Τέλος το οικιακό NOVA card sharing??

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση xamurabi οσο για την απορια μου ειναι ενω εβλεπα και ολα ηταν κανονικα πως μου καναν την καρτα υποβιβασμο σε surf lock σε 1 ????γινετε αυτο???χωρις να διακοψω την συνδρομη η να αλλαξο πακετο δεν εκανα τιποτα, εκει που εβλεπα μια μερα ξαφνικα το απογευμα εχασα τα νοβασπορτσ πηρα τηλεφωνο στην εταιρια μου εκανε κατι εδειξε ενα λεπτο και απο τοτε δεν δουλευει το σπλιτερ με τιποτα....

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση xamurabi οσο για την απορια μου ειναι ενω εβλεπα και ολα ηταν κανονικα πως μου καναν την καρτα υποβιβασμο σε surf lock σε 1 ????γινετε αυτο???χωρις να διακοψω την συνδρομη η να αλλαξο πακετο δεν εκανα τιποτα, εκει που εβλεπα μια μερα ξαφνικα το απογευμα εχασα τα νοβασπορτσ πηρα τηλεφωνο στην εταιρια μου εκανε κατι εδειξε ενα λεπτο και απο τοτε δεν δουλευει το σπλιτερ με τιποτα....

Η επικοινωνια δεν ειναι αμφιδρομη. Μπορουν να σουν στειλουν οτι θελουν και να "αναβαθμησουν" την καρτα σου χωρις να το παρεις χαμπαρι..

Re: Απάντηση: Τέλος το οικιακό NOVA card sharing??

Και γιατί να την πληρώνω εγώ τη νύφη άμα δεν μπορούν να βρουν ποιοι το μεταπωλούν και ποιοι βλέπουν απλά σε δεύτερη η τρίτη τηλεόραση? Άς έρθουν να μ ελέγξουν

Στην Ελλαδα ετσι δουλευουμε. Δες τι γινεται με τους φορους. Επειδη δεν μπορουμε να βρουμε ποιοι φοροδιαφευγουν, πρεπει να πληρωσουν οι νομοταγεις.

Ερώτηση: Με το παρων καθεστος, μπορει να δει καποιος ΕΝΑ μονο καναλι σε δευτερη tv ? Η ουτε και αυτο ειναι δυνατο πλεον;

Απάντηση: Re: Τέλος το οικιακό NOVA card sharing??

Η "απώλεια" του novasport είναι το πρόσχημα για να τους πάρεις τηλέφωνο, να τους πεις πως έχεις πρόβλημα και να βεβαιωθούν έτσι ώστε έχεις την κάρτα σου εντός του αποκωδικοποιητή.
Στη συνέχεια και μετά από "διαλογική" συζήτηση που έχει αναλυθεί σε άλλα ποστ του στύλ:[ Μήπως βλέπετε σε δύο τηλεοράσεις] και [κοιτάξτε την άλλη τηλεόραση ] κλπ, που "ψαρεύουν" ουσιαστικά τον πελάτη για να επιβεβαιώσουν την πολυθέαση μέσω splitter ή άλλο τρόπο. στέλνουν το σήμα προγραμματισμού μέσω δορυφόρου και η smardcard παίρνει τις νέες ρυθμίσεις. Αυτός βέβαια είναι ο ένας τρόπος και μάλιστα ο πιο ύπουλος.
Εγώ για παράδειγμα είχα μια κάρτα που από λάθος αυτόματης πληρωμής "κλείδωσε" και τους πήρα τηλέφωνο για να την ξεκλειδώσουν και αυτοί βέβαια ευγενικότατοι μου την ξεκλείδωσαν με εντολή για surf lock 1.
Δε βαριέσαι! Πάει κι αυτό. Πάμε για άλλα! Με αυτό τον τρόπο ωθούν τους συνδρομητές τους στην "νομιμότητα" όμως και αν δεν καταπολεμήσουν την πειρατία θα έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό.

@Diogenhs
Ναι μπορείς να δεις σε όσες τηλεοράσεις θέλεις αλλά μόνο το ίδιο κανάλι!

Last edited:
Γειά σου ρε xamurabi!!!!! Τάπες όλα.....
Βρε εσύ φταίς για όλλα η δική σου κάρτα κλείδωσε πρώτα για τεστ. Αφού έπιασε το κόλπο, το κάνανε και σε εμάς!!!!:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Τέλος το οικιακό NOVA card sharing??

Η "απώλεια" του novasport είναι το πρόσχημα για να τους πάρεις τηλέφωνο

Δεν είναι πρόσχημα, η απώλεια του novasports δείχνει ότι η κάρτα σου δεν έχει περάσει στο νέο σύστημα προστασίας γιατί το emulator / splitter κτλ που χρησιμοποιούσες έκοβε συγκεκριμένες εντολές. Όταν τους παίρνεις τηλέφωνο στέλνουν συγκεκριμένες εντολές στην κάρτα σου που δεν φιλτράρονται και έτσι παίρνεις το νέο σύστημα, όμως αυτό συνοδεύεται και από το surf lock 1.

Και μια λογική φωνή. Μέχρι στιγμής μόνο κράξιμο διάβαζα και καμία εξήγηση. malakudi++

Μια ερώτηση. Η χρήση splitter είναι "νόμιμη" ή θεωρείται modding;

πολυ ωραια ολα αυτα εαν εγω τορα αφου η καρτα μου εχει πια υποβιβασμο σε surf lock σε 1 παρω την καρτα του αδερφου μου νομιμη η οποια εχει στο σπιτη του και pvr βλεπει σε 2 tv νομιμα και την βαλω στο σπλιτερ τη θα γινει???θα δουλευει στο σπλιτερ αφου αυτος στο σπιτη του βλεπει σε 2 tv αρα δεν εχει surf lock σε 1 και παω την δικια μου στο αδερφο μου παω να μεινω εκει και θελουμε την δικια μου καρτα να εχουμε τι γινετε?θα μπορει να δειξει η δικια μοθ που εχει πια κλειδωσει σε surf lock σε 1???

πειτε μου σας παρακαλω τι μπορω να κανω να βλεπω σε 2 tv εστω και το ιδιο καναλη εκτος απο ασυρματο αναμεταδοτη εικονας και ηχου....

Το ιδιο το καναλι μπορεις να το βλεπεις κανονικα οπωε το εβλεπες πριν.
Παραπανω απο ενα καναλι δεν μπορεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τέλος το οικιακό NOVA card sharing??

Δεν είναι πρόσχημα, η απώλεια του novasports δείχνει ότι η κάρτα σου δεν έχει περάσει στο νέο σύστημα προστασίας γιατί το emulator / splitter κτλ που χρησιμοποιούσες έκοβε συγκεκριμένες εντολές. Όταν τους παίρνεις τηλέφωνο στέλνουν συγκεκριμένες εντολές στην κάρτα σου που δεν φιλτράρονται και έτσι παίρνεις το νέο σύστημα, όμως αυτό συνοδεύεται και από το surf lock 1.

Οι τεχνικές σου γνώσεις είναι αδιαμφισβήτητες φίλε malakudi αλλα κατ'ουσίαν μάλλον το ίδιο λέμε!
Πρόσχημα ξεπρόσχημα, έχουν πλέον βρεί τον τρόπο να μας χειραγωγούν. Τα τηλεφωνικά τους κέντρα έχουν πάρει φωτιά. Πάω στοίχημα πως ο μέσος όρος αναμονής είναι τουλάχιστον 10 λεπτά.
Εν πάσει περιπτώσει οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι μάλλον αδιάφορες για το ευρύ κοινό. Η ουσία είναι πως μπήκαν για τα γερά στον πόλεμο της πολυθέασης και είμαι σίγουρος πως έχουν την αίσθηση της επιτυχίας σε αυτόν τον τομέα! Αλλά επειδή "στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό" νομίζω πως μόνο από το "ταμείο" που θα κάνουν σε 6-8 μήνες θα δούμε τι πουλιά πιάσανε...!

Πριν απο δυο χρονια πουλαγαν καρτα σκετη και διαφημιζανε οτι μπορεις να βλεπεις σε δικο σου δεκτη.Πας λοιπον και αγοραζεις οτι καλυτερο μπορεις για να δεις την nova. Σκας ενα σορο λεφτα για δεκτη με διπλο tuner και σκληρο για να βλεπεις σε pip η για να γραφεις καμια ταινια η κανενα αγωνα.

Ερχεται τωρα και σου λεει, Ε! φιλε μ@κακ@ δεν γουσταρω πλεον να σου δινω αυτα που σου υποσχεθηκα πριν απο δυο χρονια, γιατι δεν μπορω να προστατεψω το προιον μου.

Και λες εσυ, μα εγω τι φταιω ? Ετσι δεν μου πουλησες το προιον σου ?
Δεν πληρωνω τον λογαριασμο μου καθε μηνα κανονικα ?
Δεν δεχομαι τις οποιες δικαιολογιες μου προβαλεις για τις αυξησεις των τιμων ?

Γιατι τωρα πληρωνω εγω την δικια σου ανικανοτητα να προστατεψεις το δικο σου προιον ?

Και στο φιναλε, εγω επενδυσα χρημα σε μια υπηρεσια που εσυ μου πουλησες
και τι θα τα κανω τωρα ολα αυτα ?(δεκτες, πιατα, irdeto cam κ.α.).

Και προφανως την απαντηση τους δεν θα την γραψω.

Τωρα ο καθενας ας βγαλει το δικο του συμπερασμα.

@fragol: για να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου (!), κανένα επίσημο CI module δεν επέτρεπε την αποκωδικοποίηση περισσότερων από μίας υπηρεσίας. Συνεπώς ο δέκτης σου που κάνει PiP/PaP και άλλους παπάδες, τα έκανε χωρίς την έγκριση της εταιρείας κρυπτογράφησης. Ποτέ δεν είχες την εγγύηση πως αυτό θα δουλεύει στο δέκτη σου.

Καλώς ή κακώς όσοι βάζουν την κάρτα τους σε μη επίσημο λογισμικό της Irdeto, δε μπορούν να παραπονιούνται. Η κάρτα έχει εγγύηση να παίζει μόνο σε επίσημο λογισμικό irdeto, πουθενά αλλού.

Οι μόνοι που πραγματικά έχουν δικαίωμα να φωνάζουν είναι όσοι είχαν δέκτη PVR με ενσωματωμένο επίσημο irdeto (νομίζω υπήρχαν 2-3 μοντέλα). Αν έχει κάποιος στη κατοχή του τέτοιο δέκτη θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι συμβαίνει εκεί.

Ωραια , δηλ. το CI module μας πειραξε ?
Αντε, πες πως πηρα το topfield οπως λες, η ουσια του post δεν αλλαζει ομως.

Kατι ακομα. Το συμβαλαιο ομως που υπεγραψα δεν μου απαγορευσε να χρησιμοποιω pip/pap η να γραφω προγραμματα.
Απο την στιγμη που υπαρχουν επισημοι δεκτες με pvr δυνατοτητες με irdeto τοτε δεν θα επρεπε να υπαρχει surf lock.

Κατι τελευταιο, οταν ανεφερα πριν απο χρονια στην nova οτι ο δεκτης που ειχα ηταν με ucas, μου ειπαν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Αυτο απο το customer support.

Δε γράφει ότι απαγορεύεται, γιατί δεν απαγορεύεται. Απλούστατα το νέο σύστημα προστασίας έχει κάποιες απαιτήσεις που μόνο ο εξουσιοδοτημένος εξοπλισμός τις καλύπτει. Το ότι κάποιος τηλεφωνητής κάποτε σου είπε πως είναι ΟΚ το UCAS, δε σημαίνει πως θα είναι πάντα ΟΚ. Το συμβόλαιο αναφέρεται ξεκάθαρα σε εγκεκριμένο εξοπλισμό irdeto.

Εκτιμώ πως από τους 400.000 συνδρομητές, οι 10-20 χιλιάδες που είχαν τέτοιες "απαιτήσεις" απλώς θα πάψουν να είναι συνδρομητές. Η μεγάλη εγκατεστημένη βάση έχει Panasat, δεν έχει δέκτες σαν αυτούς που λες.

μια ερωτηση ο θειος μου εχει την irdeto 5 πριν καιρο του εστειλα την καινουρια καρτα αλλα δεν την παρελαβε και κανα 2 φορες δεν δουλευε η καρτα και πηρε τηλεφωνο στα κεντρικα λετε να του κατεβασαν το surf lock σε 1

Το συμβόλαιο αναφέρεται ξεκάθαρα σε εγκεκριμένο εξοπλισμό irdeto.

Ναι αλλα οι pace δεν ειναι οι μονοι δεκτες με irdeto, υπαρχουν και αλλοι δεκτες που ειναι εγκεκριμενοι για να παιζουν irdeto αλλα δεν.

Συμφωνω παντως οτι ειμαστε λιγοι και πιθανον δεν θα τους ενοχλει που θα διακοψουμε.
Εγω παντως αν μου γινει αυτο (surf lock 1), μετα απο 15 χρονια θα κουνισω μαντηλι, οχι για κανενα αλλο λογο, αλλα απαιτω λιγο σεβασμο ως πελατης τοσα χρονια χωρις να τους εχω δημιουργησει το παραμικρο προβλημα.

Δεν ζηταω κατι καινουργιο απλως αυτα που ηδη ειχα

Υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες

Δείγμα σεβασμού της εταιρίας προς τους καταναλωτές θα ήταν ο εξής:

1) Ενημερώνεις ότι κατεβάζεις τις "ορφανές" κάρτες σε (surf lock 1)
2) Και μετά λες ότι όσοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των αποκωδικοποιητών που τόσο ακριβά αγοράσατε μπορείτε να κρατήσετε την κάρτα σε surf lock 3 με ένα μικρό τίμημα (πχ όσο είναι του multiview).