Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Απάντηση: Re: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Απ' την άλλη, στη περιοχή μου, η ψηφιακή κάλυψη δεν έχει έρθει (ΝΑ Αττική).
Αυτό, δημιουργεί πολίτες Α' και Β' κατηγορίας.
Κατηγορία Α. Βλέπουν αναλογικά (για την ώρα) και ίσως πιάνουν και ψηφιακά.
Κατηγορία Β. Φτωχή λήψη αναλογικής και καθόλου ψηφιακής.

Γιατί η "Κατηγορία Β" πρέπει να πληρώνει τη Νόβα για να βλέπει τα κανάλια εθνικής εμβέλειας? Δεν θα επρεπε αυτά τα κανάλια να ήταν ξεκλείδωτα, ώστε με ένα πιάτο/δέκτη και χωρίς συνδρομή να τα βλέπουν όλοι?

Η μεγαλύτερη μου απορία Γιάννη είναι γιατί αφού τα κανάλια ΕΡΤ ΑΝΤ1 ΜΕGA SKAI ΚΛΠ, είναι ελεύθερα, γιατί θα πρέπει με το ζόρι να πληρώνει ο κοσμάκης 60 e για να τα βλέπει, ιδίως σε περιοχές όπως εσύ, με κακή έως μηδαμινή λήψη αναλογικού και ψηφιακού σήματος. Ρωτάω εγώ τώρα. Αν δεν ήταν ελεύθερα ποσό θα πληρώναμε? Σκεφτείτε 60 ευρώ και ελεύθερα… Και απατάω μόνος μου. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ.

Re: Απάντηση: Re: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Η μεγαλύτερη μου απορία Γιάννη είναι γιατί αφού τα κανάλια ΕΡΤ ΑΝΤ1 ΜΕGA SKAI ΚΛΠ, είναι ελεύθερα, γιατί θα πρέπει με το ζόρι να πληρώνει ο κοσμάκης 60 e για να τα βλέπει, ιδίως σε περιοχές όπως εσύ, με κακή έως μηδαμινή λήψη αναλογικού και ψηφιακού σήματος. Ρωτάω εγώ τώρα. Αν δεν ήταν ελεύθερα ποσό θα πληρώναμε? Σκεφτείτε 60 ευρώ και ελεύθερα… Και απατάω μόνος μου. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ.

Δεν κάνουν 60 ευρώ τα "ελεύθερα". Στα 20 ευρώ έχεις τα ελεύθερα και άλλα 18 κανάλια. Μη γράφουμε πράγματα που δεν ισχύουν.

Καλό θα ήταν να δίνονταν στο κόστος κάρτες για τα 10 "ελεύθερα" κανάλια, αλλά πόσο είναι αυτό το κόστος; 5 ευρώ το μήνα; 10; Ποιος να ξέρει; Σίγουρα όμως δε μπορεί να είναι τσάμπα, δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο η Nova, εταιρεία με στόχο το κέρδος είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Δεν κάνουν 60 ευρώ τα "ελεύθερα". Στα 20 ευρώ έχεις τα ελεύθερα και άλλα 18 κανάλια. Μη γράφουμε πράγματα που δεν ισχύουν.

Καλό θα ήταν να δίνονταν στο κόστος κάρτες για τα 10 "ελεύθερα" κανάλια, αλλά πόσο είναι αυτό το κόστος; 5 ευρώ το μήνα; 10; Ποιος να ξέρει; Σίγουρα όμως δε μπορεί να είναι τσάμπα, δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο η Nova, εταιρεία με στόχο το κέρδος είναι.
ΟΧΙ ΟΧΙ… Μιλάμε για ελεύθερα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Τι θα πει 20 ευρώ δεν κατάλαβα. Είναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

Άλλο 20 κι άλλο 60. Πάντως κι εγώ συμφωνώ ότι τα κανάλια αυτά θα έπρεπε να είναι ελεύθερα. Από τη στιγμή πού ως επίγεια τα βλέπουμε ελεύθερα το ίδιο θα πρέπε να συμβαίνει και ως δορυφορικά. Κι απλά να κλειδώνουν σε live μεταδόσεις αγώνων αν υπάρχει πρόβλημα με δικαιώματα όσον αφορά άλλες χώρες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

ΟΧΙ ΟΧΙ… Μιλάμε για ελεύθερα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Τι θα πει 20 ευρώ δεν κατάλαβα. Είναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

Και σου ξαναλέω, ότι στα 20 βλέπεις 27 κανάλια, όχι 10. Επίσης, είναι ελεύθερα γιατί έχουν φτιάξει δίκτυο επίγειας αναλογικής (και σε κάποια σημεία ψηφιακής) μετάδοσης. Τη δορυφορική μετάδοση κάποιος την πληρώνει, έχει κόστος. Αν θες δωρεάν δορυφορική μετάδοση, να τη ζητήσεις από τα κανάλια, όχι από τη Nova.

Αν εξαρτάται από τα κανάλια κι όχι τη nova τότε σίγουρα κάποιο κέρδος έχουν από αυτό και δεν εκπέμπουν ελεύθερα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Και σου ξαναλέω, ότι στα 20 βλέπεις 27 κανάλια, όχι 10. Επίσης, είναι ελεύθερα γιατί έχουν φτιάξει δίκτυο επίγειας αναλογικής (και σε κάποια σημεία ψηφιακής) μετάδοσης. Τη δορυφορική μετάδοση κάποιος την πληρώνει, έχει κόστος. Αν θες δωρεάν δορυφορική μετάδοση, να τη ζητήσεις από τα κανάλια, όχι από τη Nova.
Άλο θέλω να πω πιθανότατα δεν έγινα κατανοητός. Σε ρωτάω αν γνωρίζεις. Τα ελεύθερα κανάλια για δορυφορική μετάδοση μέσω νόβα Πληρώνουν? Αν ναι οκ!!! Αν όχι τότε γιατί η νόβα τους μεταδίδει από την πλατφόρμα τις?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Άλο θέλω να πω πιθανότατα δεν έγινα κατανοητός. Σε ρωτάω αν γνωρίζεις. Τα ελεύθερα κανάλια για δορυφορική μετάδοση μέσω νόβα Πληρώνουν? Αν ναι οκ!!! Αν όχι τότε γιατί η νόβα τους μεταδίδει από την πλατφόρμα τις?

Όχι, δε πληρώνουν, μάλλον πληρώνονται κιόλας, ενώ χρησιμοποιούν τη μετάδοση της Nova για τροφοδοσία πολλών επίγειων αναμεταδοτών (τα κανάλια R).

Όμως η μετάδοση έχει κόστος (bandwidth στο δορυφόρο), και έτσι καλούνται να το πληρώσουν οι συνδρομητές. Πόσο είναι αυτό το κόστος; Δε μπορώ να ξέρω ακριβώς, αλλά ένας αναμεταδότης στο hotbird για μακροχρόνιο leasing μπορεί να κοστίζει και 150.000 ευρώ το μήνα. Συνεπώς, για τα 10 κανάλια χρειάζονται 1.800.000 ευρώ το χρόνο, ή 5 περίπου ευρώ για κάθε έναν από τους συνδρομητές της Nova.

Το πρόβλημα εδώ είναι θεσμικό. Έπρεπε δια νόμου να υποχρεούται κάθε συνδρομητική πλατφόρμα να παρέχει στο κόστος (και όχι τσάμπα) αυτά τα κανάλια ,αν επιθυμεί να τα έχει στο πακέτο της. Αλλά για ποιους νόμους μιλάμε όταν όλα τα επίγεια κανάλια πλην της ΕΡΤ είναι ακόμα παράνομα; (χωρίς άδειες).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης τ

Όχι, δε πληρώνουν, μάλλον πληρώνονται κιόλας, ενώ χρησιμοποιούν τη μετάδοση της Nova για τροφοδοσία πολλών επίγειων αναμεταδοτών (τα κανάλια R).

Το πρόβλημα εδώ είναι θεσμικό. Έπρεπε δια νόμου να υποχρεούται κάθε συνδρομητική πλατφόρμα να παρέχει στο κόστος (και όχι τσάμπα) αυτά τα κανάλια ,αν επιθυμεί να τα έχει στο πακέτο της. Αλλά για ποιους νόμους μιλάμε όταν όλα τα επίγεια κανάλια πλην της ΕΡΤ είναι ακόμα παράνομα; (χωρίς άδειες).
Τα βλέπεις ρε συ malakudi !!!! Αυτά είναι που θέλω να πω. Συμφωνώ απόλυτα. Γιαυτό είπα κ εγώ οτι μιλάμε για ελέυθερα κανάλια κ οτι σε αυτή τη χώρα ζούμε, με αυτούς τους νόμους. :2thumb22sup:

Να διαθέτουνε τα ελευθερα κανάλια μέσο δορυφόρου με κάποιο μικρό κόστος η με χρέωση του αποκωδικοποιητή και κάρτας είναι υπόθεση του κράτους και όχι κάποιας ιδιωτικής εταιρίας,το κράτος έπρεπε να προσφέρει αυτή την υπηρεσία,η κάθε ιδιωτική εταιρία κάνει συμβάσεις με οποιες εταιρίες θέλει για την προώθηση του προϊόντος τις και αποσκοπεί σε κέρδη, δεν μπορεί να την υποχρέωση το κράτος να λειτουργήσει με δεσμεύσεις προσφέροντας κοινωνικό έργο την στιγμή που το ίδιο δεν ανταποκρίνεται σε αυτό.

Νομίζω ότι μπερδεύουμε τα πάντα,και όταν ασκούμε κριτική πρέπει να βασίζεται κάπου για να πιάνει τόπο,συγκεκριμένα για την Nova υπάρχουνε πολλά πράγματα που δεν είναι σωστά από μέρους τις, όπως η τιμή του πακέτου απαράδεκτα ακριβή για την ευρώπη και τον Έλληνα καταναλωτή,η δέσμευση των καρτών με τον δεκτη,και τελευταία να μην μπορούμε να έχουμε την επιλογή εγγραφείς ενός καναλιού όταν κοιτάζουμε κάποιο άλλο σε οποιον δεκτη εμείς θέλουμε,πιστεύω σε αυτά τα θέματα που αφοράνε την εταιρία χρειάζεται κριτική ώστε να καταλάβουνε την δυσφορία του καταναλωτή και να τα καλυτερέψουνε.

Να κάνω κι εγώ μια μικρή παρέμβαση από χθες το σκεφτόμουνα αν και κανονικά νομίζω ότι το συγκεκριμένο thread έχει τελείως διαφορετικό τίτλο και θέμα.Οι συζητήσεις βέβαια είναι πάντα δυναμικές,οπότε ας προχωρήσω:

Λοιπόν από καιρό το σκέφτομαι και λέω το εξής:Είχα διαβάσει (θα πω στο περίπου γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς τους αριθμούς) ότι για την ψηφιακή κάλυψη του τελευταίου 15% του πληθυσμού θα χρειαστούν τα περισσότερα κέντρα εκπομπής.Λέω λοιπόν εγώ,αντί να κάνουμε τόση ιστορία και να δούμε αν η μετάβαση θα έχει ολοκληρωθεί όχι το 2012 αλλά κάνα 2014 στην καλύτερη περίπτωση όπως πάμε...γιατί δεν ανεβάζουν τα κανάλια π.χ. στον Hellassat ή στον Hotbird που είναι ήδη ανεβασμένα από τη nova και να έχουμε την ψηφιακή μετάβαση ΑΥΡΙΟ κι όλας,κι όχι το 2014 και αν!

Το γνωρίζω καλά πως είναι θέμα πολιτικής και επειδή η χωρητικότητα στο δορυφόρο πληρώνεται ίσως να μην μπορούσαν να διατεθούν δωρεάν τα 11 "ελεύθερα κανάλια" εθνικής εμβέλειας.Θα μπορούσε ίσως σε μια τιμή π.χ.5 ευρώ το μήνα ή 50-60 ευρώ το χρόνο να διατίθεται κάρτα.

Σε όσους γνωρίζουν περισσότερα σχετικά να ρωτήσω,είναι απλά θέμα πολιτικής το ότι δε γίνεται αυτό ή μήπως κολλάει και σε διάφορα άλλα συμφέροντα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας??

Κάπως έτσι ναι το σκέφτομαι κι εγώ,ώστε στη συνέχεια το κράτος να μπορεί να τα διαθέσει σε προνομιακή τιμή.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Να κάνω κι εγώ μια μικρή παρέμβαση από χθες το σκεφτόμουνα αν και κανονικά νομίζω ότι το συγκεκριμένο thread έχει τελείως διαφορετικό τίτλο και θέμα.Οι συζητήσεις βέβαια είναι πάντα δυναμικές,οπότε ας προχωρήσω:

Λοιπόν από καιρό το σκέφτομαι και λέω το εξής:Είχα διαβάσει (θα πω στο περίπου γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς τους αριθμούς) ότι για την ψηφιακή κάλυψη του τελευταίου 15% του πληθυσμού θα χρειαστούν τα περισσότερα κέντρα εκπομπής.Λέω λοιπόν εγώ,αντί να κάνουμε τόση ιστορία και να δούμε αν η μετάβαση θα έχει ολοκληρωθεί όχι το 2012 αλλά κάνα 2014 στην καλύτερη περίπτωση όπως πάμε...γιατί δεν ανεβάζουν τα κανάλια π.χ. στον Hellassat ή στον Hotbird που είναι ήδη ανεβασμένα από τη nova και να έχουμε την ψηφιακή μετάβαση ΑΥΡΙΟ κι όλας,κι όχι το 2014 και αν!

Το γνωρίζω καλά πως είναι θέμα πολιτικής και επειδή η χωρητικότητα στο δορυφόρο πληρώνεται ίσως να μην μπορούσαν να διατεθούν δωρεάν τα 11 "ελεύθερα κανάλια" εθνικής εμβέλειας.Θα μπορούσε ίσως σε μια τιμή π.χ.5 ευρώ το μήνα ή 50-60 ευρώ το χρόνο να διατίθεται κάρτα.

Σε όσους γνωρίζουν περισσότερα σχετικά να ρωτήσω,είναι απλά θέμα πολιτικής το ότι δε γίνεται αυτό ή μήπως κολλάει και σε διάφορα άλλα συμφέροντα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας??

Κάπως έτσι ναι το σκέφτομαι κι εγώ,ώστε στη συνέχεια το κράτος να μπορεί να τα διαθέσει σε προνομιακή τιμή.

Για να συνεχίσουν τα κανάλια να είναι επίγεια και να λαμβάνονται με τον παραδοσιακό εξοπλισμό θα πρέπει να ληφθούν από ένα κέντρο και να αναμεταδοθούν ξανά. Κάπως έτσι καλύπτεται σήμερα αυτό το 15% που λες, αλλά η αναμετάδοση γίνεται σε αναλογική μορφή (μετατροπή DVB-S σε PAL). Το ζητούμενο είναι να γίνει σε ψηφιακή μορφή (μετατροπή DVB-S σε DVB-T).

Εγώ αυτό που λέω είναι να λαμβάνονται τα κανάλια κατευθείαν από το δορυφόρο χωρίς να χρειάζεται να γίνει μετατροπή DVB-S/S2 --> DVB-T

Δηλαδή να έχουμε απευθείας δορυφορικό ψηφιακό σήμα.Αυτό λέω θα μπορούσε να γίνει αύριο κι όλας! Απλά ανεβαίνουν τα 11 κανάλια σε έναν δορυφόρο διατίθενται κάρτες σε χαμηλή τιμή για τη λήψη τους και τελειώσαμε!

Ρωτάω γιατί δεν κάνουν αυτό για αρχή,ώστε να έχει ο κόσμος καλό σήμα και μετά όποτε γίνει το DVB-T...