Τέλος το οικιακό NOVA card sharing??

Απάντηση: Re: Τέλος το οικιακό NOVA card sharing??

Ναι αλλα οι pace δεν ειναι οι μονοι δεκτες με irdeto, υπαρχουν και αλλοι δεκτες που ειναι εγκεκριμενοι για να παιζουν irdeto αλλα δεν.
Πρέπει να πουλήσουν τους δικούς τους……….

Συμφωνω παντως οτι ειμαστε λιγοι και πιθανον δεν θα τους ενοχλει που θα διακοψουμε.
Και όμως είμαστε πολλοί και δεν τους νοιάζει……….

Εγω παντως αν μου γινει αυτο (surf lock 1), μετα απο 15 χρονια θα κουνισω μαντηλι, οχι για κανενα αλλο λογο, αλλα απαιτω λιγο σεβασμο ως πελατης τοσα χρονια χωρις να τους εχω δημιουργησει το παραμικρο προβλημα.

Δεν ζηταω κατι καινουργιο απλως αυτα που ηδη ειχα

Υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες
Ούτε και εγώ τους δημιούργησα ποτέ πρόβλημα, δεν με σεβάστηκαν ως πελάτη, και το surf lock κατέβηκε στο 1. Για να μη γίνομαι γραφικός και γράφω τα ίδια και τα ίδια, λέω να ανοίξουμε κλαμπ όλοι εμείς που η νόβα δεν μας ήθελε συνδρομητές….. Φίλε fragol αν δεν κατέβηκε σε 1 ακόμα, κοντός ψαλμός. Εκτός και αν είσαι εξαίρεση!!!!!!!!:music-smiley-005:

πιστευο παντως οτι θα χασουν πολλους συνδρομιτες και αυτο δεν ξερω αμα τους συμφερει που γυρισαν της καρτες σε surf lock σε 1... γιατι για παραδειγμα εμενα ειμουν συνδρομιτης για 6 χρονια μεχρις σημερα που τους πηρα τηλεφωνο για διακοπη..πολη δυσκολα να το ξανα ερνεργοποιησω πολη δυσκολα ξανα..πιστευο οτι αυτοι στο περασμα του χρονου θα χασουν παρα εγω...τις ταινιες και τις σειρες μου τις κατεβαζο μολις βγουν και τις βλεπο μου μενουν μονο τα ποδοσφαιρα τα οποια θα τα βλεπωη εξω.....τελος πια τα 62 ευροπουλακια του μονοπολιου σε περιοδουσ που ο κοσμοσ πια αρχιζει να πειναει πραγματικα..........καπου αλλου θα τα κολλησοο 62 ευρο ειναι δεν ειναι λιγα........

Καλησπέρα σε όλους! Καινούργιος στο forum και έφτασα μέχρις εδώ προσπαθώντας να καταλάβω γιατί έπαψε να λειτουργεί το card splitter μου. Αφου ξόδεψα άπειρες ωρες ψαχνοντας καλοδιωσεις κλπ. κατάλαβα ότι βρέθηκα σε surf lock 1. Σημειωτέον ότι χρησιμοποιούσα την κάρτα μου (Ζ version) επί 3 χρόνια στο σπίτι μου και παράλληλα όταν πήγαινα στο εξοχικό την έπαιρνα μαζί μου όπου και εκεί είχα ανάλογη υποδομή και όλα καλά. Όταν κατάλαβα πιά τι έγινε, πηρα σημερα τηλέφωνο να ζητήσω ενεργοποίηση multiview service γνωρίζοντας πιά ότι θα είχα max 2 τηλεοράσεις καθε φορά μη έχοντας εναλλακτική. Ο τύπος από την εξυπηρετηση πελατων μετά από 32 λεπτα αναμονής(!) μου είπε οτι η ενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι δυνατή μόνο με "παντρεμένη" κάρτα και φυσικά το "δικό" της δεκτη και έναν ακόμη που δεν κατάλαβα αν πρέπει να τον πάρω από τη nova επίσης. Αφού του εξήγησα ότι παίρνω την κάρτα στο χωριό όπου δεν πιάνω επίγεια τηλεόραση με αξιοπρεπή εικόνα και αυτός ήταν ο λόγος που έβαλα nova (και έτσι την είχα και για την Αθήνα όταν ήμουν εδώ) και τα είχα κουβεντιάσει με τον πωλητή όταν έγινα συνδρομητής και έτσι έφτιαξα την ανάλογη υποδομή στο σπίτι και το εξοχικό (δέκτες, κεραίες κλπ) μου είπε ότι πλέον πρέπει να κουβαλάω και τους δέκτες μαζί μου κάθε φορα, πληρώνοντας βέβαια και το ανάλογο κόστος για εξοπλισμό δεκτών ΕΚ ΝΕΟΥ... Έτσι κι εγώ έμεινα να αναρωτιέμαι... Δεν πειράζει σκέφτηκα, υπάρχει ζωή και χωρίς τη NOVA... Ο καθένας έχει την ευθύνη των επιλογών του, εγώ που πλήρωσα τόσα χρήματα σε μιά υποδομή βασιζόμενος στην τότε υφιστάμενη πολιτική της nova και τώρα πάει χαμένη και από την αλλη η nova που πιστεύω θα χάσει πολλούς συνδρομητές ανατρέποντας μιά ισορροπημένη κατάσταση...Εδώ δεν έχουμε συνέπεια και συνέχεια στις πολιτικές μας σαν κράτος και θα έχει η nova? κατάντια... τι να πώ?

Άρα από ότι καταλαβαίνω μόνο με nova multiview ή PVR θα έχουμε θέαση και σε άλλη τηλεόραση μέσα στο σπίτι και άρα surflock στο επίπεδο 3.

Άρα από ότι καταλαβαίνω μόνο με nova multiview ή PVR θα έχουμε θέαση και σε άλλη τηλεόραση μέσα στο σπίτι και άρα surflock στο επίπεδο 3.
μονο με μουλτι οχι με τον δεκτη που εχει σκληρο δισκο,δεν ειναι σαν τον παλαιο που ειχε 3 δεκτες!!!εχει 2 ενα για θεαση και ενα για εγγραφες

Από τη συνομιλία μου με την εξυπηρέτηση πελατών nova, κατάλαβα ότι το surf lock δεν πάει πάνω από 2 ακόμη και με το multiview. Και έστω παίρνεις τον ένα δέκτη με τη καινούργια κάρτα, καταλαβαίνω ότι σε υποχρεώνει να πάρεις και 2ο δέκτη αλλά δεν κατάλαβα αν συνδέονται μεταξύ τους ενσύρματα, ασύρματα ή ο δεύτερος χρησιμοποιεί 2η κάρτα slave...Όπως και να έχει διαμορφώνεται ένα κόστος καθόλου ευκαταφρόνητο, στη σημερινή εποχή καθιστώντας ουσιαστικά το όλο θέμα ασύμφορο! Συν βέβαια το επιπλέον μηνιάτικο της υπηρεσίας. Η nova τελικά βρίσκεται, όπως και άλλοι πολλοί σε τούτο το τόπο, εκτός τόπου και χρόνου...Εδώ όλοι μας κόβουμε από όπου μπορούμε για να συμμαζέψουμε τον προυπολογισμό μας και έρχεται η nova να μας τα πάρει (ξανά γιά ένα προΐόν ήδη ακριβό) θεωρώντας μας ανόητους. Αν μετά βρεθούν άλλες εναλλακτικές, γιατί ως γνωστόν ότι κλειδώνει-ξεκλειδώνει, ποιός θα είναι χαμένος? Και λέω τώρα, αυτό το κρυφτούλι που μας παίξαν, δηλ. να μπλοκάρουν κανάλια για να πάρεις τηλέφωνο και ουσιαστικά να σου φορτώσουν κρυφά τις νέες ρυθμίσεις είναι ηθικά νόμιμο ? ( γιατί νομικά σίγουρα είναι με τόσα ψιλά γράμματα που υπογράφουμε στη σύμβαση συνδρομητή)... Εδώ σου στέλνουμε ΠΜ με ότι μ...α θέλουν να σε ενημερώσουν, δηλ. μιά ενημέρωση για την αλλαγή πολιτικής δεν θα ήταν αξιοπρεπέστερη? Είναι προφανές ότι ΔΕΝ σέβονται αυτούς που τους δίνουν την δυνατότητα να υπάρχουν ...Εγώ πάντως τέλος του μήνα μόλις μαζευτούμε στη βάση μας θα κάνω αίτηση διακοπής. Υπάρχει και internet και dvd και...και... Όπως έλεγε η γιαγιά μου, το μοναστήρι ναν' καλά κι από καλογέρους.... Έβγαλα τη τσαντίλα μου και σας ευχαριστώ γιά το βήμα. Τέλος.

Ας την βγάλουμε τη τσαντίλα μας, δωρεάν είναι!

Είναι και άδικο και άτιμο αυτό που συμβαίνει αλλά δε μπορούμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να βράζουμε στο ζουμί μας. Βλέπετε δεν έχουμε κανένα έρεισμα νομικό ή άλλο για να στραφούμε εναντίον μιας τέτοιας κίνησης. Εδώ πέρασε το "πάντρεμα", στον υποβιβασμό του surf lock θα κόλλαγαν.
Το πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι βέβαια οι κινήσεις τις Νova θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Προς το παρόν κερδίζουν στις εντυπώσεις (έστω και αρνητικές) και χάνουν συνδρομητές (θα δείξει στο μέλλον πόσους)!

ειναι πολυ μ@κ@κΕς μας κοψαν τα νοβασπορτς πηραμε ολοι τηλεφωνα και μετα γυρισαν ολες της καρτες σε surf lock 1 που περναμε τηλεφωνο....μπραβο.... νομικα το οικιακο card sharing ειναι νομιμο γνωριζει κανεις(δεν εχουμε κανα δικηγορο στην παρεα) bykrie εισαι να μαζευτουμε να δουμε ποση ειμαστε στην ολοι φαση με τα σπλιτερ να κανουμε κατι ολοι μαζι..αν ειμαστε πολλοι μετραμε... ατομικα δεν περναει...και επιτελους ρε παιδια τοση τεχνωλογια ακομα δεν εχοθμε βρει λυση πρεπει να βαλουμε multiview???καμια λυση στον οριζοντα´....

Ας ρίξουμε μιά ματιά ο καθένας στις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει με τη nova, υποθέτω ότι ανάλογα με την χρονική περίοδο θα έχουν διαφοροποιήσεις. Ίσως βρούμε εκει έρεισμα να ζητήσουμε γραπτώς και αιτιολογημένα επαναφορά του surf lock σε ανώτερο επίπεδο απο το 1. Όσο για τη πολυσυζητημένη νομιμότητα του card splitter, χωρίς να είμαι δικηγόρος βέβαια, νομίζω ότι παράνομο είναι ότι αντιβαίνει τους νόμους του κράτους και μόνον. Ίσως η χρήση των card splitters είναι αντισυμβατική -όχι παράνομη- με βάση αυτό που έχει υπογράψει ο καθένας μας, για αυτό και λέω ότι πρέπει να διαβάσουμε τελικά τι έχουμε υπογράψει...Αν δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια η απαγόρευση τότε καλώς τα χρησιμοποιούμε και καλά θα κάνουμε να ζητήσουμε γραπτώς την επαναφορά του surf lock στο προηγούμενο επίπεδο. Εγω θα ψάξω τη δική μου απόψε και θα επανέλθω, αν δεν τη βρώ θα ζητήσω αντίγραφο από τη nova. Πάντως αν δεν το ξεκαθαρίσω δεν πρόκειται να κάνω πίσω σε περίπτωση που η δική τους συμπεριφορά είναι αντισυμβατική...

Η σύμβαση προβλέπει μόνο χρήση της κάρτας σε εξουσιοδοτημένο εξοπλισμό με επίσημο λογισμικό irdeto. Κάθε άλλη χρήση αντίκειται στη σύμβαση. Κάθε άλλη χρήση δεν είναι παράνομη εφ' όσον δε παραβιάζονται νόμοι περί πειρατείας κτλ. Είναι απλώς αντίθετη στη σύμβαση.

@fragol: για να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου (!), κανένα επίσημο CI module δεν επέτρεπε την αποκωδικοποίηση περισσότερων από μίας υπηρεσίας. Συνεπώς ο δέκτης σου που κάνει PiP/PaP και άλλους παπάδες, τα έκανε χωρίς την έγκριση της εταιρείας κρυπτογράφησης. Ποτέ δεν είχες την εγγύηση πως αυτό θα δουλεύει στο δέκτη σου.

Καλώς ή κακώς όσοι βάζουν την κάρτα τους σε μη επίσημο λογισμικό της Irdeto, δε μπορούν να παραπονιούνται. Η κάρτα έχει εγγύηση να παίζει μόνο σε επίσημο λογισμικό irdeto, πουθενά αλλού.

Οι μόνοι που πραγματικά έχουν δικαίωμα να φωνάζουν είναι όσοι είχαν δέκτη PVR με ενσωματωμένο επίσημο irdeto (νομίζω υπήρχαν 2-3 μοντέλα). Αν έχει κάποιος στη κατοχή του τέτοιο δέκτη θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι συμβαίνει εκεί.

Αυτο που συμβαίνει ειναι οτι δεν παιζει σαν σκετος δεκτης πλεον πρεπει να ενεργοποισεις τις υπηρεσιες PVR + 10 το μηνα για να κανει ο δεκτης σου μοιρασμα της καρτας επισης για να ειναι ενταξει στελνουν ενα προιον που λεγετε trideo το οποιο επιτρεπει το card sharing surf lock 3 Αν δεν εχεις τις υπηρεσιες PVR ενεργες δεν βλεπεις τιποτα απολυτως !!! ( TRIDEO SE OLOUS RE )

Τελος στο card sharing σημερα και τελος στους ελευθερους δεκτες αυριο.

Οποιος θελει να βλεπει θα βλεπει σε PACE και με παντρεμενη καρτα.

Ειναι απλα θεμα χρονου να γινει και αυτο.

Οποιος δεν θελει κοβει την NOVA και ξεμπερδευει ειναι απλο.

Ηδη εγω εχω παει στο βασικο πακετο εδω και κανενα διμηνο (συν τα HD με τα ντοκυμαντερ) και δεν προκειται να βαλω φουλ πακετο ξανα καθως εχασαν το Europa League και για το υποβαθμισμενο/στημενο κτλ. Ελληνικο πρωταθλημα δεν αξιζουν τα επιπλεον λεφτα.

Αν αυριο μεθαυριο ερθει και η DIGEA στην περιοχη μου μπορει να διακοψω και τελειως.

Last edited:
Ερωτησεις άσχετου με το surf lock...

Αν την κάρτα την έχεις μόνιμα μέσα σε dream μπορούν να στείλουν τον κώδικα να αλλάξουν τον αριθμό του? (από 3 σε 1)?

Και κάτι ακόμα τώρα που το σκέφτηκα, αφού μπορούσαν να το κάνουν αυτό με το surf lock τόσο καιρό, γιατί τέτοια υστερία με τις παντρεμένες, ανύπαντρες κλπ κάρτες..?

Πάντως πράγματι αν μου κόψουν τη δυνατότητα να μοιράζω στο σπίτι μου (κοινώς να βλέπω και στο σαλόνι μου και στο δωμάτιο μου) μάλλον με χαιρετάνε και εμένα μετά από 10 ++ χρόνια πελάτη:furious3: (και btw θα τους πάρω και τηλέφωνο να τους το πω "τέρμα τα φραγκάκια λόγω μείωσης του surf lock..." - μάλλον η συμπαθής τηλεφωνήτρια δεν θα καταλάβει τι εννοώ...)

Για να καταλαβω μπορω να παρω τηλεφωνο να ενεργοποιησω το pvr και να βλεπω κανονικα μεσω σπιλτερ μετα αφου θα με στελνουν αυτο το trideo που ειπε ο danos αφου μετα η καρτες που ειναι στα pvr ειναι surf lock 3...παρακαλω απαντηστε μου.....

Ερωτησεις άσχετου με το surf lock...

Αν την κάρτα την έχεις μόνιμα μέσα σε dream μπορούν να στείλουν τον κώδικα να αλλάξουν τον αριθμό του? (από 3 σε 1)?

Και κάτι ακόμα τώρα που το σκέφτηκα, αφού μπορούσαν να το κάνουν αυτό με το surf lock τόσο καιρό, γιατί τέτοια υστερία με τις παντρεμένες, ανύπαντρες κλπ κάρτες..?

Πάντως πράγματι αν μου κόψουν τη δυνατότητα να μοιράζω στο σπίτι μου (κοινώς να βλέπω και στο σαλόνι μου και στο δωμάτιο μου) μάλλον με χαιρετάνε και εμένα μετά από 10 ++ χρόνια πελάτη:furious3: (και btw θα τους πάρω και τηλέφωνο να τους το πω "τέρμα τα φραγκάκια λόγω μείωσης του surf lock..." - μάλλον η συμπαθής τηλεφωνήτρια δεν θα καταλάβει τι εννοώ...)

Ναι αλλάζει. Οι περισσότεροι άλλωστε σε τέτοιο δέκτη παίζουν.

ειναι πολυ μ@κ@κΕς μας κοψαν τα νοβασπορτς πηραμε ολοι τηλεφωνα και μετα γυρισαν ολες της καρτες σε surf lock 1 που περναμε τηλεφωνο....μπραβο.... νομικα το οικιακο card sharing ειναι νομιμο γνωριζει κανεις(δεν εχουμε κανα δικηγορο στην παρεα) bykrie εισαι να μαζευτουμε να δουμε ποση ειμαστε στην ολοι φαση με τα σπλιτερ να κανουμε κατι ολοι μαζι..αν ειμαστε πολλοι μετραμε... ατομικα δεν περναει

Μωρέ εγώ μέσα είμαι, το θέμα είναι ότι νοιάζονται και ασχολούνται μόνο κλειστές κοινωνίες όπως εδω στο Avclup. Γείτονας μου με patatasat ανύπαντρη κάρτα, χωρίς σπλιντερ νομίζεις ότι κατάλαβε τίποτα η τον νοιάζει… Σε ένα δέκτη έβλεπε σε ένα βλέπει……… Μόνο από εδώ μέσα αν????? μαζευτούμε!!!

Για να καταλαβω μπορω να παρω τηλεφωνο να ενεργοποιησω το pvr και να βλεπω κανονικα μεσω σπιλτερ μετα αφου θα με στελνουν αυτο το trideo που ειπε ο danos αφου μετα η καρτες που ειναι στα pvr ειναι surf lock 3...παρακαλω απαντηστε μου.....

Αν έχω καταλάβει καλά τι ρωτάς μπορώ να απαντήσω:

Για το συγκεκριμένο θέμα εγώ και κάποια ακόμα παιδιά ασχολούμαστε από πέρισυ και το έχουμε γράψει και τονίσει πολλές φορές:

Ο παλιός PVR δέκτης της nova ήταν ο Panasat PVR 3001 ο οποίος είχε 3 tuner και επομένως μπορούσες να έχεις ανεξάρτητη θέαση σε δυο τηλεοράσεις (διαφορετικό κανάλι ταυτόχρονα σε καθεμιά από τις δυο τηλεοράσεις) + στη μια τηλεόραση να γράφεις ακόμα ένα τρίτο κανάλι.Με τον Panasat PVR 3001 τη δεύτερη τηλεόραση τη συνέδεες μέσω RF και δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσεις κάνενα splitter ούτε κανενός είδους πατέντα!
Επίσης με τον Panasat PVR 3001 δυνατότητα παρακολούθησης HD καναλιών δεν είχες.

Πλέον ο Panasat PVR 3001 δεν κυκλοφορεί και δεν γνωρίζω αν ενεργοποιούν τυχόν Panasat PVR 3001 που έχουν ξεμείνει κάπου σε stock!

Πλέον για ανεξάρτητη θέαση γίνεται μέσω multiview.Θέματα όπως με ποιους δέκτες γίνεται το multiview,πως επιτυγχάνεται τεχνικά,τι είδους καλώδια-συνδέσεις απαιτούνται κλπ,τα έχω αναλύσει κι εγώ και πολλά παιδιά αναλυτικά στο σχετικό thread για το multiview:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=79528

Δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνουμε τα ίδια! Ένα θέμα που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως είναι οι εναλλακτικοί τρόποι "δεσίματος" μεταξύ τους των δυο δεκτών που συμμετέχουν στο multiview.

Φιλικά,

Μάνος.