδια ηχείων καθώς και στο εσωτερικό του ενισχυτή για να φτάσει στις μπόρνες από που τα πήρατε??Πόσο έκαναν περίπου??Μου φαίνονται να είναι καλής ποιότητας γι'αυτό και ρωτάω.

o mitsnas γραφει καθαρα οτι τον εφιαξε μονος του, γιατι ρωτας κατι στον πληθυντικο? Απλα μια λεπτομερεια που δεν μπορουσα παρα να την διευκρινησω.

Τα καλώδια που χρησιμοποιήσατε σαν καλώδια ηχείων καθώς και στο εσωτερικό του ενισχυτή για να φτάσει στις μπόρνες από που τα πήρατε??Πόσο έκαναν περίπου??Μου φαίνονται να είναι καλής ποιότητας γι'αυτό και ρωτάω.

To πήρα απο τον Βενιέρη στο Περιστέρι 2,5 - 3,0 Εβρά το μέτρο αν θυμάμαι καλά (Είχα πάρει πολλά πράγματα μαζί )

ειναι κρυογενικος ο λουστρος? Και το πινελο φιαγμενο απο ΧΧΧΧΧΧΧο παρθενας?
Τι ημιαγωγους εχει?

Eίναι το κιτ 8060 της velleman ημιαγωγούς epitaxial darligton tip146 -147
Bγάζει 2Χ70W rms /8Ω και οι πυκωτές του είναι 2Χ4700=9400 μF το κάθε κανάλι. Κόστος για το κάθε κανάλι περίπου 23 Ε το κιτ+18 η ψύκτρα+60 ο Μ/Τ+παρελκόμενα

καλο και φτηνο, εγω εχω τα ΤΙΡ 31 σε +35 βολτ και πυκνωτες εξοδου.
10 Βαττ στα 4 Ωμ, 5 Βαττ στα 16 Ωμ που ειναι τα ηχεια μου, αρκουν για καμμια 120αρια dB

καλο και φτηνο, εγω εχω τα ΤΙΡ 31 σε +35 βολτ και πυκνωτες εξοδου.
10 Βαττ στα 4 Ωμ, 5 Βαττ στα 16 Ωμ που ειναι τα ηχεια μου, αρκουν για καμμια 120αρια dB

Βγάλατε τα εργαλεία σας για μέτρημα? :fight:

Μπράβο στο παλληκάρι για τη δουλειά του,και εις ανώτερα:ernaehrung004:

Απλώς συνηθίζω σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω από κοντά να μιλάω στον πληθυντικό..Ευχαριστώ για την απάντηση.Άρα τέτοιο καλώδιο θα μπορέσω να βρώ και σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών στην Θεσσαλονίκη φαντάζομαι.

Μερικές πληροφορίες και παρατηρήσεις ακόμα για να κάνω και το κομμάτι μου..:music-smiley-005:

1) Το ποντεσιόμετρο είναι ALPS μπλε που μου το ΧΑΡΙΣΕ ένας φίλος !!! Διαπίστωσα ότι βολεύει πάρα πολύ να τοποθετηθεί επάνω σε κομμάτι πλακέτας γενικών κατασκευών και μετά να καλωδιωθεί. Αλλιώς κινδύνευαν οι ακροδέκτες. Το στερέωσα σε ένα κομμάτι λαμαρίνας στην πίσω μεριά της πρόσοψης
2) Το Knob προέρχεται απο κυλινδρική ράβδο αλουμινίου PB230404.jpg
κομμένη στο μοναστηράκι και μετά επεξεργασία σε τόρνο.
3) Τα ποδαράκια της κατασκευής προέρχονται από ξύλο οξυας ( ίδιο με τα πλαινα του κουτιού ) κομμένα με ένα απλό ποτηροτρύπανο και στη συνέχεια λείανση σε στερεο (:ears:) γυαλόχαρτο. Τα ποδαράκια τα είχα τοποθετήσει σφικτά στο δράπανο με τη βοήθεια βίδας ( βίδα-ποδαράκι-παξιμάδι-δράπανο) Κάτι σαν υποψία τόρνου. Το αποτάλεσμα ήταν πολύ καλό.
4) Το διακοπτάκι είναι πουλ-μουρ κινέζικο (8 Ε) 12V οπότε έβαλα και ένα ρελέ για την έναυση του τελικου
5) Ο πάτος και το πίσω μέρος της κατασκευής έγιναν με αλουμίνιο 2mm ενώ η παραλληλόγραμμη τρύπα με σβουράκι τύπου dremmel και το αντίστοιχο κοπτικό.Εδώ θέλει πολύ προσοχή α) γιατί πετάγονται ρινίσματα β) είναι πολύ κουραστικό. Μάλλον με το κανονικό σβουράκι και ειδικό λεπτό δισκάκι γίνεται πιο εύκολα
6) Για να πετύχει το βάψιμο του ξύλου θέλει ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ τρίψιμο και 3-4 χέρια ( εγώ δεν το πέτυχα αλλά είχα ψιλοβαρεθεί και ήθελα να τελειώνω)
7) Παίζει πολύ καλά ( ανεξάρτητη τροφοδοσία 150VA ανα κανάλι) και τον συστήνω ανεπιφύλακτα για αρχάριους ντιούηδες με κόστος πρίπου στα 200-250 εβρά

Τέλος αυτό που κατάλαβα είναι οτι για να μην υπάρχουν απογοητεύσεις θα πρέπει να έχουμε ΟΛΑ τα υλικά γιατί αλλιώς ξεκινούν συμβιβασμοί. Κοιτάξτε τις ψύκτρες μου και θα καταλαβετε....και οποσδήποτε όταν δεν ξέρουμε ρωτάμε το οτιδήποτε χωρίς ντροπές. Το forum είναι γεμάτο βοήθειες

Παμε τώρα γι άλλα
πιο καλά και πιο μεγάλα

Darligton, χμμμ, μυριζει Πουτσινι αυτος ο ενισχυτης?
Μηπως μπορεις να βαλεις τα σχεδια αν δεν εχουν καποιο copyright?
Εγω παντως εχω για κουμπι στον ενισχυτη μου ενα απο το Μοναστηρακι, αλλα προερχοταν, συμφωνα με τον πωλητη του, απο τεθωρακισμενο του 2ου Ευρωπαικου πολεμου. Και ηταν ακομα σφραγισμνο στο χαρτι του, εγω το ανοιξα. Εχω ακομα μερικα σφραγισμενα.
Δινετε καλυτερα η αναλογια του κουμπιου στην φωτογραφια, αν βαλεις ενα πακετο Καρελια, πλακε ομως που εχω και εγω ενα εδω για λογους συγκρισεως μεγεθους.

Εγω παντως εχω για κουμπι στον ενισχυτη μου ενα απο το Μοναστηρακι, αλλα προερχοταν, συμφωνα με τον πωλητη του, απο τεθωρακισμενο του 2ου Ευρωπαικου πολεμου. Και ηταν ακομα σφραγισμνο στο χαρτι του, εγω το ανοιξα. Εχω ακομα μερικα σφραγισμενα.
Δινετε καλυτερα η αναλογια του κουμπιου στην φωτογραφια, αν βαλεις ενα πακετο Καρελια, πλακε ομως που εχω και εγω ενα εδω για λογους συγκρισεως μεγεθους.

50 mm διάμετρος
35 mm ύψος

Πουτσίνι ? Τι εννοείς ? Πώς ακριβώς μυρίζει ο Πουτσίνι ?

Τα αναλυτικά σχέδια είναι στο site της velleman Κ8060

μπα, αυτο ειναι κατι αλλο. νομισα οτι ηταν ενα σχεδιο βασισμενο σε εναν ενισχυτη που εχει αυτο το ονομα.
Απο οτι μυρισα τον Πουτσινι που εχω εδω, μυριζει σαν οποιοδηποτε αλλο ενισχυτη, τιποτα το ιδιαιτερο.