Τέλος οι "ανύπαντρες κάρτες"

Status
Not open for further replies.
Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

@malakudi

Οι πληροφοριες σου για ακομη μια φορα ηταν πολυ ενδιαφερουσες.
Θελω ομως να ρωτησω για το ποσο παραπανω κοστιζουν 4 αναμεταδοτες με SR 29900 αντι 27500 ?
Επισης απο τη στιγμη που η NOVA χρεωνει extra τα HD καναλια θα ρισκαρει να καταργησει τις SD εκδοσεις ?

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Καλο είναι οι διαχειριστές να επιδεικνύουν περισσότερη σοβαρότητα.
Την επόμενη φορά θα είμαι πιο σοβαρός.

@ant21: 4 αναμεταδότες σε DVB-S2 8PSK έχουν περισσότερο bandwidth απ' ότι 4 DVB-S και 1 DVB-S2 που έχει τώρα. Το κέρδος είναι μικρό, περίπου 13,1Mbps αν οι νέοι DVB-S2 αναμεταδότες έχουν SR 27500 όπως έχει σήμερα ο ένας DVB-S2 αναμεταδότης, ενώ το κέρδος θα είναι 34.2 Mbps αν γίνουν και οι 4 με SR 29900.
Επίσης θα ελευθερωθούν τουλάχιστο 14-15Mbps από την κατάργηση των SD εκδόσεων των Sport1, Sport2, Geo Wild, τα οποία έχουν κοινό πρόγραμμα με τις HD εκδόσεις. Επίσης τα κανάλια της ΕΡΤ και της Digea έπιαναν πάνω από 40Mbps συνολικά ενώ τώρα θα μπορούν με MPEG4 να μεταδοθούν με λιγότερα από 30Mbps. Συνολικά λοιπόν έχουμε ένα σημαντικό υπόλοιπο από bandwidth που σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί για νέα HD κανάλια (πχ Nickelodeon HD, MTV Greece HD που ήδη εκπέμπουν στον ΟΤΕ) ενώ ίσως αντικατασταθούν SD εκδόσεις καναλιών με HD (πχ Travel HD, History HD κτλ)

Τα κανάλια R δεν έπιαναν παρά ελάχιστο bandwidth (όσο ήταν τα ECM pid τους) γιατί τα video pid/audio pid ήταν κοινά με τα αντίστοιχα κανάλια που εξέπεμπαν κανονικά από τη Nova. Μία συνολική εξοικονόμηση περί το 1 Mbps.

Η εξοικονόμηση από τον ένα αναμεταδότη είναι στα 18.000.000 ευρώ το χρόνο, ή περίπου 4,60 ευρώ (με το ΦΠΑ) το μήνα για κάθε συνδρομητή (υπολογισμένο με 400.000 αριθμό συνδρομητών).

:SFGSFGSF:

Ευχαριστουμε για την αναλυση.

Συγγνώμη αν το "που θα κρύβεσαι" το πήρες προσωπικά.
Δεν το εννοούσα κυριολεκτικά προφανώς.

Αυτό που σχολίασα ήταν το πόσο κάθετη ήταν η αποψή σου. Τίποτα παραπάνω.
Το τι θα γίνει θα το δούμε τους επόμενους μήνες.

Δε συνηθίζω να κρύβομαι και αν κάνω λάθος θα το παραδεχτώ.
1 ιουλιου θα το περιμενω !!!!!!

σε μενα δεν ειπαν τιποτααααααααααα

Θα ενημερωθείς κι εσύ, μην αγχώνεσαι ...

@malakudi

Οι πληροφοριες σου για ακομη μια φορα ηταν πολυ ενδιαφερουσες.
Θελω ομως να ρωτησω για το ποσο παραπανω κοστιζουν 4 αναμεταδοτες με SR 29900 αντι 27500 ?
Επισης απο τη στιγμη που η NOVA χρεωνει extra τα HD καναλια θα ρισκαρει να καταργησει τις SD εκδοσεις ?

Δε νομίζω πως κοστίζει παραπάνω το 29900. Απλώς απαιτεί πιο ισχυρή εκπομπή από το σταθμό εκπομπής στο έδαφος. Φαντάζομαι πως όταν γίνουν όλα αυτά η χρέωση των HD θα σταματήσει.

1 ιουλιου θα το περιμενω !!!!!!

Διάβαζε και λίγο τι γράφω. Είπα πως και αν πάρει και κάποια παράταση δεν έχει σημασία, είτε είναι 15/6, είτε 1/7 είτε 15/8. Το σίγουρο είναι πως όταν αρχίσει η νέα σαιζόν, δε θα υπάρχει τίποτα σε ελεύθερη κάρτα. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο που λειτουργεί η Nova, όποιος δε το βλέπει μάλλον δε θέλει να το δει.

Last edited by a moderator:
Εγώ πιστεύω ότι όταν γίνει η αλλαγή και καταργήσει τα sd κανάλια, θα σταματήσει να χρεώνει extra τα HD και η συνδρομή θα αφορά όλα τα κανάλια μαζί

Συγγνώμη αν το "που θα κρύβεσαι" το πήρες προσωπικά.
Δεν το εννοούσα κυριολεκτικά προφανώς.

Αυτό που σχολίασα ήταν το πόσο κάθετη ήταν η αποψή σου. Τίποτα παραπάνω.
Το τι θα γίνει θα το δούμε τους επόμενους μήνες.

Δε πήρα τίποτα προσωπικά. Είναι κάθετη η άποψή μου γιατί γνωρίζω μερικά πράγματα παραπάνω. Φυσικά ουδείς ... άσφαλτος που λέει και η Lady :-)

Είναι κάθετη η άποψή μου γιατί γνωρίζω μερικά πράγματα παραπάνω

κατεβα λιγοο ....

@poulopoulos: Θεωρείς απίθανο να γνωρίζω στο θέμα μερικά πράγματα παραπάνω;

Καταλαβαίνω την πρεμούρα ορισμένων να διαδώσουν πως τίποτα δεν αλλάζει και όλα θα είναι όπως παλιά. Τα συμφέροντα είναι πολλά. Ποιος πχ θα αγοράσει δέκτη εμπορίου για να βλέπει Nova, (με cs ή χωρίς) όταν αναμένονται άμεσα αλλαγές που θα τους καταστήσει άχρηστους για Nova αυτούς τους δέκτες; Υπάρχουν στοκ που πρέπει να κινηθούν ...

Το τελευταίο δεν αναφέρεται ειδικά στον poulopoulos, είναι μία γενική διαπίστωση από αυτά που διαβάζω και ακούω γύρω γύρω ...

Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Οι συνδρομητες που μοιραζουν τις καρτεσ τους παντως θα αρνουνται πεισματικα μεχρι τελευταια στιγμη να παρουν Pace.

ξερουμε ποιον αναμεταδοτη θα σταματησει? τον τελευταιο 12130?

Οι συνδρομητές φίλε μου δεν μοιράζουν τις κάρτες τους.

Όχι τουλάχιστον αυτοί που αγωνιούν και θέλουν τους δικούς τους δέκτες, για τους λόγους που αν διαβάζεις θα ξέρεις. Μην γράφετε πράματα που δεν ισχύουν. Όσοι θέλουν δικό τους δέκτη δεν σημαίνει ότι μοιράζουν εκμεταλλευόμενοι την ελευθερία τις κάρτας τους. Έλεος ποια.
Προφανώς δεν γνωρίζεις τι χρειάζεται για να γίνει αυτό.

Αν θέλουν τα συμφέροντα να συνεχιστεί αυτό το πανηγύρι γνώμη μου είναι ότι θα συνεχιστεί...

Άσε λοιπόν του κοινούς θνητούς ελεύθερους συνδρομητές να χαρούν τα καλούδια του δέκτη τους, για όσο χρόνο τους επομένη ακόμα.

αυτο που ανεφερα δεν αναιρει αυτο που λες. αλλα οι καρτες που μοιραζονται δεν ανηκοθν σε καποια συνδρομη στη νοβα δλδ?

Και ναι και όχι.
Η γνώμη μου η άποψή μου, και τα ολίγα που γνωρίζω, δεν έχουν να κάνουν με τα όσα γράφονται στα διάφορα φόρα.

Και μιας και κινδυνολογούμε και θα ξεφύγουμε από το θέμα καλό είναι να το σταματήσουμε εδώ, και να επανέλθουμε στο θέμα του νήματος.

Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Οι συνδρομητες που μοιραζουν τις καρτεσ τους παντως θα αρνουνται πεισματικα μεχρι τελευταια στιγμη να παρουν Pace.
-1
Οι συνδρομητές φίλε μου δεν μοιράζουν τις κάρτες τους.

Όχι τουλάχιστον αυτοί που αγωνιούν και θέλουν τους δικούς τους δέκτες, για τους λόγους που αν διαβάζεις θα ξέρεις. Μην γράφετε πράματα που δεν ισχύουν. Όσοι θέλουν δικό τους δέκτη δεν σημαίνει ότι μοιράζουν εκμεταλλευόμενοι την ελευθερία τις κάρτας τους. Έλεος ποια.
Προφανώς δεν γνωρίζεις τι χρειάζεται για να γίνει αυτό.

Αν θέλουν τα συμφέροντα να συνεχιστεί αυτό το πανηγύρι γνώμη μου είναι ότι θα συνεχιστεί...

Άσε λοιπόν του κοινούς θνητούς ελεύθερους συνδρομητές να χαρούν τα καλούδια του δέκτη τους, για όσο χρόνο τους επομένη ακόμα.

+1

Υπάρχουν παρά πολλοί λόγοι να θέλει κάποιος ελεύθερη κάρτα εκτός απο το παράνομο.πχ.

-εγώ αγόρασα τηλεόραση με δορυφορικό δεκτη γιατι δεν γουστάρω να έχω διακόσια κουτιά κάτω απο την τηλεόραση μου
-μπορει να σκοπεύω να αγοράσω και μια συνδρομή αλ ζαζιρα ποσά κουτιά πρέπει να έχω τελικά
-μπορεί να θέλω να παίρνω την κάρτα μου στο εξώχικο ή να πηγαίνω σε κάποιο φίλο να δούμε μαζί μπάλα
-πάλι για οικονομία χώρου αντί να έχω αποκωδικοποιητη και media player μπορεί να θέλω ένα και για τα δυο

Μπορώ να κάτσω να απαριθμήσω και άλλους 10 λόγους που δεν είναι παράνομοι ούτε και ακραίοι ,εξάλλου τι μοίρασμα να κάνει κάποιος που οι περισσότεροι απο εμάς έχουν surf lock 1.

συμφωνω. μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα. αρα φταιν οι''ξερες'' καρτες που χαλαν το ονομα των υπολοπων ελευθερων καρτων.

Last edited by a moderator:

@poulopoulos: Θεωρείς απίθανο να γνωρίζω στο θέμα μερικά πράγματα παραπάνω;

Καταλαβαίνω την πρεμούρα ορισμένων να διαδώσουν πως τίποτα δεν αλλάζει και όλα θα είναι όπως παλιά. Τα συμφέροντα είναι πολλά. Ποιος πχ θα αγοράσει δέκτη εμπορίου για να βλέπει Nova, (με cs ή χωρίς) όταν αναμένονται άμεσα αλλαγές που θα τους καταστήσει άχρηστους για Nova αυτούς τους δέκτες; Υπάρχουν στοκ που πρέπει να κινηθούν ...

Το τελευταίο δεν αναφέρεται ειδικά στον poulopoulos, είναι μία γενική διαπίστωση από αυτά που διαβάζω και ακούω γύρω γύρω ...

Πάντως το θέμα των καταστημάτων που πουλούν δεκτές είναι σοβαρό. Καθώς χάνεται ένα μεγάλο μέρος του τζίρου τους. Προσωπικά ήμουν στο ψάξιμο για δεκτη με καλό media player για να αντικαταστήσω τον media player που έχω και να αγορασω και μια δευτερη συνδρομη (αλ ζαζιρα) και μετά απο αυτή την εξέλιξη το ματαιωνω.

@ gusmin όποιος θέλει να πάρει δέκτη για να μπορεί να βλέπει ξένα συνδρομητικά θα το κάνει..

Αυτοί οι οποίοι θέλουν ελεύθερη κάρτα νόβα και ξένα πακέτα μαζί είναι ελάχιστοι... (εδώ μιλάει η εμπειρία μου σαν επαγγελματίας..)

Όσο αφορά τον μειωμένο τζίρο, αυτοί οι "επαγγελματίες" που βάσιζαν στη δουλειά τους στο να πουλάνε cs πακέτο με τους δέκτες καιρός είναι να μας αδειάζουν τη γωνιά...

Η αγορά έχει πάθει τεράστια ζημιά με το μοίρασμα τα τελευταία χρόνια... ξεκινώντας από το κατέβασμα του serf lock όπου πολλοί νόμιμοι πελάτες εκεί που αγόραζαν τρεις δέκτες για να βλέπουν στο σπίτι τους (+ όλα τα υλικά και την εγκατάσταση) τώρα δεν αγοράζουν τίποτα... σου βάζω μόνο μία παράμετρο, υπάρχουν πολλές άλλες που όσοι δεν έχετε μαγαζιά του είδους λογικό είναι να μην τα σκέφτεστε καθόλου...

Οι εξελίξεις τρέχουν και μέσα στους δύο μήνες που απομένουν για την έναρξη της νέας σεζόν θα γίνουν και οι όποιες αλλαγές..

υ.γ. όποιος αμφισβητεί τις γνώσεις του malakudi πάνω σε αυτά που έχει γράψει (θέματα ασφαλείας και κρυπτογραφήσεις) και στο περιοδικό καιρός είναι να βγει και να μας εξηγήσει το τι και πως... για να μάθουμε και κάτι νέο....

Όπως λέτε ότι μερικοί μπορεί να έχουν συμφέροντα για να πουλάνε δέκτες για cs(και λένε ότι θα συνεχίσει), κάτι που σαφώς μπορεί να ισχύει, ομοίως δεν μπορούν να υπάρχουν και συμφέροντα στην αντίθετη πλευρά(αυτούς που λένε ότι Nova θα βλέπει κάποιος μόνο μέσω του Pace)?

Που ξέρω εγώ ότι κάποιος που υποστηρίζει κάποια άποψη δεν είναι βαλτός ή δεν έχει συμφέρον?

Γενικότερα, σε οποιοδήποτε post κάποιου θα μπορούσε να πει κάποιος πως υπάρχει κάποιο συμφέρον.

Απλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος(σχεδον ποτέ), νομίζω ότι η χρήση τέτοιου επιχειρήματος σε ένα forum είναι άκυρη.
Προφανώς και δεν λέω σε κανέναν τι θα πει. Απλά κρίνω ένα επιχείρημα που ειπώθηκε.

jimmy...

Εγώ έχω όνομα και με ξέρουν όλοι... αν δεν ξέρεις ρώτα... Επίσης ο Παναγιώτης (malakudi) έχει και αυτός όνομα... ρώτα πάλι αν δεν ξέρεις εδώ είμαστε να σου πούμε...

Όπως λέτε ότι μερικοί μπορεί να έχουν συμφέροντα για να πουλάνε δέκτες για cs(και λένε ότι θα συνεχίσει), κάτι που σαφώς μπορεί να ισχύει, ομοίως δεν μπορούν να υπάρχουν και συμφέροντα στην αντίθετη πλευρά(αυτούς που λένε ότι Nova θα βλέπει κάποιος μόνο μέσω του Pace)?

Που ξέρω εγώ ότι κάποιος που υποστηρίζει κάποια άποψη δεν είναι βαλτός ή δεν έχει συμφέρον?

Γενικότερα, σε οποιοδήποτε post κάποιου θα μπορούσε να πει κάποιος πως υπάρχει κάποιο συμφέρον.

Απλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος(σχεδον ποτέ), νομίζω ότι η χρήση τέτοιου επιχειρήματος σε ένα forum είναι άκυρη.
Προφανώς και δεν λέω σε κανέναν τι θα πει. Απλά κρίνω ένα επιχείρημα που ειπώθηκε.

Ποια συμφέροντα στην αντίθετη πλευρά ??

Εννοείται ότι τη Νοβα θα πρέπει να τη βλέπεις (προς το παρόν και μέχρι νεωτέρας από την ίδια τη Νόβα) μέσα και μόνο από τον Pace (κακώς κατ εμέ, αλλά θα δείξει το μέλλον..)

Προσπαθούν να προστατέψουν ένα προιόν, αυτό το οποίο το ακριβοπληρώνουν (ή πλήρωναν), δεν θα τους κακολογήσω για αυτό παρά μόνο για τις λάθος κινήσεις που έκαναν μέχρι στιγμής..

Υπάρχουμε άνθρωποι εδώ μέσα με ταυτότητα που εύκολα μπορείς να μάθεις (στο λέμε και εμείς αν θέλεις..)

Άλλοι κρύβονται..

Status
Not open for further replies.