Προσωπικά εχω δει ελάχιστες εκπομπές του Παπαδόπουλου (π.χ. εκείνη με Μικρούτσικο, Κούτρα, κ.α. για το Σταυρό του Νότου, την άλλη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, μια τρίτη για τον Σταύρο Κουγιουμτζή). Οι συγκεκριμένες εκπομπές, για τα δικά μου πολύ υψηλά κριτήρια καθώς έχω επαγγελματική διαστροφή, ήταν εξαιρετικές και πολύ θα ήθελα να υπήρχαν αντίστοιχες εκπομπές και στα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, όπου δυστυχώς έφθασαν στα όρια τουσ κυλάδικου, γι αυτό και σταμάτησαν.
Από την άλλη μπορώ να πω ότι η εκπομπή του Παπαδόπουλου έχει πολύ υψηλή τηλεθέαση εντός Ελλάδος, περίπου 3 φορές υψηλότερη από το μέσο όρο των τριών καναλιών της ΕΤ, Η ακροαματικότητα της εκπομπής αυξάνεται αναλογικά, όσο απομακρυνόμαστε από τα 5-6 μεγάλα αστικά κέντρα, τουλάχιστον αυτό ισχύει απόλυτα για τη βόριεο Ελλάδα.
Σε μετρήσεις που κάνω σταθερά (με ερωτηματολόγιο) στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών, Πέλλας η τηλεθέαση του Παπαδόπουλου κυμαίνεται από 20-37% σε απόλυτα νούμερα, αλλά παίζει ρόλο και η ποιότητα της εκπομπής και οι καλεσμένοι.
Επίσης μπορώ να σας βεβαιώσω ότι είναι η εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση με προέλευση την Ελλάδα σε Αλβανία, FYROM και Βουλγαρία. Αυτό προκύπτει τόσο από συζητήσεις με ιδιοκτήτες και δημοσιογράφους τοπικών αλβανικών, σλαβομακεδονικών και βουλγαρικών μέσω ενημέρωσης σε μια ζώνη μέχρι 50 χλμ. βορείως των συνόρων μας, όσο και από δειγματοληπτικό έλεγχο που έχω κάνει μέσω γνωστών μου σε αρκετές πόλεις κοντά στα σύνορα. Ειδικά για τη FYROM προσδιορίζουν την τηλεθέαση στο 8% (!!!!) στο Μοναστήρι και σε μικρότερα ποσοστά σε άλλες πόλεις. Στην Αλβανία κυμαίνεται από 3% μέχρι 20% (!!!!) στις γιορτές όταν βέβαια βρίσκονται στην Αλβανία και οι μετανάστες με τις οικογένειές τους.
Έχω επίσης πληροφορίες ότι αντίστοιχη είναι η κατάσταση στα παράλια της Τουρκίας, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.
Και τέλος πάντων δεν είναι η χειρότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, ούτε στη δεκάδα με τις χειρότερες και πολλοί θα μπορούσαν να πουν (μεταξύ των οποίων κι εγώ) ότι έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα, δεν κάνει εκπτώσεις και ότι προβάλλει συνολικά το ελληνικό τραγούδι, όπως αυτό δημιουργείται και επηρεάζει την ελληνική κοινωνία.