Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Αφού λοιπόν αναπαράγουμε φούμαρα, να σταματήσουμε να βάζουμε ειδήσεις και να ενημερώνουμε τον κόσμο, αφού όλες μα όλες οι ειδήσεις χωράνε αμφισβήτηση. Έτσι, το κάθε περιοδικό δεν θα πρέπει να δημοσιεύει απολύτως τίποτε. Επίσης, τα forum, το internet, η τηλεόραση και όλα τα μέσα σύμφωνα με αυτή τη λογική αναπαράγουν επίσης φούμαρα. Από που λοιπόν να ενημερωνόμαστε;
Εντωμεταξύ η είδηση αναφέρει "σύμφωνα με την Irdeto", αυτό σημαίνει ότι αυτά δεν είναι συμπεράσματα δικά μας, αλλά της ίδιας της Irdeto. Θεωρείτε λοιπόν εσείς σαν ειδικοί στην ενημέρωση ότι η είδηση δεν έπρεπε να δημοσιευτεί;
Δεν θέλω να ανοίξω κόντρα, αφού είμαστε μια παρέα εδώ στο forum και ο καθένας μπορεί να λέει ελεύθερα τη γνώμη του, αλλά θεωρώ τον χαρακτηρισμό "αναπαράγουν φούμαρα" πολύ σκληρό για την δουλειά που κάνουμε και για το έργο που έχουμε δείξει μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από το έντυπο που βρισκόμαστε.
Επίσης, όποιος νομίζει ότι διαθέτει έγκυρες ειδήσεις, το περιοδικό Digital Sat TV είναι ανοιχτό να τις δημοσιεύσει.

Έχω τις ενστάσεις μου σε αυτό το θέμα. Το ότι γράφετε "σύμφωνα με την Irdeto" δε σας καλύπτει όταν γράφετε κάτι που είναι προφανές ότι δεν ισχύει. Αν έχετε τη γνώση (που ξέρω ότι την έχετε) για το πως δουλεύουν τα CA συστήματα, ξέρετε πως αυτό που αναφέρει η irdeto δε γίνεται. Δε μπορεί να γίνει ανίχνευση του sharing γιατί τα crypto words είναι ίδια για όλους, και αυτό δε μπορεί να αλλάξει γιατί είναι αξίωμα του πρωτοκόλλου DVB-CSA που όλοι χρησιμοποιούν. Επίσης το watermarking απαιτεί ειδικούς αποκωδικοποιητές που εισάγουν το watermarking στην εικόνα και δε γίνεται απλώς με τις κάρτες πρόσβασης. Όλα αυτά τα ξέρετε. Οπότε ξέρετε από πριν πως δημοσιεύετε κάτι που δεν ισχύει, και κατά τη προσωπική μου γνώμη θα έπρεπε να τα φιλτράρετε. Από εκεί και πέρα δε σας κατηγορώ, διάβασα με ενδιαφέρον το εξώδικο που σας είχε έρθει κα καταλαβαίνω τη θέση σας. Θα περίμενα να απαντήσετε στο εξώδικο αλλά δυστυχώς δε το κάνατε. Ίσως πρέπει να απαντήσουμε στη nova και κάθε nova εμείς οι συνδρομητές της και να υπερασπίσουμε την ενημέρωση.

Κλείνοντας, να πω για την irdeto πως "στο σπίτι του κρεμασμένου δε πρέπει να μιλάνε για σκοινί". Το σύστημά τους παραβιάζεται κατά συρροή εδώ και 2,5 χρόνια με κάρτες κλώνους. Το cs είναι δύσκολο να χτυπηθεί χωρίς να αλλάξει το DVB-CSA standard (κάτι που θα σημαίνει πως όλοι οι παλιοί δέκτες πάνε για πέταμα) και ως τώρα δε το έχει καταφέρει κανείς. Ακόμα και το Conax CAS7 που έχει crypto cpu και secure silicon, φαίνεται να έχει παραβιαστεί.

Και δεν μου λετε για να εχουμε το καλο ερωτημα, αν τωρα καποιος νεος συνδρομητης θελησει να παρει μονο καρτα ανυπαντρη, τι γινεται? Υπαρχει ακομα παραθυρακι η τελος?

Απάντηση: Re: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Έχω τις ενστάσεις μου σε αυτό το θέμα. Το ότι γράφετε "σύμφωνα με την Irdeto" δε σας καλύπτει όταν γράφετε κάτι που είναι προφανές ότι δεν ισχύει. Αν έχετε τη γνώση (που ξέρω ότι την έχετε) για το πως δουλεύουν τα CA συστήματα, ξέρετε πως αυτό που αναφέρει η irdeto δε γίνεται. Δε μπορεί να γίνει ανίχνευση του sharing γιατί τα crypto words είναι ίδια για όλους, και αυτό δε μπορεί να αλλάξει γιατί είναι αξίωμα του πρωτοκόλλου DVB-CSA που όλοι χρησιμοποιούν. Επίσης το watermarking απαιτεί ειδικούς αποκωδικοποιητές που εισάγουν το watermarking στην εικόνα και δε γίνεται απλώς με τις κάρτες πρόσβασης. Όλα αυτά τα ξέρετε. Οπότε ξέρετε από πριν πως δημοσιεύετε κάτι που δεν ισχύει, και κατά τη προσωπική μου γνώμη θα έπρεπε να τα φιλτράρετε. Από εκεί και πέρα δε σας κατηγορώ, διάβασα με ενδιαφέρον το εξώδικο που σας είχε έρθει κα καταλαβαίνω τη θέση σας. Θα περίμενα να απαντήσετε στο εξώδικο αλλά δυστυχώς δε το κάνατε. Ίσως πρέπει να απαντήσουμε στη nova και κάθε nova εμείς οι συνδρομητές της και να υπερασπίσουμε την ενημέρωση.

Κλείνοντας, να πω για την irdeto πως "στο σπίτι του κρεμασμένου δε πρέπει να μιλάνε για σκοινί". Το σύστημά τους παραβιάζεται κατά συρροή εδώ και 2,5 χρόνια με κάρτες κλώνους. Το cs είναι δύσκολο να χτυπηθεί χωρίς να αλλάξει το DVB-CSA standard (κάτι που θα σημαίνει πως όλοι οι παλιοί δέκτες πάνε για πέταμα) και ως τώρα δε το έχει καταφέρει κανείς. Ακόμα και το Conax CAS7 που έχει crypto cpu και secure silicon, φαίνεται να έχει παραβιαστεί.
Για δες ενημερωση που εχει ο κυριος μπραβο σου,για να αναμενουμε τωρα και την απαντηση!!

Re: Απάντηση: Re: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Για δες ενημερωση που εχει ο κυριος μπραβο σου,για να αναμενουμε τωρα και την απαντηση!!

Δεν έχω καμία ενημέρωση, αυτά που γράφω είναι απλή λογική.

Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα πως αυτά που λέει η irdeto δε γίνονται. Γνώμη μου, με βάση τις γνώσεις που έχω, είναι πως δε γίνονται, τουλάχιστο όχι χωρίς την αλλαγή όλων των δεκτών με νέους που θα υποστηρίζουν τις νέες τεχνολογίες. Και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που δεν έχουν εφαρμοστεί, αφού πολλοί συνδρομητές έχουν πολύ παλιούς δέκτες panasat ή δέκτες του εμπορίου. Αυτό που λέω εγώ είναι να μην εμπιστευόμαστε τυφλά αυτά που λέει ο CA provider. Αυτός να πουλήσει θέλει. Και ειδικά να μην εμπιστευόμαστε τον συγκεκριμένο CA provider, γιατί το σύστημά του έχει χακεφτεί από 100 μεριές.

Το εξώδικο που αναφέρομαι είναι αυτό που είχε στείλει η forthnet/nova στο Digital Satellite TV (δε ξέρω αν είχε σταλεί παρόμοιο και σε άλλα περιοδικά γιατί μόνο το Digital Satellite TV αγοράζω) και απαιτούσε από το περιοδικό να σταματήσει να αναφέρεται, ακόμα και με μορφή είδησης, σε τρόπους που παραβιάζεται το σύστημα κωδικοποίησης της Nova. Ο απόλυτος στρουθοκαμηλισμός δηλαδή. Αντί να κάτσουν να διορθώσουν το πρόβλημά τους, απειλούν τους πάντες να σιωπούν ώστε να μην ακούγεται το πρόβλημα. Είμαι συνδρομητής της forthnet/nova, αλλά δε μου αρέσει να προσπαθούν να φυμώσουν την ελευθεροτυπία.

Προσωπικά σέβομαι το περιοδικό Digital Satellite TV και το φίλο arno που συμμετέχει στο φόρουμ μας. Άλλωστε τιμάω το περιοδικό με το να το αγοράζω κάθε μήνα. Είναι λογικό πολλές φορές να δημοσιεύουν πράγματα όπως τους τα δίνουν οι εταιρείες. Αλλά επειδή είμαι απαιτητικός αναγνώστης, επιθυμώ πάντα το καλύτερο, επιθυμώ να διαβάζω πάντα την αλήθεια και όχι τι θέλει η nova ή η irdeto να διαβάσω.

@redribo: Ακόμα περιμένω τις σελίδες που φαίνονται στα whitebooks της irdeto αυτά που αναφέρεις. Σελίδα και παράγραφο παρακαλώ, διαφορετικά πάρε τη δήλωσή σου πίσω.

Εγώ αγοράζω και τα 2 περιοδικά αλλά το Digital Satellite TV το διαβάζω με πιο πολύ όρεξη, το νιώθω πιο οικείο.

Επίσης θα συμφωνήσω με τον φίλο malakudi, τι πάει να πει κύριοι της ακατανόμαστης το δεν πρέπει να αναφέρεται οτιδήποτε αφορά για το ξεκλείδωμα της πλατφόρμας σας; Βρείτε τρόπους να την "μαζέψετε".
Αν δεν μπορείτε, κλείστε το, το μαγαζί να ησυχάσουμε επιτέλους !!!

Δεν φτάνει που τους δείχνεις τον τρόπο σου την λένε και από πάνω.
Απίστευτοι !!!!!

Νέο σύστημα κωδικοποίησης η Nova;

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αναβάθμιση των καρτών της προχωράει η Νόβα σε όλους τους τύπους των καρτών με έκδοσης (version) Kάπα, Ζέτα, Έψιλον, ώστε οι κάρτες αυτές να είναι έτοιμες για την αλλαγή της κωδικοποίησης τον επόμενο χρόνο. Όλες οι παλιές κάρτες έκδοσης τύπου (version) 2, 4 και 5 θα αντικατασταθούν το επόμενο διάστημα με τις νέες αναβαθμισμένες κάρτες στην προσπάθεια της πλατφόρμας για πάταξη της πειρατείας που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. Ήδη ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων 10 χιλιάδων καρτών σε συνδρομητές με οδηγίες αλλαγής της κάρτας με SMS από τα κινητά τηλέφωνα των συνδρομητών.

Η ειδοποίηση αναφέρει ότι οι παλιές κάρτες θα σταματήσουν να λειτουργούν σε διάστημα 3 ημερών κάτι που δεν έχει συμβεί πάντως μέχρι στιγμής. Όταν αντικατασταθούν όλες οι παλιές κάρτες και αναβαθμιστούν οι υπόλοιπες θα αντικατασταθεί το σημερινό σύστημα κωδικοποίησης με νέο πιο προηγμένο σύστημα από την IRDETO όπως έγινε με αρκετούς άλλους provider που χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα. (Showtime Art κτλ.) Πολλά αναμένονται να είναι τα προβλήματα σε συνδρομητές που δεν χρησιμοποιούν τους ιδιοκτησιακούς δέκτες της πλατφόρμας (τύπου Πάνασατ) Υπολογίζετε ότι το 30 με 40 % των συνδρομητών δεν χρησιμοποιεί το δέκτη της νόβα, άσχετα αν τον διαθέτει λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του. Η αναβάθμιση των καρτών δεν ενεργοποιείται συνήθως σε δέκτες του εμπορίου ακόμα και...
...σε δέκτες με παλιά και νεότερα μόντουλ IRDETO (μπλε & μωβ) ή σε δέκτες με UCAS (universal card access systems) αναγνώστες καρτών ). Οι τελευταίοι φυσικά δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται διότι δεν είναι κατά την καθομιλούμενη συμβατοί με το σύστημα, δεν έχουν πληρώσει δικαιώματα κτλ. ( άσχετα αν οι κάρτες τους λειτουργούσαν κανονικά για πολλά χρόνια) Όταν δε κάνουν τη αναβάθμιση της κάρτας τους χρησιμοποιώντας τον δέκτη της πλατφόρμας η κάρτα σταματά να συνεργάζεται με δέκτες του συγκεκριμένου τύπου.

Η πλατφόρμα συνιστά (προτρέπει) να προμηθευτούν οι συνδρομητές ιδιοκτησιακό δέκτη με αντίτιμο 25 ευρώ και να πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση από τα καταστήματα υποστήριξης της, πράγμα όμως που καθιστά την κάρτα συμβατή μόνο σε αυτό τον δέκτη και σε κανένα άλλο. ( πάντρεμα δέκτη κάρτας )

Γνώμη μας είναι ότι εδώ υπάρχει ρίσκο μεγάλο για μαζική φυγή συνδρομητών που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα τους σε συνδυασμό με την συνδρομή τους στην Νόβα και ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας. Δεν δίνεται η δυνατότητα δεύτερης ή περισσότερων καρτών στον ίδιο χώρο του συνδρομητή χωρίς επιπλέον συνδρομή (ή έστω με ελάχιστο κόστος ) όπως κάνουν πολλές άλλες πλατφόρμες στην Ευρώπη. Γιατί το 2009 δεν υπάρχει σπίτι χωρίς 3-4 τηλεοράσεις στον ίδιο χώρο και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λύσει η πλατφόρμα της Νόβα άμεσα. Και φυσικά η μετατροπή της εκπομπής της από την στάνταρ ανάλυση σε υψηλή ευκρίνεια είναι ένα απαραίτητο στοιχείο προσθήκης νέων συνδρομητών. Φυσικά η καταπολέμηση της πειρατείας θα αποφέρει κάποια οφέλη επανάκτησης συνδρομητών είναι όμως αυτό αρκετό; (Σ.Α.)

Πηγή: satleo.gr

Θα ξεστοκάρουν τους Patatasat με 25 euro και μετά θα βγάλουν το HD ώστε να πουλήσουν ξανά δέκτες.

Αντί να βγάλουν δέκτη με CI ώστε να δώσουν τη δυνατότητα με modula να γίνει η δουλειά τους αλλά και ο καταναλωτής να εξυπηρετηθεί ώστε να μη χρειαστεί να αλλάξει δέκτη.

Καλά λέω εγώ πως οι άνθρωποι θέλουν :slapface:

Και εγώ με την επανάκτηση συνδρομητών γέλασα πολύ....χαχαχαχα

@redribo: Ακόμα περιμένω τις σελίδες που φαίνονται στα whitebooks της irdeto αυτά που αναφέρεις. Σελίδα και παράγραφο παρακαλώ, διαφορετικά πάρε τη δήλωσή σου πίσω.

φιλε malakudi επειδη αυτα που ειπα δεν τα γραφει πουθενα αλλα μπορουν να γινουν καποια στιγμη στο μελλον και το ξερω,
εξηγησε μου λιγο πως κλειδωσαν τα sky it και δεν παιζουν σε κανενα share server ενω παιζουν κανονικα στους δεκτες τους?

kαι ακολουθουν και τα sky uk

φιλικα

φιλε malakudi επειδη αυτα που ειπα δεν τα γραφει πουθενα αλλα μπορουν να γινουν καποια στιγμη στο μελλον και το ξερω,
εξηγησε μου λιγο πως κλειδωσαν τα sky it και δεν παιζουν σε κανενα share server ενω παιζουν κανονικα στους δεκτες τους?

kαι ακολουθουν και τα sky uk

φιλικα

Αναφέρεσαι μάλλον στο κλείδωμα που έγινε σε κανάλια του Sky Italia με τις νέες κάρτες 093B. Απ' όσο γνωρίζω χρησιμοποιούν ένα νέο long ECM που η τρέχουσα υλοποίηση των softcam δεν καταλαβαίνει. Θα χρειαστεί νέα έκδοση των softcam, δεν είναι τίποτα το φοβερό αυτή η αλλαγή.

Πολλά μπορεί να μπορούν ή να μη μπορούν να γίνουν. Ο τρόπος όμως που τα έγραψες ήταν λάθος. Πχ έγραψες πως η κάρτα κλειδώνει αν αποκωδικοποιεί περισσότερα του ενός καναλιού. Αυτό είναι λάθος, γιατί το nova pvr μπορεί να αποκωδικοποιεί μέχρι 3 κανάλια ταυτόχρονα. Άρα αποκλείεται να μπει μία προστασία που ξεπερνά τις ανάγκες ενός επίσημου δέκτη. Απ' όσο εγώ μπορώ να ξέρω, αν ποτέ ενεργοποιηθεί αυτή η προστασία, θα επιτρέπει μέχρι 4 κανάλια ταυτόχρονα. Επίσης είπες πως είναι εύκολο να το ενεργοποιήσουν, απλώς να γυρίσουν ένα κουμπί. Και αυτό ήταν λάθος, γιατί δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει πρώτα να αλλαχτούν όλες οι παλιές κάρτες και αφού γίνει αυτό, να δουν τη συμβατότητα με παλαιότερους δέκτες και επίσημα irdeto cams. Τέλος είπες πως μπορεί η κάρτα να ειδοποιεί τον provider όταν κλειδώνει. Επίσης λάθος, γιατί δεν υπάρχει επικοινωνία κάρτας -> provider. Μόνο provider -> κάρτας υπάρχει.

Γιατρέ μου ο malakudi είναι έμπειρος αν και μου την είπε και εγώ τον ρώτησα αν εργάζεται στην ακατανόμαστη,αλλά περασμένα ξεχασμένα-bye-

file malakudi ego to egrapsa me apla logia,enoite oti prepei na allaksoun oles oi kartes tin nov@ gia na kanei ola afta ta opoia leei,
tora ean i karta tha kleidonei me ton tropo ton opoia egrapsa tha to deiksei o xronos kai vevea afto den to evgala apo to kefali mou,na eisai sigouros giafto.

ποιος θα μου εξηγησει το εξης

ειχα καρτα βερσιον 4 που επεζε εδω και 5 χρονια με σπλιτερ καλωδιακο.
ξαφνικα σημερα σταματησε να δουλευει στο σπλιτερ ενω στον 5400 humax παιζει κανονικα. την βαζω σε νεο σπλιτερ που ειναι για τις ζετα και παιζει σφαιρα.την διαβαζω και βλεπω με εκπληξη οτι δεν ειναι πια v4.1 alla v5.3.
και ετσι τωρα εχω μια καρτα που γραφει πανω της v4 αλλα ειναι ζετα 5.3
μηπως τελικα και οι v4 γινονται οτα update??

ποιος θα μου εξηγησει το εξης

ειχα καρτα βερσιον 4 που επεζε εδω και 5 χρονια με σπλιτερ καλωδιακο.
ξαφνικα σημερα σταματησε να δουλευει στο σπλιτερ ενω στον 5400 humax παιζει κανονικα. την βαζω σε νεο σπλιτερ που ειναι για τις ζετα και παιζει σφαιρα.την διαβαζω και βλεπω με εκπληξη οτι δεν ειναι πια v4.1 alla v5.3.
και ετσι τωρα εχω μια καρτα που γραφει πανω της v4 αλλα ειναι ζετα 5.3
μηπως τελικα και οι v4 γινονται οτα update??

Πολύ ενδιαφέρον!!! Δεν έχω ξανακούσει κάτι παρόμοιο.