Τέλος οι "ανύπαντρες κάρτες"

Status
Not open for further replies.
Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Παίδες δεν είναι νόμιμη (μία συνδρομητική κάρτα) όταν απαγορεύεται να εισαχθεί στη χώρα μας ή πωλείται χωρίς απόδειξη γιατί δεν έχει αγοραστεί με νόμιμο παραστατικό....

Αυτά...:antlers:

@ Petasis, πολλοί σαν και εμένα έχουμε στην ταράτσα κάτοπτρα (όχι 65άρια) τα οποία πάνω τους έχουν συστοιχία lnb..

Προσωπικά έχω 16 lnb σε δύο κάτοπτρα και θα αυξηθούν σε λίγες μέρες.

Δορυφορική τηλεόραση δεν είναι μόνο η συνδρομητική (και η πειρατικές συνδρομές), οι δέκτες που χρησιμοποιούμε έχουν απόλυτη εξάρτηση από το pc μας γιατί είτε κατεβάζουμε έτοιμες λίστες καναλιών στο pc από όλους τους δορυφόρους για να τις επεξεργαστούμε, είτε δίνουμε εικόνα σε δεύτερες και τρίτες συσκευές (pc, laptop, android συσκευές).... και και και και .... είναι πολλές οι εφαρμογές..+ το ότι έχω καταργήσει το media player γιατί χρησιμοποιώ τον δορυφορικό μου δέκτη για αυτή τη δουλειά..

Οι εφαρμογές είναι πολλές και τις περισσότερες φορές τσουβαλιάζετε και βάζετε όλους τους κατόχους linux δεκτών στο καζάνι της πειρατείας.... (λες και οι άλλοι δέκτες που έχουν θύρα ethernet δεν μπορούν να πάρουν γραμμή πάνω τους)...

Αν δεν ζήσεις με έναν τέτοιο δέκτη δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις.. για να ζήσεις όμως θα πρέπει να έχεις το μεράκι για το χόμπι της δορυφορικής...
Το 80% των συνδρομητών όμως κανένα μεράκι δεν έχει για το χόμπι και ούτε γνωρίζει πως δουλεύει....

Last edited:

Το ίδιο δεν λέμε; :flipout:
Οι χομπίστες γνωρίζουν το αντικείμενο και μάλλον δεν θα τους δω να γκρινιάζουν στο παρόν νήμα...

Σχετικά με τον δέκτη, η τύχη με φύλαξε και δεν αγόρασα τον 8000. Θα είχα πετάξει 1000 ευρώ... :flipout:
Πραγματικά ο δέκτης αντικαθιστά ένα media player; Για ποιον δέκτη μιλάμε;

Last edited by a moderator:

Και όμως γκρινιάζουν και είναι πολλοί.. έχω μπόλικους πελάτες.. εδώ μέσα δεν θα τους δεις γιατί εμείς εδώ μέσα όπως έχω ξαναγράψει είμαστε το 5% της αγοράς... εκεί έξω όμως γίνεται μεγαλύτερος χαμός από αυτό που γίνεται εδώ μέσα..

Ο vu+ solo2 είναι Γιώργο. Σε αυτά που εγώ θέλω αντικατέστησε μια χαρά τον media player που είχα....

Κανένας δορυφορικός δέκτης (ακόμα) δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα ακριβό media player...

Δεν σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένα εσένα (ή κάποιον άλλο). Δεν είδα κάποια απάντηση πέρα από αυτή του malakoudi, που σαν ειδικός επί του θέματος περιμένω να μας πει για το μοίρασμα. Γιατί μου δημιουργήθηκε η απορία ότι αν το surf lock 1 δεν μπορεί να ξεπεραστεί, τι μοιράζουν οι διάφοροι σήμερα. Φαντάζομαι ξεπερνιέται, αλλά δεν ξέρω κιόλας.
Επίσης μου είναι εντελώς ασαφές σε τι είναι καλύτερος ένας δέκτης του εμπορίου από τον 865. Έχω την εντύπωση ότι οι υπόλοιποι δέκτες έχουν θέμα με το EPG της νόβα. Σίγουρα κάνουν εγγραφές, τις οποίες τις κρατάς εσύ για αρχειακούς λόγους (εγώ δεν έχω χρήση αφού μιλάμε για ταινίες και αγώνες, αλλά δεν ξέρω αν κάποιος τα θέλει) ή τις δίνεις (που είναι μοίρασμα).

Ψάξε στο θέμα του Vu+ που λέει ο Afam να δεις τι κάνει.

Θα το πάθεις ένα shock, όπως το έπαθα και εγώ όταν είδα.
Βέβαια είναι πανάκριβος.

Για το surf lock της irdeto εγώ δεν γνωρίζω. Θα σου πει ο malakudi καλύτερα.
Έχω διαβάσει σε forums ότι δημιούργησε μεγάλα προβλήματα, τώρα τι έγινε μετά δεν το έχω ψάξει.

Αντίστοιχα συστήματα σε άλλες κωδικοποιήσεις έχουν ξεπεραστεί, με πιο πρόσφατη αυτή στο Canalsat.

Και όμως γκρινιάζουν και είναι πολλοί.. έχω μπόλικους πελάτες.. εδώ μέσα δεν θα τους δεις γιατί εμείς εδώ μέσα όπως έχω ξαναγράψει είμαστε το 5% της αγοράς... εκεί έξω όμως γίνεται μεγαλύτερος χαμός από αυτό που γίνεται εδώ μέσα..

Ο vu+ solo2 είναι Γιώργο. Σε αυτά που εγώ θέλω αντικατέστησε μια χαρά τον media player που είχα....

Κανένας δορυφορικός δέκτης (ακόμα) δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα ακριβό media player...

Δεν φαντάζομαι όλοι αυτοί οι πελάτες να είναι χομπίστες. Για πόσους μιλάμε;
Γιατί και εγώ έχω στην ταράτσα Τ90, με 12 LNB που τα ξήλωσα και έβαλα τελικά 2 (με πεδιόμετρο που αγόρασα) και πολυδιακόπτη 9/16 με 8 καλώδια στο σπίτι (να βρίσκονται), αλλά χομπίστα δεν με λέω. Και ξήλωσα και τις δορυφορικές κάρτες από το HTPC, μόνο ζέστη έβγαζαν, δεν τις χρησιμοποίησα ποτέ πραγματικά...

Οπότε δεν είσαι χομπίστας !!! :D

Είναι πολλοί Γιώργο, αλλιώς δεν θα είχαμε λόγο ύπαρξης τα μαγαζιά με τα δορυφορικά...

Re: Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Πειρατεία να βλέπεις την συνδρομή σου στο υπνοδωμάτιο ε?
Τι άλλο θα διαβάσω....

Σου αρεσει ή όχι και ειπα πως ουτε εγω συμφωνώ, αλλα ΝΑΙ ειναι πειρατεια εξ'ορισμου, τελεια και παυλα. Ασε που απο αυτο που κάνεις, η εταιρια εχει διαφυγοντα κερδη-multiview. Ηθελα να απαντησω σε καθε ερωτηση οπως ο Πετασης, αλλα δε νομιζω να έχει νοημα. Θα σταθώ μόνο στις εγγραφες, μιας και αυτο ειναι που προσωπικα θεωρώ πιο σημαντικό, οχι πως θα με χαλουσε να μπορουσα να εχω την καρτα στον solo2 μου. Ηθελα να αγορασω τον 865, αλλα τελικά αποφασισα να παρω ενα recorder για να κανω τη δουλεια μου. Απο εκει κ περα, αν ειναι σαπιος ή όχι, μεταφορα στο εξοχικό, κτλ ειναι αλλα λόγια να αγαπιομαστε.

Ψάξε στο θέμα του Vu+ που λέει ο Afam να δεις τι κάνει.

Θα το πάθεις ένα shock, όπως το έπαθα και εγώ όταν είδα.
Βέβαια είναι πανάκριβος.

Για το surf lock της irdeto εγώ δεν γνωρίζω. Θα σου πει ο malakudi καλύτερα.
Έχω διαβάσει σε forums ότι δημιούργησε μεγάλα προβλήματα, τώρα τι έγινε μετά δεν το έχω ψάξει.

Αντίστοιχα συστήματα σε άλλες κωδικοποιήσεις έχουν ξεπεραστεί, με πιο πρόσφατη αυτή στο Canalsat.

Διάβασα τα νήμα (προσπέρασα και καμιά 30αριά σελίδες). Δεν είδα κάτι συνταρακτικό. Ερωτήσεις για card sharing plugins, κάτι bans, transcoding & streaming εντός/εκτός σπιτιού, και συζητήσεις για το πως θα δείξουν ελληνικό EPG και πιο image είναι το καλύτερο.
Ποια δυνατότητα θεωρείς ότι είναι συνταρακτική; Δεν είδα κάτι που δεν περίμενα. Οκ, είναι πιο γρήγορος από άλλα μοντέλα.

[Πάντως με το καλημέρα να μιλάει το νήμα για mdgurad - πως τα λένε - και streaming του ERT world. Απορώ γιατί έχουμε συσχετίσει τους δέκτες λίνουξ με... :flipout:]

Οπότε δεν είσαι χομπίστας !!! :D

Είναι πολλοί Γιώργο, αλλιώς δεν θα είχαμε λόγο ύπαρξης τα μαγαζιά με τα δορυφορικά...

Ε, καλά τα μαγαζιά υπάρχετε επειδή πολλοί (ακόμα και εγώ) ψάχνουμε υλικά. Αλλά όχι, χομπίστα δεν θα με πω. Δεν έχω καμιά περιέργεια να ψάχνω τι έχει κάθε δορυφόρος. Το έκανα μια φορά, είδα το χάος, και μου πέρασε...

Δεν είναι έτσι τα πράγματα, ο Pace συνδιάζεται πολύ εύκολα με δέκτες του εμπορίου, είτε έχουν loop είτε όχι, αν χρησιμοποιήσουμε ένα διακόπτη πρωτεραιότητας. Βασική προϋπόθεση είναι ο δέκτης του εμπορίου να κλείνει την τάση προς το LNB όταν είναι σε standby, κάτι που κάνουν οι περισσότεροι. Ο Pace θα μπει στη θέση μικρής πρωτεραιότητας και έτσι θα παίρνει σήμα μόνο όταν ο άλλος δέκτης είναι σε αναμονή. Για το θέμα του diseqc, θα πρέπει να γυρνάτε τον δέκτη του εμπορίου στον Hotbird πριν τον βάλετε σε αναμονή και ίσως να χρειάζεται και η τοποθέτηση του Hotbird στη θέση 1. Αυτό δεν είναι 100% απαραίτητο, εξαρτάται από το είδος του diseqc και πόσο γρήγορα χάνει την θέση του αν χάσει για λίγο το ρεύμα.

Διακόπτης που έχω χρησιμοποιήσει εγώ στην εγκατάστασή μου με άριστα αποτελέσματα είναι αυτός: http://www.kalemisbros.gr/el-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17.html
Βάζετε το δέκτη του εμπορίου στη θέση Β και τον Pace στη θέση Α.

Σε ότι αφορά τον VU+ Uno, επειδή έχει loop, ίσως και να μη χρειάζεται καν αυτός ο διακόπτης. Εξαρτάται από το πόσο καλά δουλεύει το loop του VU+ Uno, που δυστυχώς δε το έχω δοκιμάσει.

10000 ευχαριστω !!

@petasis: Το surf lock δε παραβιάζεται από τα γνωστά emulator που κυκλοφορούν. Αμφιβάλλω και αν παραβιάζεται από non-public emulators. Αυτό που σίγουρα συμβαίνει είναι πως λόγω της "αδράνειας" που παρουσιάζει η κάρτα στην ενεργοποίηση του surf lock, μπορεί με 1 κάρτα να παίζεις μόνο 1 κανάλι αλλά με δύο κάρτες να παίζεις 5 ή 7 ή και περισσότερα. Όμως αυτός που θέλει να "μοιράσει" με το γείτονα δεν έχει δύο κάρτες και δεν έχει και την τεχνογνωσία να το κάνει.

Οι Linux δέκτες μπορεί να ήταν οι πρώτοι που είχαν δυνατότητες card sharing, αλλά πλέον υπάρχουν πάρα πολλοί δέκτες που δε βασίζονται σε ανοικτό λογισμικό και κάνουν αυτή τη δουλειά με χαμηλό κόστος. Οι δέκτες Linux - enigma2 (γιατί αυτοί έχουν τις προηγμένες δυνατότητες) πλέον επιλέγονται από αυτούς που θέλουν κάτι παραπάνω. Τι μπορεί να είναι αυτό το παραπάνω; Για τον καθένα μπορεί να είναι κάτι το διαφορετικό, για μένα το σημαντικότερο είναι πως ο κώδικας του λογισμικού του δέκτη μου είναι ανοικτός και μπορώ να τον τροποποιήσω - βελτιώσω, κάτι που έχω κάνει.

Τα ζευγαρακια αυτα τα περιεργα με καποιο τροπο ομως ανιχνευοντε πλεον.....

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Λοιπόν, θέλω να το καταθέσω. Η πηγή μου είναι τεχνικός, ο οποίος αποχώρησε πριν μία περίπου εβδομάδα οικειοθελώς από την εταιρία – δεν γνωρίζω το μέγεθος της εγκυρότητας ή μη.

Επιβεβαιώνεται αυτό που έγραψαν κάποιοι, δεν θυμάμαι ποιος και ζητώ συγνώμη γι’ αυτό. Μέχρι την έναρξης της Σούπερ Λίγκα, όλες οι κάρτες θα έχουν παντρευτεί. Παράταση δεν θα δοθεί. Η Nova κάνει αυτή την στιγμή τεχνικά πειράματα και κλείνει ελεύθερες κάρτες.
Ανά 1.000 την ημέρα, η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιούνιο. Στέλνει ειδικό σήμα αποκωδικοποίησης, το οποίο ωστόσο μπορούν να διαβάσουν μόνο οι δέκτες Pace (ουτέ καν οι Panasat). Οι τηλεφωνήτριες έχουν λάβει ρητές εντολές να μεταβιβάζουν τέτοιου είδους προβλήματα στο τεχνικό τμήμα, όπου και γίνεται τελικά η πιστοποίηση (ο τεχνικός ελέγχει αν μία κάρτα δέχεται πολλαπλές ζητήσεις. Φυσικά η εταιρία δεν μπορεί να ελέγξει πόσες φορές μοιράζεται μία κάρτα, αλλά της αρκεί απλά η ΥΠΟΨΙΑ.

Αν λοιπόν υπάρξει ένδειξη, η κάρτα κλείνει και ο συνδρομητής ενημερώνεται πως δεν μπορεί να συνεχίζει να βλέπει. Αν η κάρτα δεν μοιράζεται, ο τεχνικός επαναλαμβάνει την διαδικασία πιστοποίησης (για να σιγουρευτεί) και στέλνει εκ νέου το απλό σήμα αποκωδικοποίησης και η κάρτα ξεκλειδώνει. Ενημερώνει όμως, ότι δεν θα μπορεί να βλέπει σύντομα.

Επειδή η διαδικασία διαρκεί πάνω από δέκα λεπτά και δεν είχαν υπολογίσει τον παράγοντα συνδρομητή (πιάνει συζήτηση, ρωτάει, απορεί κτλ.) αποφάσισαν να δώσουν παράταση δύο μηνών. Η διαδικασία είχε υπολογιστεί στα πέντε λεπτά, τελικά τους βγήκε 15-20 ανά κλήση. Επέλεξαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, καθώς είναι μήνες που οι περισσότεροι δεν έχουν ξεκινήσει για μπάνιο. Τον Αύγουστο θα έχει τελειώσει αυτό το σκέλος.

Η Nova έτσι θέλει να ενημερώσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ όλες τις ελεύθερες κάρτες. Δεν αναφέρονται στους συνδρομητές Panasat. Αλλά σε όσους έχουν εμπορικό δέκτη. Οι δέκτες Panasat μεταφέρονται σταδιακά στο νέο καθεστώς με βάση την παλαιότητα. Ήδη οι πολλοί παλιοί στην πλειονότητα έχουν αλλάξει. Από την μία λοιπόν τους ενημερώνει προσωπικά και από την άλλη κάνει ένα γενικότερα ξεκαθάρισμα.

Όσο για το Supersport 7: πειραματικοί σκοποί είναι λόγοι. Θέλουν να δουν το νέο περιβάλλον ασφαλείας σε SD. Θα ακολουθήσει το Supersport Highlights και το NovaLife. Αναβάθμιση στους 831, 865 (άνοιγμα δορυφόρου, DiseqC κτλ.) δεν θα υπάρξει και δεν είναι στα σχέδια της εταιρίας. Ετοιμάζουν SuperSport 3HD, Nova Cinema 2HD, FOXHD και FoxLifeHD.

Πάρτυ και τρελό χορό θα στήσουν στον ΟΤΕ!
Γερμανία - Ολλανδία : 1-0
Όπως στο Μουντιάλ, έτσι κι εδώ!

Εξηγούμαι : 2 ατού είχε για μένα η Νόβα απέναντι στον ΟΤΕ : εελεύθερες κάρτες, και εκπομπή στον hotbird!
Κατά τ άλλα ο ΟΤΕ φθηνοτερος και συγκριτικά καλύτερο δέκτη.
Όταν λοιπόν το ένα ατού πάει περίπατο, τότε....

Ποιο ατού ακριβώς; Εδώ και πολύ καιρό (μιλάμε για χρόνια, από την εποχή του panasat 1110) οι νέοι συνδρομητές, αλλά και υφιστάμενοι που πάθαινε βλάβη ο δέκτης τους, παίρνουν pace πακέτο με κάρτα...

Γενικά και περαν απο το μπαχαλο που εχουν κανει με τις μεταβαλομενες τιμές (ανα πελατη, ανα παλαιοτητα, ανα αριθμο καναρινιων/σπιτι), οι συνδιαστικές τους τιμες ειναι εξαιρετικά χαμηλες (συγκριτικά με παλιες εποχες..). Το μονο κριμα ειναι που δε μπορουν να εχουν εχουν αναλογες προσφορες, περιοχες εκτος δικτυου forthnet.

Δε νομιζω να ειναι ιδιαιτερος κινδυνος ο οτε, μιας και η διαφοροποιηση εγκειται μονο στο αθλητικό περιεχόμενο. Εκει ο οτε εχει να ανταγωνιστει πολλους ευρωπαικους τηλεοπτικους παροχους, τη στιγμη που η νοβα εχει το μονοπωλιο. (Για το κυπελο, καλα ας ειναι ο αντ1 europe :) ) Το μονο που με ανησυχει, ειναι κατα πόσο θα παραμεινει βιώσιμη η νοβα με χαμηλές τιμές και απο ό,τι ακουγεται με τα δανεια να ειναι στο ταβανι.

Ποιο ατού ακριβώς; Εδώ και πολύ καιρό (μιλάμε για χρόνια, από την εποχή του panasat 1110) οι νέοι συνδρομητές, αλλά και υφιστάμενοι που πάθαινε βλάβη ο δέκτης τους, παίρνουν pace πακέτο με κάρτα...

είπε ''είχε''

Λοιπόν, θέλω να το καταθέσω. Η πηγή μου είναι τεχνικός, ο οποίος αποχώρησε πριν μία περίπου εβδομάδα οικειοθελώς από την εταιρία – δεν γνωρίζω το μέγεθος της εγκυρότητας ή μη.

Επιβεβαιώνεται αυτό που έγραψαν κάποιοι, δεν θυμάμαι ποιος και ζητώ συγνώμη γι’ αυτό. Μέχρι την έναρξης της Σούπερ Λίγκα, όλες οι κάρτες θα έχουν παντρευτεί. Παράταση δεν θα δοθεί. Η Nova κάνει αυτή την στιγμή τεχνικά πειράματα και κλείνει ελεύθερες κάρτες.
Ανά 1.000 την ημέρα, η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιούνιο. Στέλνει ειδικό σήμα αποκωδικοποίησης, το οποίο ωστόσο μπορούν να διαβάσουν μόνο οι δέκτες Pace (ουτέ καν οι Panasat). Οι τηλεφωνήτριες έχουν λάβει ρητές εντολές να μεταβιβάζουν τέτοιου είδους προβλήματα στο τεχνικό τμήμα, όπου και γίνεται τελικά η πιστοποίηση (ο τεχνικός ελέγχει αν μία κάρτα δέχεται πολλαπλές ζητήσεις. Φυσικά η εταιρία δεν μπορεί να ελέγξει πόσες φορές μοιράζεται μία κάρτα, αλλά της αρκεί απλά η ΥΠΟΨΙΑ.

Αν λοιπόν υπάρξει ένδειξη, η κάρτα κλείνει και ο συνδρομητής ενημερώνεται πως δεν μπορεί να συνεχίζει να βλέπει. Αν η κάρτα δεν μοιράζεται, ο τεχνικός επαναλαμβάνει την διαδικασία πιστοποίησης (για να σιγουρευτεί) και στέλνει εκ νέου το απλό σήμα αποκωδικοποίησης και η κάρτα ξεκλειδώνει. Ενημερώνει όμως, ότι δεν θα μπορεί να βλέπει σύντομα.

Επειδή η διαδικασία διαρκεί πάνω από δέκα λεπτά και δεν είχαν υπολογίσει τον παράγοντα συνδρομητή (πιάνει συζήτηση, ρωτάει, απορεί κτλ.) αποφάσισαν να δώσουν παράταση δύο μηνών. Η διαδικασία είχε υπολογιστεί στα πέντε λεπτά, τελικά τους βγήκε 15-20 ανά κλήση. Επέλεξαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, καθώς είναι μήνες που οι περισσότεροι δεν έχουν ξεκινήσει για μπάνιο. Τον Αύγουστο θα έχει τελειώσει αυτό το σκέλος.

Η Nova έτσι θέλει να ενημερώσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ όλες τις ελεύθερες κάρτες. Δεν αναφέρονται στους συνδρομητές Panasat. Αλλά σε όσους έχουν εμπορικό δέκτη. Οι δέκτες Panasat μεταφέρονται σταδιακά στο νέο καθεστώς με βάση την παλαιότητα. Ήδη οι πολλοί παλιοί στην πλειονότητα έχουν αλλάξει. Από την μία λοιπόν τους ενημερώνει προσωπικά και από την άλλη κάνει ένα γενικότερα ξεκαθάρισμα.

Όσο για το Supersport 7: πειραματικοί σκοποί είναι λόγοι. Θέλουν να δουν το νέο περιβάλλον ασφαλείας σε SD. Θα ακολουθήσει το Supersport Highlights και το NovaLife. Αναβάθμιση στους 831, 865 (άνοιγμα δορυφόρου, DiseqC κτλ.) δεν θα υπάρξει και δεν είναι στα σχέδια της εταιρίας. Ετοιμάζουν SuperSport 3HD, Nova Cinema 2HD, FOXHD και FoxLifeHD.
novasport 3hd εννοείς μαλλον αυτό σημαίνει πως το 5ευρω θα συνεχίσει να υπάρχει για τα hd μαλλον για παντα... κρίμα!

πως το συμπερανες αυτο?

είχε γραφτεί εδω μέσα πως λογικά τωρα τον σεπτέμβριο κατι θα γίνει με κάποιον αναμεταδότη και μπορεί να δοθούν δωρεάν τα hd αλλα δεεεν το βλέπω!

Έκανες παράθεση ένα μήνυμα που γράφει άλλα (ενδιαφέροντα) πράγματα και έγραψες κάτι απολύτως άσχετο που δε συνάγεται από κάπου...

Status
Not open for further replies.