Τέλος οι "ανύπαντρες κάρτες"

Status
Not open for further replies.
Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Μπορείς εσύ να συνεννοηθείς με 25 οικογένειες και να πας να αλλάζεις ρυθμίσεις σε όλους τους δέκτες?

Τώρα για την λύση που λες πως να την ψάξω? (αμα δεν ξέρω τι λεει δεν ξέρω και τι search keywords να βάλω)

Μπορείς εσύ να συνεννοηθείς με 25 οικογένειες και να πας να αλλάζεις ρυθμίσεις σε όλους τους δέκτες?

Τώρα για την λύση που λες πως να την ψάξω? (αμα δεν ξέρω τι λεει δεν ξέρω και τι search keywords να βάλω)

Βασικά δεν ρώτησα αυτό. Ποιον δορυφόρο έχετε στην θέση 1 ρώτησα, και για ποιο λόγο. Οι δέκτες την νόβα ποτέ δεν υποστήριζαν diseqc, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που σαν έκαναν έτσι την εγκατάσταση.

[Ένας λόγος που μου φαίνεται λογικός, είναι να μιλάμε για εγκατάσταση στο εξωτερικό, που φαντάζομαι ο δορυφόρος να μην είναι η πρώτη προτεραιότητα.]

Επίσης, αφού είναι 25 διαμερίσματα, φαντάζομαι μιλάμε για πολυδιακόπτη.
Νομίζω (δεν ξέρω) ότι χρειάζεσαι κάτι σαν "diseqc generator" που θα επιλέγει αυτός την θέση Β που δεν μπορεί ο δέκτης.
Βλέπω σχετικά προϊόντα εδώ: http://www.emp-centauri.cz/products.php?page=products&id_kateg=6&id_pkateg=44

Αλλά *δεν* τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ελπίζω να πάρεις περισσότερες πληροφορίες από μέλη του φόρουμ που ξέρουν σημαντικά περισσότερα από εμένα.

εγω εχω 2 lnb.o astra 19.2 diseqc 1 & hotbird 13 diseqc 2.
δηλωσα στον pace diseqc 2 απο 4 και παιζει κανονικα.

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Αυτό πρώτη φορά το ακούμε, να δουλεύει με hotbird στη θύρα 2 του DiSEqC. Είσαι σίγουρος;

Τώρα αν πω και εγώ ότι άλλαξα το diseqc από 1 στο 2 στον pvr, και χάθηκε το σήμα; (Έχω πολυδιακόπτη, και στην θέση 2 έχω τον ΟΤΕ).
Όταν έκανα την αλλαγή, δεν χάθηκε αμέσως το σήμα, χρειάστηκε να τον κλείσω/ανοίξω ξανά.
Αλλά όταν άνοιξε και δεν είχε σήμα, με την αλλαγή στην θέση 1, αμέσως ήρθε η εικόνα.

Μήπως το έχουν φτιάξει, και απλά κανείς δεν το δοκίμασε;

Βασικά δεν ρώτησα αυτό. Ποιον δορυφόρο έχετε στην θέση 1 ρώτησα, και για ποιο λόγο. Οι δέκτες την νόβα ποτέ δεν υποστήριζαν diseqc, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που σαν έκαναν έτσι την εγκατάσταση.

Στην θέση ένα είναι ο Αστρα στις 28 δεύτερος ο Αστρα στις 19 μετα ο Hotbird. Το γιατί δεν μπορώ να το ξέρω.

Μήπως το έχουν φτιάξει, και απλά κανείς δεν το δοκίμασε;

:smash:

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Αυτό πρώτη φορά το ακούμε, να δουλεύει με hotbird στη θύρα 2 του DiSEqC. Είσαι σίγουρος;

ναι βρε σιγουρα..
ο astra ειναι στην θεση 1 και ο hotbird στην θεση 2.
πηγα στις ρυθμισεις DiSEqC του pace και στο DiSEqC 1.0 του δηλωσα 2 απο 4 και παιζει μια χαρα.

Το δουλευουν, μαλλον σχετικο μου ακουγεται. Απο τις 5-6 καρτες που θα ειχε ενας μετριος σερβερ, να του εχουν μεινει 1-2 που του παιζουν ακομη και να δειχνει καμια δεκαρια καναλια με διακοπες. Θα λυσαξουν με το iptv τωρα λες και ειναι κατι της προκοπης. Εγω δε καταλαβαινω ποσο τζαμπατζης (και εχω επιγνωση της φρασεολογιας μου) πρεπει να ειναι καποιος για να μη δωσει 10 ευρω και να εχει το sport ή το cinema pack σε ενα συνδιαστικο (όσοι ασφαλως εχουν προσβαση σε δικτυο forthnet).. Ξερω, υπάρχουν και αλλα ευρωπαικά πακέτα, αλλα κακά τα ψέμματα, η συντριπτικότατη πλειοψηφία Ελληνων ενδιαφέρεται μονο για τη Νοβα (ή ΟΤΕ αντιστοιχα).

Με τις στάνταρ χαμηλές τιμές του Οτε και με τις προσφορές της νόβα στο 3play δε βρίσκω λόγο για σέρβερ.
Ειδικά όσοι συζητάνε για iptv streaming έχουν χάσει και το νόημα της δορυφορικής και του Hd και αναπολούν την εικόνα του Αντ1 στο europa league.

Ειδικά όσοι συζητάνε για iptv streaming έχουν χάσει και το νόημα της δορυφορικής και του Hd και αναπολούν την εικόνα του Αντ1 στο europa league.

Εμενα μου θυμίζει τις εποχες προ 15+ χρονια που ημουν εκτος σπιτιου ως φοιτητης και ειχα αγορασει ενα tuner της κακιας ωρας για να μου κανουν stream τα τοπικά καναλια (δεν ειχαμε ελληνικη τν ακομη) απο το σπιτι με συνδεση 1 ή 2 mbps.. επικές στιγμές να βλεπεις ενα τεραστιο pixel ως κεφάλι ανθρωπου..

Γιατι τo ΟΤΕ ΤV (μεσω Conex) δεν ειναι IP? Απ οσο ξερω μαλιστα σημερα μεχρι και HD καναλια ερχονται σε Iptv. Μη συγκρινεις με τι ηταν πριν... τωρα εχουν αλλαξει τα δεδομενα.

@scan420: Τι σχέση έχει το IPTV που δίνει ένας πάροχος πάνω από δικό του δίκτυο (HOL TV, Conn-X TV κτλ) με το όποιο "IPTV" streaming service που ενδέχεται να δίνουν κάποιοι; Απολύτως καμία. Στην μία περίπτωση έχουμε ειδικά κανάλια ATM και multicast, στην άλλη έχουμε κάποια streams που θα ανταγωνίζονται την υπόλοιπη κίνηση στο διαδίκτυο.

Re: Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Γιατι τo ΟΤΕ ΤV (μεσω Conex) δεν ειναι IP? Απ οσο ξερω μαλιστα σημερα μεχρι και HD καναλια ερχονται σε Iptv. Μη συγκρινεις με τι ηταν πριν... τωρα εχουν αλλαξει τα δεδομενα.

Οσον αφορά το iptv που θελουν να κάνουν, server-client streaming θα κάνουν, οποτε μιλαμε για ακριβως τα ιδια δεδομενα. Ισως με τον (πολυ...) καιρό να στησουν κανενα p2p, αλλα και πάλι παιχνιδια για να περναει η ωρα ειναι αυτα, δεν ειναι σοβαρη θεαση. Εξάλλου υπήρχε ενα προγραμμα που λειτουργουσε με τη p2p λογικη για καποια καναλια της νοβα, γνωστο στους ελληνες του εξωτερικου, αλλα σε καμια των περιπτωσεων δεν εβλεπες ή χαιρόσουν αγώνα, ταινία κτλ.

Edit: Μη σχολιασω αλλα ζητηματα:
-"Γιατι κολλαει η βλακεια..; Μαριααα, παλι χαζευεις στο ιντερνετ;;"

Last edited:

ok. Δεν το ξερω , δεν εχω ασχοληθει καν με το θεμα...

για ποιο iptv μιλατε? ποιο σερβερας νομιζετε οτι θα αγορασει 1 δεκτη για καθε καναλι? ειμαστε σοβαροι?

Status
Not open for further replies.