Τέλος οι "ανύπαντρες κάρτες"

Status
Not open for further replies.
Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Δυστυχως δεν θα βγαλουμε ακρη... για αυτο ή ψαχνουμε τι να κανουμε με την ηδη υπαρχουσα εγκατασταση μας ή την κανουμε με ελαφρα πηδηματακια... για αυτο...
Μπορει καποιος με ασφαλεια να μας πει.. πως μπορουμε σε εγκατασταση 4 lnb που κατεβαινει σε εναν vu+ uno πως στο διατανο θα χωρεσει σε αυτη ο pace ? Διαβασα κατι για διακοπτες κλπ... τι ακριβως ειναι αυτο μπορει κανεις να δωσει τα φωτα του

Δε θα χωρέσει.Θα πρέπει να έχεις στην πρώτη πόρτα του diseqc τον Hotbird και να βάζεις κάθε φορά το καλώδιο στο δέκτη που θα θέλεις να δουλέψει.
Edit:Για σταθερή λύση θα βάλεις διακόπτη 12 volt,ώστε να ανάβεις κάθε φορά έναν από τους 2 δέκτες,ή εναλλακτικά θα βάλεις stacker-destacker.Η δεύτερη είναι ακριβότερη λύση.Ψάξε στο forum(κοινή εγκατάσταση ΟΤΕ-ΝΟΒΑ),θα βρεις αναλυτικές πληροφορίες.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα, ο Pace συνδιάζεται πολύ εύκολα με δέκτες του εμπορίου, είτε έχουν loop είτε όχι, αν χρησιμοποιήσουμε ένα διακόπτη πρωτεραιότητας. Βασική προϋπόθεση είναι ο δέκτης του εμπορίου να κλείνει την τάση προς το LNB όταν είναι σε standby, κάτι που κάνουν οι περισσότεροι. Ο Pace θα μπει στη θέση μικρής πρωτεραιότητας και έτσι θα παίρνει σήμα μόνο όταν ο άλλος δέκτης είναι σε αναμονή. Για το θέμα του diseqc, θα πρέπει να γυρνάτε τον δέκτη του εμπορίου στον Hotbird πριν τον βάλετε σε αναμονή και ίσως να χρειάζεται και η τοποθέτηση του Hotbird στη θέση 1. Αυτό δεν είναι 100% απαραίτητο, εξαρτάται από το είδος του diseqc και πόσο γρήγορα χάνει την θέση του αν χάσει για λίγο το ρεύμα.

Διακόπτης που έχω χρησιμοποιήσει εγώ στην εγκατάστασή μου με άριστα αποτελέσματα είναι αυτός: http://www.kalemisbros.gr/el-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17.html
Βάζετε το δέκτη του εμπορίου στη θέση Β και τον Pace στη θέση Α.

Σε ότι αφορά τον VU+ Uno, επειδή έχει loop, ίσως και να μη χρειάζεται καν αυτός ο διακόπτης. Εξαρτάται από το πόσο καλά δουλεύει το loop του VU+ Uno, που δυστυχώς δε το έχω δοκιμάσει.

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Βούρτσες μπλέ...

Νά 'χαμε να λέγαμε...

Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις!

:) Ενα ειναι σίγουρο, πως η ζωη ειναι σύντομη.. για να περιμενουμε ci module! :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Τη "λογική" που λέει πως όποιος είναι "ανύπαντρος" είναι και πειρατής, δεν τη καταλαβαίνω.

Εγώ δεν καταλαβαίνω το αντίστροφο. Πώς ένας με ελεύθερη κάρτα που θέλει να συνεχίζει να την έχει ελεύθερη, δεν είναι πειρατής.
Δεν έχει ακούσει πειστικό επιχείρημα, όλο και κάποιο μοίρασμα θα εμφανιστεί στην κουβέντα.

Ίσως δεν θέλει να έχει πολλούς δέκτες στο σπίτι κάποιος.
Ίσως για να γράφει κάτι και να μπορεί να το δει αφού πάψει να είναι συνδρομητής.
Ίσως για να μην μεταφέρει ολόκληρο δέκτη στο εξοχικό.
Ίσως επειδή δεν του αρέσει ο σάπιος Pace και έχει πληρώσει πολλά ευρώ για καλύτερο δέκτη.
Ίσως επειδή δεν του αρέσει να του επιβάλλεται τι δέκτη θα έχει.
Ίσως για να μπορεί να βλέπει την συνδρομή που πληρώνει χωρίς χρέωση σε δεύτερο δωμάτιο.

Αυτά δεν σου αρκούν?
Δηλαδή όποιος δεν έχει παντρεμένη κάρτα, είναι πειρατής ή μοιράζει την κάρτα του? Είμαστε σοβαροί?

Με συγχωρεις, αλλα το μονο σοβαρο επιχείρημα ειναι σχετικά με τον αριθμό των δεκτων. εγγραφες κανει και ο 865, ο οποιος ειναι και αξιοπρεπης δεκτης, σε αντιθεση με τον 831. Τωρα οσον αφορά μεταφορά στο εξοχικό, τι δεκτη σου επιβάλουν κτλ, ειναι λογικά αλλα τιποτα απο αυτα δεν ειναι αναγκαία για να δικαιολογησουν την γκρινια.

Ίσως για να μπορεί να βλέπει την συνδρομή που πληρώνει χωρίς χρέωση σε δεύτερο δωμάτιο.
Απο τη στιγμή που χρεωνεται αυτη η υπηρεσία, αυτό (χωρις απαραιτητα να συμφωνω) ειναι πειρατεία.

Το γεγονος ειναι πως το ολο θεμα ειναι γνωστο εδω και παρα πολλους μηνες και παρα το ο,τι δε συμφωνω, δεν εχω και λογους να παραπονιεμαι. Οπότε ασφαλως όσοι διακαως επιμένουν στις ελευθερες κάρτες (πλην εξαιρετικά λιγων εξαιρεσεων), παρά τις πολυμηνες προειδοποιήσεις, εχουν κρυφή ατζέντα.

Εγγραφές κάνει ο 865 αλλά τις χάνεις αν σταματήσεις να είσαι συνδρομητής.
Επίσης, είναι περιορισμένων δυνατοτήτων όπως κάθε ιδιοκτησιακός δέκτης.

Πειρατεία να βλέπεις την συνδρομή σου στο υπνοδωμάτιο ε?
Τι άλλο θα διαβάσω....
Αλήθεια, υπάρχει κάποιος όρος στα συμβόλαιο ότι επιτρέπεται να βλέπεις μόνο σε ένα δωμάτιο?

Nα ρωτήσω ? Στο εξωτερικό τι τιμές ισχύουν για ανάλογες υπηρεσίες ?

Ίσως δεν θέλει να έχει πολλούς δέκτες στο σπίτι κάποιος.
Πόσο σοβαρό είναι αυτό σαν επιχείρημα; Δεν χρειάζεται πολλούς δέκτες, της νόβα αρκεί. Ας πετάξει τον δέκτη του εμπορίου. Τι θα τον κάνει;
Ίσως για να γράφει κάτι και να μπορεί να το δει αφού πάψει να είναι συνδρομητής.
Αυτό μπαίνει στην κατηγορία του μοιράσματος.
Ίσως για να μην μεταφέρει ολόκληρο δέκτη στο εξοχικό.
Πόσες φορές πηγαίνει στο εξοχικό, και πόσο μεγάλος είναι ο δέκτης;
Ίσως επειδή δεν του αρέσει ο σάπιος Pace και έχει πληρώσει πολλά ευρώ για καλύτερο δέκτη.
Καλύτερος δέκτης; Όπως; Με μετατροπείς από dvi σε HDMI, και απαίτηση για ethernet για να δείξουν EPG;
Ίσως επειδή δεν του αρέσει να του επιβάλλεται τι δέκτη θα έχει.
Θα προτιμούσα να μην κάνουμε πλάκα...
Μοίρασμα...
Αυτά δεν σου αρκούν?
Δηλαδή όποιος δεν έχει παντρεμένη κάρτα, είναι πειρατής ή μοιράζει την κάρτα του? Είμαστε σοβαροί?

Ναι, αυτό πιστεύω. Όποιος θέλει να διατηρήσει ελεύθερη κάρτα την χρησιμοποιεί είτε για να μοιράσει (από το διπλανό δωμάτιο μέχρι τον διπλανό γείτονα), ή να κάνει εγγραφές τις οποίες τις "αρχειοθετεί". Το να χρησιμοποιήσει "καλύτερο" δέκτη, ας το κάνει στα υπόλοιπα που βλέπει.
Που το "καλύτερο" σηκώνει *μεγάλη* συζήτηση.

Εγγραφές κάνει ο 865 αλλά τις χάνεις αν σταματήσεις να είσαι συνδρομητής.
Επίσης, είναι περιορισμένων δυνατοτήτων όπως κάθε ιδιοκτησιακός δέκτης.
Τι δεν κάνει, σε σχέση με "καλύτερους" δέκτες; Δεν μοιράζει το σήμα στο pc μέσω web interface;

Πειρατεία να βλέπεις την συνδρομή σου στο υπνοδωμάτιο ε?
Τι άλλο θα διαβάσω....
Αλήθεια, υπάρχει κάποιος όρος στα συμβόλαιο ότι επιτρέπεται να βλέπεις μόνο σε ένα δωμάτιο?

Πας τον δέκτη στο δωμάτιο. Βάζεις HDMI splitter, και πας HDMI καλώδιο στο δωμάτιο. Παίρνεις σήμα από την RF έξοδο και βλέπεις στο δωμάτιο.
Δεν υπάρχουν λύσεις για το υπνοδωμάτιο; Και το multiview κάνει 5 ευρώ αν έχεις τα HD...
Για το δωμάτιο υπάρχουν λύσεις.

Και φαντάζομαι ο κάθε ψαγμένος στα δορυφορικά (που έχει "καλύτερους" δέκτες και ξέρει τι σημαίνει ελεύθερη κάρτα) τα γνωρίζει ήδη. Δεν περιμένει εμένα να του τα πω (που δεν είμαι χομπίστας στα δορυφορικά). Για να γκρινιάζει, ψάχνει κάτι που δεν γίνεται. Από 2 γείτονες και πάνω...

Last edited by a moderator:

@petasis: Λες πράγματα που δεν ισχύουν. Το να θες να κρατάς τις εγγραφές είναι δικαίωμά σου, έχει κριθεί σε δικαστήρια (fair use policy) και το δικαίωμα μας αφαιρέθηκε με το ζόρι από τους ιδιοκτησιακούς δέκτες. Δεν είναι δυνατόν να λες πως οι εγγραφές εντάσσονται στην κατηγορία μοιράσματος. Το να θέλει κάποιος να έχει μόνο ένα δέκτη, και άρα ένα τηλεκοντρόλ, είναι θεμιτό και δε θα του πεις εσύ ότι είναι άχρηστος. Δεν περιορίζονται οι επιλογές θέασης μόνο στη Nova, υπάρχουν κι άλλα πακέτα και συνδρομές, από μία τσοντοκάρτα μέχρι Al Jazeera κτλ κτλ. Μοίρασμα με το γείτονα ή ακόμα και με την κρεβατοκάμαρα δε γίνεται εδώ και καιρό λόγω του surf lock. Όμως αν έχεις ένα δέκτη στην κρεβατοκάμαρα, το βράδυ απλώς πας την κάρτα στο άλλο δωμάτιο.

@petasis: Λες πράγματα που δεν ισχύουν. Το να θες να κρατάς τις εγγραφές είναι δικαίωμά σου, έχει κριθεί σε δικαστήρια (fair use policy) και το δικαίωμα μας αφαιρέθηκε με το ζόρι από τους ιδιοκτησιακούς δέκτες. Δεν είναι δυνατόν να λες πως οι εγγραφές εντάσσονται στην κατηγορία μοιράσματος. Το να θέλει κάποιος να έχει μόνο ένα δέκτη, και άρα ένα τηλεκοντρόλ, είναι θεμιτό και δε θα του πεις εσύ ότι είναι άχρηστος. Δεν περιορίζονται οι επιλογές θέασης μόνο στη Nova, υπάρχουν κι άλλα πακέτα και συνδρομές, από μία τσοντοκάρτα μέχρι Al Jazeera κτλ κτλ. Μοίρασμα με το γείτονα ή ακόμα και με την κρεβατοκάμαρα δε γίνεται εδώ και καιρό λόγω του surf lock. Όμως αν έχεις ένα δέκτη στην κρεβατοκάμαρα, το βράδυ απλώς πας την κάρτα στο άλλο δωμάτιο.

Πιθανό. Αν έχεις εύκαιρη κάποια απόφαση για τις εγγραφές, θα έριχνα μια ματιά. Αφορούν την Ελλάδα;.
Σχετικά με το τηλεχειριστήριο, αυτά που χειρίζονται πολλαπλές συσκευές και μαθαίνουν, είναι πλέον πολύ προσιτά.
Το να θέλει τον 1 μόνο δέκτη, μόνο και μόνο από πείσμα, το θεωρώ επίπλαστο.
Οι dreambox (και φαντάζομαι και άλλοι) δεν κάνουν μοίρασμα μέσω streaming; Επίσης (σαν ποιο ειδικός) το μοίρασμα της κάρτας έχει κλείσει εντελώς; Δεν υπάρχει το παραμικρό παραθυράκι για card sharing ελεύθερης κάρτας πλέον;

Δεν είναι έτσι τα πράγματα, ο Pace συνδιάζεται πολύ εύκολα με δέκτες του εμπορίου, είτε έχουν loop είτε όχι, αν χρησιμοποιήσουμε ένα διακόπτη πρωτεραιότητας. Βασική προϋπόθεση είναι ο δέκτης του εμπορίου να κλείνει την τάση προς το LNB όταν είναι σε standby, κάτι που κάνουν οι περισσότεροι. Ο Pace θα μπει στη θέση μικρής πρωτεραιότητας και έτσι θα παίρνει σήμα μόνο όταν ο άλλος δέκτης είναι σε αναμονή. Για το θέμα του diseqc, θα πρέπει να γυρνάτε τον δέκτη του εμπορίου στον Hotbird πριν τον βάλετε σε αναμονή και ίσως να χρειάζεται και η τοποθέτηση του Hotbird στη θέση 1. Αυτό δεν είναι 100% απαραίτητο, εξαρτάται από το είδος του diseqc και πόσο γρήγορα χάνει την θέση του αν χάσει για λίγο το ρεύμα.

Διακόπτης που έχω χρησιμοποιήσει εγώ στην εγκατάστασή μου με άριστα αποτελέσματα είναι αυτός: http://www.kalemisbros.gr/el-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17.html

Σε ότι αφορά τον VU+ Uno, επειδή έχει loop, ίσως και να μη χρειάζεται καν αυτός ο διακόπτης. Εξαρτάται από το πόσο καλά δουλεύει το loop του VU+ Uno, που δυστυχώς δε το έχω δοκιμάσει.

Thanks malakudi for the usefull tip.

Μην τρελαινομαστε,ο δεκτης της NOVA ειναι απλα αθλιος για καποιον που ασχολειται στοιχειωδες με δορυφορικα,ειναι καλος για τον παππου και την γιαγια και για αυτους που θελουν απλα να βλεπουν . Για τους πιο ψαγμενους απλα δεν κανει και πολλοι κοβουν την συνδρομη γιατι δεν τους διευκολυνει.

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Με αφορμή τις τοποθετήσεις του petasis:
1.Νόμιμη συνδρομή ξένου πακέτου, επιτρέπεται στην Ελλάδα;ΟΧΙ!Απλά κάνουν και κάνουμε τα στραβά μάτια.Και μην μου πει κανένας για την περιβόητη απόφαση με την pub.Από μόνη της (το τονίζω! από μόνη της!)απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι ότι και τα κωλόχαρτα.Οι αποφάσεις αυτές είναι μεταξύ των δύο αντιδικόμενων μερών.
2.Προτιμάμε τη "νόμιμη" πειρατεία;Αχ αυτό το multiview που συσφίγγει τις σχέσεις των γειτόνων.Νομιμότατοι δέκτες, νομιμότατη συνδρομή αλλά.....είναι πειρατεία;
3.Αν μεταφέρω την κάρτα από το σαλόνι στην κρεβατοκάμαρα είναι πειρατεία.Αν μεταφέρω όμως τον ιδιοκτησιακό και νόμιμο δέκτη, δεν είναι;Από πότε οι συνδρομητικές υπηρεσίες "παντρεύονται" ΚΑΙ με την τηλεόραση;

Και κλείνοντας, να πω πως δεν είμαι συνδρομητής Νόβα, δεν είμαι σερβιτόρος, μάνα, παραμάνα και άλλα συναφή.Αλλά από την άλλη δε δέχομαι τις επίπλαστες δικαιολογίες για το κλείδωμα.
Καλά κάνει η forthnet, εφόσον το αποφάσισε.Υπηρεσίες προσφέρει και αποφάσισε να τις αλλάξει.Όποιος θέλει συνεχίζει, όποιος δεν θέλει την κόβει.Και χωρίς τηλεόραση θα ζήσουμε.

Εδώ είσαι λάθος, υπάρχουν και πωλούνται ξένα πακέτα νομιμότατα.... με ελεύθερες κάρτες... και δεν εννοώ το πακέτο του sky

Petasis σου απάντησαν τα υπόλοιπα μέλη σε αυτά που με ρώτησες. Αν πιστεύεις πως κάτι δεν απαντήθηκε, μπορείς να μου το επισημάνεις.

Αfam, μπορείς να εξηγήσεις πως είναι νόμιμη η πώλησή τους?
Ας πούμε το Al Jazeera δεν πλήττει δείχνοντας τα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος τον ΟΤΕ, που έχει αγοράσει τα δικαιώματα για την προβολή στην Ελλάδα?

Δε νομίζω να του είπα κάτι διαφορετικό,όσον αφορά το διακόπτη.Εκτός κι αν ο διακόπτης αυτός που αναφέρεις κάνει διαφορετική δουλειά από τον διακόπτη 12 volt που του είπα.Τότε πάω πάσο.Για το θέμα του diseqc,το μόνο που χρειάζεται είναι η τοποθέτηση του Hotbird στη θέση 1.Δεν χρειάζεται να γυρνάει ο δέκτης του εμπορίου στον Hotbird πριν κλείσει.Από τη στιγμή που ο δέκτης θα είναι κλειστός και ο Hotbird θα είναι στη θέση 1 του diseqc,ο Pace θα παίζει αυτόματα.Για τον VU+Uno όπως και για κάθε δέκτη που έχει loop,δε μπορεί να δουλέψει χωρίς διακόπτη σε συνδυασμό με τον Pace,γιατί ο τελευταίος στέλνει συνεχώς ρεύμα,ακόμα και σε θέση stand by.Τουλάχιστον με 3 δέκτες που δοκίμασα,συνδέοντας το loop out με τον Pace,μπλόκαρε το σύστημα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Εδώ είσαι λάθος, υπάρχουν και πωλούνται ξένα πακέτα νομιμότατα.... με ελεύθερες κάρτες... και δεν εννοώ το πακέτο του sky

Αν έχει κάποιο πακέτο παγκόσμια δικαιώματα ή δικές του παραγωγές και τις πουλάει μέσω συνδρομής, δεκτόν.Αλλιώς απαγορεύεται.Το ότι έχουμε νόμιμη συνδρομή, δε σημαίνει πως είναι νόμιμη η θέαση στη χώρα μας.

Re: Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Και εγώ αυτό νομίζω, αλλά κάτσε να δούμε τι θα μας πει ο Αντώνης.
Πάντως πρακτικά νομικό πρόβλημα δεν υφίσταται.

Με αφορμή τις τοποθετήσεις του petasis:
1.Νόμιμη συνδρομή ξένου πακέτου, επιτρέπεται στην Ελλάδα;ΟΧΙ!Απλά κάνουν και κάνουμε τα στραβά μάτια.Και μην μου πει κανένας για την περιβόητη απόφαση με την pub.Από μόνη της (το τονίζω! από μόνη της!)απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι ότι και τα κωλόχαρτα.Οι αποφάσεις αυτές είναι μεταξύ των δύο αντιδικόμενων μερών.

Η απόφαση του δικαστηρίου (όπως την κατάλαβα εγώ) λέει το εξής απλό: μπορείς να αγοράσεις το οποιοδήποτε προϊόν πωλείτε στην ΕΕ από οποιοδήποτε κράτος μέλος. Το αν όμως έχεις δικαίωμα να το χρησιμοποιήσεις σε σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα, είναι θέμα που πρέπει να εκδικαστεί. Η παμπ είχε δικαίωμα να το αγοράσει. Αν μπορεί και να το δείξει στους θαμώνες, άλλο θέμα...
2.Προτιμάμε τη "νόμιμη" πειρατεία;Αχ αυτό το multiview που συσφίγγει τις σχέσεις των γειτόνων.Νομιμότατοι δέκτες, νομιμότατη συνδρομή αλλά.....είναι πειρατεία;
Παλιά η ελεύθερη κάρτα έκανε τις συσφίξεις, τώρα το μούλτιβιου σε ποιο στενό κύκλο. Φαντάζομαι ότι στην νόβα ξέρουν τι μπορεί να γίνει όταν δίνουν μια δυνατότητα...
3.Αν μεταφέρω την κάρτα από το σαλόνι στην κρεβατοκάμαρα είναι πειρατεία.Αν μεταφέρω όμως τον ιδιοκτησιακό και νόμιμο δέκτη, δεν είναι;Από πότε οι συνδρομητικές υπηρεσίες "παντρεύονται" ΚΑΙ με την τηλεόραση;
Δεν είναι πειρατεία η μεταφορά της κάρτας. Είναι κάτι που δεν δουλεύει (πλέον).
Και κλείνοντας, να πω πως δεν είμαι συνδρομητής Νόβα, δεν είμαι σερβιτόρος, μάνα, παραμάνα και άλλα συναφή.Αλλά από την άλλη δε δέχομαι τις επίπλαστες δικαιολογίες για το κλείδωμα.
Καλά κάνει η forthnet, εφόσον το αποφάσισε.Υπηρεσίες προσφέρει και αποφάσισε να τις αλλάξει.Όποιος θέλει συνεχίζει, όποιος δεν θέλει την κόβει.Και χωρίς τηλεόραση θα ζήσουμε.

Η πειρατεία είναι μεγάλο θέμα με επιπτώσεις στο περιεχόμενο. Σε 2-3 χρόνια θα συζητάμε για τα κλειδώματα στα media players και θα λέμε λίγο πολύ τα ίδια...

Petasis σου απάντησαν τα υπόλοιπα μέλη σε αυτά που με ρώτησες. Αν πιστεύεις πως κάτι δεν απαντήθηκε, μπορείς να μου το επισημάνεις.

Αfam, μπορείς να εξηγήσεις πως είναι νόμιμη η πώλησή τους?
Ας πούμε το Al Jazeera δεν πλήττει δείχνοντας τα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος τον ΟΤΕ, που έχει αγοράσει τα δικαιώματα για την προβολή στην Ελλάδα?

Δεν σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένα εσένα (ή κάποιον άλλο). Δεν είδα κάποια απάντηση πέρα από αυτή του malakoudi, που σαν ειδικός επί του θέματος περιμένω να μας πει για το μοίρασμα. Γιατί μου δημιουργήθηκε η απορία ότι αν το surf lock 1 δεν μπορεί να ξεπεραστεί, τι μοιράζουν οι διάφοροι σήμερα. Φαντάζομαι ξεπερνιέται, αλλά δεν ξέρω κιόλας.
Επίσης μου είναι εντελώς ασαφές σε τι είναι καλύτερος ένας δέκτης του εμπορίου από τον 865. Έχω την εντύπωση ότι οι υπόλοιποι δέκτες έχουν θέμα με το EPG της νόβα. Σίγουρα κάνουν εγγραφές, τις οποίες τις κρατάς εσύ για αρχειακούς λόγους (εγώ δεν έχω χρήση αφού μιλάμε για ταινίες και αγώνες, αλλά δεν ξέρω αν κάποιος τα θέλει) ή τις δίνεις (που είναι μοίρασμα).

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.